LastSwab – voita elämäsi (lähes) viimeinen vanupuikko!

*Sis. mainoslinkin

Yhteistyössä Nobe Beauty

Käytän todella harvoin, eli käytännössä tuskin koskaan vanupuikkoja. Välttelen tekemästä sellaista meikkiä tai käyttämästä sellaisia meikkituotteita, joiden kanssa niitä kaipaisi enkä muutenkaan tarvitse niitä oikeastaan mihinkään. Sain esimerkiksi blogin kautta kolme tai neljä vuotta sitten purkillisen paperivartisia vanupuikkoja, mutta purkista on kulunut korkeintaan neljännes ja sekin on tainnut lähinnä vain mennä miehen instrumenttien putsailuun. Meillä ei siis vain kulu niitä.

Vaikka itse käytänkin vanupuikkoja harvoin tiedän, että monella on niille tarvetta. Siksi olinkin aivan innoissani, kun huomasin, että suomalainen maahantuoja on ottanut Nobe Beauty -verkkokauppaansa myyntiin tuotteen, joka korvaa jopa noin tuhat kertakäyttöistä vanupuikkoa!

Lue myös: Tikusta asiaa – suuri vanupuikkokeskustelu

 LastSwab kestovanupuikko

LastSwab on varsin tuore brändi eikä siitä minun mielestäni ole edes ihan hirveän kauaa, kun yritys vasta oli rahoitusta keräävä startup, jonka mainos sattui silmiini somessa. Siksi olinkin aivan innoissani, kun suomalainen maahantuoja otti tuotteen näin nopeasti tarjolle valikoimaansa.

Maailmalla valmistetaan vuosittain kuulemma noin 550 miljardia vanupuikkoa, mikä inspiroi kehittämään puikon, jota voisi käyttää useammin kuin vain kerran.

LastSwab on siis nylonista tehty ”vanupuikko”, jonka kärki on silikonia. Pehmeältä tuntuva puikko on tehty ekologiseksi vaihtoehdoksi perinteisille kertakäyttöisille vanupuikoille ja sitä voi tosiaan käyttää jopa noin 1000 kertaa. Puikko on helppoa huuhtoa pesun jälkeen puhtaaksi, eli samalla puikolla voi käytännössä korjailla meikit päivittäin lähes kolmen vuoden ajan. Puikon voi puhdistaa käytön jälkeen vedellä ja saippualla. Melko huikeaa!

Vanupuikko on pakattu biohajoavasta, maissipohjaisesta materiaalista (PLA) valmistettuun koteloon, joka tulee ympäristöystävällisestä kartongista tehdyssä pakkauksessa. Kotelon materiaalia valitessa on täytynyt ottaa huomioon, että se pysyy hygieenisenä ja on helppoa puhdistaa, minkä vuoksi esimerkiksi bambu ei olisi sopinut tähän tarkoitukseen. Kotelon ansiosta puikkoa voi paitsi säilyttää kylpyhuoneen kaapissa, mutta myös kantaa mukana meikkipussissa.

1000 käyttökerran jälkeen puikko on (käsittääkseni ainakin) energiajätettä.

 LastSwab kestovanupuikko

Minusta tämä kuulostaa aivan mahtavalta, sillä muovivartisten vanupuikkojen myynti loppuu EU:ssa vuonna 2021 ja vaikka saatavilla onkin paperivartisia korvaajia, ovat nekin silti kertakäyttöisiä. Aina moneen kertaan käytettävä vaihtoehto ei tietenkään ole kertakäyttöistä ekologisempi, vaikka usein niin olettaisi. Luin jostakin, että perinteistä kangaskassia olisi tutkimuksen mukaan käytettävä jopa yli 7 000 kertaa ja luomukangaskassia jopa 20 000 kertaa, jotta se olisi kierrätettävää muovikassia fiksumpi valinta ympäristön kannalta.

Koska yhtä LastSwab-puikkoa voi kuitenkin käyttää noin tuhat kertaa uskon, että se on kertakäyttöistä paperipuikkoa parempi valinta – varsinkin kun ottaa huomioon paperipuikkojenkin koko elinkaaren valmistuksesta kauppoihin ja kotiin kuljetukseen.

LastSwabin omilla kotisivuilla todetaankin, että koska yksi puikko korvaa niin monta perinteistä puikkoa, on sen vahinko vesistöille vesistöön joutuessaankin vain 0,1% perinteisiin muovipuikkoihin verrattuna ihan vain jo siksi, että niitä on niin paljon vähemmän, kun yhtä puikkoa käytetään yhä uudelleen ja uudelleen. Voihan sen tosiaan noinkin ajatella.

