Hoidan ihoani huolella ja hellästi, mutta myönnän, että en varsinaisesti taputtele sitä puhdistuksen jälkeen pyyhkeellä kuivaksi kaikista kehotuksista huolimatta ja joskus saatan jopa hieman hangata sitä pyyhkeeseen ihan vain siksi, että siitä tulee sellainen puhdistusta tehostava fiilis ja ihoa jopa kevyesti kuoriva vaikutus – kyllä te tiedätte!
Olen kuitenkin aina valmis kokeilemaan kaikkea sellaista, minkä korealaiset tai japanilaiset ovat todenneet kauneudenhoidossa toimivaksi ja yksi sellainen juttu on kasvopyyhkeestä luopuminen, joka on viimeisimpiä koreasta leviämään lähteneitä kauneudenhoitovillityksiä.
Miksi kasvopyyhkeestä pitäisi sitten luopua?
Moni ei ensinnäkään vaihda kasvopyyhettään tarpeeksi usein, minkä vuoksi kylpyhuoneen kosteudessa ja jopa vessanpöntön vieressä pitkään vaihtamattomana hengaavalla kasvopyyhkeellä ihon pyyhkiminen ei välttämättä ole se hygieenisin juttu ja pyyhkeessä muhivat bakteerit voivat jopa aiheuttaa iholle epäpuhtauksia. Kun asiaa ajattelee tarkemmin, niin ehkä on jopa ihan mukavaa luopua pyyhkeestä, sillä myönnän, etten muista itse vaihtaa sitä ihan niin usein kuin varmasti kannattaisi.
Pääsyynä siihen, miksi useat korealaiset eivät käytä pyyhettä kuivatakseen kasvonsa pesun jälkeen on kuitenkin se, että hoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin, kun iho on hieman kostea. Omista tuotteistaan saa siis paremman hyödyn irti, kun ihoa ei kuivaakkaan pyyhkeellä ennen hoitotuotteiden levitystä ja aasialaiset suorastaan rakastavat täyteläisen kosteutettua ihoa.
Mitä vettä valuville kasvoille sitten tehdään, jos niitä ei kerran kuivata pyyhkeellä?
Iholta valuva vesi sivellään pois kasvojen keskiosasta ulkoreunoja kohti kämmenten avulla ja sama sively tehdään kaulalta kohti leukapieliä. Käsiin jääneen veden voi ravistella pois sormista ja ihoa voi myös taputella hellästi.
Huomioitavaa on toki, että tämä metodi toimii kaikkein parhaiten nimenomaan aasialaiseen ihonhoitorutiiniin yhdistettynä, jossa ihonpuhdistusta ei enää viimeistellä länsimaiseen tapaan puhdistavalla kasvovedellä pyyhkien, vaan sille levitetään kaksoispuhdistuksen jälkeen jo hoitavia ainesosia sisältävä kasvovesi.
Itse teen iholleni iltaisin kaksoispuhdistuksen (siitä lisää juttua täällä), mutta tykkään usein viimeistellä sen vielä misellivedellä pyyhkien. Olen silti adoptoinut vähän aikaa sitten käyttööni tämän pyyhkeettömän ihonpuhdistuksen ja pyyhin kasvot vanulapun ja kasvoveden avulla niiden ollessa vielä hieman kosteat ja levitän hoitonesteen niille välittömästi pyyhkimisen jälkeen ihon ollessa edelleen hieman kostea. Aamuisin en usein käytä kasvovettä vaan pesen ihon vain puhdistusvaahdolla, jolloin varsinkin huomaan, kuinka paljon kosteutetummalta ihoni hoitonesteiden ja seerumien levityksen jälkeen tuntuu.
Ihastuin tähän pyyhkeettömään ihonpuhdistukseen heti, sillä iho on tuntunut sen ansiosta kosteutetummalta: kun kaikkea vettä ei hangata pyyhkeeseen ja iholle levitetään heti hoitavaa nestettä ja seerumia, lukittuu iholle lisää kosteutta. Ihosta tulee siis pehmeämmän tuntuinen ja täyteläisen kosteutettu, mikä puolestaan saa sen näyttämään heleämmältä.
Pyyhkeestä luopuminen hyödyttääkin jokaista ihotyyppiä aina helposti tukkeutuvasta kosteusköyhään ja kuivaan ihoon asti, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kasvopyyhkeestä luopumista!
Innostuiko joku muu kokeilemaan pyyhkeetöntä kasvopesua?
Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!
Mulla on jo pidempään ollut tapana että kuivaan aivan maksimissaan kädet. Kasvoveden kanssa en puolestaan jaksa käyttää vanulappua. Herkällä iholla tää on auttanu levittämään voiteet hellemmin. Tarkkana saa olla ettei helpomman levittyvyyden vuoksi laita liian ohuelti voidetta ja harvemmin tulee levitettyä liikaa.
