Blogissa päästiin vähän aikaa sitten kuulemaan monien omista hiustenpesutottumuksista, kun avasin pelin kertomalla, että vaahdotan shampoon hiuksissani aina kahteen kertaan. Oli mielenkiintoista lukea, kuinka monelle toimintamallini oli itsestäänselvyys myös omalla kohdalla, mutta kuinka moni samalla myös sai ahaa-elämyksen siitä lukiessaan ja päätti itsekin kokeilla sitä.
Koska muiden hiustenpesutottumuksista oli jostain syystä todella kiinnostavaa kuulla, ajattelin jatkaa vastaavan kaltaisella postauslinjalla vielä yhden tekstin verran, mutta nostaa tällä kertaa esiin keskustelua hiustenpesuasennosta.
Aihe saattaa kuulostaa jonkun korvaan oudolta, mutta veikkaan, että aivan kuten vaahdotuskertojen mukaan jakautuvien koulukuntienkin kohdalla, on myös tässä ainakin muutamaa selkeästi erilaista toteutustapaa.
Minä kuulun niihin, jotka pesevät hiuksensa aina pää alaspäin enkä voisi kuvitellakaan pesevän tukkaani missään muussa asennossa. En edes koe, että se olisi teknisesti mahdollista!
Jos vesi tule ylhäältä päin, painaa se tukkani lyttyyn päätäni vasten niin tiiviisti, ettei puhettakaan, että voisin märkää tukkaa repimättä päästä käsiksi hiuspohjaani ja hiusteni tyveen vaivatta ja hieroa shampoon niihin huolella. Ehkä, jos tukkani olisi lyhyt, mutta varsinkaan pitkissä ja melko paksuissa hiuksissa märkä hiusmassa tuntuu aivan liian raskaalta, jotta voisin pestä hiuspohjani kunnolla päätä pystyssä pitäen. Kun pää on alaspäin, voin vaivatta ujuttaa sormeni hiusten tyveen ja hieroa sitä kaikkialta vaivatta.
Kaiken maailman katonrajasta ympäriinsä laajasti vettä pärskivät sademetsäsuihkut ja muut vastaavat ihmiskunnan viholliset ovat pahimpia painajaisiani. Vihaan niitä! Käyn päivittäin suihkussa, mutta en todellakaan tahdo pestä tukkaani joka päivä, joten niiden kanssa myös ihan tavallisista suihkussa käynneistä tulee aina suihkumyssyä ja ihmeellisiä kurkotteluasentoja vaativia jos ei tahdo, että päähän kaatuu vettä kuin kaatosateessa seistessä.
Rakastankin suihkuja, joiden korkeutta voin itse säätää ja asetan suihkun tavallisesti noin silmieni korkeudelle, jotta voin vain nakata tukan korkealle ponnarille niillä suihkukerroilla, kun en halua kastella sitä.
Myös hoitoaineen levitys hiusten pituuksiin tuntuu helpoimmalta, kun hiukset on heitetty eteen. Jos käytän hiuksissa vain lyhyen vaikutusajan vaativaa pikahoitista, saavat hiukset roikkua avoimina kasvojen edessä hetken minun hoitaessa muut suihkutoimet pääosin selkä suihkua kohti käännettynä, mutta jos käytän hiusnaamiota, kiedon naamiossa muhivien hiusteni pituudet pieneksi nutturatötteröksi pääni päälle siksi aikaa, kun suihkuttelen muuten ja hiusnaamio tekee ihmeitään.
Olen kuullut joiltakin, etteivät he tahdo pestä hiuksiaan pää alaspäin, koska tukka menee kuulemma takkuun. En ole varsinaisesti ymmärtänyt, kuinka hiukset voivat pää alaspäin suoraan rauhassa roikkuessa menä takkuun, mutta sen kyllä ymmärrän, että jos ne menee heittämään yhtäkkiä esimerkiksi heti pesun jälkeen taakse, niin siinä vaiheessa ne kyllä varmasti voivat sen tehdä ja lopputuloksena on yllä olevan kuvan kaltainen pehko. (Selittäkää ihmeessä, jos minulta on kuitenkin jäänyt tajuamatta jotain olennaista tässä takkuuntumisjutussa.)
