Tällaisessa uudessa työssä aloitin keväällä

Kerroin jokin aika sitten, että sain keväällä kiinnostavan työtarjouksen, johon päätin pienen tuumailun jälkeen tarttua, vaikka en ollutkaan etsimässä töitä.

Työtarjous kuulosti kuitenkin sellaiselta, että se toisi mukanaan elämääni mielenkiintoista sisältöä ja uusia haasteita sekä opettaisi paljon, joten päätin, että kortti on ainakin katsottava, tai muuten kenties harmittelisin jälkikäteen loputtomiin, etten tehnyt sitä.

Kutkuttelevaa työtarjouksessa oli myös se, että se toisi tilaisuuden palata takaisin minua edelleen kiinnostaneeseen kosmetiikkamaailmaan, jota olin monella tapaa päivityöt siellä 1,5 vuotta aiemmin lopetettuani kaipaillut.

Lue myös: Paluu päivätyöhön uupumuksen jälkeen

Virve Fredman Ostolakossa näin hoidan ihoani

Uusi työni on Ruotsista lähtöisin olevan Hajuvesi.fi-verkkokaupan Suomen maajohtajana, eli työhön liittyy paljon samankaltaisia asioita kuin edelliseenkin päivätyöhöni kilpailevalla verkkokaupalla.

Ruotsissa Parfym.se-nimellä tunnettu verkkokauppamme myy jopa 40% Ruotsissa verkossa myytävistä hajuvesistä ja olemme myös Suomessa Suomen suosituin hajuvesien verkkokauppa, vaikka valikoimaamme toki kuuluu hajuvesien lisäksi paljon muutakin kosmetiikkaa.

Oli hauskaa hypätä mukaan verkkokauppaan, jolla oli Suomessa jo paljon tyytyväisiä asiakkaita, mutta jonka Suomen toimintaan ei oltu aiemmin keskitytty kehittämään.

Yrityksemme onkin tällä hetkellä jännittävässä vaiheessa keskellä monia uudistuksia.

Alunperin yritys on aloittanut hajuvesien myynnin rinnakkaismaahantuonnin kautta toistakymmentä vuotta sitten saadakseen hajuvedet kaikkien ulottuville helposti verkossa.

Viimeaikoina yritys on kuitenkin uudistanut toimintamalliaan siirtymällä rinnakkaismaahantuonnista tuotemerkkien auktorisoiduksi maahantuojaksi ja olemme tällä hetkellä keskellä todella jännittävää prosessia, johon kuuluu sekä tuotevalikoiman päivitystä että ylipäätään lukuisia uudistuksia.

Valikoimaamme eivät siis enää kuulu vain pelkät hajuvedet, vaan myös ihonhoitotuotteet, meikit ja hiustuotteet parilta sadalta brändiltä.

broccoli oil parsakaaliöljy parsakaalin siemenöljy hiusten hoito kokemuksia

Aloitin uudessa työssäni kaksi kuukautta sitten ja sen jälkeen aika on tuntunut suorastaan hujahtaneen ohitse.

On inspiroivaa saada tehdä töitä innostavien ihmisten kanssa, joilla on samat kiinnostuksen kohteet kosmetiikan ja teknologian yhdistämiseen liittyen sekä halu myydä kosmetiikkaa ihmisten voimaannuttamisen kautta.

On myös jännittävää saada olla mukana luomassa kosmetiikkamaailmaan ja erityisesti Suomen markkinoille jotain sellaista, mitä koen itse sieltä puuttuneen.

Vanhassa päivätyössäni lopettamisen jälkeen mietin nimittäin pitkään, voisinko enää työskennellä kosmetiikka-alalla, sillä se tuntui monella tapaa arvojeni vastaiselta, kun katselin sitä vain yhdestä kulmasta enkä siksi oikein löytänyt sieltä enää paikkaani.

Tunsin kuitenkin edelleen kiinnostusta kosmetiikkaa kohtaan ja se oli aihe, joka sai minut innostumaan.

Vaatikin vain sitä, että kohtaan oikeanlaisia ihmisiä, joiden myötä tajusin, ettei kosmetiikasta nauttiminen ole paha asia eikä siitä tarvitse ottaa huonoa omaatuntoa. Kosmetiikkaa voi myös kuluttaa vastuullisesti.

Jos siis ei ole olemassa sellaista työtä, jota haluaisi tehdä, voi sellaisen työn ainakin yrittää luoda itselleen.

