Testissä Huda Beauty #FauxFilter Foundation

Tilasin viime syksynä brittiläisestä Cult Beauty -verkkokaupasta innoissani kokeiluun Instagram-meikkien kuningattaren Huda Kattanin Huda Beauty #FauxFilter Foundation -meikkivoiteen. Olin juuri ehtinyt ihastua aivan upeaan Huda beauty Lip Strobe -huulikiiltoon ja olin täysin valmis uskomaan, että kaunottaren meikkivoide olisi varmasti aivan omaa luokkaansa.

Huda Beauty #Fauxfilter foundation Kokemuksia ostolakossa virve vee

Meikkivoiteeni saa mielellään olla melko peittävä ja Huda Beauty #FauxFilter Foundation lupaa nimenomaan peittävää lopputulosta. Ihoni pinta kuivuu helposti, joten kaipaan meikkivoidetta, jossa on mielellään voidemaisen pehmeä, iholle täyteläisenä sulava koostumus, joka jättää heleältä näyttävän pinnan.

Huda Beauty #Fauxfilter foundation Kokemuksia ostolakossa virve vee

Lähtökohtaisesti olin meikkivoiteesta aivan superinnoissani. Valitsemani sävy 100B Milkshake näytti ihanan vaalealta ja nimenomaan keltapohjaiselta ja koska kyseessä oli peittävää jälkeä lupaava Huda Beauty -meikkivoide, olin aivan varma, että lopputuloksena olisi sen nimen mukainen täydellisen tasainen Instagram-iho.

Huda Beauty #Fauxfilter foundation Kokemuksia ostolakossa virve vee

Täytyy kuitenkin sanoa, että tämä meikkivoide oli omalla ihollani pettymys lähes kaikin tavoin eikä sopinut minulle yhtään.  Yritin useaan otteeseen saada sen toimimaan kasvoillani, mutta lopulta minun oli kuitenkin myönnettävä, että  olin löytänyt mahdollisesti yhden iholleni maailman huonoimmin sopivista meikkivoiteista.

Ihan ensimmäiseksi minut jätti meikkivoiteessa totaalisen kylmäksi sen aivan järkyttävän parfymoitu tuoksu. En osaa kuvailla tuoksua tarkemmin, mutta se oli juuri niin stereotyyppisen hajuvesimäinen kuin vain voisi kuvitella ja erittäin vahvasti vielä. En yleensä ole herkkä ihonhoitotuotteideni tei meikkieni hajuille, mutta tämän hajusta en pitänyt yhtään ja voin kuvitella, ettei moni mukaan suomalainen pidä siitä. Tuoksu oli vahva tuotetta levittäessä, mutta jäi myös lemuamaan ihon pinnalle ja hyppäsi siitä nenääni jatkuvasti.

Huda Beauty #Fauxfilter foundation Kokemuksia ostolakossa virve vee

Meikkivoide ei myöskään sulautunut iholleni millään. Se oli todella paksua ja jäykkää jankkia, joka näytti ihollani kuivahkolta ja teki siitä suorastaan elottoman näköisen. Se sai silmänaluseni näyttämään ryppyisiltä, kasaantui poskieni ihohuokosiin, näytti aivan kamalalta kuivissa nenänpielissä sekä suunympärysalueella ja sai finnit jopa korostumaan. Ihostani tuli kuolleen mattainen ja kuiva.

Huda Beauty #Fauxfilter foundation Kokemuksia ostolakossa virve vee

Ei ollut väliä, laittoiko meikkivoidetta vähän, paljon, todella vähän vai todella paljon. En saanut sitä leivttymään kauniisti sienellä, siveltimellä enkä sormin. Oli myö saivan sama, mitä tuotetta meikkivoiteen alla käytti, sillä lopputulos oli aina yhtä kamalan paakkuinen ja tavallisesti jopa näitä kuvia huonompi enkä vain saanut meikkivoidetta levittymään iholleni kauniin tasaisesti.

Meikkivoide oli jäykkää  jankkia ja jäi iholle niin kuivana, ettei lopputulos todellakaan näyttänyt sellaiselta heleältä Instagram-iholta vaan ihan vain raskaalta pakkelilta. Se näytti jo lähtökohtaisesti kamalalta, mutta oltuaan iholla hetken ilman puuteria, kevyen puuterin tai runsaamman puuterin kanssa, oli lopputulos aina vieläkin hirveämpi.

