Kuten blogista on voinut huomata, olen viimeaikoina ollut aivan totaalisen haksahtanut aasialaiseen ihonhoitoon ja vielä tarkemmin ottaen sen ideologiaan.
Pidän erityisesti korealaisesta ihonhoidon filosofiasta, jossa ihon huolellinen hoitaminen on ensiarvoisen tärkeää ja siihen suhtaudutaan täydellä vakavuudella. Toisin kuin meidän puhdistusliinoja ja misellivesiä rakastavassa, 8-in-1 -tuotteiden yhteiskunnassamme, ei varsinkaan Koreassa haluta edes miettiä, kuinka kaiken ihonhoidon voisi tehdä mahdollisimman nopeasti ja pienellä määrällä tuotteita. Miksi edes tarvitsisi?
Korealaista ihonhoidon ajatusta voisi ehkä verrata hieman meidän yhteiskuntamme ajatusmaailmaan hampaiden harjaamisesta: On yleinen itsestäänselvyys, että jokainen harjaa hampaat aamuin illoin ja vaikka kaikki eivät näin välttämättä teekään, on se yleisten normien mukaista ja sen laiminlyöntiä voidaan pitää yleisesti hieman paheksuttavana. Hampaita harjatessa ei myöskään mietitä, että kuinka sen voisi tehdä nopeammin tai voisiko homman vain tehdä vaikka kerran viikossa ajan säästämiseksi. Hammaslankaa ja suuvettä käytetään mielellään täydentämässä puhdistusta ilman, että lisätuotteiden tarpeellisuutta kyseenalaistetaan ja parin kolmen minuutin harjaaminen on yleinen juttu, joka vaan tehdään sitä enempiä miettimättä.
Koreassa ihonhoitoon suhtaudutaan samalla tavalla. Se on itsestäänselvyys, josta ei pyritä tinkimään ja aivan kuin meillä arvostetaan hyvää hammashygieniaa ja kauniina pysyvää hymyä, arvostetaan Koreassa kaunista ihoa – jopa niin paljon, että kymmenvaiheinen ihonhoitorutiini on useille osa arkea.
Kyllä, kymmenvaiheinen. Kymmenen vaihetta voi jonkun mielestä ehkä kuulostaa työläältä, mutta minä olen ainakin aivan rakastunut tähän rituaaliin ja se todellakin tekee iholleni hyvää.
Kuinka ihoa sitten hoidetaan kymmenvaiheisesti joka ilta?
Kaikki alkaa puhdistusöljyllä, joka poistaa kasvoilta meikin ja öljyliukoiset epäpuhtaudet. Kaksoispuhdistuksen mukaisesti ihonpuhdistus viimeistellään puhdistusvaahdolla (tai geelimäisellä tuotteella), joka poistaa iholta vielä loputkin epäpuhtaudet.
Kolmannessa vaiheessa iho kuoritaan. Kuorinta voi tapahtua kuorivalla nesteellä tai esimerkiksi Aasiassa todella suosituilla rakeettomilla kuorinnoilla, joiden kirkas koostumus muuttuu iholla pieniksi kuolleen ihosolukon mukanaan vieviksi palleroiksi.
Tässä vaiheessa kasvot pyyhitään puhtaiksi kasvovedellä. Tähän asti kaikki on meillekin ihan normaalia.
Viidennessä vaiheessa iholle aletaan ottaa aasialaisvaikutteita, jotka ovat jo rantautuneet meillekin jossakin määrin. Puhdistetulle iholle levitetään hoitonestettä (essence), joka valmistelee ihon hoitavia tuotteita varten. Hoitoneste ei korvaa seerumia, joka lisätään iholle kuudentena tuotteena. Seerumeita (tai vaihtoehtoisesti ampulleita) voidaan myös kerrostaa lisätehoja hakiessa, jolloin ihonhoito saattaa venyä muutamallakin vaiheella.
Seitsemäs vaihe saattaa yllättää, sillä hoitonesteen ja kasvoseerumin päälle todellakin laitetaan kangasnaamio – jos aikaa on, niin vieläpä joka ilta! Sillä ei siis edes yritetä korvata muita kevyitä hoitotuotteita, vaan ne kaikki täydentävät toisiaan sulassa sovussa.
