Miehiset suosikkini

Minulta kysellään aina silloin tällöin tuoksusuosikkejani miesten tuoksujen puolella. Ideoita kaivataan niin poikaystävien, aviomiesten, isien kuin veljienkin tuoksulahjoihin ja onpa niitä kysellyt muutama blogiani lukeva mieskin.

Tänään käydään siis läpi omat miestentuoksusuosikkini.

Yksi ylivoimaisista suosikeistani on YSL:n L’Homme.

Tämä on ihanan pehmeä, miehekäs ja hitusen mausteinen tuoksu, muttei kuitenkaan millään lailla vahva tai päällekäyvä. Tämä on mielestäni tyylikäs tuoksu eikä mikään pikkupoikien sporttituoksu, joka käy kaikille tyylikkäille ja miehekkäille parikymppisestä eläkeikään.

Toinen hieman samantyyppinen suosikkini on Armanin Code.

Tämä on ehkä vielä astetta maskuliinisempi ja voimakkaampi tuoksu, muttei siltikään mikään liian vahva mielestäni. Myös tämä on täynnä tyyliä pehmeän nahkaisuutensa ja mausteisuutensa ansiosta.

Minulla on myös kieroutunut suhde Diorin Hommen kanssa. Tuoksu on syvä ja pehmeä ja TODELLA nahkainen ja vaikka en olekaan varma, haluaisinko esimerkiksi mieheni tuoksuvan tälle, tykkään suunnattomasti tuoksutella tuoksua pullosta. Poikien tuoksu tämä ei missään tapauksessa ole, vaan ehdottomasti miesten.

Suosikkieni joukkoon kuuluu myös Calvin Kleinin Eternity. Tämä on sellainen tuoksu, jonka myyn niille aikuisille miehille, jotka haluavat raikasta tuoksua, sillä tämä on raikas, mutta tyylikäs. Tämä käy myös niille pari- kolmekympisille, jotka tahtovat tyylikästä, mutta raikasta tuoksua.

Yksi hieman kevyempi ja uniikimpi suosikkini on Kanzon KenzoPower.

Tämä punapippurilla maustettu raikkaampi tuoksu on todella personallinen ja siinä on jotain sellaista, mikä saa minut täysin koukuttumaan siihen. Tuoksu on tosiaan kevyt ja raikas, muttei mikään pistävän sitruksinen tai suihkugeelimäisen raikas. Pippuri tekee tähän tosiaan ihanan pehmeyden ja kun pienen mausteisuuden yhdistää sitruksisiin sävyihin, tulee tästä jollain tapaa hieman tyylikkäämpi urheilullisempi tuoksu.

Raikkaammista tuoksuista mieleeni on myös sitruksisen raikas Chanelin Allure Homme Sport. En tykkää nuorten miesten pistävän sporttisista, suihkugeelimäisen raikkaista tuoksuista (jollaisiksi esimerkiksi Lacostet usein mielessäni lukeutuvat), vaan enemmän tällaisista raikkaista, mutta jotenkin hienostuneemman oloisista sporttituoksuista. Tuoksussa on mm. raikasta appelsiinia ja vesimäisiä sävyjä, mutta pohjan pehmeä pippuri, myski ja jopa vaniljaisuus pehmentävät tuoksua.

Tykkään miehekkäistä, mutta tyylikkäistä tuoksuista (jos tämä ei ole vielä käynyt selväksi kuvausteni perusteella) ja nimeäisinkin Pradan Amber Pour Hommen sen kategorian alle. Tuoksussa on miehekästä tyylikkyyttä sen ollessa samaan aikaan mukavan kevyt, mutta maskuliininen.

Samalla lailla tykkään myös Pradan Infusion D’Hommesta, joka on myös raikas, mutta miehekkään tyylikäs.

