Kouluterveisiä

Terveisiä taas täältä Lontoosta!
Normaalisti blogini päivittyy joka päivä, mutta parina viimepäivänä täällä on ollut hiljaisempaa. Tämä johtuu täysin siitä, että tämä bloggaaja on ollut täysin työllistetty ja syventynyt totaalisesti opintoihinsa!   
Koulu alkoi virallisesti tiistaina, mutta kävin viimeviikolta ilmoittautumassa opiskelijaksi ja sain käsiini opiskelijakorttini -taikakortin, joka avasi minulle mahdollisuuden lainata koulun kirjaston kirjoja. Ja voi jestas, mitkä paratiisin portit minulle sen myötä aukenivatkaan!

En yksinkertaisesti ole malttanut pysyä pois kirjastosta. Aluksi tämä johtui siitä, että löysin vaikka mitä kiinnostavaa kirjallisuutta, jota halusin kahlata läpi omien intressieni vuoksi. Kirjasto sisälsi hyllykaupalla materiaalia tuotteiden brändäämisestä, markkinoinnista ja kaikesta trendeihin liittyvästä. Pääpaino on muodin puolella koulun ollessa College of Fashion, mutta kaikkea voi hienosti soveltaa kosmetiikankin puolelle.

Kirjaston aukioloajat ovat aivan upeat, sillä toisin kuin ammattikorkeakouluni lähinnä toimistoaikoihin verrattavat aukioloajat, ovat nämä paljon laajemmat: arkisin kirjastossa saa istua aamu yhdeksästä ilta kymmeneen ja viikonloppuisinkin kirjasto palvelee kuuden tunnin ajan molempina päivänä. Olen jo useaan otteeseen viettänyt koululla kellon ympäri aikaani suostuen poistumaan kirjaston tiloista ja lukusaleista vasta kymmeneltä illalla.

Mitä muuta minä olen täällä sitten lukenut? Aluksi innostuin itse poimimaan minua kiinnostavia kirjoja hyllystä, mutta sitten kaivoin käsiini kurssimateriaalien kirjalistauksen. Listaus sisälsi muuttavan olennaisen opuksen, mutta niiden lisäksi paaaaljon lisäluettavaa ja minähän tietysti syöksyin innolla tuon lisäluettavaa kimppuun ymmärtääkseni luennoilla mahdollisimman paljon.

Ja hyvä niin, sillä luennot voisivat muuten olla hieman hankalia. Opiskelen täällä mm. pakkausteknologiaa ja kiinnostuin siitä suunnattomasti kirjoja itsenäisesti läpikahlatessani. On ollut todella mielenkiintoista lukea, mikä on pakkaustrendinä niin kosmetiikan kuin ruuankin alalla ja mitä seikkoja pakkausten valinnassa on otettava huomioon. Suurinta haastetta minulle tuottaa kuitenkin itse kosmetiikan kemia, sillä nämä paikalliset neropatit ovat opiskelleet jo viimevuonna kaiken sen pohjatiedot, jonka minä vasta tänä vuonna opiskelisin Suomessa luokkatovereideni kanssa. Olenkin siis myös viettänyt aikaani kirjastossa opiskellen itsenäisesti raaka-ainetietoutta sekä mm. emulsioteoriaa ymmärtääkseni edes, mitä ihmettä reologian tunneilla edes aiotaan tehdä tai miten tuotteiden stabiiliutta testataan. Homma on ollut haastavaa, mutta hyvin mielenkiintoista siitäkin huolimatta.

Ajattelin aluksi ottaa ihan löysin rantein koulun puolesta ja keskittyä nauttimaan siitä ”minun” Lontoostani, mutta nyt en todellakaan malta edes harkita mitään löysin rantein tapahtuvaa lähestymismetodia. Olen ehdoton joko-tai -ihminen ja minulla on nyt opiskelumoodi päällä. Imen siis itseeni tietoa sienen lailla kellon ympäri yrittäen saada mahdollisimman paljon irti vaihtojaksostani miettien samalla kuumeisesti päässäni, olisiko olemassa mitään keinoa, jonka avulla voisin rahoittaa opintoni Lontoossa ja saisin tilaisuuden ihan oikeasti opiskella kosmetiikkakemistiksi tässä oppilaitoksessa -se olisi enemmän kuin unelmien täyttymys, joten kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan teidänkin suunnaltanne. Tällä hetkellä lukuvuosinaksu Englannissa kun olisi minulle £9000 johon rahkeita eivät todellakaan riitä kolmeksi vuodeksi varsinkaan, oli se sitten kuinka loistava sijoitus itseensä tahansa.

Älkää siis ihmetelkö, jos minusta ei tämän syksyn ainakaan kuulu niin aktiivisesti kuin mihin ehkä olette tottuneet. Yritän päästä takaisin postailurytmiin taas pian, mutta tällä hetkellä en vain ole malttanut irtautua pidemmäksi aikaa kouluni kirjastosta -josta tälläkin hetkellä postaustasi naputan.