Lue myös: 10 vinkkiä vastuulliseen kosmetiikan kuluttamiseen

Be Here Now Skincare tuotteet kokemuksia Virve Fredman

Uskon, että kosmetiikalla on huikea kyky edesauttaa ihmisten hyvinvointia monella tavalla ja ajattelen, että kun ihmiset voivat hyvin, jaksavat he myös olla hyviä muille ja tehdä sen myötä omalta osaltaan maailmasta parempaa paikkaa.

Kosmetiikka voi siis olla loistava apuväline lisätä ihmisten hyvinvointia.

Tämä on se lähestymistapa, johon itse uskon vahvasti. Olen kokenut todella ahdistavaksi, kuinka kosmetiikkaa käytetään usein jaotteluvälineenä jakamaan ihmisiä meihin ja teihin esimerkiksi sen perusteella, käyttääkö joku vaikkapa luonnonkosmetiikkaa vai ei.

Itse koen, että maailmassa, jossa jo valmiiksi vallitsee nykyään vahva jaottelun ilmapiiri, tulisi ainakin kosmetiikan olla ihmisiä yhteen tuova ja hyvää oloa arkeen lisäävä asia eikä ihmisiä lisää erilleen kiskova väittelyihin kiihottava voima.

Kosmetiikkaan liittyvät asiat ovat harvoin mustavalkoisia.

Kun kolmisen kuukautta sitten uupumusesta palautuessani harkitsin työtarjouksen vastaanottamista, sain blogiini tämän kommentin:

”Kun nyt ei fyysisesti pääse makaamaan sinne aurinkorannalle, laitan YouTuben rantamaisemavideot pyörimään, suihkautan suolalta ja hiekalta tuoksuvaa parfyymiä ja hypnotisoidun planeettamme kauneudesta. Minulle ihaninta terapiaa ovat juuri parfyymit ja niiden avulla mielikuvamatkailu sekä ihonhoito. Monet ihmiset varmaan ajattelevat, että nuohan ovat täyttä turhuutta. Väärin! Minulle tuoksutteleminen, kasvohoitorutiini ja kylvyt ovat kuin meditaatiota ja parhaimmillaan tehokkaampia kuin mikään muu terapia. On ihan uskomattoman hienoa löytää se oman palautumisen väylä.”

Juuri tämänkaltaisten ajatusten kuuleminen usealta taholta muistutti minua siitä, että vaikka kosmetiikka itsessään saatetaan monesti mieltää turhaksi, voi sillä kuitenkin olla valtava välillinen voima ihmisten hyvinvoinnin lisäämisessä.

Tuoksuilla on valtava vaikutus ihmisten mielialaan, ihonhoito voi olla rentouttava hetki keskellä arjen kiirettä ja vaikka en itse nauti meikkaamisesta, on meikkaaminen silti monelle nautinnollista puuhaa ja mukavaa ajanvietettä.

Kuten aina sanon, en itse ajattele, että olisi olemassa hyviä tai huonoja tuotteita, on vain erilaisia tarpeita.

Tajusinkin, että voin joko viettää aikani muristen sohvannurkassa siitä, että kosmetiikkaa myydään mielestäni ihmisten heikkouksiin vedoten ja epävarmuutta lisäten enkä halua olla mukana siinä tai ainakin yrittää olla tarjoamassa siihen muuta vaihtoehtoa oman työni kautta.

Haasteena se on iso, mutta toisaalta aina on parempi edes yrittää ja epäonnistua voi vain olemalla edes yrittämättä.

Tällaisten haasteiden parissa sitä siis mennään jatkossa!

Minimalismi lapsiperheessä Virve Fredman Ostolakossa

Käytättekö te kosmetiikkaa lisäämässä hyvinvointia?

10 kommenttia artikkeliin ”Tällaisessa uudessa työssä aloitin keväällä”

 1. Ihanaa Virve että olet palannut kosmetiikan pariin <3
  Elän tällä hetkellä kiireistä arkea pienen lapsen kanssa, ja minulle se aamun meikkaushetki on tapa jolla rentoudun. Saan omaa aikaa, juon kahvini rauhassa kuunnellen lempimusiikkiani ja meikkaan 😌 Se on paras tapa aloittaa päivän kiireet, ja nautin siitä hetkestä kovasti!