En ole enää vuosiin käyttänyt kasvopyyhettä, käytän vain sillointällöin makeup eraseria. Yleensä käytän ainoastaan puhdistusgeeliä, jonka pyyhin kuivalla vanulapulla ja sen jälkeen vanulapulla vielä putsaan kasvot misellivedellä.
Mä en ole koskaan käyttänyt kasvopyyhettä (tai ainakaan vuosikymmeneen). Pyyhin vanulapulla enimmät vedet pois ja sitten levitän kasvoveden iholle saman vanulapun toisella puolella. Kasvopyyhe tuntuu minusta liian rankalta ihoa vasten ellei taputtele hyvin kevyesti 🙂
Olit siis fiksu ja kauan ennen meitä muita! 🙂
Täytyypä kokeilla heti aamulla. Olen ostanut pieniä Marimekon pyyhkeitä kasvopyyhkeiksi. Yhtä käytän vain kerran ja sen jälkeen se menee pesuun, joten pyyhe ei ole koskaan likainen. Siksi pieniä, koska taiteltuna ne sopivat kylppärin seinäkaappiin. 15mx15cm on sopiban kokoinen kasvojen kuivukseen, kuivaamatta jättämisestä en ollut kuullutkaan ennen tätä juttuasi.
Hmmm jotenkin olen luullut että vesi ulkoisesti kasvoille ei ole hyvä vaan että se kuivattaa, mutta taisi olla väärää tietoa 😀 Oli pakko kokeilla tätä kasvopyyhkeen pois jättämistä ja sehän piruvie toimii! Ylemmissä kommenteissa oli vielä loistava vinkki, kasvojen puhdistamisen jälkeen oon myös liiat vedet pyyhkinyt kätösillä pois ja sitten vielä kuivalla vanulapulla pyyhkinyt/taputellut kevyesti, jonka jälkeen kasvovesi saman vanulapun puhtaalle puolelle. Tää on niin yksinkertaisen nerokasta että miksei tätä aiemmin oo tullu tietoon?! Tämä jää kyllä tavaksi ja kasvopyyhettä ei enää kasvot tarvitse. Blogisi on edelleen aivan huippu, kiitokset kaikista vinkeistä tähänmennessä Virve! 🙂
Mahtavaa kuulla, että vinkistä oli hyötyä ja totesit toimivaksi! 🙂 Veden jättäminen iholle ei ole tosiaan kovin hyödyllistä, jos sen päälle ei heti taputtele ihoa kosteuttavia ja kosteuden alleen lukitsevia hoitotuotteita, mutta kun kosteuden lukitsee niiden avulla iholle, niin johan tosiaan nousee ihonhoito ihan uudelle levelille! 🙂
Pakko kysyä vielä, että jos kaksoispuhdistuksen ja kuivattaminen jälkeen taputellaan essence suoraan, niin eikö iho jää liian emäksiseksi? Oon aina ajatellut, että kasvovesi valmistaa ihon hoitotuotteita varten antamalla sille optimaalisen PH:n. Olenko mä ihan harhateillä?
Apua, hyvä kysymys, miksiköhän olen kirjoittanut tähän postaukseen noin… Käytän siis itse kaksoispuhdistuksen jälkeen nimenomaan hoitavaa kasvovettä, joka tasapainottaa ihon pH-arvon, mutta jossa on tosiaan aasialaiseen tapaan jo niitä hoitavia ainesosia. Tämän jälkeen sitten hoitoneste. En saa yhtään ajatuksen päästä kiinni, että miksi olen kirjoittanut postaukseeni alunperin noin, mutta joku ajatusvirhe siinä on kyllä ollut ja korjaan tekstin nyt oikein. Kiitos! 🙂
Näin kolmen vuoden jälkeen täytyy vihdoin kiittää tästä vinkistä! Kokeilin tätä tuolloin kun blogistasi tästä luin ja jäi heti tavaksi:)
Mahtavaa kuulla, että vinkki on jäänyt käyttöön! Kiitos, että kerroit! ❤️
Kiitos tästä vinkistä! Otin kokeiluun heti tämän luettuani joskus loppuvuodesta ja (niin noloa kuin onkin myöntää) niin taisin kuulua niihin ihmisiin jotka vaihtoivat hygienianäkökulmasta pyyhettä aivan liian harvoin sillä epäpuhtauksien/finnien määrä kasvoillani on suorastaan romahtanut luovuttuani kasvopyyheestä. Että kun voikin pienellä (ja ilmaisella!!) muutoksella ihonhoitorutiiniin olla iso vaikutus!!
Ihan mahtava kuulla! <3