Millä meikkivoide on parasta levittää?

Eräs lukijani esitti toiveen postauksesta, jossa kävisin läpi eri vaihtoehtoja meikkivoiteen levitykseen. Mitä eroa erilaisilla siveltimillä ja meikkisienillä oikein on ja mistä tietää, millainen on itselleen paras?
Katsotaan, tulisiko tästä postauksesta jollekin niitä kaivattuja vastauksia.
Klassisin vaihtoehto nestemäisen meikkivoiteen levitykseen ovat erilaiset sienet.
Tarjolla on erimallisia vaihtoehtoja, joista se tyypillisin on ollut kolmiosieni. Kolmiomaisella sienellä meikkivoiteen voi levittää kasvoille ohuesti sientä kasvoilla kevyesti vetämällä ja lisää peittävyyttä saa pienellä taputtelulla. Kapeilla kolmion kulmilla on hyvä levittää meikkivoidetta nenänpieliin ja silmiennurkkiin. Litteämmät meikkisienet sopivat yleensä paremmin kiinteämpien meikkipohjien levitykseen ja esimerkiksi voidemainen meikkipuuteri levittyy niillä hyvin. 
Sienien suurin ongelma on kuitenkin, että ne imevät itseensä paljon meikkivoidetta, mikä tarkoittaa hukkaanmenevää tuotetta. Jos on senteistään tarkkaa, voi kalliin meikkivoiteen imeytyminen sieneen tuntua varsin pahalta. Tai no, tuntuu se kyllä muutenkin, vaikkei niin tarkka niistä olisikaan.
Meikkisienen moderni vaihtoehto on meikkimuna, jonka tunnetuin versio on alkuperäinen Beautyblender. Vesipisaran mallinen sieni kostutetaan vedellä ennen käyttöä ja ylimääräinen vesi puristetaan siitä pois, jolloin sieni ei ime itseensä samalla lailla meikkivoidetta kun tavallinen kolmiosieni (kuka tosin estää kostuttamasta myös kolmiosientä). 
Levittäessä nahkean meikkisienen kosteus parantaa meikkivoiteen levittyvyyttä ja lopputuloksena on parhaimmillaan ”air brushed -efekti”, joka saa kasvojen ihon näyttämään taivaallisen tasaiselta. Levitystekniikkana on bounce, eli meikkivoide taputellaan sienen avulla kasvoille. Yhä useampi vannoo näiden meikkimunien nimeen.
Meikkivoiteen levitykseen voi myös käyttää litteää meikkivoidesivellintä. On tärkeää, että sivellin on synteettinen, sillä liukkaat synteettiset harjakset levittävät meikkivoiteen kasvoille ohuena. 
Meikkivoidesiveltimissä on paljon laatueroja huonompien harjasten jättäessä jokaisen kasvoille piirretyn harjanvedon jälkeen meikkivoideviiruja kasvoille, joita saa sitten häivytellä uusin vedoin tai jopa sormenpäillä kadoksiin. Laadukkaimmat siveltimet puolestaan jättävät vähemmän harjanvetoja ja siveltimellä onkin helppoa ja näppärää levittää meikkivoidetta myös nenänpieliin ja silmien alle.
Itse pidän litteitä meikkivoidesiveltimiä enemän pyöreämmistä, viistopäisistä siveltimistä, joilla meikkivoide työstetään kasvoille pyöritellen.
Siveltimen varressta saa hyvän ja napakan otteen ja kun meikkivoiteen levittää iholle pyörittelevin vedoin sulautuu se kasvoille kauniisti ja häivyttyy hyvin. Lopputuloksena on luonnollinen ja tasainen meikkipohja.
Siveltimien etuna sieniin nähden on yleensä se, etteivät ne ime itseensä meikkivoidetta samalla lailla kun meikkisienet. Vaikka meikkisieniäkin kannattaa pestä usein (ja Beautyblenderi tulee huuhtoa aina ennen uutta käyttökertaa), ovat siveltimet silti työllistävämpiä, sillä ne vaativat pesua lähes jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta lopputuloksesta tulee yhtä kaunis. Jos meikkivoiteen jättää kuivumaan siveltimeen klimppaantuvat sen harjakset yhteen eikä meikkivoide enää levitykään seuraavalla kerralla yhtä tasaisesti ja rannuja jättämättä.
Jos meikkivoidesiveltimen varresta saa hyvän otteen, mutta sieni miellyttää silti eniten, voi kokeilla niiden kahden yhdistelmätuotetta. EcoToolsilla on nimittäin myynnissä sivellin, jonka varren nokassa keikkuu muotoiltu vaahtomuoviapplikaattori. Siveltimestä voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.
Entä mikä on se oma suosikkini meikkivoiteen levitykseen, jota useimmiten käytän?
Sormet. Ne ovat aina mukana, eivät ime itseensä meikkivoidetta, niillä saa hyvän ihotuntuman ja tuotteen peittävyyttä voi säädellä vetojen voimakkuuden mukaan ja lisää peittoa saa pienillä töpöttelevillä liikkeillä. Negatiivisena asiana on, että sormenpäiden pinta ei ole sormenjälkien kuvioinnin vuoksi yhtä sileä kuin esimerkiksi Beautyblenderin, eli myös sormenpäistä voi jäädä jälkiä kasvoille. Olen kuitenkin melko laiska meikkivälineiden pesijä, mutta käsien pesua en silti koskaan laiminlyö, joten ne ovat olleet minulle paras vaihtoehto. vaikka aina välillä johonkin apuvälineeseen hetkellisesti ihastunkin.