Onko siellä näyttöjen takana muita opiskelijoita, jotka olisivat yhtä innoissaan opinnoistaan kuin allekirjoittanut on?
Ps. Pahoittelen kuvien laatua. En kehdannut ottaa kirjastossa kunnon kuvia, joten nämä omat iPadilla räiskittyjä.

7 kommenttia artikkeliin ”Kouluterveisiä”

 1. Mä olin koulussa LCC:ssä Elephant&Castlessa ja siellä on kans tosi hyvä kirjasto. Suosittelen vierailemaan, sähän pääset sun LCF:n kulkukortilla kaikille kampuksille. Central St. Martinsissa käyminen on kans ihan must juttu!

 2. Vau. Kuulostaa kyllä kertakaikkiaan melkoiselta runsaudensarvelta. Ilo irti opiskelumahdollisuuksista! Ja käytä hei kaikin mokomin blogia oppimisen välineenä, kukaan tuskin pahoittaa mieltään. Muistelen joskus viisaampien sanoneen, että asiat oppii parhaiten kun ne selittää toisille. 😉
  (Edes jotain? Vähän? Joku pieni kokonaisuus?)

 3. Mua mietitytti muutama päivä sitten, että miten tää sun vaihto näkyy blogissa. Kun ihan hirveesti et luonnollisesti ottanu ylimääräistä tavaraa mukaan. Ootko aatellut kirjoittaa jotain tuotepostauksia "arkistosta", joita et oo tähän mennessä ehtiny kirjoittaa? Ootko ehtiny hirveästi miettiä asiaa, kun sulla on ollu tosi paljon kaikkea muuta tekemistä ja stressattavaa?

  Petran ehdotus blogista oppimisvälineenä kuulostaa hyvältä, ja nyt ois mun mielestä muutenkin hyvä käyttää blogia sun hyödyks jos vaan mahdollista sen sijaan, että hyödyttäisit sillä meitä lukijoita tuotepostauksilla yms.

  Pointti oli lähinnä se, että keskity kouluun, Lontooseen ja elämään, ja vähennä postaustahtia jos ja kun siltä tuntuu. 🙂 Ja että älä todellakaan tunne huonoa omaatuntoa siitä, jos blogi jää vähän hunningolle, koska jokaisen järkevän ihmisen pitäisi ymmärtää, että sulla on nyt edessäs ainutlaatuinen tilaisuus josta sun kannattaa ottaa niin paljon irti kuin vaan lähtee! 😀

  T: utelias lukija 😉

  (ps pahoittelut mahdollisista typoista, kirjotan yksisormitekniikalla kun toinen käsi on paketissa)

  • Kiitos ihanasta kommentistasi! <3

   Mietin asiaa paljon etukäteen ja minulla on tuotteita ja materiaaleja n. 60 tuotepostaukseen käytettäväksi ja loput parin viikon postaukset syntyvät helpoosti täällä insipiroiduttua. Materiaalia ja ideoita siis kyllä on, mutta vielä kun ehtisi toteuttaa. Ihana kuitenkin kuulla, ettei asiasta tarvitse ottaa stressiä. 🙂

 4. Itse huomasin samanlaisen itseä loputtomiin kiinnostavan materiaalimäärän yhtäkkisen ilmaantumisen, kun tajusin kiinnotuneeni biologiasta (ihmisbiologiasta siis.). Yhtäkkiä mikä tahansa, mitä aiheen tienoilta löysin lukea, oli minulle käsittämättömän nautittava luettavaa (luen muutenkin paljon, tosin), ja halu jakaa tätä kaikkea uutta opittua muiden kanssa oli valtava vaikka tiesin, että pikkutarkat tiedot todennäköisesti menisivät muilta ohi tai eivät ylipäätään kiinnostaisi.
  Ja minusta on ihanaa kuulla noista kiinnostavista jutuista, joita olet itse löytänyt – sillä vaikka en ymmärtäisi joskus sanaakaan, asiastaan todella innostuneen ja kiinnostuneen ihmisen kirjoitusten lukeminen on tosi (aseta jokin positiivinen adjektiivi jota et vain yksinkertaisesti juuri nyt saa päähäsi.).

 5. Heips,
  Enpä ole lainkaan varma, löysikö aikaisempi kommenttini koskaan perille mutta kokeillaan uudestaan. Toiveeni siis oli että josko niitä ihastuttavia opuksia selailtuasi voisit joitakin kirjavinkkejä kertoa myös meille muille kosmetiikasta, sen raaka-aineista yms viehättävistä yksityiskohdista kiinnostuneille tyypeille. Jospa sitä innostuisi kyseiset teokset omaan hyllyyn hankkimaan..

  Nautihan Lontoosta! Innolla odotan että pääsen kuulemaan kokemuksiasi jos ja kun Itämeren aalloilla jälleen kohtaamme…

  Ville =)

Kommentointi on suljettu.