Ohjeet helppoon ja herkulliseen banaanikokkeliin (joka räjäytti Ruotsissa somen)

Okei, ”räjäytti” saattaa olla tässä yhteydessä hieman liioiteltu ilmaus, mutta kyseessä on joka tapauksessa herkku, joka hyppii täällä Ruotsissa somea seuratessa silmilleni tällä hetkellä paljon.

Banaanikokkelivillitys lähti liikkelle pari päivää sitten, kun alun perin bloginsa kautta julkisuuteen Ruotsissa noussut Isabella Löwengrip kertoi uudehkon miesystävänsä esitelleen tämän herkun hänelle ja ylisti sitä rakastettujen banaanilettujen helpoksi ja nopeaksi versioksi.

Isabella vinkkasi banaanikokkelista blogissaan ja sen jälkeen yhä useampi on jakanut Instagramissa kuvia banaanikokkelista ja kehunut sen herkullisuutta ja helppoutta.

Banaanikokkeli banaaniletut ohje Virve Fredman

Rakastan itse banaanilettuja. Ne ovat ihanan herkullisia ja yksinkertaisimmillaan reseptiin tarvitaan vain kaksi ainesosaa: kananmunaa ja banaania.

En viihdy erityisemmin keittiössä, joten koen, että banaanilettujen tekeminen on niiden herkullisuudesta huolimatta vähän liian työlästä omaan makuuni. Banaani muussataan ja sekoitetaan kananmunien kanssa ja taikina kaadetaan pannulle, minkä jälkeen alkaa se haastavin osuus, eli lettujen kyttäys.

Isommat letut eivät onnistu minulta koskaan kunnolla, joten tiputtelen taikinaa pannulle pienempinä lammikkoina. Paistamiseen meneekin pieni ikuisuus.

Banaanikokkeli on kuitenkin taivaanlahja kaltaiselleni banaanilettuja rakastavalle, jota ei ole siunattu kärsivällisyydellä. Tämän herkun kanssa sitä ei nimittäin liiemmin tarvita.

Banaanikokkeli banaaniletut ohje Virve Fredman

Itse saan aikaan sopivan satsin banaanikokkelia, kun pilkon yhden banaanin ja paistan sen pannulla kahden munan kanssa kokkeliksi. On makuasia, kuinka banaanin haluaa pilkkoa, mutta itse vetäisen sen veitsellä pituussunnassa ensin puoliksi ja sitten pilkon lohkoiksi.

Varsinainen paistaminen pannulla toimiii kuin minkä tahansa munakokkelin paisto, eli pannulle voi laittaa ensin hieman öljyä, minkä jälkeen kananmunat rikotaan ja banaanit heitetään sekaan.

Banaanikokkeli banaaniletut ohje Virve Fredman

Kokkelia paistetaan pannulla käännellen noin parisen minuuttia. Esteettisyys ei ole tämän ruokalajin vahvuus, mutta itse koen, että lopputuloksen herkullisuus kompensoi sitä riittävästi. (Tosin omat banaanilettunikin ovat usein muistuttaneet enemmän banaanikokkelia…)

Itse tykkään melko kiinteästä kokkelista, mutta jos löysempi koostumus vastaa omaa makua paremmin, niin kokkelin voi myös jättää löysäksi.

Toisin kuin perinteiseen munakokkeliin, ei tähän välttämättä kannata laittaa mukaan suolaa, sillä lopputuloksen on tarkoituskin olla banaanien vuoksi hieman makea. Itse ainakin syön omani ilman sitä.

Lautasella lopputulos näyttää tosiaan melko perinteiseltä munakokkelilta, mutta banaanien makeus tuo yhdistelmään herkullisuutta.

Banaanikokkeli banaaniletut ohje Virve Fredman

Banaanikokkelin voi syödä ihan sellaisenaan, tai sitä voi tuunata mieleisekseen todella monilla tavoilla.

Tykkään itse ripotella päälle kanelia ja kaveriksi lautaselle sopivat esimerkiksi marjat. Tällä kertaa meiltä löytyi passionhedelmiä, joten banaanikokkeli sai niistä lisämaustetta.

Monet heittävät kokkeliin mukaan banaanilettureseptien tapaan rahkaa, proteiinijauhetta ja vaikka mitä muuta, mutta itse tykkään tästä yksinkertaisesta reseptistä eniten.

Banaanikokkeli on mukava, nopea ja varsin terveellinen herkku, joka sopii moneen tilanteeseen ja kelpaa varmasti lapsillekin.

Itse tykkään syödä siitä erityisesti aamiaisella, mutta se on minusta myös mukava iltapala. Banaanikokkeli sopii myös kaikkiin sellaisiin tilanteisiin, kun tekee mieli äkkiä jotain hyvää.

Banaanikokkeli banaaniletut ohje Virve Fredman

 Onko joku muu ihastunut banaanikokkeliin?

5 kommenttia artikkeliin ”Ohjeet helppoon ja herkulliseen banaanikokkeliin (joka räjäytti Ruotsissa somen)”

  1. Itse olen tehnyt ihan täysin samalla ohjeella jo nelisen vuotta, mutta kiva kuulla että joku on ottanut sen nimiinsä nyt 😀

    • Minun banaanilettuni näyttivät ennen usein enemmän banaanikokkelilta, joten tämä versio toi ihanan helpotuksen ”suorituspaineisiin”. 😄

  2. Tätä täytyy kokeilla. Uskon, että tykkään ja myös lapseni, joka tykkää munakokkelista ja munakkaista 🙂 Nopeaa ja helppoa!

  3. Mä tein lapsena kotona asuessa banaanimunakasta (joka aiheutti kavereissa yökkäysrefleksin) niin että paistoin normimunakkaan ja ennen kuin se hyytyi kokonaan, viipaloin päälle banaanin ja sirottelin hiukan tomusokeria. Tää tapahtui kun olin about 12-14-vuotias eli noin 30 vuotta sitten! Oon ollut aikaani edellä, kai. 😀

Kommentointi on suljettu.