9 trendikästä kauneudenhoidon apuvälinettä

Olen kosmetiikkahifistelijä, joka suorastaan syttyy liekkeihin kuullessaan uudesta kauneudenhoidon apuvälineestä, joka mahdollisesti mullistaa elämäni. Tosiasiassa vain harva niistä tietenkään tekee niin, mutta olen aina valmis kokeilemaan uusia kiinnostavia välineitä selvittääkseni, voisiko siinä olla potentiaalia elämän suorastaan uudelle kurssille ohjaavaksi tuotteeksi.  

Tämän vuoksi Aasian kosmetiikkamarkkinat ovatkin minulle suoranainen paratiisi. Erityisesti eteläkorealaiset ja japanilaiset ovat varsin eteviä keksimään kaiken sen, mitä kukaan muu ei ole edes tajunnut ajatella tai kuvitella olemassa olevaksi edes villeimmissä unelmissaan. 

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Näiden maiden kosmetiikkamarkkinoilla ihan päättömiltäkin kuulostavien tuotteiden keksiminen, valmistus ja myyntiin tuominen on mahdollista, sillä paitsi että kuluttajien määrä on valtava, ovat he myös kanssani samankaltaisia rohkelikkoja, jotka haluavat ensimmäisten joukossa päästä kokeilemaan kahjojakin tuotteita ja jakamaan niiden hauskuutta myös muiden kanssa. 

Kävin lokakuun alussa kahden viikon virkistäytymismatkalla Etelä-Korean Soulissa, jossa kiertelin läpi paitsi kosmetiikkaosastot myös K-Beauty Expo -kauneusmessut. Kokosin tähän postaukseen ne trendikkäimmät kauneudenhoidon apuvälineet, joita korealaiset kosmetiikkamarkkinat näyttivät juuri nyt olevan pullollaan. Suurin osa näistä ei ole mitenkään kahjoja vaan ihan tavallisia, päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja apuvälineitä, jotka monet näyttävät jo omaksuneen elämäänsä.

LED-valoa hyödyntävät ihonhoitolaitteet

LED-valon hyödyntäminen kotikäyttöisissä ihonhoitolaitteissa on Etelä-Koreassa todella trendikästä. Meidän markkinoillamme punaista ja sinistä LED-valoa ihonhoitolaitteissaan käyttää erityisesti FOREO, jonka sinistä LED-valoa hyödyntävä ESPADA-ihonhoitolaite auttaa hoitamaan epäpuhtauksia ja rauhoittamaan tulehduksia. Uusi FOREO UFO -ihonhoitolaite puolestaan hyödyntää sinisen LED-valon lisäksi punaista LED-valoa, joka taas tuo iholle erityisesti anti-age-vaikutteista hoitoa.

FOREO on erittäin suosittu myös Etelä-Koreassa, mutta ihan erityisen suosittuja vaikuttavat olevan LED-valoilla varustetut kasvonaamiot, joilla voidaan käsitellä koko kasvot kerralla erittäin nopeasti sen sijaan, että ihoa käsiteltäisiin pieni ihoalue kerrallaan. LED-naamioden hinnat ovat noin 50 eurosta ylöspäin.

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Bongasin myynnistä myös hieman vastaavalta näyttävän kypärän, joka puolestaan hyödyntää laseria. Kotikäyttöisen Hair Beam -kypärän avulla pyritään ehkäisemään ja hoitamaan hiustenlähtöä ja tuloksia tulee kuulemma 18 minuutin päivittäisellä käytöllä.

Kaksipuolinen kasvoharja

Vaikka korealaiset ovatkin innostuneet teknisistä vempaimista ja yhdistävät erityisen mielellään teknologian ihonhoitoon, ovat myös erilaiset manuaaliset ihonhoidon apuvälineet suosittuja. Yksi erityisen suosituksi tämän vuoden aikana tullut apuväline on tämä kasvoharja, joka hyödyntää kaksi erilaista puhdistuspintaa. Kasvoharjan erittäin pehmeä harjaspää puhdistaa ihohuokoset hellästi ja ihoa ärsyttämättä. Kääntöpuolella oleva silikoninen puhdistuspää puolestaan sopii syväpuhdistaamaan niitä ihoalueita, jotka ovat taipuvaisia epäpuhtauksiin ja kaipaavat siksi hieman tehokkaampaa puhdistusta.