Itse pidän tukkani aina nätisti samalla tavalla alaspäin roikkuvana koko suihkuretkeni ajan hiusnaamionutturaa lukuunottamatta, mutta senkin pyörittelen kiinni ja auki pää alaspäin painettuna. Kiedon hiuksiini lopuksi pyyhkeen (tai hiusturbaanin) yhä hiuksia alaspäin roikottaen, minkä jälkeen vasta nostan pääni pystyyn. Näin tukka ei pääse koskaan menemään takkuun ja saan hiustenpesukerrasta irti kaiken mahdollisen parhaalla tavalla: Saan pestyä hiuspohjan huolella, jotta tukasta tulee mahdollisimman ilmava ja voin levittää hoitoainetta tai hiusnaamiota nimenomaan vain hiusten pituuksiin, jottei tukka lätsähdä.
Pesen hiukseni tavallisesti joka toinen tai joka kolmas päivä, vaikka käynkin muuten suihkussa päivittäin. En ole aamuihminen, joten hiustenpesuni ja suihkussa käyntini ajoittuvat aina iltaan. Viikonloput saattavat tosin tehdä poikkeuksen, sillä silloin pesen tukkani mielellään herättyäni venyttäen sen pesuväliä yhdellä lisäyöllä. Föönaan tukkani pesun jäljiltä kuivaksi joka kerta, joten tehokas, mutta hellävarainen fööni on minulle ensisijaisen tärkeä laite. Tämän vuoksi blogin kautta saamastani Dyson Supersonic -föönistä onkin tullut suorastaan välttämätön laite helpottamaan arkeani.
(Maailman moderneimmasta föönistä voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)
En voisi kuvitellakaan meneväni märällä tukalla nukkumaan, sillä en liiemmin pyöri unissani ja tyynyä vasten yön ajan kosteina muhineet hiukseni tuntuisivat jo aamulla varsinkikin hiuspohjan läheltä siltä, että ne kaipaavat uutta pesukertaa voidakseen olla puhtaan ja ilmavan tuntuiset.
Koska hiustenpesutapoja on varmasti lähes yhtä monia kuin pesijöitäkin, niin kuulisin todella mielelläni teidän pesutavoistanne. Hiusten pesu on nimittäin niitä juttuja, joita tekee usein suorastaan mekaanisesti vuodesta toiseen omalla tavallaan tietämättään edes, että joku juttu olisikin fiksumpaa tehdä toisella tavalla paremman lopputuloksen saamiseksi!
Missä, koska, miten ja kuinka usein te pesette hiuksianne?
Olen ennen tehnyt aina tuon mainitsemasi kaksoispuhdistuksen, kunnes aloin vaalentaa hiuksiani. Nyt se menetelmä tuntuu jopa liian tymäkältä, joten pesen hiukset niin, että levitän märkien hiusten latvoihin hoitoaineen ja tyveen shampoon. Joskus huuhteluaineen jälkeen levitän vielä latvoihin hoitsikan. Kampaajakin ihmetteler, miten tukka on niin hyvässä kunnossa 😀
En lähes koskaan käytä muotoilutuotteita, joten latvat pesen shampoolla vain n. kerran kuussa.
Mulla tulis paha olo roikottaessa tukkaa edessä. Näin alkuraskaudessa etenkin koko ajatus tekee pahaa
Itselläni on hyvin suomalaiset, ohuet, liukkaat hiukset. Muuten mulla olis aikamoinen hiiritukka, mutta vaikka hiukseni ovat ohuet, niitä on paljon. Pituus on noin puoleen selkään, tavoitteena olis kasvattaa nää lanteille saakka, mutta siihen menee vielä jokunen hetki.
Vaahdotan vain kerran, koska musta tuntuu että se riittää. Oon muutaman kerran kokeillut tuplavaahdotusta mutten huomannut siinä mitään eroa yhteen vaahdotukseen. En juurikaan käytä muotoilutuotteita, mutta jos olen laittanut pääni täyteen erilaisia muotoilutuotteita, niin sillon voin vaahdottaa kahdesti, jos tuntuu että yksi kerta ei riitä. Pesen hiukset pää pystyssä, vaahdotan ne kunnolla ja kerään mytyksi pään päälle ja pesen päänahan kunnolla.
