Bangkok tuntuu jo kodilta

Moni on ollut kiinnostunut kuulemaan, kuinka elämä uudessa maassa on lähtenyt käyntiin nyt, kun olemme vihdoin päässeet muuttamaan omaan vuokra-asuntoomme.

Yövyimme ensimmäiset 10 päivää hotelleissa ja myönnän, että noiden päivien aikana mieleeni juolahti pariinkin kertaan hieman kauhistunut ajatus siitä, että olisi olemassa myös mahdollisuus, etten pitäisi Bangkokissa asumisesta. Minusta ei tuntunut varsinaisesti siltä, etten pitäisi siitä, mutta ensimmäistä kertaa aloin miettiä kunnolla, että myös se olisi mahdollista.

Ostolakossa Bangkok

Ensimmäinen hotellimme oli Ekkamain alueella, jolta olimme alunperin suunnitelleet katsovamme asuntoa. Ekkamai on tunnettu paikallisena hipster-alueena, jossa riittää kuulemma ravintoloita, kahviloita ja klubeja. Minusta ei siellä ollessani kuitenkaan oikein tuntunut kodikkaalta, joten olin tyytyväinen, kun ensimmäisen viikon jälkeen siirrtyimme uudelle alueelle.

Ostolakossa Bangkok - 1 (1)

Toinen hotellimme oli fiini viiden tähden hotelli Silom Roadilla. Varaan aina hotellini Hotels.com-sivuston kautta ja tililleni oli kertynyt palkkiona ilmaisia hotelliöitä, joita päätimme hyödyntää. Silom Roadin alue on tunnettu finanssialan ja erilaisten yritysten konttoreista. Alueelta löytyy mielenkiintoisia sivukatuja ja hyvää ruokaa, mutta sekään alue ei silti tuntunut kotoisalta paikalta.

Hotellimme ikkunasta oli kuitenkin upeat näköalat kaupunkiin ja olipa näköalalla myös pieni nostalginenkin merkitys. Olimme nimittäin aivan sattumalta bookanneet hotellimme saman hotellin vierestä, jossa olin itse tasan 20 vuotta aiemmin viettänyt perheeni kanssa ne elämäni ainoat viisi Bangkok-päivääni. Ainoat muistikuvani tuosta vierailusta olivat kuitenkin vain tuskainen kuumuus ja autojen vilinä. Eipä olisi silloin paljon juolahtanut mieleen, että parinkymmenen vuoden kuluttua asuisin tässä samassa kaupungissa.

Ostolakossa Bangkok

Reilu viikko sitten koitti kuitenkin viimein se paljon odotettu muuttopäivä, kun saimme avaimet omaan vuokra-asuntoomme. Etukäteen vuokraamamme asunto sijaitsi suuren Lumpini-puiston lähellä aivan Ratchadamrin aseman vieressä. Olimme käyneet tutustumassa alueeseen heti Bangkokiin saavuttuamme ja se tuntui meistä molemmista välittömästi kotoisalta paikalta.

Ratchadamrin aseman lähettyvillä on useita luksushotelleja ja suurlähetystöjä. Alue sijaitsee aivan vilkkaan, ostoskeskuksistaan tunnetun Siamin alueen vieressä, mutta on silti melko rauhallinen. Myönnän, että aluetta voisi kutsua snobialueeksi ja sitähän se kyllä onkin. Myös meillä on talossamme mm. ovet avaava portieeri, uima-allasalue, kirjasto, kuntosali ja jopa squash-kenttä sekä aina saatavilla oleva siivouspalvelu. Tästä huolimatta asuntomme vuokra on vähemmän kuin mitä Ruotsissa olevan omistusasuntomme vuokratulot ovat.

Ostolakossa Bangkok - 1 (3)

Omalle asunnolle ensimmäistä kertaa meneminen oli todella jännittävää. Olimme bonganneet asunnon verkossa olleesta ilmoituksesta, mailailleet välitäjän kanssa ja maksaneet jopa vuokravakuuden, mutta voisihan silti olla, ettei asuntoa olisi edes olemassa tai jos olisikin, olisi se jotain ihan muuta kuin miltä se oli kuvissa näyttänyt. Ei siis ihme, että vatsanpohjassa kutitteli melkoinen perhosparvi muuttopäivänä.