Bongasin varmasti toistakymmentä tämän harjan identtistä versiota tunnettujen kosmetiikkamerkkien hyllyistä ja arvelen, että harja on varmasti alunperin ainakin tullut yhdeltä valmistajalta, joka myy sitä eri merkeille vaihtaen vain silikonityynyn väriä ja harjaan painettua tuotemerkin nimeä.

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Water Peeling -laitteet

Silikonisten ja perinteisteisistä harjaksista valmistettujen kasvoharjojen lisäksi myynnissä on ultraääntä hyödyntäviä lastoja, jotka auttavat työntämään mustapäät, finnit, liiallisen talin sekä muut ihohuokosissa jumissa olevat epäpuhtaudet ihon pintaan hellävaraisesti ilman ihon puristelua. Samalla ne irrottavat kasvoilta kuolleen ihosolukon. Ultraääntä hyödyntävät Water Peeling -laitteet auttavat puhdistamaan ihon pinnan tavallista syvemmältä, sillä se saa veden kulkeutumaan syvemmälle ihoon kuin mihin pelkkä käsin tai kasvoharjalla tehtävä puhdistus pystyy.

Ultraääni-ihonpuhdistukset ovat jo pitkään olleet kosmetologien tekemiä palveluja ja kun itse vuonna 2005 aloin opiskella kosmetologiksi, oli näiden opettelu perusjuttuja. Nyt vuosikymmentä myöhemmin laitteita on Etelä-Koreassa saatavilla kotikäyttöön yhä enemmän ja enemmän. Edullisimmillaan kotikäyttöinen laitte irtosi kaupasta vähän alle 40 eurolla.

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Ionisoivat ihonhoitolaitteet

Korealaisen kauneudenhoidon perusasioita on ihonhoito, joten ei varmastikaan mitenkään yllättävää, että innovatiivisten markkinoiden luovat, tutkitusti tehokkailla aktiiviaineilla varustetut erilaiset hoitotuotteet halutaan myös saada imeytymään iholle mahdollisimman hyvin. Erilaisten ihonhoitolaitteiden monenkirjavasta valikoimasta esiin pomppasivatkin erityisesti tuotteiden imeytymistä iholle tehostavat apuvälineet.

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Nämä laitteet käyttävät apunaan ioniteknologiaa, joka auttaa vaikuttamaan sähkövaraukseen. Negatiivisesti varautuneiden ionien avulla hoitotuotteet voisaan saada imeytymään iholle paremmin ja ionivaraus voidaan myös kääntää positiiviseksi, jolloin laite auttaa puhdistamaan iholta epäpuhtauksia. Ioniteknologiaa on käytetty paljon hiuslaitteissa kuten fööneissä ja muotoiluraudoissa. Näissä apuvälineissä ioniteknologia auttaa tekemään hiuksista sileämmät.

Nämä ioniteknologian ihonhoidon puolelle tuovat laitteet tuntuvat hyvin luonnolliselta keksinnöltä kulutajien kotihoitolaitteissa ja myös tämä teknologia on jo pitkään ollut tuttu ammattilaisten tekemien hoitojen puolelta. Monet ihonhoitolaitteet voivat myös yhdistää ultraäänen ja ioniteknologian sekä jopa sekoittaa mukaan LED-valon hyödyt. Ostin itseasiassa itse messuilta kompaktin vekottimen, jossa on nämä kaikki ominaisuudet!

Ostolakossa Trendikkäät Ainesosat Ostolakossa Blogi Virve Vee

Vitamiinisuihkut

Yksi mielenkiintoisimmista tuotteista, joihin reissussa törmäsin olivat jo muutamaan otteeseen aiemmin mainitsemani vitamiinisuihkut. Suihkuletkun ja suihkupään väliin kiinnitettävät filtterit paitsi puhdistavat suihkuvettä, myös lisäävät siihen hoitavia vitamiineja sekä muita tehoaineita (kuten esimerkiksi etanaseerumia!) ja tuovat suihkuhetkeen aromikkaan tuoksun.

Samaa filtteriä voi käyttää useamman kuukauden ja tarjolla olevien tuoksujen määrä vaikutti olevan hyvin laaja. Erityisen suosittuja olivat sitruksiselta tuoksuvat, C-vitamiinia sisältävät filtterit ja myös rauhoittavaa laventelin tuoksua sekä naisellista ruusun tuoksua hyödyntäviä filttereitä näkyi paljon.

