Muutoksen päivä: Jotain uutta, jotain vanhaa

Blogillani on tänään melko jännä päivä. Katsokaapas blogipohjaani. Huomaatteko jotain erilaista?

Missä ne kaikki mainokset ovat?
Ennen sivun yläreunaa koristi usein jättisuuri Indiedaysiltä peräisin oleva banneri ja oikeaa sivupalkkia ja blogin alareunaa rivi mainosbannereita.
Postauksien välissäkin roikkui välillä mainos. Ja postauksissa oli affiliate-linkkejä.
Ja sekös monia ärsytti. Homma oli kuulemma liian kaupallista ja siksi ärsyttävää. Fine. No katsokaapas nyt. Kaikki poissa. Ja sitä myöten myös yhteistyöni Indiedaysin kanssa Inspiration bloggaajana. Nyt olen ihan täysin omillani. Onko tämä nyt vähemmän ärsyttävää sitten?
Tiedän, että moni haluaisi kuulla tähän liittyvän jotain draamaa. Olisi hirveän kivaa spekuloida vaikka, että miksi bloggaaja lähti Indiedaysilta. Tapahtuiko jotain?
Nyt pitää tuottaa pieni pettymys kaikille juoruilunhaluisille: ei nimittäin tapahtunut eikä siltoja ole poltettu mihinkään suuntaan. Indiedays oli minulle hyvä yhteisö kuulua ja sieltä lähtö oli iso, itsenäinen päätös minulle, mutta draamaa tästä ei nyt vaan irtoa millään. Voihan vaikka olla, että joskus vielä palaan takaisin? Inspiration bloggaajana sain nimittäin aina tehdä blogini asiat kuten halusin eikä minua rajoitettu mitenkään, mitä arvostan suuresti ja minkä vuoksi olin kuvioissa mukana. Nyt on kuitenkin aika todeta, että olen aikuinen, itsenäinen nainen ja blogini on kasvanut mukanani ja kykenee myös olemaan ihan täysin itsenäinen kanssani. Me ollaan aika ässä tiimi ihan omillammekin.

Blogini elää tällähetkellä eräänlaista murrosvaihetta. Se tuo tullessaan pikkuhiljaa paljon mukavia juttuja ja jopa asioita, joista en vielä välttämättä edes itsekään tiedä, mutta missään tapauksessa se ei tarkoita, että blogi olisi vetäytymässä pois kuvioista. Päin vastoin: nyt kun olen aivan hurmoksessa kosmetiikan opiskeluistani tuntuu minusta, että minulla on vielä entistäkin enemmän annettavaa blogille ja sitä kautta teillekin!
Vajaat kuusi vuotta sitten aloittaessani blogini olin se tyttö, jolla oli hirveät läjät kosmetiikkaa ja jolla oli kamala shoppailunhimo. Ajan myötä minusta tuli bloggaaja, jolla oli jonkun verran INCI-näkemystä ja hirveästi tuotekokemusta ja joka sen myötä tahtoi keskittyä kirjoittamaan tuotearviointeja kokeilemistaan tuotteista. Nyt koen kuitenkin olevani jälleen jotain muuta.
Jokainen kosmetiikkabloggaaja voi kirjoittaa näkemyksensä ostamastaan tai saamastaan kosmetiikkatuotteesta. Hommasta tekee erilaista se, jos kirjoittajalla on jotain pienintäkin ymmärrystä tuotteen sisällöstä. Noita ensin kuvattuja bloggaajia riittää vaikka millä mitalla ja yhä useampi on alkanut myös ymmärtää tuotteistakin. Minä haluaisin kuitenkin tarjota jotain erilaista. Sellaista, mitä muut kosmetiikkabloggaajat eivät välttämättä kykene lukijoilleen tarjoamaan.
Minä haluan nimittäin jatkossa olla se, joka paitsi esittelee teille tuotteita, osaa myös kertoa tarinoita niiden taustalta. Tahdon olla se, joka esittelee paitsi ihanan hajuvesipullon, mutta joka osaa myös kertoa, miksei kosmetiikkafirma voi välttämättä tilata vain kahtasataa uniikinmuotoista hajuvesipulloa. Tahdon olla se, joka kertoo, kuinka hiuslakkapullo on syntynyt pelimerkin kokoisesta ja näköisestä metallinappulasta. Tahdon kertoa, kuinka hauskalla ja yllättävällä tavalla joku kosmetiikan ainesosa on löytynyt meidän luullessamme sen olevan vain tuotekehittelijöiden pyrkimysten summa. Tahdon kertoa kätännöllistä nippelitietoa kosmetiikan raaka-aineiden käyttäytymisestä. Jokainen kosmetiikkabloggaaja voi kuvata ja analysoida kynsilakkasävyjä, mutta jokainen ei voi kertoa, kuinka kynsilakka syntyy tai miksi lakkapullossa on pohjalla kuula. Minä voin ja tahdonkin jatkossa olla juuri se bloggaaja, joka tuo teille tietoa kosmetiikan maailmasta pintaa syvemmältä.
Olen näpytellyt teille jo valmiiksi parisenkymmentä postausta, joiden sisällöstä olen itse enemmän kuin innoissani. Toivottavasti tekin innostutte blogini uudesta linjasta. Lupaan, että myös se vanha kosmetiikkatuoteintoilija on yhä vahvasti läsnä tuote-esittelyineen, mutta nykyään asiantuntevampana kuin koskaan ennen!
Ja niin: Se, ettei blogissa tällä hetkellä näy mainoksia ei tarkoita, etteikö niitä koskaan enää tulisi näkymään. Kyllä niitä tulee, muttei samalla lailla kuin nyt. Uusi tapa tulee olemaan minulle mieluisempi ja toivottavasti tekin nautitte tästä uudesta linjastani.
Tervetuloa siis lukemaan uutta vanhaa Ostolakossa-blogia!