Hoitoaineen levitän aluksi pää pystyssä ja pituuksiin sitä laittaessa olen pää alaspäin,saan helpommalla levitettyä hoitoaineen kunnolla pituuksiin.
Joudun harjaamaan hiukset märkinä selviksi, koska jos odotan niiden kuivumista, hiukseni kuivuvat selvittämättömäksi takkukasaksi, jota ei pysty harjaamaan. Fööniä käytän vain jos olen tunnin sisään menossa jonnekin, muuten annan hiusten kuivua itsellään. Jätettäviä hoitoaineita käytän joskus jos muistan .
Minäkin haluan aina pestä hiukseni pää alaspäin. Niin samaa mieltä kanssasi!
Niin minakin -silloin vuosia sitten, kun viela itse pesin hiuksiani. Kampaajan pestavaksi minut ajoi ensin kipuileva selka ja myos hiusten kuivaamiseen liittyvat ongelmat kuumassa ilmastossa. Paksut, olkapaapituiset hiukset, joista takaosa on luonnonkiharaa, vaativat suoraksi foonayksen, muuten takaraivo on yhta takkukasaa ja muut hiukset roikkuvat mika minnekin suorina. Ongelmatukka siis.
Mutta sitten kun huomasin kampaajan helppouden ja edullisuuden (en siis asu kalliissa Suomessa!), olen viimeiset noin viisi-kuusi vuotta kaynyt kahdesti viikossa kampaajalla, jossa siis kaksi vaahdotusta ja hoitoaineet. Huomenna jalleen, nyt kampaajani laittaa minulle jonkin erityisnaamion, vaaleat raidat ovat aika heikossa hapessa.
Mä en taas henkkoht ymmärrä miks tarvis olla tollain eteenpäin kumarassa, kun samoilla perusteilla hiukset voi pestä kääntäen pään niin pystyyn hetkeks kun saa 😀 Ainoana erona on, että näkee eteensä ja ympärillensä paremmin. Edustan siis pää pystyssä -jengiä.
Minusta tuntuu, että pitäisi taipua melkoiseen silta-asentoon, jotta pääsisi etuosankin hiusten tyveen yhtän hyvin käsiksi ja hoitoaineen vaikuttaessa pituudet olisivat silti klähmässä hiuspohjaa vasten. Täytynee silti jälleen kerran testata! 🙂
Olen koittanut muutaman kerran pestä pää alaspäin ja nenäni on täynnä vettä. En tiedä teenkö sen väärin.
Joo, pesuasento ja suihku voivat saada aikaan tämänkin. Itse pesen vähän eri kulmassa varmaan ja meidän suihkulla onnistuu olla saamatta nenään vettä. 🙂
”Sademetsäsuihkut” 😀 Mäkään en oikein tykkää niistä, en ainakaan ainoana suihkupäänä, koska en pese itsekään hiuksia joka ilta, vaan kolmen päivän välein. Se riittää hyvin mulle. Joskus oon voinut pidentää väliä neljäänkin päivään. Mun hiukset ei oikeastaan edes rasvoitu, ne vaan lässähtää ja silenee. Eli periaatteessa mun hiukset jopa pikkuisen paranee, kun heti pesun jälkeen seuraavana päivänä ne saattaa olla vähän liiankin pöyhkeät ja pörröiset 😀
Vaikuttaa jotenkin hankalalta, mutta ehkä täytyy kokeilla! Tuota kaksoisvaahdotusta oon käyttänyt jo vuosia 🙂
Pesen vain väriaineen pois pää alaspäin, muuten inhoan sitä. Menee helposti vettä nenään ja kasvoille – kasvot eivät saa kastua suihkussa ellen ole pesemässä juuri niitä. 😀 Saan hiukset irti päänahasta kallistamalla päätä taaksepäin suihkussa, ja huuhtelen hiukset kylmällä vedellä kallistamalla sivuttain.