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Tavallisesta suihkuhetkestä vitamiineilla varustetun ja suihkuhuoneen mieltä hemmottelevilla aromeilla täyttävän hetken tuovat filtterit vaikuttivat olevan hyvinkin vahvasti kasvava trendi, joka tuo spa-tunnelman kylpyhuoneeseen.

Koska suihkupäiden kierteet ovat kuulemma melko universaalien standardien mukaan tehtyjä, toimivat filtterit useimmissa suihkussa (omaan suihkuuni filtteri ainakin kiinnittyi ongelmitta). Tarjolla olikin myös matkalla käytevästi mukana kulkevia pakkauksia, jotka suodattavat suihkuveden sellaisissa kohteissa reissatessa, joissa vesi ei välttmättä ole laadultaan kovin hyvää. Useamman kuukauden käytön kestävän filtterin saa tavallisesti 15-20 eurolla ja epäilen, että näitä saatetaan alkaa vuoden tai parin päästä nähdä jo länsimaissakin.

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Viilentävät hierontalaitteet

Erityisesti kasvojen hierontaan tarkoitettuja, pakastimessa viilennettäviä kompakteja hierontapäitä on nyt saatavilla lähes jokaiselta tuotemerkiltä. Näiden hierontapäiden annetaan viilentyä pakastimessa muutamia tunteja, minkä seurauksena niiden metallinen hierontalevy kylmentyy miellyttävän tuntuiseksi. Itseasiassa parin tunnin viilennys pakkasessa voi saada hoitopään pysymään viileänä jopa viidestä kahdeksaan tuntiin!

Viileällä hierontapäällä voidaan hieroa kasvoilta pois pöhötystä ja turvotusta sekä rauhoittaa kuumottavaa ihoa. Materiaalivalinnan ansiosta hierontapää ei viilene liian kylmäksi ja tuntuu iholla hyvin miellyttävältä. Hierontapäätä voidaan käyttää myös kaulan ja dekolteen iholla sekä niskan ja hartioiden alueella. 

laneige facial roller 3D

Kasvorullat

Tällaisia kahta iholla rullaavaa palloa hyödyntäviä laitteita on näkynyt tarjolla jo pitkään. Näiden päällimmäisin tarkoitus on auttaa muotoilemaan kasvojen leukalinjaa ja korostamaan sen terävyyttä, jotta turha pöhötys saadaan pois. Laitteella hieronta auttaa mm. parantamaan kasvojen lymfakiertoa edistäen kuona-aineiden poistumista sekä tehostamaan ihon pintaverenkiertoa, mikä puolestaan kuljettaa iholle sen elinvoimaisuutta lisääviä ravinteita. Lisäksi rullat auttavat rentouttamaan kasvolihasten mikrojännitystä ja tuovat esimerkiksi helpotusta yönarskuttelijoille.

Olen itsekin himoinnut tällaista apuvälinettä, mutta tutkittuani asiaa enemmän tajusin, että pärjään ihan hyvin pelkällä jade-rullalla, jonka jo omistan, sillä sillä on samanlaisia vaikutuksia. Aiemman jade-rullan esitelleen postaukseni voi lukea täältä. 

(En muuten voi uskoa, että vaikka olen nähnyt vekottimen kaikkialla pitkin Tokiota, Singaporea, Bangkokia, Kuala Lumpuria ja Soulia sekä ottanut matkoiltani useita tuhansia kosmetiikkakuvia, ei yhdessäkään vilahtanut tätä vekotinta ja postauksen kuva piti lainata Laneigelta!)

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Papiljotit

En usko, että papiljotit ovat Etelä-Koreassa varsinaisesti mikään trendijuttu, vaan kyseessä taitaa enemmänkin olla kestosuosikkeihin kuuluva juttu. Korealaiset naiset vaikuttavat olevan ahkeria papiljottien käyttäjiä, mutta sen sijaan, että niitä käytettäisiin koko hiuspehkon rullailuun, laitetaan niillä kuriin tavallisesti nimenomaan otsatukka.

Ohut ja suorastaan olemattoman läpikuultava otsatukka (joka kulkee mm. nimellä curtain bangs) sekä kaikki muut otsatukan variaatiot ovat jo pitkään olleet Etelä-Koreassa suosittuja arvatenkin siksi, että ne tuovat ilmeeseen nuorekkuutta. Myynnissä onkin paljon yhden tai kahden papiljotin settejä, jotka on nimenomaan tarkoitettu kohottamaan ja muotoilemaan otsatukkaa. Tarjolla on paitsi perinteisempiä papiljotteja, mutta myös esimerkiksi USB-johdon avulla lämpeneviä rullia. 

