Tällainen on Madeiran kosmetiikkatarjonta

*Sis. mainoslinkin

Vaikka en lähtenyt shoppailemaan Madeiralle kosmetiikkaa tai ylipäätään mitään muutakaan, katselin silti kiinnostuneena, mitä kosmetiikkaa saaren kaupoissa on tarjolla.

Minne tahansa matkustankin, on minusta aina mielenkiintoista luoda katsaus paikalliseen kosmetiikkatarjontaan, sillä sitä analysoimalla selviää jo paljon paikallisesta kulttuurista. En katsele niinkään hintatasoa, vaan eniten minua kiinnostaa tietää, mitä tuotemerkkejä on tarjolla, missä niitä myydään ja kuinka paljon valikoimaa ylipäätään on.

Koska aiheesta ei löytynyt etukäteen googlettamalla liiemmin suomenkielisiä blogipostauksia, päädyin tekemään sellaisen tuleville googlettajille.

Madeira Funchal kosmetiikka Virve Fredman

Madeira on Portugalille kuuluva pienehkö saari, joka on vain vähän alle 60 km pitkä ja reilut 20 km leveä. Saarella asuu hieman alle 300 000 ihmistä ja reilut 100 000 heistä asuu sen pääkaupungissa Funchalissa. Alue on pieni ja koko saaren väkiluku vastaa vain Suomen toiseksi suurimman kaupungin Espoon asukaslukua (joka on alle puolet Helsingin asukasluvusta), mikä antaa jo hyvin viitteitä siitä, ettei ostovoimaa ole kovin paljon eikä kosmetiikan tarjontaakaan siksi tulisi olemaan suuresti.

Asukasmäärältään Suomen Kuopiota vastaavan Funchalin keskustan seudulla on jonkin verran hotelleita, mutta suurin osa hotelleista on keskustan ulkopuolella, lyhyehkön kävelymatkan päässä Lidon alueella.

Näillä alueilla sijaitsee kaksi isohkoa, mutta ei kuitenkaan mitään kovin valtavaa ostoskeskusta. Näissä ostoskeskuksissa on tarjolla käsittääkseni saaren kattavin valikoima kosmetiikkaa, mutta kovin suuri sekään valikoima ei kuitenkaan ole.

Madeira Funchal kosmetiikka Virve Fredman

Funchalin keskustassa sijaitseva La Vie Funchal Shopping Center -ostoskeskus on alueen suurin ostoskeskus, josta löytyy jonkin verran vaatekauppoja ja muita putiikkeja sekä ravintoloita ja isohko ruokakauppa.

Madeiralla ei ole Sephoraa, mutta tästä ostoskeskuksesta löytyy sen paikallinen vastine eli Perfumes & Companhia. Vaikka kutsun liikettä paikalliseksi Sephoran vastikkeeksi, ei kuitenkaan kannata innostua, sillä varsinaisesti tämä ei ole sinne päinkään muuten kuin sen osalta, että molemmissa myydään kosmetiikkaa.

Ketjun nimen mukaisesti sen tarjonta keskittyy kuitekin hajuvesiin ja niiden valikoima on melko lailla sama kuin suomalaisissakin kaupoissa. Myymälöistä löytyy myös kosmetiikkaa, mutta lähinnä vain ne suosituimmat selektiivisen kosmetiikan brändit, jotka ovat meilläkin tuttuja. Myynnissä on siis Lancome, Estée Lauder, Shiseido, Clarins, YSL ja niiden kaltaisia merkkejä.

Madeira Funchal kosmetiikka Virve Fredman

Edullisen kosmetiikan puolella tarjontaa on vähäisesti, mutta saatavilla on ArtDecon ja Makeup Factory -merkin meikkejä, joita Suomessa on nykyään haastavampaa saada käsiinsä.

Myymälöiden tarjonta ei kuitenkaan ole mitenkään päätä huimaava ja antaa jo hyvin viitteitä siitä, etteivät madeiralaiset ole kovin innokkaita kosmetiikan käyttäjiä. Itseasiassa katukuvassa ihmisten kasvoilla näkyi hyvin vähän meikkiä ja iästä riippumatta ihmiset näyttivät suosivan hyvin luonnollista tyyliä, johon kuului korkeintaan silmämeikkiä ja mahdollisesti huulipunaa.