 LastSwab kestovanupuikko

LastSwab-puikkoja on saatavilla kahta eri mallia, joista molemmat tulevat useammassa eri värissä. Tasapintainen Beauty-puikko on omiaan meikin korjailuun (puikon voi vaikka kastaa meikinpoistoaineeseen ja pyyhkiä levinneet ripsivärit pois) ja röpelöpintainen Basic-puikko taas sopii hyvin esimerkiksi korvien puhdistukseen.

Aasian markkinoilla on saatavilla paljon erilaisia korvien puhdistukseen tarkoitettuja tikkuja, jotka on tehty pitkäkestoisiksi. Nämä puikot vaikuttavat minusta kätevältä, mutta eivät silti välttämättä sovi länsimaalaisten korvien puhdistukseen, sillä aasialaisilla ja länsimaalaisilla on itseasiassa erilainen korvavaikku.

Suuri osa itäaasialaisista kantaa erityistä, noin 2000 vuotta sitten syntyneen mutaation aikaansaamaa geeniä (ABCC11), joka vaikuttaa kahteen asiaan: hien hajuttomuuteen ja korvavaikun kuivuuteen. Tämä geeni saa aikaan sen, etteivät useimmat itäaasialaiset kuten esimerkiksi korealaiset, japanilaiset ja kiinalaiset tarvitse antiperspiranttia tai edes deodoranttia, sillä heidän hikensä ei yksinkertaisesti ala haista. Koska esimerkiksi lähes kaikki korealaiset  kantavat tätä geeniä, on Etelä-Korean antiperspiranttivalikoima varsin suppea.

Hien hajuttomuuden lisäksi geeni vaikuttaa tosiaan myös korvavaikun koostumukseen: siinä missä meillä länsimaalaisilla on tyypillisesti märkää ja tummahkoakin korvavaikkua, on itäaasialaisten korvavaikku lähes valkoista ja kuivaa ja sen voi siksi rapsutella korvista uudelleen käytettävällä korvatikulla. Länsimaalaisen tahmean korvavaikun kanssa sama tikku ei vain toimi yhtä hyvin.

Kuulemma 98% eurooppalaisista kantaa kainalot haisemaan saavaa geeniä ja sen myötä myös tahmempaa korvavaikkua. Tämän vuoksi LastSwab-brändin röpelöinen puikko vaikuttaakin loistavalta nimenomaan länsimaalaisen korvavaikun puhdistukseen.

 LastSwab kestovanupuikko

 

Olin tosiaan aivan innoissani siitä, että puikot tulivat Suomeen tarjolle, joten pyysin maahantuojalta mahdollisuutta saada arpoa blogissani kaksi settiä, jotka molemmat sisältävät kummatkin puikon variaatiot. 

Voit osallistua vanupuikkojen arvontaan kertomalla kommenteissa, minkä verran sinulla kuluu vanupuikkoja ja mihin niitä käytät. Arvontaan voi osallistua sunnuntaihin 19.1.2020 klo 23:59 asti.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse kommentin yhteydessä jätettyyn sähköpostiosoitteeseen seuraavan viikon aikana. Mikäli voittaja ei vastaa viestiin viikon kuluessa, voidaan palkinto arpoa uudelleen.

Olin itse hieman utelias puikkojen suhteen, mutta koska vähennän jatkuvasti tavaraa enkä tosiaan oikeasti tarvitse vanupuikkoja koskaan, jätin ottamasta testiin puikot itselleni. Jos jollakin muulla kuitenkin on niistä kokemuksia, niin me kaikki muut olisimme kyllä varmasti uteliaita kuulemaan niitä. Sen verran innoissani puikkojen ideasta olin kuitenkin, että halusin saada arpoa niitä teille.

*LastSwab puikkoja voi ostaa Nobe Beautyn verkkokaupasta täältä.

 LastSwab kestovanupuikko

Kiinnostaisivatko uudelleenkäytettävät ”vanupuikot”?

PS. LastSwab-puikkoa valmistavan LastObject-brändin kotisivujen mukaan seuraava työnalla oleva kickstarter-tuote on LastTissue ja odotan innolla, mitä sieltä oikein tulee!