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Innisfreen myymälässä näytti olevan myynnissä myös erityisiä rasvaisuutta poistavia Innisfree Bang Volume Sheet -lappuja, jotka asetetaan papiljotin pinnalle tuomaan otsatukkaan lisää volyymia.

Eräänä päivänä Soulissa ollessani matkustin metrossa ja totesin vieressäni istuvan nuoren naisen pitävän reippaan avoimesti otsatukkaansa isolla pinkillä papiljotilla lähes koko metromatkan. Vähän enennen omalle pysäkilleen saapumista hän sitten nappasi papiljotin hiuksistaan ja sujautti sen käsilaukkuunsa eikä kukaan vaikuttanut edes kiinnittäneen huomiota otsalla keikkuneeseen rullaan. Ilmeisesti otsatukkapaplarit ovat Soulissa ainakin siis hyvin tavallinen juttu.

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Face Halo -puhdistuslappu

Tämä nimenomainen lappu ja siihen rinnastettavat muut vastaavat tuotteet vaikuttivat olevan Koreassa hyvin suosittuja ja jopa niin hyvin myyviä, että ne olivat monista paikoista usein loppu. Puhdistuslapussa on sama idea kuin Makeup Eraset, puhdistusliinassa, eli se poistaa kasvoilta meikin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti ilman, että iholla tarvitsee käyttää mitään puhdistustuotetta.

Puhdistuslapun idea sotii kovasti perinpohjaista kaksoispuhdistusta vastaan, jota korealaiset tyypillisesti harrastavat. Toisaalta vaikuttaa kuitenkin siltä, että kosmetiikkamarkkinoille on nousemassa trendi, jossa käytetään entistä vähemmän tuotteita ja pärjätään vähäisemmällä määrällä ihonhoidon vaiheita, joten tämä puhdistusliina kohtaa selvästi sen kuluttajakunnan. Toisaalta huomasin myös, että monet käyttävät tätä puhdistusliinaa yhdessä meikinpoistotuotteen kanssa tehostamassa sen vaikutusta. 

Ostolakossa Trendikkäät tuotteet Blogi Virve Vee

Kiinnostaisiko joku näistä apuvälineistä?

 

7 kommenttia artikkeliin ”9 trendikästä kauneudenhoidon apuvälinettä”

 1. Esim. noita c-vit suihkufilttereitä on saanut suomestakin jo vuosia tavallisista rautakaupoista….

  Itse tilaan omat tavalliset suodattavat suihkufiltterini amazonista ja olen tilannut jo viimeiset kymmenen vuotta.

  • Ooh!!! Huomaa etten ole viime vuosina (tai koskaan… :D) rautakaupoissa asioinut! 😀 Jos joku osaa vinkata jonkun merkin, jonka filtterissä on tuoksut mukana ja myydään Suomessa niin tänne vaan jakoon!

 2. Tuleeko Eleveniltä tänä jouluna kalenteria vai saiko viime jouluna sen verran sormille, ettei nyt tulekaan?

  • Joulukalenteri on tulossa myyntiin pian ja jos littyy Eleven Clubiin saa siitä ensimmäisten joukossa tiedon. 🙂

 3. Olisin tullut moikkaamaan tänään, mutta vaikutit sen verran kiireiseltä etten kehdannut. Ehkä enskerralla sitten. 🙂

 4. Moikka! Tulin vaan sanomaan, että olipa mukava tavata sinut lauantaina messuilla (sitten kun vihdoin ja viimein löysin osaston) :). Ja oikein kiva että suostuit yhteiskuviin! Toivottavasti sinulla oli mukavaa loppu messujen ajan:). Itse olen innoissani kaikista ostoksista, enkä malta odottaa testaamista. Mukavaa syksyä!

 5. Tulee harvoin kommentoitua, joten ensiksi kiitos mahtavasta blogista! 🙂

  Suihkuihin liitettäviä suihkupäitä saa ainakin Kärkkäiseltä. Omani sain vuosi sitten mieheltäni lahjaksi ja mukaan hän oli ostanut myös vaihtofilttereitä. Filttereitä näyttäisi olevan aika moneen lähtöön. Aroma Sensen nimellä löytyy 🙂

Kommentointi on suljettu.