Jos menisin märällä tukalla nukkumaan, se olisi vielä aamulla märkä, joten kuivaan myös aina. 🙂
Joo, joissakin suihkuissa kastuu naama aina, vaikka millaisen etukenon ottaisi. Itsekään en tykkää, että naama kastuu, joten valitsen asennon sitä välttäen. 🙂
Ihanan sileän ja terveen näköiset hiukset!
Pesen pää pystyssä, tuloksena takkukasa päälaelle. Tuplavaahdotan silloin tällöin jos hiukset tuntuvat tosi likaisilta tai muotoilutuotteita on paljon. Föönaan useimmiten.
Aion ehdottomasti kokeilla neuvomaasi tapaa, aiemmin olen ajatellut sen pahentavan takkuongelmaa, mutta ehkä kuivaustyylilläkin on merkitystä!
Minulla takkuuntuu vain, jos heittelen tukkaa märkänä eteen ja taakse. Kun kiedon sen nutturalle hoitoaineen vaikuttaessa voin olla ihan normaalisti suihkussa pää pystyssä ilman, että tukka takkuuntuu. 🙂
En voisi kuvitellakaan peseväni tukkaani pää alas päin. Mulla on paksu, raidoitettu ja vyötärölle ulottuva tukka, joka takkuuntuu herkästi. Takkuuntumisen vuoksi en möyhi tai myllää tukkaani pesun yhteydessä paljoa. Voisi melkein sanoa, että silittelen ja nostelen tukkaani pesussa. Hiuspohjan pesen siis nopeasti ja sormenpäillä. Vesi valuu suihkussa kasvoilta taaksepäin eli tukka ”siliää ” samalla kun huuhtelen sitä. Saatan myös sormilla aukaista takkuja huuhtelun yhteydessä.
Pesen kahden kolmen päivän välein, riippuen työvuoroista. En mene tukka märkänä nukkumaan ja käytän hiusturbaaneja. Käyn suihkussa ajoissa, jotta tukka kuivuisi. En myöskään omista minkäänlaista kuivainta eli tukka saa kuivua luonnostaan. Kampaan tukkani kosteahkona, mutta en läpi märkänä. Hygieniasyistä töissä joudun aina laittamaan tukkani tiukasti kiinni, nutturalle tai letille tms. ja tukka saattaa siksi olla myös töiden jälkeen illalla kostea, jos olen ollut iltavuorossa ja tukan olen pessyt aamulla.
Inhoan kampaajalla käyntejä, koska en tykkää kun joku koskee päähäni. Ennen luottokampaajaani useimmat kampaajat repivät kivuliaasti. Luottokampaajani pesee yllättävän kivasti ja olen jo sopinutkin, että minä suoristan itse omalla harjallani tukan pesun jälkeen ensin 🙂
Toisten ihmisten hyvää tarkoittavat pyynnöt kampausten teosta hiuksiini ovat painajaismaisia ja joudunkin niistä usein kieltäytymään.
Hiuslaadullakin on tosiaan varmasti paljon vaikutusta. 🙂 Oma tukkani on paksu, mutta ei takkuunnu kovin helposti. Tuo oli ihanan osuvasti kuvattu, että kun päätä kallistaa suihkussa hiuksia huuhdellessa taaksepäin niin tukka siliää. Tämä on varmaan yksi syy myös, miksi en itse tykkää huuhdella noin, sillä oma tukkani on sen jälkeen liiankin lättänässä. Pesutavat voivat kyllä toki muuttua vielä sen myötä, kun omallekin tukalleni tulee lisää pituutta! 🙂
Olen muuten juuri sitä toista ääripäätä, joka suorastaan rakastaa, jos kampaaja hieroo hiuksia pestessä oikein kunnolla. Samoin kaikki oikein kovaotteiset hiuspohjahieronnat ovat aivan ihania… 😀
Mä pesen hiukset pää pystyssä. Pesin yhdessä vaiheessa jonkin aikaa hiukset pää alaspäin ja levitin hoitoaineen tuollain että hiukset roikku naaman edessä, mutta asento on vaan niin epämiellyttävä niskalle ja selälle että ei oo vaivan arvonen, kun en huomannut lopputuloksessa kuitenkaan mitään eroa 😀
Joo, jos ei itselleen ole lopputuloksessa eroa ja asento tuntuu hankalalta, niin en kyllä näe syytä sitä väkisinkään vääntää. 😀
Jep, hiukset asettuu suihkun jälkeen mulla ihan samalla tavalla, pesi sitten pää ylös- tai alaspäin. Mutta tulipahan testattua 😀 Tuplavaahdotus sen sijaan on ollut käytössä jo vuosia, siinä huomaa kyllä eron että onko pessyt shampoolla kerran vai kahdesti!