Kun kangasnaamio on vaikuttanut iholla tarvittavan ajan, ei ihonhoitorutiinia suinkaan lopeteta vielä siihen. Jäljellä ovat nimittäin vielä voidemaiset hoitotuotteet!
Kahdeksantena tuotteena kasvoille menee tietysti silmänympärysvoide.
Koska kasvojen ihoa on juuri hemmoteltu kyllästämällä sitä hoitonesteellä, seerumilla ja kangasnaamiolla, halutaan kaikki niiden tuoma kosteutus tietysti lukita iholle parhaalla mahdollisella tavalla. Yhdeksäntenä tuotteena kasvoille lisätäänkin siis vielä kosteusvoide tai -emulsio, joka auttaa kosteutta pysymään iholla.
Jos tuntuu, että kasvojen iholle ollaan jo pakattu tarpeeksi tavaraa, niin vielä ei suinkaan olla valmiita. Kaikki tämä kruunataan nimittäin vielä yönaamiolla, joka kuorruttaa koko komeuden!
Ja voi kyllä, tämä kaikki tehdään joka ilta. Paitsi ehkä se kuorinta, jonka voi tehdä vähän harvemmin ja kasvonaamionkin kohdalla voi vähän joustaa jos on laiska.
Aamulla vaiheita ei välttämättä tarvitse olla yhtä montaa, mutta kaksoispuhdistus on yhä suotavaa ja iho on aina hyvä tasapainottaa kasvovedellä. Sen jälkeen iholle laitetaan jälleen tietysti hoitoneste ja seerumi sekä kosteusvoide ja silmänympärysvoide, mutta tällä kertaa kosteusvoiteen päälle lisätään aurinosuojatuote. Aamuisin voikin siis pärjätä vain kahdeksalla vaiheella!
Kahdeksan tai kymmenen vaihetta voi kuulostaa monista työläältä, mutta en silti sanoisi, että moni on siitä kovinkaan kaukana!
Kuinka monta vaihetta teidän ihonhoidon iltarutiinissanne normaalisti on?
Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!
Itse käytän korealaista tapaa mutten ihan 10-vaiheista ihonhoitorutiinia. Olen ollut pitkään jo kiinnostunut aasialaisista kulttuureista ja joskus vuonna 2012 löysin korealaisen kosmetiikan maailman. Kun asuin koreassa ja kämppikseni oli korealainen niin ensin ihmettelen että miksi hän tunkee niin monta tuotetta naamalle joka aamu ja ilta. Itse käytin melkeinpä vain puhdistustuotetta ja kasvorasvaa ja siinä se. Kaverini innoittamana päätin kuitenkin kokeilla korealaista ihonhoitorutiinia ja kasvojen ihon jokapäiväinen kukkiminen loppui kuin seinään! Toki minulla vieläkin ilmaantuu viikottain finnejä koska kärsin atooppisesta ihosta mutta paaaaljon vähemmän kuin aikaisemmin. Itselläni käytössä nyt kaksoispuhdistus, kasvovesi, silmänympärysvoide, lotion, emulsion/essence/kosteusvoide (riippuu vuodenajasta), seerumi ja kasvovoide. Silloin kun iho tuntuu oikein kuivalta otan vielä kangasnaamion käyttöön. Suosittelen hoitotapaa kaikille! Ja ihonhoitotuotteiden merkkien ei todellakaan tarvitse olla samasta sarjasta, ainoastaan olen huomannut seerumin ja kasvovoiteen kanssa että on parempi vaikutus jos on samalta merkiltä ja samasta sarjasta.
Omakin ihoni on nauttinut kovasti tästä hoitorutiinista, jossa ei tosiaan loppujen lopuksi ole paljon eroa ”tavalliseen” yleiseen hoitorutiiniin. 🙂
Hahhah! Tekstiä lukiessani kauhistelin tuota määrää, mutta kun aloin miettiä omia rutiinejani, niin arki-iltaan kuuluu 8 eri vaihetta 😀 Aamuisin pärjään onneksi vain neljällä.
Jep, yllättävän monta niitä vaiheita sitten loppujen lopuksi siihen kuitenkin kuuluu! 😀
Nopeasti laskin että seitsemällä vaiheella mennään lähes joka ilta. Laatikon pohjalla oli ollut pitkään etude housen essence, jota olin pitkään luullut normi seerumiksi 😀 sitä aina silloin tällöin muistin käyttää, mutta täältä blogin kautta sainkin käsityksen että se nimenomaan laitetaan ennen seerumia. Kiitti vinkistä, nyt on opit menneet perille! 😀
Tästä muuten puuttuu kosteussuihkeet/kasvosuihkeet, missä välissä ne lisätään?