Huda Beauty #Fauxfilter foundation Kokemuksia ostolakossa virve vee

Olin etukäteen jotenkin ajatellut, että meikkivoide voisi ehkä olla enemmän täyteläisen voidemainen ja ehkä jopa suorastaan vähän vahamainen, jotta sillä saisi filtterin jäljiltä olevalta näyttävän ihon. Meikkivoide ei kuitenkaan millään muotoa sulautunut iholle, vaan ainoastaan jäi sen pinnalle ja jopa ”lohkeili” kasvoilla. Tämän meikkivoiteen kohdalla parhaiten kuvaavia sanoja ovat englanninkieliset sanat ”flaky” ja ”cakey”.

Huda Beauty #Fauxfilter foundation Kokemuksia ostolakossa virve vee

Ainoaksi hyväksi asiaksi tässä meikkivoiteessa jäi siis omalla ihollani sävy. Kuivalle tai pintakuivalle iholle en siis missään tapauksessa ainakaan suosittele tätä meikkivoidetta, mikäli tavoitteena on luonnollisen kauniilta näyttävä ihon pinta. Tämä meikkivoide jää nimittäin lepäämään ihon pinnalle eikä sulaudu kasvoille.

Meikkivoide peittää, mutta vaikka se asettuisikin ihon pinnalle kauniimmin kuin omalle iholleni, jää iho silti selkeästi näyttämään siltä, että kasvoilla on paljon pakkelia eikä siltä, että iho olisi luonnostaan upean näköinen, mihin itse mielummin meikkipohjallani tähtään. Lopputuloksesta tulee minun mielestäni tämän kanssa enemmän sellainen ”onpas sinulla tasaisen näköiseksi meikattu iho” kuin ”näyttääpä ihosi tasaiselta”.

En uskalla luvata, että tuote sopisi sen paremmin rasvoittuvallekaan iholle, mutta ainakin netistä lukemieni kommenttien perusteella rasvaisemmalla iholla varustetut käyttäjät ovat tykänneet tästä paksusta mattapläjäyksestä  kuivaihoisia enemmän.

Huda Beauty #Fauxfilter foundation Kokemuksia ostolakossa virve vee

Minusta tämä meikkivoide oli totaalinen pettymys enkä usko, että tämä voi näyttää suurimman osan ihmisistä iholla kauniilta tai ainakin voi nimetä vaikka sata muuta meikkivoidetta, jotka todennäköisemmin näyttävät iholla paremmalta. Jos et siis ole onnekas ja pääse kokeilemaan meikkivoidetta ensin vaikka kaverilta, niin en suosittele laittamaan tähän meikkivoiteeseen sokkona rahoja.

Koska nämä ajatukset perustuvat kuitenkin vain omiin kokemuksiini ja näkemyksiini, kuulisin tietysti teiltä enemmän kuin mielelläni, millaisia kokemuksia teillä on tästä meikkivoiteesta.  Ennenkaikkea haluaisin tietysti kuulla, millaiselle iholle se on sopinut ja millainen lopputulos sillä on syntynyt.

Huda Beauty #Fauxfilter foundation Kokemuksia ostolakossa virve vee

Onko joku muu kokeillut Huda Beauty #FauxFilter Foundation -meikkivoidetta?

Lue myös kokemukseni Fenty Beauty by Rihanna Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation-meikkivoiteesta.

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

12 kommenttia artikkeliin ”Testissä Huda Beauty #FauxFilter Foundation”

 1. Todella turhauttavaa! Itselle kävi hiukan samalla tavalla Clarinsin (onneksi testerikokoisen ) BB-voiteen kanssa. Myyjä kehui maasta taivaisiin maailman parhaaksi, luonnollisimmaksi ja parhaiten levittyväksi voiteeksi. Ja pah. Vaikka alla oli Clarinsin omat tuotteet voide rullaantui, murustui ja kökkööntyi kasvoille. Sävy ja peittävyys oli hyvä, siihen se jäikin.
  Nyt testissä eBay- hankinnat skin79 BB:t. Tilasin kolme näytekokoista tuubia, ehkä ylivoimaisesti parhaat BB-voiteet ikinä! Vielä kun osaisi päättää mikä on paras sävy… Niitä on vaan aika haastava löytää isossa koossa eBaysta ja hintakin kolkuttelee tullirajoja, joten isossa koossa saatan kääntyä elevenin puoleen…

  • Nuo Skin79 BB-voiteet ovat kyllä aivan huikeita! Niin hyvä peittävyys, ihanan täyteläinen koostumus ja heleä jälki. <3 Ja jos en nyt ihan väärin muista, niin saattapa olla, että merkiltä on tulossa elevenille tämän kuun loppupuolella jotain tarjouskamppista… 😉

 2. Mä en oo löytänyt omalle iholleni sopivaa meikkivoidetta vieläkään. Mulla ilmeisesti melko saman lainen ihotyyppi kuin sinulla. Pintakuivuus on ollut kaikille kokeilemilleni meikkivoiteille suurin ongelma. Nyt olen käyttänyt lumenen bb-voidetta, mutta siinä ongelmana tietty kestävyys ja värikin jopa vaaleammassa versiossa liian oranssi.. Osaisitko suositella mitään? Kestävyys olisi se asia, mitä kaipaisin. Olen kyllästynyt kateellisena katselemaan kavereita, kenen meikki pysyy täydellisenä aamusta iltaan, kun oma rapistuu jo parissa tunnissa. Alan olla epätoivoinen.

