This is not a Toy, it's a piece of art (I guess)

Parfymiteollisuus on jännittävä, ennen ehkä lähinnä pelkän kemian ja tieteen, mutta nyt myös markkinoinnin ja ennen kaikkea jopa taiteen ala.
Siinä missä joskus ennen riitti, että hajuvesi vain tuoksui hyvälle, ei pelkällä hyvällä tuoksulla voi enää päästä pitkälle. Pullossakin on oltava joku juju.
Sen on erotuttava hyllyltä kaikkien muiden pullojen joukosta ja saatava kuluttajalle sellainen olo, että hän tahtoo kotiuttaa tuon nimenomaisen taide-esinettä jo jopa usein nykyään muistuttavan esineen kotiinsa ja jopa säilyttää sitä paraatipaikalla hyllyllää, jotta muutkin voivat nähdä, kuinka hyvä maku hänellä on.
Hajuvesipullojen yksityiskohtiin panostetaan täysillä ja pakko myöntää, että useat niistä ovat kyllä kuin pieniä veistoksia.
Massasta erottautumista voidaan hakea myös erilaisilla tavoilla ja hieman leikkisämmin keinoin.

Pulloista yritetään tehdä jopa sellaisia, että ne ovat hieman hämmentäviä, mutta silti itseasiassa jo niin kiinnostavia, että niihin on pakko tarttua: ”Miltä ihmeeltä tuollaisessa pullossa tuleva hajuvesi tuoksuu?”
Joskus pullo vedetään leikkisyydellään oikein kunnolla yli sovittaen se kuitenkin täysin teemaan. Usein se todellakin saa mielenkiinnon heräämään edes siinä mielessä, että hassua pulloa osoittaa hajuvesiosastolla ystävälle tirskahtaen, että ”Mikä tää nyt muka oikein on!?” ja samalla tuoksuttaen sen sisältöä uteliaana. Jos pullon on jo ottanut käteen, tekee sitä kyllä mieli tuoksuttaakin.
Spray-mekanismit, joiden käyttö ei ehkä ole päällepäin itsestäänselvää ovat meille hajuvesimyyjille painajainen: jos emme itsekään keksi heti, kuinka pullo toimii on hyvin todennäköistä, että sen testeri rikkoutuu vähintään muutamaan kertaan päivässä asiakkaiden kokeiluyritysten vuoksi. Se on täysin ymmärrettävää.
Joskus sitä kuitenkin miettii, että missä menee raja sen suhteen, mikä on ok ja mikä on vaan todella outoa. Minulla se raja tuli vastaan  Moschinon uuden Toy-tuoksun kohdalla.
Moschino Toy on pakattu suloisen nallepehmolelun sisälle, jonka paidassa lukee ”This is not a Moschino Toy” ja tuoksua pääsee suihkuttamaan itseensä repimällä nallen pään irti. Koko konsepti aina itse tuoksun pullosta sen mainoksiin on jotenkin niin hämmentävä, etten edes tiedä, kuinka siihen reagoisin. Mieleni valtaavaa hämminkiä lisää se, että tuoksu on kaiken lisäksi vieläpä ilmeisesti unisex. Mitä tästä pitäisi ajatella?
Missä menee sen raja, että mikä on coolilla tavalla massasta erottuvaa ja mikä vaan hämmentävän… hämmentävää?
Osaako joku vastata tähän? Hämmentyikö kukaan muu?

9 kommenttia artikkeliin ”This is not a Toy, it's a piece of art (I guess)”

 1. Vähän aiheen vierestä, muistelen, että joskus viimeisen parin vuoden sisällä kirjoitit jostain tuoksusta, joka sopi itsellesi, vaikka yleensä monet tuoksut eivät sinulle sovi. Toivottavasti muistan oikein?? Kiitos jos ehdit linkata tuon postauksen! Tarvitsisin kipeästi uuden tuoksun, mutta minullekaan useimmat tuoksut eivät sovi (aiheuttavat päänsärkyä jne.) Viimeisimmät ”riittävän miedot” käytössä olleet ovat Gucci Premiere, Boss Nuit ja Chanel Chance.

  Kiitos tosi hyvästä blogista! Kiinnostavaa lukea opinnoistasi ja tykkään muutenkin sun Lontoo-postauksista, vanha kotikaupunkini. Sekä myös kaikista sellaisista kirjoituksista, joissa kerrot muutenkin elämästäsi tai muistakin asioista kuin kosmetiikka (esim. työskentely laivalla –jutut). Kirjoitat niin hyvin!

  Toki muutkin saa vinkata kivoja uusia tuoksuja. Kiitos!

  • Kiitos tosi paljon!! Tuo on juuri se postaus, jota tarkoitin. Se olikin uudempi kuin muistin. Kiitos noista muistakin vinkeistä! Olenkin menossa nyt perjantaina Symphonylle, joten pääsen pian testailemaan ja ostoksille. Ihanaa joulun aikaa sulle Lontooseen!

 2. Okei, tuo on jo… no, en nyt oikein tiedä. Voisi luulla että se on suunnattu lapsille tai sitten teini-ikäinen antaa tyttöystävälleen pehmonallen joka onkin yllättäen tuoksu!

  Mainoskuva on aika karmiva kun pidemmän aikaa katsoo.

 3. Mun on pakko sanoa että mua toi Moschino naurattaa ihan hirveästi – ei pelkästään hyvällä tavalla, suurimmaks osaks siks että on tosiaan aivan pimeä idea. Toisaalta se kyllä tekee tehtävänsä, nimittäin tota on ehdottomasti päästävä haistamaan jos se vaan esim Sokkareihin tulee 😀 Just niin käsittämättömän pimeää huumoria että iskee. En silti osaa kyllä arvioida sitä, kuinka PC tai muuten järkevä veto on, voin kuvitella että Moschino saa aikamoisen palautetulvan tuosta pullosta.

  • No siis minä en osaa päättää, että saanko nauraa tuolle, sillä se kieltämättä naurattaa, mutta jos nauran, olen ehkä kuitenkin perusluonteeltani sitten varmasti ihan kauhea eläinrääkkääjä ja maailmanvihaaja. Tuo todellakin aiheuttaa ristiriitaisia tunnelmia! 😀

 4. mulle toi Moschino muuten jotenkin aivan todella yhdentekevä, mutta tekee kyllä mieli alkaa analysoida että kenelle se voi olla tarkoitettu, ja että onko ideat olleet vähän vähissä… huhuhh!

Kommentointi on suljettu.