Nyt vaan essence sitten käyttöön! 🙂 Minä rinnastaisin hoitosuihkeiden tuoman lisäkosteutuksen noihin hoitovesiin, eli joko niiden tilalla tai toki voi käyttää päivänkin aikana jos iho kaipaa. 🙂
Herra siunaa! Kuulostaa melko työläältä. Mutta mietitääs omaa iltarutiinia:
1. Silmämeikinpoistoaine
2. Puhdistusöljy meikin poistoon
3. Voidemainen puhdistustuote
4. Kasvovesi
5. Silmänympärysvoide
6. Seerumi
7. Yövoide
8. Finnien päälle tarpeen mukaan kuivattavaa tuotetta tai Bepanthenia (sulta opittu kikka!)
Eli onhan näitä vaiheita jo tässäkin melkoisesti 🙂 Miksi muuten aamullakin pitäisi tehdä kaksoispuhdistus? Olen ymmärtänyt, että ekan vaiheen tehtävä on poistaa meikki. Vaikka toisaalta, jos yöksi laittaa noin paljon tuotteita niin ehkä ne sitten kuuluu myös putsata aamulla perusteellisesti 😀 Kauanko sulla kuluu aikaa tähän iltarutiiniin?
Jep, yllättävän monta vaihetta niitä yhtäkkiä jo tuleekin toteuttaneeksi!
Esimerkiksi Sensain kaksoispuhdistus perustuu ajatukseen, että toisella tuotteella puhdistetaan iholta rasvaliukoinen lika(ja meikki) ja toisella vesiliukoinen lika (ja meikki), joten ajatus ei siksi koske vain meikin puhdistusta. Itse tosin myönnän, että käytän aamuisin vain yhtä putsaria yleensä. Mutta kuten sanoit, voisi ihon ehkä noiden jälkeen halutakin kaksoispuhdistaa aamulla ennen meikkausta! 😀
Pese itse kasvot suihkussa ja pyyhin ne sen jälkeen kasvovedellä. Sitten heitän hoitonesteen ja seerumin niille ja vetäisen kangasnaamion kasvoille. Yleensä katselen sen aikana rauhassa Netflixiä tai teen blogijuttuja, joita muutenkin illalla puuhaisin. Sitten vaan laitan sen jälkeen normaalisti kosteusvoidetta ja yönaamio on yöpäydän laatikossa, josta levittelen sitä kasvoilleni ilman peiliä sänkyyn vetäydyttyäni. En siis oikein osaa antaa aika-arviota, mutta ei ole minulla mikään erityinen pidempää keskittymistä vaativa juttu vaan ohimennen ja muiden hommien aikana tapahtuva kokonaisuus. 🙂
Neljä tai viisi:
Silmämeikinpoistoaine
Kasvoputsari
Silmänympärysvoide
Kasvoöljy tai seerumi+kosteusvoide tai kosteusnaamio
Meikittöminä päivinä en tietenkään käytä silmämeikinpoistoainetta.
Mua houkuttaisi kokeilla tätä! Pitäisi vaan ostaa essence ja yönaamio, jotta 10-vaihetta tulee täyteen. Toki minulla on naamioita, mutta tässä varmasti tarkoitetaan korealaista sleep packia tai vastaavaa 🙂
Joo, nuo varsinaiset yönaamiot toimivat tosiaan parhaiten. 🙂
Omat rutiinit rajoittuvat kuuteen vaiheeseen (itse tehty öljy, sen puhdistus liinalla, kasvovesi, seerumi, sy-voide, yövoide). Olen miettinyt kaksoispuhdistukseen siirtymistä. Ensimmäinen vaihe olisi tuo öljypuhdistus ja öljyn poistaminen musliiniliinalla. Sen perään olisi kiva löytää joku pesevä aine, josta ihoni ei hermostuisi. Ihoni ei tykkää vesipesusta lainkaan. Herkkä ja kuiva iho ei arvosta isoa osaa vaahtomaisista tai geelimäisistä putsareista (Onko sulla vinkkejä?). Etenkin niinä päivinä, kun naamassa on meikkiä, kaipaisi sitä toistakin vaihetta. Meikittöminä päivinä öljy kyllä riittää. Öljyllä lähtee kuitenkin kaikki meikki helposti.
