Tavarahaaste-projekti: 27 vuotta, 27 tavaraa

Kuten eilen kerroin, päätin synttäreideni kunniaksi heitellä eteenpäin 27 tavaraa sen päivittäisen yhden tavaran sijaan. Tässä vaiheessa tavaroiden poisnakkelu on vielä todella helppoa, joten sain nuo tavarat kasaan aivan vaivatta. Päätin nimittäin tehdä tehoiskun vaatekaapilleni.
Sain joskus jonkun blogigoodiebagin kautta kahdet Monkin sukat, jotka eivät ole yhtään minua. Jemmailin näitä aluksi ajatellen antaa ne joskus jollekin lahjaksi, mutta sitten tajusin, että harva oikeasti ilahtuu saadessaan lahjaksi sukat. UFF kutsukoot, siis.
 
 Näitä vyölaukkuja pitää ehkä vähän selittää? Olin loppuvuodesta naamiaisissa, joissa pukeuduin kasaritamineisiin ja nappasin vanhempieni luota pari vyölaukkua. En usko kenenkään kuitenkaan enää kaipailevan näitä, joten lahjoitin nämäkin UFFille. 
Nämä pöksyt ovat joskus olleet hyvin istuvat ja napakat, mutta nyt ne ovat enää lörpähtäneet jegginssit, joita olen jemmaillut töissä tavaroidenpurkua ja muuta siivoilua varten. Nyt ne saivat kuitenkin lähteä UFFiin muun kuorman mukana.
 
Näihin housuihin päti sama kuin edellisiin.
Nämä mukavat kamppispaidat sain työkaveriltani myös työpaikan siivoushetkiä varten, mutta näitäkin on kertynyt jonkun verran ja nämä lyhyimmät lähes napapaidat saivat lähteä eteenpäin.
 
Tämä mekko on ollut minulla käytössä töissä yömekkona silloin, kun hytin lämmitys ei ole toiminut tarpeeksi suurella teholla. En kuitenkaan ole kovin innostunut sen ulkonäöstä ja mekko on muutenkin vain minulle lopulta päätynyt eikä itse valitsemani, joten päätin laittaa senkin kiertoon.
 
Tämä mekko on minusta ihana ja toimi hyvin Lontoossa, jossa lähtökohtaisestikin voi pukea päälleen vähemmän kuin Suomessa, mutta meillä täällä tämä näyttää vain liian lyhyeltä ja halvalta makkarankuorelta, joten pistin mekon suosiolla eteenpäin.
Tämän neuleen ostin joskus tykästyttyäni vastaavaan valkoisena, mutta menin ostamaan tämän värin liian suuressa koossa ja minulla tulee aina turhan muodokas olo tämä päälläni. Turha säilyttää mitään, missä ei ole hyvä olla, joten pois vaan.
 
Tämä neule oli hyvä ja halpa löytö Lontoon Primarkista, mutta vaikka se onkin ihanan tuntuinen ja värinen, en vaan koskaan käytä sitä, joten turhahan sitä on säilöä.
 
En myöskään ole yhtään kollege-housuihminen, joten nämä kahdet pöksyt ovat mukavuudestaan huolimatta turhia  ”josmäjoskustarviin”-vaatteita, joita ei ole syytä säilyttää. 
Tätä punaista paitaa olen jemmannut vaatekaapin inventaariosta toiseen aina todeten, että säilytän nyt vielä, sillä punainen on ihana väri. Ja silti en ole koskaan pitänyt tätä! Aika siis laittaa tämäkin eteenpäin.
Tämäkin neuletakki on niitä vaatteita, jotka olen ostanut väärän kokoisena (liian isona) ja joka saa minulle päälle vedettynä aikaan vaan paria kokoa isomman olon, mikä ei naisena tietenkään tunnu mukavalta.  Siitä huolimatta olen pitänyt sitä kaapissani jo pari vuotta käyttäen sitä ehkä viidesti tuona aikana tuntien joka käyttökerralla oloni epämukavaksi. Hus, pois siis vaan!
 
Näitäkin täytynee ehkä selitellä…? Ostin nämä syksyllä niitä jo aiemmin mainittuja kasaribileitä varten oranssien legginssieni päälle vedettäviksi, mutta nämä olivat lopulta niin hirveät, etten edes kehdannut laittaa näitä päälleni. Enkä kehtaa edelleenkään.
 
