Chanel toi myyntiin maailman ensimmäisen 3D-printatun ripsivärin!

Kuten tiedätte, olen melkoinen nörtti, mitä kosmetiikan tuotekehittelyyn tulee. Ihan kaikkein eniten sytyn innovatiivisista pakkauksista ja tämän päivän fiilistelyni menee sen puolelle.

Chanel on nimittäin juuri lanseerannut maailman ensimmäisen 3D-printatun ripsivärin, joka kulkee nimellä Chanel Le Volume Revolution Mascara. Kuinka mieletöntä?!?

Chanel 3D printed mascara

Okei, oikeasti koko ripsiväri ei tietenkään ole 3D-printattu, vaan kolmiulotteista printtaustekniikkaa on käytetty vain ripsivärin harjaan. Harja on kuulemma patentoitu jo vuonna 2007 ja nyt se on vihdoin valmis tuotantoon. Ranskalaisen 3D-printtausyritys Erpron kanssa kehitetty harja on ensimmäinen printattu 3D-ripsiväriharja, joka on käytössä massamarkkinoilla olevassa tuotteessa. Uuden sukupolven ripsiväriharja on kuulemma luotu printtaamalla kerroksittain polyamidipuuteria, joka on polymeroitu lasersäteen avulla.

3D-printtauksen ansiosta teksturoidussa ripsiväriharjassa on voitu käyttää innovatiivista ”pitsiprosessia”, jonka ansiosta ripsivärin harjaksissa on hunajakennomaisia onkaloita. Nämä onkalot poimivat ripsiväriharjaan ripsiväriä ja annostelevat sen ripsiin täydellisesti.

Ripsiväriharja saa ripsivärin levittymään tasaisesti ja luovuttamaan ripsiväriä ilman, että harjaa tarvitsee kesken levityksen dipata ripsivärituubiin. Tämä mahdollistaa ripsivärin kauniin kerrostamisen. Ripsiväriä jo kokeilemaan päässeet toimittajat ovat vahvistaneet artikkeleissaan, ettei ripsiväriä tosiaankaan ole tarvinnut diptata kesken levityksen tuubiin.

Ripsivärin on kerrottu tuovan ripsille kaunista erottelua ja ennen kaikkea äärimmäistä volyymia ilman paakkuja. Ripsivärin pakkaus tuntuu kuulemma metallisen viileältä ja lisää sen arvokkuuden tuntua.

3D-printatun ripsiväriharjan luominen voi kuulostaa kalliilta, mutta itseasiassa tuotekehittely voi jopa olla helpompaa kuin tavallisen vastaavantyyppisen ripsiväriharjan kehittely, sillä sitä varten ole ole tarvinnut käyttää runsaasti aikaa ja rahaa ripsiväriharjan muottien luomiseen. Printtausteknologian ansiosta uusia testiluonnoksia on ollut helppoa, nopeaa ja edullista luoda, minkä lisäksi haluttu versio on ollut vaivatonta luoda uutena, pikkutarkasti samanlaisena versiona. Ripsiväriharjastasta printattiinkin täydellistä versiota etsittäessä yli sata versiota.

Ripsiväri on julkaistu Iso-Britanniassa juuri ja tulee ilmeisesti kansainvälisesti myyntiin syyskuussa. Minä ainakin odotan sitä kovasti!

Chanel 3D printed mascara

Kuka muu odottaa tätä ripsiväri innolla?


Lue myös:

Testissä pumpattava volyymiripsiväri

Testissä loistava L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara

LashFood – Paras lämpimällä vedellä poistettava ripsiväri

Kolmen euron ripsiväri, joka haastaa kalliin kulttimaskaran

Uusi suosikki: Too Faced Better Than Sex Mascara

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

9 kommenttia artikkeliin ”Chanel toi myyntiin maailman ensimmäisen 3D-printatun ripsivärin!”

 1. Kuulostaa kiehtovalta. Muutamassa vuodessa tällä samalla tekniikalla varmaan tehdään jo synteettisiä siveltimiä jonkin irroitettavan vaihtopään avulla. Tai rajaustusseja tai niitä rullaavia linereitä, aika makea innovaatio tosiaan.

