Anteeksi mikä sun nimes oli…?

Jonkun verran ympäri maailmaa matkustelleena kosmetiikkaintoilijana havainnoin aina erityisesti sitä, kuinka eri merkit esiintyvät eri markkinoilla eri nimillä. Kirjoittelinkin asiasta Englannissa asuessani ja minusta tuollainen brändääminen on jotenkin todella mielenkiintoista. Usein eri nimien taustalla ovat puhtaasti kaupalliset ja kielelliset syyt ja noita selityksiä eri nimille olisikin suunnattoman mielenkiintoista kuulla enemmänkin.
Yksi hämmentävä nimiväännös, johon törmäsin muutama päivä sitten oli aivan tutun merkin kohdalla. Merkin, jonka en edes ajatellut voivan olla näin lähellä meitä edustettuna erilaisella nimiväännöksellä.
Kyseessä on nimittäin Maybelline. Maybelline New York on minusta aina Maybelline, meni minne maailmassa tahansa. Vaan minullepa tuli yllätyksenä, että jo Saksan seudulle mentäessä merkki kulkeekin nimellä Maybelline Jade.
Siis mikä ihmeen Jade? Mistä se tulee?
Kuva täältä.
Ymmärrän, että merkki on kulkenut Gemey-Maybellinen nimellä yhdistyttyään Gemeyn kanssa, mutta mikä Jade??
Kuva täältä.
Ja miksi vaan Saksassa ja ilmeisesti Itävallassa? Vai jossakin muuallakin?
  Tämän tarinan minä tahdon ehdottomasti kuulla! Osaako joku kertoa sen minulle? Oma saksan taitoni on hieman rajallinen, joten googlettelu aiheesta ei ollut kovin tuottoisa. Pääsin asiasta vain hitusen kärryille, mutta haluaisin todellakin kuulla, miksi ilmeisesti ainakin aikoinaan Saksassa suositun Jaden käyttäminen nimessä on niin kannattavaa, että Maybelline on täytynyt yhä pitää siihen liitettynä!

8 kommenttia artikkeliin ”Anteeksi mikä sun nimes oli…?”

  1. Google tiesi tämän verran: L'Oreal also extended the brand's global footprint by merging it with regional cosmetics brands such as Gemey in France and Jade in Germany.

  2. Olisko Jade muinainen Saksassa myytävä kosmismerkki, joka sittemmin liitettiin l'Orealin konsernin alaisuuteen ja markkinointisyistä älyttiin yhdistää Maybellinen kanssa? Muuta selitystä en osaa keksiä..

  3. Netistä saatavien tietojen mukaan L'Oreal osti Jaden (saksalainen) vuonna 1995 ja liitti sen Maybellineen. Maybellineen yhdistettiin myös Gemey Paris (ranskalainen) jossain vaiheessa. Minulla on esim. huulipuna, johon on merkitty: Gemey Paris, Jade Dusseldorf ja Maybelline N.Y. Huulipuna on jo muutaman vuoden vanha ja ostettu Saksasta, joten en tiedä merkitäänkö meikkejä enää tuolla tavoin Keski-.Euroopassa.

  4. Jepjep. Lorkku osti Jaden, joka oli saksalainen kosmetiikkamerkki. Kun Maybelline sitten tuotiin Saksan markkinoille, tuotiin se Maybelline Jade yhdistelmänä. Tietty kannattavaa, koska Jade oli jo saksalaisille tuttu.

  5. Sepä olisi jotain, jos L'oreal joskus ostaisi Lumenen ja alkaisi yhdistllä kotimaisen lippulaivamme tuotteita Maybellineen tai muuhun lorkkulaiseen… 😉

  6. tuli tän sun poisheitto-prosessin myötä mieleen että ootko ikinä miettinyt että arpoisit halukkaille lukijoille joitan vähän käytettyjä tuotteita? :p

    • Onhan tuo vähän ollut mietinnässä, mutta jotenkin olen toisaalta pitänyt outona ajatuksena omien blogikokeiluja varten saatujen ja jo käytettyjen tuotteiden arpomista täällä. Mutta ehkä pitää nyt uudelleen pohtia asiaa! 🙂

Kommentointi on suljettu.