Tämän paidan kanssa tuntuu aina, etteivät etupuskurini mahdu hommaan kunnolla mukaan ja olo on hieman epämukava, joten miksi ihmeessä säilyttää paitaa, jonka kanssa ei ole täydellisen mukava olla?
Tähän rättiin en edes ota kantaa. Ollut varmasti joku ihana idea kesäisen rentoon rantamenoon, jota en edes harrasta. Täh?
Jumppapaitojen määrälläkin on joku rajansa. Varsinkin, jos ei ole mikään aktiivijumppaaja tällä hetkellä. Pois.
Hankin tämän huivin kesällä seilor-henkiseen raitamaniaani, mutta tämä ei nyt vaan hyvälläkään tahdolla edes näytä minulla hyvältä, joten turha tätä on säilöä. 
 Tämä oranssi ihanuus tuntuu hyvältä ja ihanan muhkea ja mahtavan värinen, mutta en vain osaa käyttää oranssia. Tarjoan tätä ensin äidilleni, joka on yhtä oranssia koko täti, mutta mikäli tämä ei kelpaa sinnekään, laitan tämänkin UFFin laatikkoon.
Tämäkin tuubimekko on hankittu kesän raitamaniaan. Käytin tätä pari kertaa lomalla ja katsoin lomakuvia: poikkiraidat todellakin leventävät. Ei kiitos enää. Hus, pois.
Tämän pikkulaukun hankin saadakseni kännykän ja rahat sekä kortit kätevästi mukaan. Harmikseni kännykkäni ei mahdu tänne enkä lähde minnekään ilman sitä. Olen jemmaillut tätä vuoden, mutta mitä minä tätä nyt enää säilömään kun tilanteen mahdottomuus on jo todettu.
 
Tämä paita oli minusta ostohetkellä hauska. Takaosa on läpinäkyvää kangasta ja etuosa peittävää raitaa. Todellisuudessa tämä näyttää takaa halvalta ja edestä liian leveältä. Ei kiitos.
 
Tämä söpö hupparinpuolikas oli pitkään salikaverini, mutta päätin vihdoin hylätä sen. Tosiasiassa en ole edes käyttänyt sitä muuten kuin töissä laivan sisällä salille kävellessäni ja sieltä hyttiin palatessani, joten turha vaate tämäkin.
 
Myös nämä aikoinaan mustat, mutta nyt enää vain harmaat ja lörpähtäneet pöksyt saivat lähteä matkoihinsa.
Siinä se. 27 vaatetta ja asustetta pois yhdessä päivässä. Vaatekaapissani on jälleen enemmän tilaa ja minusta tuntuu, että mitä vähemmän siellä on tavaraa, sitä enemmän minulla on päällepantavaa ja sitä paremmin osaan hyödyntää sieltä löytyviä vaatteita. Ei hyvin rakennettu vaatekaappi vaadi suunnattomasti vaatteita. Ne täytyy vaan olle huolella valittu.
Kuinka täydeltä teidän vaatekaapissanne näyttää tällä hetkellä? Tekisikö pieni tyhjennys hyvää?

31 kommenttia artikkeliin ”Tavarahaaste-projekti: 27 vuotta, 27 tavaraa”

  • Hallittava, mutta silti liikaa. Liian paljon sellaista tavaraa, joka vain odottaa blogiesittelyä ennen kiertoon lähtöä. Yritän kyllä saada varastosta jonkunlaisen postauksen aikaan. 🙂

 1. ..niin ja milloin saat roudattua sitten sen pahvilaatikon uffille, vai meinaako jäädä huoneeseen lojumaan :DD

  • Haha, sekin riski voisi toki olla. 😉 Ei vaan, tarjoan tänäviikonloppuna vaatteita vielä muutamalle lähipiirissä ja vien sitten sunnuntaina pussit UFFin laatikkoon. 🙂

 2. Vaatekaapissani on melko vähän vaatteita, mutta iso osa on rumia, epänaisellisia ja vääränkokoisia rytkyjä. Eli vaatteita on ehkä sopiva määrä, mutta juuri mikään vaatekappale ei ole hyvä (ainakaan omasta mielestä). Pieni inventaario ja ostoskierros tekisi siis hyvää.

 3. mun vaatekaappi pursuaa vaatteita, on pitänyt pitää raivauspäivä, mutten saa aikaseks alottaa, ehkä viikonloppuna nyt sitten tästä inspiroituneena. 🙂

  • Laita sähköpostia tulemaan, mielelläni postikulujen hinnalla laitan eteenpäin uuteen kotiin! 🙂

   Ja jos joku muu bongasi noiden joukosta jotain, mistä on kiinnostunut niin saa kysellä. Laitan sunnuntaina loppusatsin menemään UFFille. 🙂

 4. Minua kiinostaisi kyllä nuo huivit ( olen muslimi ja huiveja ei ole koskaan liikaa)

 5. Munkin pitäis siivota kaappi. Paljon noita "jos joskus" vaatteita. Sain tänään lainaksi äitipuoleltani kirjan jonka oli tilannu. "Hyvän mielen vaatekaappi" Toivottavasti kirjastakin löytyy vinkkejä. Onko joku täällä sattunu lukemaan kyseistä kirjaa?