Itse en pitkiä hiuksiani pese pää alaspäin, ei siksi että tulisi takkuja, vaan siksi että latvat pyyhkisivät kirjaimellisesti lattiaa hiuksieni pituus on tällä hetkellä aika tarkalleen puolet koko kroppani pituudesta, takapuolen alle, ja näitä ei pysty pesemään muuten kuin päätä nätisti puolelta toiselle kallistellen. Joudun kuitenkin jakamaan hiukset vähintään kahteen osioon pestessä, joten pää alaspäin peseminen olisi senkin puolesta hankalaa, kun yrität pitää toista puolta pois edestä
Itse pesen kahdesti viikossa, ja yleensä joko aamuisin tai päivisin töistä riippuen, iltaisin ei ole hiuksilla suihkun alle asiaa kun luonnollinen kuivuminen kestää sen kolme tuntia, enkä omista fööniä.
Hahhah! 😀 Jos tukalla on tosiaan noin paljon pituutta, niin haastavaksi voi kyllä tällainen etukenessa pesu mennä! 😀
Sitten täytyy ottaa jonkinsortin ämpäri apuun, haha xD ( eli tökätä hiuspituudet sinne ämpäriin 😀 ). Mutta tää sun blogiteksti oli ihan kuin mun pesurutiineista! Pää alaspäin, ehdottomasti 🙂 Mäkin koen, ettei sinne hiuspohjaan oikein muuten pääse kunnolla työskentelemään. Kun levitän hoitoaineen tai naamion, pyöräytän lähes aina hiukset sykerölle muovisen hainhammasklipsun kanssa ja vaikutusajalla pesen muun kropan. Pesuväli on tällä hetkellä 2-3 päivää, riippuen kuinka on urheillut tai miten on hiuksiaan laittanut.
Ämpäri olisi kyllä sinällään kätevä, ei olisi ainakaan latvat heilumassa ympäri lattiaa :’D Tähänkin varmaan joku insinööri saisi luotua jonkun vippasvempeleen jonka avulla latvat pysyisi kaukana lattiasta pää alaspäin pestessä (Kaulasta riippuva, vettä läpäisevä pussi?)
Mä kokeilin myös tuplavaahdotusta sun innoittamana, mutta en kyllä huomannut mitään eroa yhteen vaahdotukseen, joten oli mulle ihan turhaa shampoon- ja ajan tuhlausta. Olen myös pari kertaa koittanut pestä hiukset tuollalailla roikottamalla, mutta en tykkää siitäkään juurikin tuon takkuuntumisen takia, koska en todellakaan jaksaisi olla koko suihkussa olo aikaa pääalaspäin ja alkaisi vaan huimata ja sattua selkään, hiusten föönaus pääalaspäin on mulle ihan tarpeeksi 😀
Pesen itse siis ihan normaalisti pystyasennossa ja hyvin saan vaahdotettua shampoon hiuspohjaan ja yksi vaahdotus riittää puhdistamaan, vaikka käytänkin kuivashampoota ja muita hiustuotteita. Ja tosiaan joka toinen tai kolmas päivä pesen itsekin ja aina iltaisin, mun mielestä sänkyyn pitää mennä puhtaana ja ällöttäisi kovasti mennä nukkuun päivän hiet ja kaupunkipölyt iholla, joten siksi käyn suihkussa iltaisin ja tyynyliinan vaihdan aina samana päivänä, kun pesen hiukset 🙂
Ainiin ja unohtui vielä sanoa, että mulla on myös suhteellisen paksut hiukset, jotka vielä eilen oli alaselkään saakka pitkät, mutta tänään kävin kampaajalla napsasemassa huonoimman latvan pois ja pituutta riittää nyt rintojen alle.