129 kommenttia artikkeliin ”LastSwab – voita elämäsi (lähes) viimeinen vanupuikko!”

 1. Todellakin kiinnostaa! Keväällä ostin varmaan juurikin tuollaisen aasialaisille tarkoitetun korvatikun, jolla ikään kuin kaivetaan korvaa. Alkuun se tuntui epämiellyttävältä, mutta nykyään olen ihan koukussa siihen, ja käytän päivittäin. Kuiviltaan se ei toimi, mutta suihkun jälkeen kyllä, ja kyllähän siitä jotain sairasta tyydytystä saa :D. Tällä tikulla tosiaan sai vähennettyä radikaalisti vanupuikkojen määrää, sillä käytin niitä korviin päivittäin, mutta edelleen joudun meikin korjaukseen käyttämään aina silloin tällöin, ehkä 1-3 puikkoa viikossa. Juuri tälläistä olen siis kaivannut!

  Vastaa
 2. Hei, Olin ihan äimän käkenä lukiessani tämän postauksesi. Aasialaiset ovat siis onnekkaita, jos omaavat tämän hiettömän ja hajuttoman geenin:). Löytyisipä tuo geeni kaikilta maailman asukkailta.
  Mulla menee sellaiset 2 vanupuikkoa ehkä viikossa, kun en sitten millään onnistu laittamaan ripsaria siten, ettei se ole joko ylä tai alaluomella. Nyt on mulla hakusessa meikin alle laitettava loistava aurinkosuoja, koska viime vuoden keväänä sain jonkin allergisen reaktion ja naama helotti ja kutisi ihan järjettömästi muutaman päivän. Eli suojat päälle heti kun sopiva tuote löytyy. Itse asiassa tilasinkin Canmake merenneitogeelia ja Biorea Ebaysta. Saas nähdä millaiset tuotteet sieltä tulee ja sopivatko herkälle nassulleni.
  Mukana arvonnassa ollaan.

  Vastaa
 3. Oli jännä juttu ja ihan uutta tietoa lukea aasialaisten ja eurooppalaisten korvavaikun ja hien hajun erilaisuudesta! Käytän vanupuikkoja muutaman kerran viikossa korvien puhdistukseen tai kosmetiikan kanssa. Mutta miehelläni niitä kuluu päivittäin korvien puhdistukseen. Olemme kyllä keskustelleet tästä 😀

  Vastaa
 4. Oi että, nämä olisivat mahtavat! Itsellä kuluu pumpulipuikkoja niin luomeen eksyneiden ripsarien korjaamiseen kuin korvienkin puhdistamiseen.

  Löysin muuten juuri blogisi, oikein mielenkiintoista sisältöä! 🙂

  Vastaa
 5. Nyt kun oikein miettii, niin vanupuikkoja kuluu vuodessa melkoinen määrä… Itse en käytä vanupuikkoja meikin korjailuun, vaan niillä meidän perheessä pääasiassa putsataan korvia 🙂 Ilmeisesti korvalääkärit ei suosittele ko. tapaa….

  Vastaa
 6. Tämä kuulostaa kiinnostavalta. Käytän itse viikossa noin pari kappaletta paperivartisia puikkoja ripsivärin korjailuissa.

  Vastaa
 7. En halua osallistua arvontaan, mutta vinkkaan että Suomessa näitä myydään myös Sokoksilla. 🙂

  Vastaa
  • Vanupuikkoja kuluu viikossa pari kappaletta. Korvien puhdistukseen ja ripsivärin puhdistukseen silmien alta 😅 Olisi kyllä mielenkiintosta korvata tällä tavalliset puikot.

   Vastaa
 8. Vau! Siis huikea innovaatio! Käytän keskimäärin 1-2 vanupuikkoa päivässä; silmämeikin korjailuun sekä korvien (ja navan) puhdistukseen.
  Enpä muuten tiennytkään tuosta aasialaisten korvavaikku-erosta! Oon jostain lukenut, että Kiinassa(?) on tarjolla korvien puhdistuspalveluita, joissa erilaisilla instrumenteilla hinkataan korvakäytäviä – ja että tämä on kuulemma myös erittäin rentouttavaa.

  Vastaa
 9. Tavallinen vanupuikko rasia kestää kahdesta kolmeen vuotta, käyttö ei ole suurta sillä käytän näitä ainoastaan meikin korjailuun. Topsit pidän kaukana korvista, sain lapsena ehkä pienet traumat vaikkutuppojen huuhtomisesta painevedellä korvista – oli aika kivulias toimenpide. Ne olivat syntyneet juurikin sillä että korvia oli putsattu topseilla ja vaikku oli sitten painunut syvemmälle.. Noh, kaikkea sitä elämässä sattuu.