Mutta hurjalta kuulostaa päivittäinen kuorinta ja kangasnaamioiden käyttäminen päivittäin. En usko, että ihoni pitäisi päivittäisestä kuorinnasta. Ainakin kuorivaa kasvovettä voi käyttää korkeintaan joka toinen päivä. Kangasnaamioista en taas koe saavani mitään. Miten se muka on parempi kuin reilu kerros kosteuttavaa voidetta?
Jos öljy riittää puhdistamaan ihon, niin minä en lähtisi kyllä siinä tapauksessa enää käyttämään muita tuotteita – varsinkaan, jos iho ei tykkää vesipesusta. Kakkosvaiheen putsarin ideana on nimenomaan poistaa kasvoilta vesiliukoiset liat, joita öljy ei välttämättä poista, mutta jos iho tuntuu hyvältä jo valmiiksi niin en lähtisi turhaan vedellä ärsyttämään.
Nuo aasialaiset kuorinnat eroavat paljon meidän rakeellisista kuorinnoistamme ja ovat siksi hellävaraisempia. Niitäkään ei tosiaan välttämättä ihan joka päivä tehdä, mutta vaikka joka toinen päivä. Kangasnaamiot puolesraan ovat suorastaan must have -juttu. Niiden käytöstä ovi lukea lisää tästä postauksesta: http://blogit.terve.fi/ostolakossa/kangasnaamiohypen-syvin-olemus/
Minulle aukesi ihan uusi maailma kun hoksasin niiden ihanuuden. Ideana siis se, että niiden sisältämiin seerumeihin saadaan pakattua iholle paremmin imeytyviä tehoaineita kuin voidemaisiin naamioihin (aivan kuten tavallisiin seerumeihin kosteusvoiteisiin verrattuna) ja kangas auttaa ”hauduttamaan” sen iholle. Tehoaineet sitten lukitaan kasvoille voiteen ja mahdollisen yönaamion avulla. 🙂
Mulla on rasvoittuva sekaiho, joka punoittaa herkästi esim. suihkun jälkeen. Kaksoispuhdistus muutti sen pintakuivaksi sekaihoksi, joka hilseili ja finnejä tuli vain enemmän. Tuotteet oli mahdollisimman mietoja, mutta silti kaksoispuhdistus kuivatti ihoa aivan liikaa. Samoin mulle ei sovi ollenkaan puhdistus aamulla vaan korkeintaan alkoholiton kasvovedi käy. Kaksoispuhdistusta kehutaan joka paikassa, mutta ei se kaikille sovi.
Kuulostaa siltä, ettei ehdottomastikaan ollut sinun ihollesi sopiva juttu. Tärkeintä on tosiaan löytää se omalle iholleen sopivin tapa. 🙂
Itse en tykkää siitä tunteesta, jos iho on kerrostettu täyteen voiteita sun muuta. Käytän siis kasvoilla vain yhtä sorttia voidetta ja senkin pitää imeytyä suht nopeasti eikä jäädä tahmeaksi. Tuli mieleen, voiko noiden eri ihonhoitotuotteiden ainesosat jotenkin aiheuttaa epätoivottuja kemiallisia reaktioita keskenään, vai onko se ihan turvallista sekoitella niitä kaikkia iholle?
Minä taas rakastan sitä tunnetta ja päin vastoin lisään tuotteita heti, jos illalla (tai yöllä vessassa käydessä!) iholla ei tunnu mitään… 😀
Jos ajattelun vie oikein pitkälle niin tietysti tuotteiden kanssa on kyse kemiasta ja koska juuri X-, Y- ja Z-tuotteiden yhdistämistä ei ole testattu voivat jotkut niiden aineet toki reagoida keskenään jotenkin. Toisaalta kuitenkin sanoisin, että yleensä hommasta on enemmän hyöytyä kuin haittaa ja todennäköisempää on varmasti jäädä iltalekillä auton alle kuin aiheuttaa tuotteiden yhdistämisellä pahoja asioita. 🙂 Jos siis homma tuntuu ja näyttää hyvältä, niin minä ainakin annan vaan mennä. Uskon, että haitalliset reaktiot kyllä ilmoittavat iholleni niiden tapahtumisesta.