Olen ehkä hieman liian vanha jo tykkäämään tästä monen teinipojan ikisuosikista, mutta rakastan tätä tuoksua silti. Tommy Hilfigerin Tommy on ollut kestosuosikkini jo kymmenen vuoden ajan ja joudun taistelemaan kovasti aina itseäni vastaan, etten vaan lähde seuraamaan tuoksun kantajaa… (Ikävintä kun on se, että alan olla jo aivan liian vanha seuraamaan niitä poikia, jotka tätä useimmiten käyttävät…)

Tykkään tämän pehmeydestä, sillä tämä on jotenkin sporttisen raikas, muttei yhtään sitruksinen vaan pehmeämpi. Tuoksussa on raikasta bergamottia, minttua, omenaa ja ja karpaloa sekä yllättäen jopa laventelia ja ruusua, joita ei todellakaan arvaisi tähän misten tuoksuun yhdistää! Tämä on minusta vaan aivan mielettömän ihana tuoksu! Entinen jenkkilän lipusta inspiroitunut joka naapurinpojan tuoksun puna-valko-sininen pakkaus on vaihtunut juuri valkoisempaan, mutta tuoksu on yhä pysynyt samana.

Toinen (työkavereidenikin mielestä jo hieman nolokin) salainen tuoksutykkäykseni on YSL:n Kouros. Tämä ikivanha tuoksu mielletään yleensä kaikkien kauhuksi enkä tahtoisi miehenikään käyttävän tätä sen maineen vuoksi, mutta tässä vaan on jotain sellaista, mikä vetoaa minuun ja saa minut aina silloin tällöin tuoksuttelemaan pulloa. Tuoksun kohderyhmänä ovat yleensä melkolailla tähän aikoinaan jumiutuneet ”äijät” ja pienenä vitsinämme onkin ollut, että mitä pienempi mies on kokonsa puolesta, sitä varmemmin hän usein tarttuu tällaisiin ”suurempiin”, miehekkäisiin tuoksuihin.

Niin tai näin, mutta minä pidän silti Kouroksesta sillä salaisella kierolla tavalla, jotan en kellekään kerro. Paitsi nyt tälle pienelle blogiani lukevalle lähipiirilleni…

Millaisia tuoksusuosikkeja teillä on miesten puolella? Mikä tuoksu saa teiltä jalat alta? Entä mikä tuoksu tappaa kaiken kiinnostuksenne?

27 kommenttia artikkeliin ”Miehiset suosikkini”

 1. Tykkään myös Kouroksesta mutta en mä sitä kehtaisi ääneen tunnustaa:) Tulee ihania nuoruusmuistoja mieleen:D

  Bossin ja Diorin tuoksut on ehkä kivoimpia.

 2. Tykkään ehdottomasti Dieselin "only fo brave" -hajusta! Se on ihana ja tuntuu, että jalat menee veteliks ku tuosuttelee sitä paidasta jossa se on muhinut sen parituntia.

 3. Poika, jolta teininä sain ensisuudelmani, käytti Jean Paul Gaultierin Le Malea ja tykästyin tuoksuun silloin hirveästi (poikaan en niinkään). Yhä edelleen mulle tulee nämä teinimuistot siitä mieleen ja jostain ihmeen syystä pidän tuoksusta edelleen… 😀

  -Mari-

 4. Miesten puolelta tuoksutuntemus on varsin rajoittunutta mutta muutama suosikki löytyy.

  Hugo Bossin Boss on aivan ihana klassikko joka luo turvallisen olon. Semmoinen tuoksu jota voisin huoletta ostaa rakkaalle miehelle koska on varsin "helppo" tuoksu jossa ei mitään erityistä ole – ja kaikessa simppeliydessään niin ihana. Miehekäs muttei raskas. Eikä missään nimessä ihan nuorelle poikaväelle.

  Diorin Homme Sport on ihana sitruksinen tuoksu mutta jostain syystä yksikään kaveriporukan mies jota käskin tuoksuttaa ei pitänyt tästä 😀 Ehkä hieman liian sitruksinen monen makuun eli enemmän tätä "nuuhkutan yksin"-tyyppiä.