58 kommenttia artikkeliin ”Muutoksen päivä: Jotain uutta, jotain vanhaa”

 1. Tuli ihan sokea olo, taidan olla aina niin keskittynyt tekstien lukemiseen, etten ole huomannut sinun tai kenenkään muunkaan bloggaajan mainoksia, voi surkeus mainostajille 🙁 Eli ihan sama minulle onko mainoksia tai ei, bloggaagan tekstit ovat tärkeimmät. Kiitos todella mielenkiintoisista postauksistasi, ihanaa jatkoa:)

  • Minusta on ihana kuulla, että siinä tapauksessa olet ihan oikeasti ollut kiinnostunut nimenomaan sisällöstä niin tiiviisti, että mainokset ovat olleet sivuseikka. 🙂

 2. Mainokset eivtä kovasti häirinneet, mutta kyllähän se toi vähän sekavuutta ulkoasuun, jos jotain negatiivista nyt keksii. Mutta en kyllä näe pahana asiana sitä, että ne ovat poissa vaihteeksi 🙂

 3. Mun mielestä ihan ehdottomasti erinomainen päätös, mua ne mainokset rassasivat ainakin ihan sikana, affiliate-linkit eivät niinkään. Sun blogi on kehittymässä todella mielenkiinoiseen suuntaan, ja innolla seuraan tätä jatkossakin. Itse aina tykkään seurata asioita vähän behind the scenes -tyyppisesti, nähdä miten asiat toimivat jne. Sääli ettei matikkapää riitä insinööriksi 😉

 4. En sitten tiedä johtuuko selaimen asetuksista vai mistä mutta en minä ikinä ole nähnyt mainoksia täällä 😀

 5. Mä mietein jo edellisen postauksen kommenteissa että mistä muutoksesta ne puhuu… mulla on ollut adblock käytössä todella kauan enkä mä ole koskaan nähnyt noita mainoksia. Ihan yllätyin kuinka erilaiselta blogisi näyttää niiden kanssa 😀 Ite oon nauttinut niin seesteisestä elämästä ilman mainoksia haha 😀

  On muuten ihanaa ku susta oikee huokuu toi ilo tota omaa alaasi kohtaan. Mahtavaa, että lähdit vaihtoon etkä lannistunut vaikka UAL:ssa ei vaihtareita hirveesti huomioida. Täällä ainakin ollaan hengessä mukana! (PS. Olen saanut kauttasi myös intoa omiin opiskeluihin taloushallinnon parissa.. Oon alkanut itsekin viihtymään kirjastossa lukemassa alan kirjallisuutta :D)