  • Tätä piti nyt oikein kunnolla miettiä. Jos meikkivoide itsessään on tehty kovin kestäväksi, on siinä tyypillisesti tingitty rasvojen määrästä, mikä puolestaan saa pintakuivuuden korostumaan. Oma ehdotukseni olisi satsaus hyvään primeriin, joka parantaa meikkipohjan kestoa ja meikkipohjaksi tämä Stylenanda Love 3CE Baby Glow Cushion -tyynymeikkivoide, joka täytyy toki vielä puuterilla painella iholle kiinni, mutta joka olisi vaalea, heleä ja tuollaiseksi meikkivoiteeksi hyvinkin kestävä.

   Toinen vaihtoehto voisi olla Oriflame The ONE EverLasting Foundation tai Clarins Everlasting Foundation. Nuo ovat vielä pitkäkestoisempia, mutta riippuu sitten täysin ihosta, kuinka pintakuiva on.

   Ensijaisesti suosittelen kuitenkin tietysti keskittymään pintakuivuuden hoitoon, sillä sen vähentäminen sopivien puhdistustuotteiden, hoitonesteen ja seerumin kautta helpottaa varmasti tilannetta ja mahdollistaa pitkäkestoisempien meikkivoiteiden sulautumisen iholle. Tiedän kyllä, että helpommin sanottu kuin tehty, kun itsekin ihon pinnan kuivuuden kanssa taistelen ajoittain. 🙂

   • Kiitos, ajatuksen kanssa annetusta vastauksesta. Tiedän, että tuntuu hölmöltä tällei netissä kysellä tuntemattomalta apua, mutta olen sinulta napannut niin paljon hyviä vinkkejä ja tuotteita, että arvostan mielipidettäsi. 😀

    Tuolta parhaimmat meikkituotteet listauksesta kävinkin jo nuo mainitsemiasi meikkivoiteita tutkimassa ja olen pohtinut kumpaan sijoitan. Joitain pohjustustuotteitakin olen kokeillut ja kaikkia eri rasvoja, voiteita, seerumeita ja puhdistustuotteita. Tällä hetkellä ensimmäinen puhdistusöljy testissä.

    Tutkimukset siis jatkuvat.:)

    • Jos mahdollista, niin käy ihmeessä pyytämässä myyntipisteeltä näyte Clarinsin meikkivoiteesta niin saat kokeiltua ensin ettei tule hukkahankintoja. 🙂

 3. Mulla oli samat kokemukset pintakuivan ihoni kanssa, ostin vielä hulluuksissani kaksi eri sävyä 🙁 Nyt olen kuitenkin saanut meikkivoiteen toimimaan niin että sekoitan puolet Hudaa ja puolet Lumenen Instant glow beauty serumia. Olen aina tykännyt tosta Lumenesta ja nyt saan Hudalla siihen vähän lisää peittoa mutta kuitenkin iho jää kuulaaksi.

  • Kiitos vinkistä! Tätä täytyy kokeilla heti kun palaan Tukholmaan, jossa minulla on molempia tuotteita! <3

 4. Tuli mieleen auttaisiko öljytipan sekoittaminen meikkivoiteeseen. Itse laitan joskus, jos haluan meikkivoiteesta vähän notkeamman ja ei niin mattaisen.

 5. Harmi, etten nähnyt tätä postausta aiemmin! Ostin viime helmikuussa Huda Beautyn FauxFilterin koska ihoni oli alkanut oireilemaan ja luin, että tämä meikkivoide on paras akneihon peittoon. Mulla on kuitenkin täysin samat kokemukset meikkivoiteesta, eli aivan liian jämäkkä, ei levity, aivan liian kuiva ja pakkaantuu inhottavasti kasvojen kuiviin kohtiin. Koitin tuotetta uudestaan sekotettuna kosteusvoiteeseen (akneni on tällä hetkellä vielä pahempi) ja suoraan sanoen ihoni olisi näyttänyt siistimmältä ilman mitään meikkiä. En tiedä kenelle tämä tuote toimii mutta omalla kohdallani ehdottomasti ei jatkoon.

Kommentointi on suljettu.