 6. Mä sain (vihdoin varmaan puolen vuoden etsintöjen jälkeen!) joululahjaksi uuden, pienemmän, enemmän omia tarpeitani vastaavan vaatekaapin: yksii puoli jossa on hyllyt ja toinen jossa on tanko+ yksi hylly. Leveyttä kaapilla on muistaakseni vajaa metri 😉 "Jouduin" taas käymään vaatekaappini läpini ja kyllähän sieltä vaatteita lähti mutta ne oli kaikki sellaisia joita ei vain ole tullut käytettyä tai joista en syystä tai toisesta enää tykkää vaikka olisin hiljattain käyttänytkin 😀 Yksi pahvilaatikollinen mulla on tuola tankopuolen pohjalla niitä iänikuisia "kyllä mä joskus mahun" vaatteita joihin en tuu ikinä mahtumaan (ihan vaan koska luut) ja vaikka mahtuisin niin en ehkä tuu käyttämään. Mutta säästän niitä vielä ihan vaan koska haluan nähdä MAHDUNKO niihin jonain kauniina päivänä. Sitten ne voi hyvillä mielin lahjoittaa jonnekin 🙂

 7. vaatekaapin tyhjennys oli osaltani paras päätös pitkään aikaan. ennen tyhjennysta tuskailin aamuisin mitä pistää päälle. kun heivasin 2/3 vaatteista pois, niin nykyään aina tuntuu olevan vaatteita mitä laittaa päälle. suosittelen ehdottomasti.. kun vielä kenkä varastolle tekisi saman 😉

 8. Voisin itsekin innostua vastaavasta tavaran poislaittamisesta! 🙂 Kuulostaa aika rentouttavalta.

 9. hyvähyvä, olen samaa mieltä yksinkertaistamisen helppoudesta! Onnea syntymäpäiväsi jodosta muuten!

 10. Mua kiinnostais tuo oranssi raidallinen neuletakki ja t paita jossa takaosa on läpinäkyvä ja edessä raidat. Paljon tulis postit maksamaan? Ja mitä kokoa ne on?:) haidi_92_@hotmail.com

 11. Innostuin tästä sun tavaranpoistamisurakasta, ja nyt mulla on kauhea työ yrittää saada yksi tavara kutakin päivää kohden pois. Koska aloitan tämän vasta huomenna(tai oikeastaan tänään, klo on 02) , niin tulee hemmetinmoinen urakka. Nimittäin olen päättänyt, että myös ihan koko tammikuu ekasta päivästä asti otetaan mukaan 😀 Joten 18 tavaraa täytyy keksiä ja äkkiä…
  Huomenna lähtee vauvakamaa eteenpäin, vauvani täyttää jo 15 v. tänä vuonna 😀 Että toisaalta kyllä sitä tavaraa riittääkin… 😀

 12. hyvä Virve!! :)) itselläni on n. viimeisen vuoden aikana ollut kaksi muuttoa, että niiden muuttojen aikana on hyvinkin paljon tuntunut tavaraa lähtevän. suurin osahan oli sellasia turhuuksia jotka suosiolla heitin pois, koska koin että miksi veisin uuteen kotiin tavaraa/vaatteita, joita en ole tähänkään mennessä tarvinnut/käyttänyt 😀 tosin osa muista tavaroista on jäänyt toistaiseksi vanhempien luokse varastoon, pitäisi joskus siellä käydä kaivelemassa niitä ja katsoa niistäkin ne pois heitettävät…. 🙂 sun blogia seuraillessa tulee aina sellanen fiilis että haluis heittää kaapeista kaikki turhat pois, mutta kun tosiaan sitä turhaa ei pahemmin oo vielä kerennyt kertymään ja kaapit on vielä muutenkin puolityhjät 😀

 13. Voih aikainen lintu madon nappaa, olisi pitänyt lukea tämä postaus heti eilen, sillä nuo sukathan ovat aivan tajuttoman ihanat! 😀 Minä ainakin olisin ihan innoissani jos tuollaiset jostakin paketista paljastuisivat. Harmi että toinen lukija ehti ensin, heh :D. Mutta mitä tulee postauksen itse aiheeseen, vaatekaappiin kohdistuva tehoisku ei minunkaan kohdallani olisi yhtään pahitteeksi, enkä yllättyisi jos sieltä nämä 18 päivän tavarat löytyisivät yllättävän helposti!

 14. En oo varmaan kommentoinut ennen, nyt on pakko 😀 Sun blogi on mun suosikkini! Ja tämä tavarahaaste-projekti on huippuidea, ootan innolla joka postausta!! niin inspiroivaa! 🙂

 15. Hyvinhän projekti etenee 🙂 Onko tuon raidallisen tuubimekon tilanne mikä, vieläkö mahdollisesti jaossa? Onko minkä kokoinen, voisin olla kiinnostunut siitä. Oikein mukavaa viikonloppua

 16. Mahtavaa tavaran vähentämistä! Mukava että olet taas pitkästä aikaa kirjoitellut vähentämisestä, olenkin kaivannut inspiraatiota. Erityisen kiva että olet kirjoittanut perustelut poistoon joutuville vaatteille niin ehkä itsekin alan sadannen toiston jälkeen sisäistämään ettei ihan-kiva-vaatteita tarvitse säilöä 🙂 olen jo ymmärtänyt heivata epämukavat vaatteet mutta vielä pitäisi raaskia luopua vaatteista jotka eivät saa minua esiintymään edukseni. Tähän voisi ehkä hakea inspiraatiota pukeutumisoppaista

Kommentointi on suljettu.