  • Hyvä, etteivät ainakaan sitten ole päässeet häiritsemään. 🙂

   Ja aivan ihanaa kuulla, että intoni on tarttunut muihinkin. Kiitos ihanasta kommentistasi! 🙂

 6. Tämä muuttuu aina vain kiinnostavammaksi! Jatka valitsemallasi tiellä. Aion pysyä mukana. Anu

 7. Mainoksia en ole koskaan nähnytkään kiitos adblockin, mutta vähän suttuiselta nuo nappaamasi esimerkkikuvat mainosten kanssa näyttävät. Pääasia, että olet itse tyytyväinen 🙂 Ja olen aivan äärettömän innoissani uudesta linjastasi ja ootan niin mielenkiinnolla tulevia postauksiasi! Tähän asti olen jo ollut ihan haltioissani kaikesta alan tietoudesta mitä murustelet postauksiin. 😉 JES!

 8. Vau, hyvä Virve 🙂 Maistiaiset tulevista aiheista olivat jo jänskiä, kuten nyt vaikka toi kuula. Ai eiks mun kuivashampoopullon sisällä olekaan mennyt jotain rikki, kun ravistaessa jokin ärsyttävä irtopala pitää hirveetä meteliä ja lapset herää 😀 Mutta vakavasti vielä, tosi hienoa jos jaksat jaksat opiskelun ohella kirjoittaa blogiasi. Tietopainotteinen kosmetiikkablogi on todella jotakin valtavirrasta (lue: pelkästä kulutuksesta) edukseen poikkeavaa! Yksi tosi hyvä tällainen onkin (Incimix) mutta se päivittyy aika harvakseltaan.

 9. Hah. Itsellä ladattuna ja käytössä adblock plussa joten yhen yhtä mainosta en ole ikinä sivuillasi nähnyt.Oma mokansa jos ne ovat joitain lukijoita häirinneet 😀

 10. mahtavaa! olen yksi niistä blogin kaupallistumisesta urputtaneista, joten olen todella tyytyväinen kuvailemastasi muutoksesta 😉 tosin mainostenestäjän käyttäjänä eivät muut kuin postauksiin upotetut mainokset ole minua ennenkään häirinneet. juuri informatiivisuuden ja kriittisyyden takia aloin alunperin blogia lukea, joten on mahtavaa että informatiivisuudessa mennään vielä diipimmälle tasolle! mahtavaa Virve!

 11. Onnea uudelle alulle! Blogisi on aina erottunut edukseen kosmetiikkablogeista. Olen löytänyt kauttasi huipputuotteita! Minusta bloggaajan (ja varsinkin ammattimaisen, postauksiinsa aikaa, vaivaa ja tietämystä käyttävän) tulee saada mahdollisia mainostulojakin blogistaan. Joten blogin tyyliin sopivien yhteistyökumppaneiden mainokset eivät häiritse.

 12. Mitä se muuten tarkoitti kun sulla luki siinä Indiedaysin bannerissa että 'VIP member of Indiedays Inspiration' ja useimmissa muissa lukemissani vain 'member of…' ? Liittykö tämä blogin lukijamääriin tai siihen että olet itsenäinen yrittäjä tms. Tää on lievästi kiinnostanut. 🙂

  Mutta iso jee muutokselle, ootan suurella mielenkiinnolla tulevia postauksia! 🙂

  • Jos ihan rehellisesti sanotaan, niin en edes itseasiassa enää muista, miksi se oli nimenomaan VIP, huomasin sen itsekin vasta. En siis edes enää tiedä, mikä siinä on ollut erona, ei tosiaan ainakaan mikään itsenäinen yrittäjyys yms. 😀

 13. Itselläni on myös käytössä adblock, enkä ollut ollenkaan tietoinen mainoksista 😀 Ihmettelinkin postauksen aluksi (ennen kuin katsoin kuvia), että mikäs tässä on muuttunut. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan noita informatiivisempia postauksia, ihanaa että jaksat ja haluat jakaa tietämystäsi 🙂