  Kaikista helpoin ja samalla rakkain on puhtaan ja turvallisen tuoksuinen Clean Warm Cotton jota varmasti ostan ison pullon kun tuo 30 ml "näytekoko" loppuu. Nyt sinkkuna tulee suihkutettua tuota tyynyliinaan kun miehisessä partavedessä tulee nukuttua niin syvään 🙂 Sellainen tuoksu jonka kantaja joutuu sitten kestämään halipulaista pientä nuuskuttajaa joka jatkuvasti tunkee syliin 😀 Ylipäänsä puhtaan saippuaiset tuoksut miehillä ovat jotain ihanaa…

 5. En tiedä mikä siinä on, mutta olen rakastunut Laura Biagiotti Due Uomo -tuoksuun.Muistaakseni se on melko makea,mielestäni aika erikoinen miesten tuoksuksi, mutta minulta se vei aikoinaan jalat alta. En ole löytänyt tuoksua enää mistään, joten voi olla, että nykyään en enää pitäisikään siitä.

 6. Oma suosikkini miesten tuoskuista on Hugo Bossin Boss Night. Vai onko se Bottled Night?

  No aiiivan sama, siinä tuoksu, joka saa multa housut tippumaan… :DD
  Täytyy seuraava poikaystävä laittaa tota käyttämään, ei pitäis olla vaikea duuni kun kerron että oon aika helppo ton tuoksun leijaillessa sieraimiini…

  Myös tuoksun mainoksessa seikkaileva Ryan Reynolds saa aikaan pari ylimääräistä sydämentykytystä, tää mainos on aika osuva kuvaamaan tuoksua… 😛
  http://www.boss-fragrances.co.uk/mens-fragrances/boss-bottled-night/advertising/?lc=gb

 7. Carolina Herreran Sexy Man, avomies käytti sitä, kun aloimme seurustella. Harmi vaan, että pullo meni rikki reissussa 🙁 Pitää varmaan ostaa jo jostain uusi, tuo tuoksu tuo niin paljon muistoja miekeen!

 8. Kouros miellyttää, siihen liittyy miellyttäviä muistoja jostain kaukaa nuoruudesta =)
  Toinen "ikäloppu" tuoksusuosikki on Diorin "Fahrenheit". Mukavilla muistoilla suuri osansa tykkäämisessä <3
  Kaikenlaiset nahkaiset ja metsäiset tuoksut miehellä miellyttää yleisesti.Miehen ei tule tuoksua "pirteälle"…

 9. Semmosta kyselisin että onko iholle hyväksi jos sen pesee aamuin illoin oliiviöljyllä? Eräs bloggaaja kuulemma niin tekee jä hänellä on niin hyvässä kunnossa iho että ajattelin itsekin kokeilla. Mitä mieltä olet? 🙂

 10. Hugo Bossin energise <3 Melkein meinaa lähtee seuraamaan, jos kaupungilla jollain on sitä.
  Calvin Kleinilla on kanssa kivoja.

 11. Kouros on itselleni ehdoton off, mutta Body Kouros…mmmmm! Lakritsinen maustetaivas. Aivan erilainen mutta yhtä ihana on appelsiinisen sporttinen Guerlainin Habit Rouge. Molempia tuoksuja käytin myös itse etäsuhteessa eläessäni, ihan vaan saadaksen kullan lähelle edes mielikuvituksessa. BK tuoksui miespuolisista työkavereista oudolla tavalla hyvälle,tosin mielipide oli usein se, ettei ole naisen tuoksu. Habit rougesta sain paljon spontaaneja kehuja. Tällä hetkellä kullalla on työn alla Bulgarin Black josta tykkään itsekin mutta mies ei yhtään tykkää siitä minun ihollani:)

 12. Tämä postaus tuli kyllä niin osuvaan saumaan. Olen lähdössä parin viikon päästä laivalle ja miehelle pitäisi uusi tuoksu sieltä ostaa. Hän on käyttänyt jo pari pulloa samaa Gantin tuoksua, joten ajattelin että nyt pitää ostaa jotain muuta. Tässä tuli siis hyviä vinkkejä! Kiitos!

 13. Armani Mania ja Armani Acqua di gio ovat suosikkini miesten tuoksuista.

  Calvin Klein Contradiction myös hyvä tuoksu, mut taitaa olla lopetettu tuote, ainakaan en ole aikoihin nähnyt sitä myynnissä.