Millä te levitätte nestemäisen meikkivoiteen?

13 kommenttia artikkeliin ”Millä meikkivoide on parasta levittää?”

 1. Yleensä sormilla, mutta olen yrittänyt oppia ns. hienommankin tekniikan eli siveltimellä =)
  Ja sepä lisää valikoimaasi yhden vaihtoehdon: skunkin – sen sellaisen, jossa on lyhyempiä ja pidempiä karvoja. Levittää ohuen ja luonnollisen kerroksen eikä ime niin paljon meikkivoidetta kuin paksummat siveltimet. Siksi skunkkia voi käyttää useamman kerran, ennen kuin alkaa tuntua, että kaipaa pesua.
  Useimmiten tulee kuitenkin turvauduttua sormiin.

 2. Tää "beauty blender" on kyllä ehdoton suosikki! Ostin tosin Kicksin halvemman ja isomman version joka sekin on varmaan ihan yhtä hyvä kuin alkuperäinen 🙂 Saa levitettyä meikkivoiteen ja puuterin ja jopa aurinkopuuterin samalla välineellä 🙂 en kyllä ole kastellut sitä kertaakaan ennen levitystä. Tiedä sitten paljonko olen menettänyt meikkivoidetta sen takia 😀

 3. Mä oon todennut skunkkisiveltimen parhaimmaksi! Macilta esim löytyy muutamaa kokoa. Aiemmin tuli puunattua ties millä, viimeisimpänä juuri noita viistopäisiä, mutta tuntui, että meikkivoide liukui iholla ehkä liiaksikin. En kyllä vaihtais enää muuhun 🙂

 4. Itse vaihtelen Macin skunkkisiveltimen ja beautyblenderin välillä, fiiliksen mukaan. Beautyblenderillä saa nopeammin tasaisen lopputuloksen joten sopii aamuihin 🙂

 5. Pyöreä viistopäinen H&M:n BB-voidesivellin on mun lemppari ja Real Techniquesin meikkisieni, joka toimii myös sellaisilla (nestemäisillä) meikkivoiteilla, joita viistopäinen ei levitä kauniisti 🙂

 6. Sormilla. Olen kokeillut myös sivellintä sekä Beauty Blender -kopiota. Sivellin ei mielestäni tehnyt sormiin verrattuna isoa eroa levitysjäljessä ja oli paljon hitaampi. Beauty Blender taas teki ihan kivaa jälkeä, mutta sekin oli hidas ja kasvojen taputtelu sienellä oli jotenkin ärsyttävää. Ilmeisesti aito BB olisi vähän käyttämääni sientä isompi ja pehmeämpi, joten ehkä se toimisi paremmin. En kuitenkaan ole raaskinut ostaa, koska tuote on kuitenkin melko hintava sieneksi, enkä ole oikein varma, että jäisikö se kuitenkaan käyttöön.

 7. Real Techniques, muistaakseni sivellin on nimeltään buffing brush. Pyörivällä liikkellä saa etenkin nestemäiset meikkivoiteet levittymään ohuesti ja siististi. Paksumpiin meikkivoiteisiin käytän aina beautyblenderiä. Käyttäisin päivittäin ja kaikkeen mutta kun se peseminen 🙂

 8. Mulla on meikkivoiteelle käytössä oikeastaan mineraalipohjalle tarkoitettu pitkävartinen kabukimainen sivellin. Se on nopeampi ja pehmeämpi kuin nuo viistopäiset tiiviit ja tulee tosi nätti blurrattu jälki. Skunkkikin löytyy mutta tuo pieni tiivis kabuki voittaa sata nolla. Beautyblender on vielä testaamatta, jossain vaiheessa sekin tuleen tod näk hankittua.

 9. Itsekin vannon omien sormieni taikaan 😀 Eli käsin tulee nestemäiset levitettyä vaikka jos jonkinlaista välinettä tähän hommaan löytyisi.. Jotenkaan en vielä ole päässyt meikkimunan kanssa sinuiksi (minulla tosin on halpisversio käytössä..), mutta pitäisi varmaan vaan jaksaa kokeilla ja opetella käyttöä – jos sitä itsekin hoksaisi sitten sen taian. 🙂

 10. Tykästyin Illamasquan highlighter siveltimeen tykästyttyäni merkin meikkivoiteeseen. Se on synteettinen ja päivittäisessä käytössä vaatii pesua vain kerran viikossa.

Kommentointi on suljettu.