 14. Hyvähyvä Virve! 🙂 On niin kertakaikkisen mahtavaa seurata sun kehitystä niin bloggaajana kuin kosmetiikan ammattilaisena. 🙂 Voi että kun voisi jo kurkata tulevaisuuteen ja nähdä missä asemassa oletkaan vaikka 10 vuoden kuluttua… Veikkaan, että sinulla on aika hyvät mahkut tulla seuraavaksi Päivi Kousaksi – eli tulevaisuudessa aina kun media tarvitsee kosmetiikkajutuissa asiantuntijalausuntoa, niin näemme tässä roolissa Virve Veen…! *peukku*

  • Aaaww, kiitos Sanni! <3 Opiskeluintoa ainakin löytyy ja siitähän se oma tulevaisuus on pitkälti kiinni, että mitä itseensä tankkaa. Toivotaan siis, että into pysyy yllä. Tällä hetkellä suurin toiveeni on saada vuorokauteen lisää tunteja, jotta ehtisin tehdä ja oppia enemmän! 🙂

 15. Ohoh, onkos Blogger nyt ihan ryhtynyt mun ystäväksi… 😀 Oliko jo peräti kolmas kommentti parin viikon sisällä jonka perään tuli kiltisti "Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen" -viesti ^_^

 16. Mietin, kun tulin sivuille, että onko se siirtynyt bloggeriin, mutta ajattelin, että eiiii.. 😀
  Mahtavaa, nyt blogisi latautuu heti, eikä tarvitse odottaa, että mainokset latautuvat ja sitten vasta blogin muu sisältö 🙂

 17. Minusta on aika sama miltä blogisi näyttää, sen verran monta vuotta tätä jo olen lukenut ja pääasia on, että kirjoittajana on aina se ihana Virve kuin aina ennenkin 🙂

 18. Kuulostaa hyvältä, Virve! 🙂 Ja mahtavaa, kun olet noin innoissasi! Jään odottamaan mielenkiinnolla lisää postauksia.

 19. Hienoa, että uudistut. Vaikuttaa todella kiinnostavammalta sisällöltä tämä viime aikainen verrattuna siihen shoppailupainotteisempaan linjaan mistä sait aika ärhäköitä viestejä jokin aika sitten… 🙂 Mainoksien puuttumista en huomaa sillä käytän selaimessani ad blockia joka piilottaa ne muutenkin. Mainospostauksia tietysti ei, mutta nehän vaikuttavat puolestaan siihen mitä blogeja seuraan.

 20. Mahtavia uudistuksia. Olen lukenut blogiasi lähes alusta asti. Viime vuosina en kuitenkaan ole jaksanut niin aktiivisesti lukea, lähinnä selailla. Tuote-esittelypostaukset eivät ole olleet kovin lähellä sydäntäni. Nyt tullessani katsomaan, olin ihan että WHAT! Täällähän on tapahtunut vaikka mitä. Ja ihan mielettömästi kaikkea kiinnostavaa asiaa.

  Kiitos todella paljon. Mukava, että olet löytänyt "uusia tuulia". Persoonasi ja kirjoitustaitosi on mielestäni jotenkin mennyt hieman hukkaan ollessaan piilossa puteleiden takana… Tai siis minusta on ollut jotenkin sääli, että olet kirjoitellut lähinnä tuote-esittelyitä (vaikka tottakai pitää kirjoittaa sellaista mistä itse tykkää!) kun kirjoituksistasi kuitenkin käy ilmi, että sinulla on todella paljon enemmän tietoa ja sanottavaa asioihin. Tykkään tosi paljon uudistuksista! Onnea opintoihin!
  -Tiia

  • Käyhän jatkossa useammin sillä lupaan, että tulet nauttimaan blogini sisällöstä jatkossa huomattavasti enemmän. 🙂
   Jatkossa kirjoitan puolet ajasta tuote-esittelyjä, 25% näitä kosmetiikka-alaan liittyviä lifestyle-postauksia ja 25% Inside the Industry -postauksia, joissa mennään sitten vähän syvemmälle. Jatkossa siis persoonani ja tietämykseni pääsee paremmin esiin, mutta blogin pääpaino on edelleen niissä tuote-esittelyissä, joita tänne tulevat pääosin ovat tulleet etsimään. 🙂

Kommentointi on suljettu.