  Vastaa
 10. Itse käytän päivittäin vanupuikkoja. Suttaantuneen ripsivärin poistamiseen ja korvien putsaamiseen. En käsitä miten joku ei pärjää ilman vanupuikkoa 😀
  Tämä olisi hyvä ratkaisu, sillä usein mietin kuinka paljon jätettä tulee.

  Vastaa
 11. Käytän vanupuikkoja meikin korjailuun ja korvien putsaukseen edelleen, vaikka olen pyrkinyt vähentämään niiden käyttöä. Tätä tuotetta haluaisin todella päästä testaamaan!

  Vastaa
 12. Mielenkiintoinen tuote, jota mielelläni testaisin! Vanupuikkoja kuluu itsellä päivittäin ripsarin korjailuun muutama, ja jätettä sen myötä kertyy paljon.

  Vastaa
 13. Vanupuikkoja käytän illalla meikinputsauksen viimeistelyyn ja joskus korvien puhdistukseen. Tää olis siis täydellinen paketti!

  Vastaa
 14. Kröhöhh… vaikka muuten välttelen kertakäyttötuotteita, niin vanupuikot ovat sellainen kategoria mitä kuluu. Minulla on raskaat luomet, joten useammin kuin usein saan ripsaria sinnekin minne sitä ei kuulu. Joten vanupuikko hätiin. Mieheni taas käyttää vanupuikkoja korvien puhdistukseen joka ikinen päivä, joten voit kuvitella, ettei paketti ehdi kovin kauaa meillä vanheta. ”Viimeisestä vanupuikosta” en ole aiemmin kuullutkaan! Jos ei satu arpaonni kohdalle, niin ehdottomasti käyn ostamassa omani. 🙂

  Vastaa
 15. Kiinnostava keksintö ! Mun teinipoika on vanupuikkojen suurkuluttaja joten tässä on meille ideaa. Mukana arvonnassa siis

  Vastaa
 16. Suihkun jälkeen pari kertaa viikossa käytän korvien putsaukseen. Meikin korjailuun satunnaisesti. Eli en valtavasti, mutta joitakin viikossa.

  Vastaa
 17. Wow! Todellakin kiinnostaa! Käytän aamuisin yhtä vanupuikkoa meikin korjailuun ja about kerran viikossa putsaan korvakäytävät vanupuikolla. 🙂

  Vastaa
 18. Vanupuikkoja ei onneksi tässä taloudessa kulu älyttömiä määriä. Meikin korjauksen silloin kun meikkaa hieman tuhdimmin (noin kerran viikossa), korvien putsaamiseen sekä siivoamiseen (loistava apu kylpyhuoneen pienten rakosten siivoamiseen!). Olen koittanut koko ajan siirtyä ekologisempaan suuntaan ja tällä hetkellä on käytössä noita paperivartisia puikkoja. Tällaisen kestovanupuikon avulla kulutus vähenisi entistä enemmän, eikä kertakäyttöisiä tarvitsisi välttämättä enää ostaa (vaikka niin suuri apu ovatkin siivoamisessa, keksii siihen varmasti jonkin muunkin keinon).

  Vastaa
 19. Käytän vanupuikkoja meikin korjailuun ja korvien puhdistamiseen, joten niitä kuluu viikottain. Meikkiä korjailen useamman kerran samalla vanupuikolla, mutta noin viikon jälkeen se on vaihdettava uuteen. Nämä tulisivat siis todellakin tarpeeseen 🙂

  Vastaa
 20. Jes, hieno keksintö. Itselläni kuluu vanupuikkoja ehkä noin 3-5 kappaletta per viikko. Juurikin meikin korjailuun vain, en käytä niitä muuhun. 🙂

  Vastaa
 21. Kiinnostaa, ompa kiva arvonta ja linjassa blogisi nykyisen minimalistisen suunnan kanssa! 🙂

  Minulla kuluu vanupuikkoja (valitettavasti) muutamia viikossa. Lähinnä korvien putsaukseen, joskus harvoin eyelinerin korjailuun. Näille olisi kyllä käyttöä ja saisin vähennettyä jätettä entisestään!