..Itselläni ihan sama juttu, jos herkkä & kuiva ihoni ei saa tarpeellista ja tarpeeksi runsasta suojakerrostaan oikeanlaisista hoitotuotteista se muuttuu todella häijyksi 😉
Olen myös koko ajan kallistunut enemmän ja enemmän korealaisen ihonhoito rutiiniin suuntaan, vars. parhaat seerumit ja naamiot todellakin löytyvät juuri aasialaisesta kosmetiikasta! Kumpa vielä löytäisi cruelty free vaihtoehdotkin! Missä vaiheissa siis käytät konjac sientä ja rakasta Foreotasi?
Entä osaisitko vinkata muita yhtään Curea edullisempia/helpommin saatavilla olevia (herkälle iholle sopivia) kuorinta tuotteita? Itse olen vasta kokeillut ainoata täältä löytämääni eli V10 Plussaa, mikä maksaa kolmisenkymppiä, mutta pieni tuubi kuluu ainakin kuiva ihoisella tosi nopeasti :/
Käytän konjac-sientä pyyhkiessäni pois ykkösvaiheen öljymäisen putsarin ja surruttelen Foreolla kakkosvaiheen putsarin kanssa. 🙂
Minulle ei kyllä valitettavasti tule mieleen muita vastaavia kuorintatuotteita tällä hetkellä. :/ Tätä Curea saa eBaysta tällaisen ison 250 ml pönikän n. 25 eurolla postareineen, eli tämä tulee suht edulliseksi jos vain eBay on tuttu. 🙂
Ompas siinä vaiheita! Tai tarkemmin kun miettii niin kyllähän munkin ihonhoito rutiinissa aika monta vaihetta on 😀 Iltaisin otan luomivärit ja linerit pois 1. silmämeikinpoistoaineella. Sitten muut meikit pois 2. Balsamilla. Sitten puhdistus clarisonicilla ja 3. puhdistusvaahdolla. 4. Kuorinta tai puhdistava naamio (tai kosteuttava viimeiseksi), 5. Kasvovesi, 6. Silmänympärysvoide, 7. Jojobaöljy/teepuuöljy ja 8. Kosteusvoide 😀 Joskus tähän päälle tulee vaiheena vielä seerumikin, joten kyllähän niitä aineita ja vaiheita kertyy varsinkin iltaisin. Mielenkiintoinen aihe tämä kyllä!
Tännekin on ehtinyt jo jäädä muutama aasialainen rutiini ja tuote käyttöön 🙂
Kaksoispuhdistus, kosteuttavia nesteitä/kasvovesiä, tai sitten vahva hoitotuote (C-vitamiini tai BHA), päälle etanavoidetta ja paksumpaa voidetta.
Noiden kanssa on hiukan ristiriitaisia opastuksia levitystavasta: joissakin ohjeissa kehotetaan levittämään uusi kerros edellisen tuotteen päälle ihon vielä ollessa kostea, toisaalta kehotetaan odottamaan, kunnes edellinen kerros on kunnolla imeytynyt.
(aktiiviaineet, kuten C vit., vaativat tietysti aina vähintään 15-20 min. vaikutusaikaa, enne seuraavaa kerrosta..)
Onneksi valinnanvaraa nykyään on, ja kosteuttavia tuotteita saatavilla kohtuuhintaan!
Kyllä muuten Aasian maissakin ollaan menossa kohti ALL-In-One-monitoimijuttuja. Ne eivät ehkä ole vielä mainstreamia, mutta joskus niitä näkee eri merkeillä..
Totta, siellä ollaan ilmeisesti viimeaikoina vastaavasti innostuttu länsimaalaisen tyylin monitoimituotteista ja nopeakäyttöisistä tuotteista. Esim. misellivede taitavat alkaa olla kova juttu! 🙂
Jep, All-in-one ampoule-pakkauksia on useilla merkeillä, esim. joidenkin hunajamönjien mainostetaan olevan samalla sekä seerumin, naamion että yövoiteen osassa…
Iltaisin
1. Silmämeikin poisto
2. Puhdistusmaito
(Välillä kuorinta)
3. Kasvovesi
4. Seerumi
5. Silmänympärysvoide
6. Manteliöljy
(Välillä naamio)
Ihan yhtä moneen vaiheeseen en pääse, mutta näillä mennään 🙂 Oon ajatellut essenceä, mutta saa nähdä jos semmonen löytyy luonnonkosmetiikkaosastolta.