Ennen pesin pää alaspäin (pitkät hiukset).Nykyään ihan pää pystyssä joka ilta (lyhyet hiukset).Annan kuivua itsestään ja aamulla kun tukka on toispuoleiseksi pörröksi litistynyt, kastelen hiukset ja näytän vähän fööniä + laitan vahaa.Käytän vain luonnonkosmetiikan shampoita ja hiukset on pysyny hyvänä.
Käytätkö jotain hiuspuuteria? itselläni hiukset on liian puhtaan oloiset pesun jälkeen enkä oikein tiedä mitä niihin laittaisin.
Olen koko elämäni ajan pessyt hiukseni pää alaspäin koska silloin ei mene vettä korviin ja silmiin ja hiuspohja tulee tässä asennossa kunnolla huuhdeltu ja takuulla ei synny takkuja ! Nyt on kuitenkin uudet ajat kuin otin 40 cm microsinettipidennykset ( slaavilainen hius ) ja kampaaja varoitti minua pesemästä hiukset pää alaspäin koska sinetit eivät tykkää hyvää siitä ja hiukset voivavat takkuuntua. Olen nyt tehnyt niin kuin on neuvottu paitsi etten kyllä usko että sinetit irtoaisi sen herkemmin vaikka pesisin hiukset pää alaspäin niin kuin ennen. Nyt jää kieltämättä sellainen tunne ettei päänahka ole hoitoaineen jälkeen huuhdeltu kunnolla kuin vesisuihku ei osu suoraan päänahkaan ! Tosin eihän kampaamoissakaan asiakkaiden hiuksia huuhdella pää alaspäin vaan taaksepäin. Ellei olisi pidennyksiä niin vapaaehtoisesti en muuttaisi pesutyyliä ! Mitäs Virve tästä tuumaat ??
Kyllä, siitä tulee takkuja, jos pesee tukan pää alaspäin! En oikein itsekään ymmärrä miksi, mutta niin vain käy aina. Minusta hiustenpesu on täysin vaivatonta pää ylöspäin, joten en koe myöskään tarvetta vaihtaa tyyliä 🙂
Kokeilin aikaisemmassa postauksessasi esittelemää hiusten kaksoispuhdistusta ja se oikeasti toimii! Minulla on rasvaiset hiukset mutta kutiseva päänahka, ja käytän paljon muotoilutuotteita. Siksi tämä kaksoispuhdistus on minun tukkaani todella sopiva. Jopa Italian heinäkuun helteissä tukka pysyi ilmavana ja kauniina päivän!
Mun mielestä tämän takkuksymyksen voi jokainen testata ihan hiusharjalla. Harjaa hiukset täysin selviksi pää alaspäin asennossa, sitten kääntyy pystyasentoon ja kokeilee uudestaan harjata hiuksia, ei ole enää selvät! (Ainakaan mun pitkät suomalaiset hiukset.) Samoin käy myös suihkussa, pesenkin hiukset pää pystyssä. Samalla tavalla se suihku osuu siinäkin päänahkaan ja sormet yltää päänahkaan? Pesuasentokin on täsmälleen sama selän taivutussuuntaa lukuunottamatta? Latvoja ei tietenkään nosteta mytyksi pään päälle, pestään hiukset vaan hiuspohjan alueelta, latvat peseytyvät sitten tarpeeksi huuhteluvaiheessa. Ja hoitoaine levitetään vain latvoihin, jolloin hiukset eivät juuresta lässähdä.
Mielenkiintoinen aihe 😀
Ite pesen pää alaspäin 😀 On niin ohut ja lättänä suomalaistukka on saa edes jotakin volyymiä lettiin. Jos pesisin niin että vesi tulee päähän ylhäältäpäin niin tää olis niin länässä koko tukka ettei mitään järkeä.
Kokeilin tuota tuplavaahdottamista ja sain toisella kerralla kyllä ihan erilaisen vaahdon O_o Mystinen juttu. Täytyy kokeilla toistekin. Tukan pesuväli on ehkä joku vajaa viikko, päänahka ei niin rasvoitu enkä käytä mitään muotoilujuttuja, hoitoainetta lisäilen väliaikana ja ehkä välillä vähän jätettävääkin jos tuntuu karhealta.