  • Kiitos!<3
   Ihana kuulla juuri noista arjen pienistä hetkistä, joissa kosmetiikalla voi olla iso rooli oman hyvinvoinnin kannalta. 🙂

 2. Onnea uuteen työhön! Kiva, että olet löytänyt omalta alaltasi arvojasi vastaavan työn! Täytyy sanoa, että kosmetiikka on ollut itselleni hyvin vieras aihealue, enkä ymmärrä tuotteista juurikaan mitään. Parisen vuotta sitten selailin kirjaasi äitini luona Suomessa käydessäni ja vähön jopa innostuin. Kirjoitinkin tästä sinullle taannoin kommentin.
  Aloin ajatella asiaa uudesta näkökulmasta: näin minimimalistina en halua turhaa tavaraa, mutta voisinko kenties opetella ajattelemaan jotakin ihonhoitotuotetta pienenä arjen luksuksena ja hemmotteluhetkenä. Opettelin puhdistamaan kasvoni kasvovedellä hanaveden sijaan. Vähän vaihtelevalla menestyksellä olen pitänyt tuosta rutiinista kiinni, mutta päässyt kuitenkin jyvälle ajatuksesta.
  Mielestäni on mukavaa oppia uusia asioita, perehtyä aiheisiin, joista en tiedä mitään.
  Minimalismi on minulle tuttuakin tutumpaa, kosmetiikka ei, joten odotan innolla uusia postauksiasi kosmetiikasta. Sitä kautta minulle avautuu maailma, jota en tunne entuudestaan. Ihan roppakaupalla en lähde tuotteita haalimaan jatkossakaan, mutta vinkkiesi avulla osaan ehkä ostaa sen jonkin itselleni sopivan purnukan piristämään arkea ja helpottamaan rutikuivan naaman kirvelyä. Kiitos!

 3. Minulle erityisen tärkeitä ovat tuoksut, koska ne herättävät muistoja. Minulla on paljon tuoksumuistoja. Kaapistani löytyy sellaisia tuotteita joista olen pitänyt erityisesti vuosien saatossa ja joiden tuoksuun kiteytyy hyvää mieltä. Niihin lukeutuu muutama hajuvesi sekä tavallista päivittäiskosmetiikkaa. Esim. Yves Rocherin Monoi De Tahiti tuoksuu kesälle ja lapsuudelle, Patykan öljyseerumi tuo mieleeni hetkiä ensimmäisen lapseni syntymästä. Tuoksut herättävät minussa harvoin negatiivisia tunteita tai muistoja. Tuoksuihin voi lisätä mullan, kahvin, sateen jälkeisen asfaltin ja paljon muita luonnosta tulevia tuoksuja mutta ne eivät liity kosmetiikkaan. Monesta tutusta hajuvedestä ei nouse mieleen enää muistoa koska tuotteen tuoksukoostumusta on käpälöity vuosien varrella. Tuoksu saattaa olla hyvin samankaltainen mutta ei sama. Läheiseni kutsuvat minua Nenäksi 😀

 4. Voi kuinka ihania uutisia! Hajuvesi.fi on yksi suosikkikaupoistani! Ja tuo heidän filosofiansa miellyttää myös. Paljon onnea tulevaan! <3 Täällä minä edelleen harrastan tuoksuvia mielikuvamatkailuja joka päivä, ja nythän me olemme jo askeleen lähempänä sitä aikaa että maailmakin jälleen avautuu; tulevaisuus näyttää kaikin puolin valoisammalta. Maailmaa voi muuttaa monella tapaa, yksi niistä on hyvinvoinnin tuottaminen suihkausten, samettisen öljyn levityksen tai viilentävien aktiiviaineiden imeyttämisen kautta. Niiden teho ja voima saattaa yllättää, koska ne hoitavat myös mieltä ja sielua.

 5. Onnea mielenkiintoisen kuuloisesta työstä!
  Mikäli ok, kysyisin tässä toiseen asiaan liittyen, kerroit että sisustussuunnittelijanne tiesi sängynkorotus”laatikosta” eli säilytysosa olisi kiinteänä osana sänkyä. Kertoiko hän minkä merkin ko. korottaja on? Yritin googlailla mutta juuri oikeat hakusanat varmaan puuttuu 🙂

  • Kiitos! ❤️

   Emme ole vielä puhuneet tästä hänen kanssaan tarkemmin, mutta jos ymmärsin oikein, niin ideana oli poistaa sängystä jalat ja kohottaa sänky jonkinlaisten laatikollisten säilytysratkaisujen päälle, eli voi olla, ettei kyse ole ede valmiista sängynpohjasta, vaan jostain muusta. Jään odottamaan, mitä hän ehdottaa, kun myöhemmin alamme käydä varsinaisia kalusteideoita läpi. 🙂

 6. Hei Virve
  Olen taustalla seurannut blogiasi muutaman vuoden. Olet kertonut, ettet käytä enää meikkiä. Onko sinulla millainen ihonhoito rutiini tällä hetkellä?

Kommentointi on suljettu.