Ostolakossa Bangkok - 1 (5)

Onneksi huoleni oli kuitenkin turha ja asuntomme osoittautui juuri tasan sellaiseksi, jollaisen olimme sen olettaneetkin olevan. Kalustettuna vuokrattu asuntomme on kahdessa kerroksessa oleva loft-asunto, joka sijaitsee 29. kerroksisen talomme 25. kerroksessa. Sen kulmaikkunasta aukeaa näkymä suoraan Siamin alueelle ja sen lukuisiin ostoskeskuksiin, joiden luokse on meiltä aivan lyhyt kävelymatka. Asuntomme lähellä on hyviä ruokakauppoja, loistavia ruokapaikkoja ja erinomaiset shoppailumahdollisuudet.

Lupaan tehdä asunnostamme ja talostamme sekä asuinalueestamme myöhemmin tarkempia esittelyjä!

Ostolakossa Bangkok - 1 (7)

Tällä hetkellä fiilikset Bangkokissa asumisen suhteen ovat erinomaiset. Viihdyn asuinalueellamme erinomaisesti ja asuntomme on heti alusta asti tuntunut kodilta. Pidin ensimmäiset kaksi Bangkok-viikkoani lomaa ja aloitin viime viikolla arjen etätöiden ja erilaisten projektien parissa. Olen huomaamattani kahminut itselleni jälleen melko paljon hommia, mutta toivon, että saan niitä vähennettyä helmikuun jälkeen ja ehdin sitten ottaa enemmän iloa irti kaupungista.

Nyt kuitenkin tuntuu, että muutto Bangkokiin oli täydellinen juttu ja itseasiassa suurena stressaajana ja tulevaisuuden murehtijana harmittelen jo nyt, että joudumme tulemaan täältä pois jo puolen vuoden kuluttua.

Edellinen Bangkokiin liittyvä, ensimmäisiä Bangkok-fiiliksiä kuvannut postaukseni löytyy täältä.

Ostolakossa Bangkok - 1 (4)

Asutteko te tällä hetkellä paikassa, joka tuntuu teistä kodilta?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

8 kommenttia artikkeliin ”Bangkok tuntuu jo kodilta”

 1. Tunnistan tavallaan ton fiiliksen, kun isäni asuu malesiassa KL:ssä, ja aina kun menen sinne, toivon että voisin jäädä sinne asumaan. Rakastan sitä lämpöä, suurkaupungin fiilistö ja sitö uima-altaan ja kuntosalin luksusta. Valitettavasti masliskuussa on viimenen kerta siellä, kun isäni työkomennus siellä loppuu näin 5 vuoden jälkeen. Vaikka palaisin sinne uudestaan, ei ole kuitenkaan sama asia olla hotellissa kuin omassa kämpässä. + kaupunki kohde, joten näennäisesti ei ole lupaa lojua altaalka kun olisi nähtävyyksiäkin. Itken nyt jo verta, kun tiedän että tulee olemaan viimenen reissu sinne. Mutta sitten onkin hyvä aika lähteä katselemaan uusia paikkoja 🙂

  • Me itseasiassa jo vähän suunnittelimme, että juuri KL olisi meille se seuraava kohde asettua samalla tavalla vähän pidemmäksi aikaa ehkä vuoden kuluttua! 🙂

 2. Katsoin ensin, että oliko teidän Tukholman asuntonne kuva livahtanut joukkoon 😀 Aika samannäköinen kuin joku kuvasi sieltä. Onko muuten asunnoissa yleensä ilmastointi? Siellä vaikuttaa lämpötilat sellaisilta, että hiki tulee jo ajatellessakin ja usein kaupunki vielä tuottaa ja buustraa lisää kuumuutta.