Kaksoispesu postauksesi johdosta kokeilin minäkin sitä. Mitään iloa siitä ei ollut, vain aikaa ja shampoota meni tuplasti. Eli, lopputulos täysin sama kuin yhdellä vaahdotuksella. MUTTA, tuli mieleen, että onkohan tässäkin pesuaika se ratkaiseva tekijä? Eli, jos kasvojen putsari vaatii sen minuutin työstöajan, niin pätisiköhän sama myös hiusten pesuun? Mulla on kainaloon saakka olevat paksut hiukset ja pesen, eli vaahdotan ainakin 4-5 min., eli käyn päänahan ja hiukset kunnolla hieroen läpi. Sitten huuhtelu, pyyhekuivaus, hoitoaineen levitys ja aikaa menee noin 20 min. Hoitoaineen vaikuttaessa hiukset päälaelle sidottuina pesen vartalon, jonka jälkeen huuhtelen hoitoaineen. Pesen ja huuhtelen todellakin aina pää alaspäin. Mutta en suinkaan suihkun alla, vaan suihkun hanan alla, jolla saa painetta ihan erilailla. Hiukset pesen kerran viikossa, koska päänahkani ei juuri rasvoitu, ja se todellakin riittää.
Tämän postauksen innoittamana olen nyt pari kertaa pessyt hiukset pää alaspäin ja tuplavaahdottanut (aiemmin siis pystyssä yksi vaahdotus) ja tykkään kyllä, kunhan muistan aikeeni ennen kuin olen kastellut hiukset pystyasennossa 😀
Tuplavaahdotuksessa huomasin shampoon todella vaahtoavan toisella pesukerralla ihan eri tavalla, se myös tuntui leviävän toisella kerralla paremmin. Pää alaspäin pesusta en tiedä takkujen kannalta, mutta se mistä itse tykkäsin, oli se että voin helposti laittaa hoitoaineen ilman, että se voi osua selkäni ihoon. Olen käyttänyt hoitista vain satunnaisesti, sillä sen jälkeen täytyy niskan ja selän iho pestä superhyvin, jotta iho ei tukkeutuisi, nyt ei tätä ongelmaa ole 🙂
Itse kuulun yhden vaahdotuskerran koulukuntaan. Omat hiukseni ovat melko ohuet, enkä käytä arkikäytössä hiusten muotoilutuotteita ollenkaan, joten hiukseni tuntuvat tulevan puhtaiksi yhdellä vaahdotuksella. Olen kokeillut muutaman kerran tuplavaahdotusta, mutta en ole ainakaan vielä hoksannut sille jotain lisäarvoa.
Pesen pitkät hiukseni pää normiasennossa, vaahdotan pituudet ja päänahan kunnolla siten että nostan kaikki hiukseni päälaelle. Tämän jälkeen laitan pääni alaspäin, puristan ylimääräiset vedet pois ja levitän hoitoaineen pituuksiin. Sen jälkeen kierrän hiukset nutturan tapaiselle päälaelleni ja sinä aikana kun hoitoaine vaikuttaa, pesen muun kropan. Sen jälkeen pesen hoitoaineen taas pää normiasennossa, niska taaksepäin kenossa 🙂
Ehkä hiuslaatuni ei ole kauhean takkuuntuva, koska tuo pesutapa ei vedä hiuksiani takkuun, jos pesutuotteet on tarpeeksi hoitavia. Vaihtelevasti harjaan hiukset suoraksi joko kosteina ta odotan niiden kuivumista. Jos menen yömyöhään suihkuun, laitan hiukset Pikku Myy-nutturalle yön ajaksi ja aamulla heti herättyäni avaan nutturan ja hiukset kuivuvat itsellään aamutoimieni aikana. Talviaikaan lisään vielä jotain hiusöljyä ennenkuin laitan hiukset nutturalle.
Hiustenpesuväli vaihtelee fiiliksen mukaan joka toinen tai kolmas päivä. Joskus onnistuu pesuvälin venyttäminen pitemmälle, jos on pakkorako 🙂