Tämän kosmetiikkamyymälän lisäksi La Vie -ostoskeskuksesta ei löydy liiemmin muuta kosmetiikkaa. Pienen lisän ostoskeskuksen kosmetiikkavalikoimaan tuo sen pohjakerroksen ruokamarketin kosmetiikkahylly, jolta tosin löytyy lähinnä vain hieman Maybellinen kaltaisia edullisia meikkejä, Nivean tyyppisiä markettivoiteita sekä hieman Vichyn ja La-Roche Posayn apteekkituotteita.

Madeira Funchal kosmetiikka Virve Fredman

Hieman suuremman kosmetiikkatarjonnan löytää Lidon alueella sijaitsevasta Forum-ostoskeskuksesta, mutta kovin kattavaa valikoimaa sekään ei kattonsa alle kätke. (Jos itseasiassa ollaan tarkkoja, ei ostoskeskuksessa ole edes kattoa, vaan se on rakennettu avoimeksi tilaksi.)

Myös tästä ostoskeskuksesta löytyy Perfumes & Companhia -myymälä, joka on kooltaan hieman La Vie -ostoskeskuksen myymälää isompi, mutta ei silti tarjonnaltaan liiemmin yhtään sen kattavampi. Sen lisäksi ostoskeskuksesta löytyy myös Rituals-myymälä.

Madeira Funchal kosmetiikka Virve Fredman

Kosmetiikan kannalta antoisin paikka tässä ostoskeskuksessa on minusta Kiko Milano -ketjun myymälä, josta löytyy kivoja kosmetiikkatuotteita erittäin edulliseen hintaan. Kiko on minulle maailmalla tutuksi tullut ketju, joka ehti toimia joitakin vuosia täällä Ruotsissakin, mutta jonka myymälät on sittemmin täältä lopetettu.

Nimeäisinkin Kikon myymälät saaren kiinnostavimmiksi paikoiksi kosmetiikkashoppailuun, sillä niistä löytyy hyviä ja laadukkaita tuotteita, jotka sopivat täydellisesti värikosmetiikalla leikkimistä rakastaville. Kikolla on laaja valikoima kynsilakkoja, luomivärejä, muita trendikkäitä meikkituotteita sekä jonkin verran myös muuta kosmetiikkaa ja monilla tuotteilla on hintaa vain muutamia euroja.

Madeira Funchal kosmetiikka Virve Fredman

Forum-ostoskeskuksen Kiko ei kuitenkaan ole Madeiran ainoa Kiko, vaan myös Funchalin keskustasta löytyy toinen Kikon myymälä.

Kävelin keskustan alueella sisään myös muutamaan muuhun liikkeeseen, joista löytyy satunnainen kattaus brändittömiä halpismeikkejä. Kaiken kaikkiaan kosmetiikkamyymälöiden vähäisyys ja suppea tarjonta viestivät kuitenkin selkeästi siitä, ettei kosmetiikka ole asia, joka erityisemmin kiinnostaisi paikallisia.

Madeira Funchal kosmetiikka Virve Fredman

Hieman etäämmällä Funchalista olisi ilmeisesti ollut myös Madeira Shopping -ostoskeskus, mutta emme lähteneet käymään siellä. Google kuitenkin kertoo, että sieltä olisi löytynyt Kikon ja Perfumes & Companhia -myymälän lisäksi myös Saksasta lähtöisin olevan Douglas-ketjun kosmetiikkamyymälä sekä The Body Shopin oma myymälä.

Myös Madeiran Funchalin lentokentän kosmetiikkatarjonta on melko pienehkö ja senkin painotus oli hajuvesissä. Kentältä löytyivät perus selektiivisten kosmetiikkamerkkien lisäksi pienet telineet mm. Ritualsille, Nuxelle ja Victoria’s Secretille.

Niiden lisäksi siellä oli myös pieni Benefit-merkin teline, mutta nykyäänhän Benefit-tuotteita saa myös Suomessa Kicksistä. *(Kicksien Benefit-valikoima löytyy täältä.)

Madeira Funchal kosmetiikka Virve Fredman

Sanoisin Madeiran siis olevan paikka, josta löytyy kyllä jotain pientä akuuttiin kosmetiikan tarpeeseen, mikäli jotain tärkeää on jäänyt ottamatta matkalle mukaan.

Koen kuitenkin, ettei Madeira niinkään ole paikka, jonne kannattaisi lähteä shoppailemaan varsinkaan kosmetiikkaa, vaan sinne kannattaa mielummin mennä nauttimaan luonnon kauneudesta ja upeista ulkoilumahdollisuuksista.

Madeira Funchal kosmetiikka Virve Fredman

Onko teillä jotain lisättävää Madeiran kosmetiikkatarjontaan liittyen?

Jätä kommentti