  Otan nyt riskin nillittäjäviitan laskeutumisesta, mutta pakko sanoa, että tuon alimman mainoskuvan meikki tuo kyllä vähän epäonnisesti mieleen yläluomelle suttaantuneen ripsivärin, eikä modernin avantgardistista cut crease -tyyliä.

  Tai sit se oon vaan mä. 🙂

  • Mulle tuli mainoskuvasta ihan sama mieleen, miksi ihmeessä valittu tuollainen meikki, josta ripset eivät erotu kunnolla? Kuvassa ripset näyttää hyvin vaatimattomilta. Tosin repesin kyllä täysin kun luin nuo runolliset ja mahtipontiset mainoslauseet ”innovatiivinen pitsiprosessi”, ”polyamidipuuteri on polymeroitu lasersäteen avulla”, ”pakkauksen metallinen villeys lisää sen arvokkuuden tuntua”, nyt kuulostaa siltä että pyörä on keksitty uudelleen ! LOL :D, mutta kosmetiikkaa on toki mainostettu mielikuvamarkkinoinnin avulla jo kauan. Varmaan ripsiväristä voidaankin veloittaa hieman ylimääräistä, saapa nähdä millainen hintalappu pamahtaa kun on kyseessä Chanelin tuote, jossa jo pelkkä brändi maksaa. Olen lievästi kiinnostunut kuulemaan millainen ripsiväri oikeasti on kun se tulee markkinoille, mutta en sitä varmaankaan tule ostamaan. Jos tämä 3D-printtaus on oikeasti hyvä juttu ja sillä saa aikaan paremman harjan, tekniikka otetaan käyttöön varmasti myös edullisempien sarjojen kohdalla. Voisin kuvitella että esim. Lorkku tehnee oman halpisversionsa aikanaan, jota ehkä voisikin kokeilla uteliaisuudesta.

   • Tämä ei ainakaan Briteissä ole pahan hintainen, sillä on vain 28 puntaa (eli saman verran kuin kaikki muutkin Chanel-ripsiväri). 🙂

    Minä itseasiassa tykkäsin tuossa kuvassa siitä, että ripset näyttivät kerrankin siltä, millaisiksi ripsiväri voisi ne oikeasti tehdä, eli mainoskuva ei tuntunut liioitellulta. Briteissä merkit ovat muutenkin tosin saaneet sanktioita liioitelluista mainoskuvista, joten kun tuote kerran siellä ensin lanseerattiin niin kuva haluttiin varmasti siksikin pitää aitona.

  • Joo, se on hyvä että mainoskuvat on realistisia, oon aivan samaa mieltä. On sekä naurattanut että ärsyttänyt ne tietokoneella luodut megaripset mitä mainoskuvissa näki varsinkin ennen, eihän sellaisia ripsiä mikään mascara onnistu tekemään, ellei omista valmiiksi jo todella pitkiä ja tuuheita ripsiä. Toi paksu musta rajaus yläluomella vaan saa ripset sulautumaan siihen, ettei näe kunnolla kuin ripsien kärjet, se lähinnä harmitti tuossa kuvassa, että tulosta ei näe kunnolla 🙂 Joku vaalea luomiväri olisi toiminut paremmin ja ripset olisi erottuneet sitä vasten.

 2. Oih, nyt kulostaa siltä että pakko saada ensimmäisten joukossa testiin!

 3. Nappaan aiemmalta kommentoijalta nillittäjän viitan lennossa – oli niin ikävystyttävän harhaanjohtava otsikko ja ingressi, että melkein kiukutti.

  Toisaalta arvasin, että clickbaitista on oltava kyse, joten ei kiukuttanut.

  3D-ripsiväriä sen sijaan odotan innolla!

  • Pahoittelen, jos otsikko jätti tällaisen tunteen. :/ Mielenkiinnosta pakko kysyä, että millainen varsinainen 3D-ripsiväri olisi, eli tarkoitatko, että ripsivärin pakkaus olisi 3D-printattu vai että ripsivärimassa olisi itsessään 3D-printattu vai miten? 🙂

Kommentointi on suljettu.