…ja yhtäkkiä olin niitä tuoksukynttilänaisia.

Minusta on huomaamattani tullut tuoksukynttiläihminen. Ei tarvitse mennä kauaakaan taaksepäin kun kuuluin vielä niiden parikymppisten poikien kanssa saman ajatusmaailman jakavaan kerhoon, jonka jäsenet eivät ymmärtäneet, miksi naiset tahtovat aina kotiinsa tuoksukynttilöitä. No, nyt ymmärrän: ne tuovat ihanaa tunnelmaa.

Tuoksukynttilärakkauteni ei ole vielä noussut niihin äärimmäisiin sfääreihin, joihin kohonneille on ookoo maksaa 40-50 euroa tuoksukynttilästä koska se on laadukas, kaunis, ihanan tuoksuinen ja palaa pitkään. Olen kuitenkin ottanut jo pieniä harppauksia ylöspäin parin euron halpiskynttilöistä testatakseni varovasti, voisiko minustakin tulla ihan totaalinen tuoksukynttilänainen.

Victorian Candles Sense of London

Yksi ihanimmista tuoksukynttilälöydöistäni on tämä Victorian-merkin tuoksukynttilä, jonka myönnän tilanneeni ihan vain puhtaasti sen nimen ja ulkonäön vuoksi. Olen melko tarkka tuoksuista ja saan helposti niistä päänsärkyä, joten en ole uskalatanu tilata tuoksukynttilöitä kovin sokkona, mutta tämä vei sydämeni välittömästi – ja arvaatte varmasti miksi!

Victorian Candles Sense of London

Vaikka teinkin mielessäni jo bänksit minulle rakkaan kaupungin Lontoon kanssa, on se silti edelleen sydämessäni. En voisi siksi kuvitellakaan ihanampaa yksityiskohtaa kotiimme kuin tuoksukynttilä, jonka nimi on paitsi Sense of London, mutta jonka kylkeen on painettu kartta nimenomaan juuri siitä minulle rakkaimmasta kaupunginosastakin vielä.

Victorian Candles Sense of London

Tilasin Victorian-merkin kynttiläni meiltä Eleveniltä ja suunnitelmissani on hankkia muitakin kynttilöitä samalta merkiltä. Pidän merkin mynttilöiden kauniista pakkauksista, joiden ansiosta ne ovat myös kauniita sisustuselementtejä. Kynttilä on palanut hyvin  ja tasaisesti ja siinä on pehmeä tuoksu, jossa yhdistyvät kuulemma santelipuun, sahramin, ruusun ja vaniljan vivahteet.

Victorian Candles Sense of London

Kynttilä tuoksuu sopivasti sitä läheltä tuoksuttaessa ja levittää palaessaan huoneilmaan tuoksuaan, mutta sen tuoksu ei silti ole liian dominoiva tai huoneilmaa totaalisesti täyttävä. Tilasin myös kynttilälle kuvun, sillä olen pitkään haaveillut sellaisesta sisustuselementtinä, mutta en ole löytäny sopiva kokoista ja sopivalla hintalapulla varustettua. Tämä Victorianin oma kupu olikin minusta hyvä löytö, sillä sillä oli hintaa alle 15 euroa siitäkin huolimatta, että se on paksua lasia ja arvokkaan oloinen.

Victorian Candles Sense of London

Merkillä on tosiaan paljon ihania kynttilöitä ja varsinkin näiden Maps-linjan kynttilöiden ulkoasu vetoaa minuun kovasti. En ole vielä varma, mitä muita kynttilöitä aion merkiltä hankkia, mutta polttelen nyt ainakin tätä hitaan suunnitelmallisesti ja voitte olla varmoja, että sekä kynttilän minulle iloa tuova pahvilaatikko että itse kynttilälasi jäävät pysyviksi sisustuselementeiksi tässä asunnossa!

Victorian Candles Sense of London

Mikä on teidän suhteenne tuoksukynttilöihin? Onko teillä hyviä vinkkejä merkeistä, joihin kannattaa tutustua?

5 kommenttia artikkeliin ”…ja yhtäkkiä olin niitä tuoksukynttilänaisia.”

  1. Itse olen Etsyn kautta löytänyt ihania tuoksukynttilöitä 🙂 En aluksi ymmärtänyt tuoksukynttilöiden hienoutta mutta nyt kun ikä on pikkuhiljaa lähempänä 3:lla alkavaa niin olen myös alkanut hurahtaa kynttilöihin….

    • Minun pitäisi kyllä perehtyä tuohon Etsyyn enemmän, kaikki puhuvat siitä, mutta olen (varmasti ehkä vähän tarkoituksella…) jättänyt tutustumatta siihen tarkemmin.

  2. Neom: esim. Happiness (sis. vain 100% kasvi vahoja, ei lainkaan haitallista parafiinia, ja neroli, mimosa ja sitruuna öljyjä) sekä Jo Malonen ihanat kynttilät esim. Peony & Blush Suede ovat omia suosikkejani. Saan itsekkin monista tuoksuista päänsärkyä/ migreenin, mutta nämä puhtaan raikkaat tuoksut luovat vain sitä ihanaa tunnelmaa 🙂

  3. Niinkin yllättävä taho kuin Clas Ohlson myy täällä Suomen puolella aivan ihania, kauniita tuoksukynttilöitä. Oma lemppari on Coconut Lime, joka oli alkuun liikkeessä tuoksutellessa vähän mielipiteitä jakava mutta palaessa siitä tulee aivan ihana tuoksu! valmistettu yllättäen isäntämaassa ruotsissa 😉

Kommentointi on suljettu.