Oijoi, tuo perfect whip on jo itsessään ihmetuote, jota raahaan aina kilokaupalla aasianreissuilta. Tietääkö kukaan saako sitä tätä nykyä jo suomesta?
Moikka Virve! Mulla olisi pari kyssäriä, sillä olen vasta innostunut korealaisesta kosmetiikasta. Onko vaahtoputsaria ja kasvovettä järkevää korvata misellivedellä? Lisäksi onko sulla suositella jotain hintalaatusuhteeltaan hyvää merkkiä (muuta kuin TBS) hoitonesteeksi? Entä löytyykö Cure Natural Aqua Gelille mitään vastaavaa tuotetta? Ovat Ebayssa ja Amazonissa hirveissä hinnoissa 😐 Kiitos tuhannesti <3
En korvaisi päivittäisessä käytössä, mutta aamuisin kyllä. 🙂
Hoitonesteeksi suosittelisin esimerkiksi supersuosittua Holika Holikan hoitonestessä: https://eleven.fi/holika-holika-3-seconds-starter-hyaluronic-acid
Merkiltä löytyy myös suosittu kuorintageeli, joka on vastaava kuin tuo Curen geeli: https://eleven.fi/holika-holika-smooth-egg-skin-peeling-gel
Moikka! Halusin kysäistä, voiko essenceä levittää myös silmänympärysiholle? Entä kosteuttavaa hyaluronihapposeerumia? Jos iho on kuiva, niin missä vaiheessa rutiinia voi käyttää ravitsevaa kuivaöljyä/öljysserumia? Kiitos paljon 🙂
Voi levittää, kunhan ei sisällä AHA- tai BHA-happoja (jotkut niitäkin sisältävät toki toimivat monilla). Itse levitän aina hoitonestettä silmänalusille ja varsinkin hualuronihapposeerumia. 🙂 Öljy on aina viimeinen tuote lukitsemassa kosteutta. Täältä löytyy aiheesta postaus: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/kasvooljy-ei-ole-paras-tuote-kosteuttamaan-ihoa/
Hei apua! K-beauty alkaa kovasti kiinnostamaan ja Elevenin tarjontaa on tullut selailtua ahkeraan… Mutta minulla on ongelmana herkkä iho. Esim. Whamisaa en pystynyt käyttämään, koska siitä tuli ihottumaa. Toivoisin postausta, missä suosittelisit sinun mielestä herkälle iholle soveltuvia tuotteita? Aineskaan hajusteita en pysty hirveästi käyttämään 🙁
Kurkkaa tämä Pupulandian Jennin postaus ensihätään. Tehtiin yhteistyötä Jennin kanssa ja valitsin tuotteet Jennin herkälle iholle:
http://pupulandia.fi/2018/09/11/testissa-korealainen-kosmetiikka-sopiiko-k-beauty-myos-herkalle-iholle/
Hajusteettomia on toki vähemmän, eli kannattaa aina tarkistaa INCI ensin.
luonno.fi korealaisen ihonhoidon artikkelissa on listattu tuotteita nimenomaan herkälle ja tukkeutumiseen taipuvalle iholle 🙂 Tuotteissa on käyty ainesosalistat läpi ja valittu vain tuotteita, jotka eivät sisällä ihoa ärsyttäviä tai tukkivia ainesosia. Kannattaa lukaista tuo läpi!
Hei!
Olen ottanut aiemmin käyttämäni kasvovoiteen lisäksi käyttöön kasvoveden, essencen, seerumin, silmänympärysvoiteen ja joinakin öinä käytän yönaamioita. Olen pohtinut, onko sillä väliä, antaako tuotteiden imeytyä ennen seuraavan levittämistä? (käytän useita tuotteita vain iltaisin, joten meikin levittymistä ei tarvitse ottaa huomioon). Entä miksi usein kehotetaan taputtelemaan tuote iholle, eikö perinteinen kevyt hierominen aja saman asian?:D Lisäksi pohdin, kun olen tähän asti jättänyt kasvovoiteen pois, jos olen laittanut yönaamion. Pitäisikö se silloinkin kuitenkin laittaa?
Kiitos muuten tuhannesti tuotevinkeistä, monta helmeä löytynyt kauttasi! Viimeksi olen aivan hurahtanut kangasnaamioihin:)