  Thaimaasta aina puhutaan kauneuden tyyssijana, ja tuo uima-allaskuva osoittaa aivan ihastuttavaa kauneudentajua ja kykyä tehdä tyylikästä vehreyttä keskelle kaupunkia. Eipä ihme, jos jo nyt suret sieltä poislähtöä, onhan tuo aikalailla kaupunkiparatiisin kuuloinen ja näköinen paikka. Ja ihanannäköinen on myös se sinivalkoinen katukoristelu kaarineen. Hyviä kuvia, kiinnostavia kuulumisia ja kiva, että juttuja on tulossa lisää!

  • Joo, vähän samaa tyyliä tämä nykyinenkin asunto kuin se Tukholmassa ollut. Rakastan loft-asuntojen korkeuden tuomaa tilan tuntua ja avaruutta. 🙂

   Uskoisin, että asunnoissa on täällä usein ilmastointi tai ainakin moderneissa asunnoissa. Meillä on ainakin ja ilman sitä voisi tosiaan olla melko tuskaisen kuuma näillä lämpötiloilla. Emme pidä omaamme kokoajan päällä, mutta melko paljon kuitenkin päivällä, sillä teemme molemmat hommia usein asunnolta. Välillä tulee tosin mentyä uima-altaalle hommiin, sillä onhan tuon allasmaiseman katselu aika rentouttavaa… 🙂

 3. Ai ettien että!! Vähän iski kateus täältä Helsingistä käsin 🙂 Aika yberluksus kämppä teillä, huh! Voitko vähän paljastaa hintaluokkaa? Huvittaisi kovasti verrata Helsingin vuokratasoon 😀

  Siamin kaupat <3

  • Joo ja lupaan esitellä tätä enemmän myöhemmin. 🙂

   Asunnon vuokrahinta on kuukaudessa 45 000 TBH eli reilut 1100 euroa (neliöitä muistaakseni n. 60, kaksi kylppäriä). Vuokraamme kuitenkin omaa Ruotsissa olevaa omistusasuntoamme ja Tukholman hintatasolla siitä saa enemmän, joten sillä tulolla kattaa hyvin tässä asunnossa asumisen sekä Tukholman asunnon yhtiövastikkeet ja lainan korot.

 4. Me ostettiin meidän talo n. 2 vuotta sitten. Se on joen rannasta ja matkaa kaupunkiin on yli 20km. Vaikka tietyllä tavalla olis just hirmu mielenkiintoista asua hienossa kaupunkiasunnossa, niin silti jotenkin niin nautin tuosta meidän paikasta. Siinä on juuri sellainen ”koti” fiilis ja niinhän sen kuuluukin olla. Ja varsinkin sosiaalisen työn jälkeen on ihanaa, kun pääsee omaan rauhaan kirjoittelemaan blogijuttuja 😀 Puhumattakaan siitä, että voi käydä omalla pihalla kuvaamassa kosmetiikkaa ilman että uteliaat naapurit tuijottelevat ikkunasta.
  Hienolta kuitenkin näyttää tuo teidän asunto ja on mahtavaa, että olet tällaisen omalla työlläsi ansainnut! <3

 5. En. Nykyinen asuinalue on kaukana siitä, missä viihdyn parhaiten. Joskus ihmiset eivät jotenkin ymmärrä, että tarpeita on olemassa niin monenlaisia. Asuinalueellani on varmasti myös hyviä puolia, ainakin joidenkin elämäntilanteseen ja erityisesti makuun sopivia. Ja tietysti on aina helppoa kehua jotain paikkaa, jos siellä ei vietä arkeansa. Minäkin saattaisin viihtyä täällä lyhyehköllä lomalla yms. Ainut syy, miksi asun täällä on työpaikkani. Noh, vielä joskus saan töitä muualta, vaikka alallani onkin liikatarjontaa koulutetuista työntekijöistä. Tiedän aika hyvin kyllä, mitä haen seuraavilla asuntokaupoilla. 🙂

  Mutta olen onnelllinen siitä, että sinä olet löytänyt omat asuinkriteerisi. Niiden avulla eri puolilta Suomea/maailmaa löytää helposti omasta mielestä viihtyisiä alueita.

Kommentointi on suljettu.