  Liian vahvat ja väkevät tuoksut eivät miellytä.

  -Tanja-

 14. Lancome Hypnose. Yllätyin vähän, ettei sitä tästä postauksesta löytynyt. Kun melko samantyyppisiä oli montakin. Naisten tuoksuna tästä en välitä yhtään, mutta miesten versio toimii!

 15. Kourosin diggailussa ei ole mitään noloa! Se on varmasti olemassa silloinkin kun Armanin Code ja Diorin Homme ovat jo kuolleet ja kuopattu.

 16. Exien muinoin käyttämät tuoksut vetää jalat alta… Vaikka kyseiset henkilöt ei olisi kuukausiin pyörinyt mielessä niin tuoksu palauttaa aina kaiken mieleen. Toivottavasti kyseisten tuoksujen valmistus lopetetaan pian!! 😀

 17. Omalle miehelle olen laivalta kiikuttanut kotiin juuripa tuon Calvin Cleinin Eternityn (josta itselläni on naisten tuoksu), Gucci by Guccin sekä ihanan Chanelin Allure Homme Sportin. Mieskin on tuohon Allureen tosi tykästynyt ja käyttää sitä lähes päivittäin. Aina kun olen joutunut olemaan pidempiä aikoja erossa miehestä, olen tuota suihkinut yöpaitaani :*

 18. Ostin miehelleni puoliotista vuotta sitten hieman riskillä KenzoHomme Woodyn. Olen tykästynyt siihen edelleen. Hieman erilainen, puinen, eikä liian miehinen. -Nalana

 19. sorry sinulta on jäänyt täysin pois sellaset Chanelin parhaat tuokstu ja haluan muistuttaa että tuossa sinun sarjoissa ei ole muita laadukkaita miesten sarjoja YSL ja Dior. Sieltä puuttuu täysin Guerlain ja Givenchy jotka ovat aivan upeita . Ei läpitunkevia. vaan pehmeitä ja muuttuvat pehmeiksi ihossa kuin ihossa mutta kaikkein parhaat tekee juuri Chanel . Koska miehet hikoilevat eri tavalla kuin niase ja laadukkaissa tuksuissa ne tulevat vain pehmeäksi. Tässä minun listani Chanel Bleu De Chanel Eau De Toilette Spray 50ml/1.7oz- Tämä on aivan mahtava samoin jos halua phemeää tuoksua ja raikasta Allure Homme Chanel Egoiste Platinum:- – Eau De Toilette Spray 50ml/1.7oz sekä erittäin hyvä Chanel Pour Monsieur: Myös Chanel Chanel Egoiste Platinum: joka on sekoitusta sitruuna – myski . Yleensä Chanel ja Guerlain an YSl ja Dior käyttävät niin laadukkaita raakaaineita että niissä ei pääse hiki tai muu lika haju läpi . SUURION ONGELMA ON ETTÄ MIEHET EIVÄT OSAA LAITAA NÄITÄ AINEITA OIKEIN VAAN LAITTAVAT VÄÄRIN PAIKKOIHIN JA LIIAN PALJON KUN NIITÄ EI TARVITSE KUIN VÄHÄN JA KAULAN JA KÄSIEN VALTIMOIDEN KOHDALLE. TERV ASIANTUNTIJA – MUISTA HAJUSTEET EIVÄT OLE MAKUASIOITA VAAN NE OVAT TODELLA TIETÄMYKSEEN PERUSTUVIA- RANSKALAISET OSAA- Hyvä että en pannut Boss joka on kuin kärpäsmyrkky. Aina kannattaa puhua asioista asiantuntijan kanssa kuin heittää täällä mutu tietotja. kiitos

 20. Armani Acqua de Gio, Dior Homme, Allure Homme Sport, Burberry Touch for Men, Givenchy Blue, Dolce & Gabbana The One for Men, Kenneth Cole Black. En oikeestaan osta enää muita merkkejä ollenkaan – nää on mun mielestä parhaat 🙂 Tietysti joskus tulee ostettua jotain uusia mutta nää on yyberhyviä!

Kommentointi on suljettu.