  Vastaa
 22. Käytän paperivartisia puikkoja ja minulla kuluu niitä muutama viikossa. Korjaan niillä joskus silmämeikkiä työpäivän aikana ja kotona putsaan korvat. Mielenkiintoinen tuote ja olisikin kiva tietää onko tämä tosiaan parempi vaihtoehto kuin paperiset puikot.

  Vastaa
 23. Käytän vanupuikkoja silmämeikin korjailuun ja kynsinauhojen puhdistukseen, jos niihin on mennyt kynsilakkaa. Kulutus riippuu ihan siitä, miten paljon meikkaan, ehkä muutama menee viikossa. Hieno idea tässä tuotteessa, tämmösen voisin kyllä ostaa 🙂

  Vastaa
 24. Tämä on mun mielestä periaatteessa tosi hyvä ja mielenkiintoinen tuote. Mietin vain sitä, että onko huomiotu, kuinka paljon näiden puikkojen peseminen eli ylimääräinen vedenkulutus vaikuttaa suhteessa siihen, että vanupuikot ovat kertakäyttöisiä. Esimerkiksi muovin kierrätyksessähän pakkauksia ei saa pestä liikaa, koska silloin käytetty vesi tavallaan tekee kierrätyksen hyödyttömäksi.

  Itse käytän vain paperisia vanupuikkoja ja mullakin on ollut varmaan ainakin pari vuotta avattu paketti, jossa on reilut puolet jäljellä.

  Kokeilisin näitä siis mielelläni kritiikistäni huolimatta! 🙂

  Vastaa
 25. Käytän vanupuikkoja korvien putsaukseen, jos silmään menee roska niin sen poistamiseen ja siivouksessa joskus pienten kolojen putsailuun. Kyllä niitä kuluu vuodessa varmaan viitisen pakettia, en ole kyllä tarkkaan laskenut ikinä.

  Vastaa
 26. Nämä olisi ihan mahtavia! Vanupuikkoja kuluu paljon, varmaan 1 aina kun meikkaa, lisäksi korvien puhdistukseen, ylimenneen kynsilakan korjaukseen ja välillä esim. tietokoneen näppäimistön puhdistukseen. Toki se on jo mielestäni hyvä että nykyään vanupuikkoja saa paperisena.

  Vastaa
 27. Niin kuin monella muullakin, niin korvat ja silmät tarvitsevat aina välillä vanupuikkojen taikaa. Nämä puikot vaikuttavat mielenkiintoisilta. Meikkauksessa voi toimia paremminkin kuin perinteinen vanupuikko.

  Vastaa
 28. Käytän vanupuikkoja oikeastaan vain korvien putsaukseen, yksi sadan puikon boksi kestää noin 3-4 kuukautta. Ja ostan aina paperivartisia! Mahtavaa että tuollaisia kestomallejakin on saatavilla 🙂

  Vastaa
 29. Kiinnostaa! Minulla kuluu vanupuikkoja juurikin meikin korjailuun, lähinnä ripsivärin tai luomivärin korjaukseen. Myöskin vanupuikkoja menee korvien putsaamiseen, vaikka ei saisi. Soosoo! Mutta noin kaksi puikkoa per päivä 🤔

  Vastaa
 30. Kiinnostavaa! Itse käytän lähinnä korvien puhdistamiseen, ja joskus meikkiin. Oon nähnyt tosta mainoksia paljon ja kiinnosti, mutta en uskaltanut vielä hommata.

  Vastaa
 31. Mulla kuluu vanupuikkoja todella vähän. Käytän lähinnä silmämeikin tai kynsilakan korjailuun korkeintaan muutaman kerran kuukaudessa. Tästä syystä isojen vanupuikkopakkausten osto on turhauttavaa.

  Vastaa
 32. Käytän vähän kaikkeen, korvien puhdistuksesta meikin korjailuun ja myöskin viimeisten itsepäisten ripsiväririppeiden poistoon kun puhdistan kasvojani. 🙂 Todellakin siis kiinnostaisi tämmöinen ekologisempi valinta!

  Vastaa
 33. Käytän vanupuikkoja lähes päivittäin korvien puhdistukseen ja luomille eksyneen ripsarin poistoon.

  Vastaa
 34. Täällä menee liian monta vanupuikkoa, päivittäin noin 5-6. Korjailen meikkiä ja puhdistan miehen korvia 🙈 Olisi kova saa tä testiin, koska jätteen määrä hirvittää!

  Vastaa
 35. No nyt! Tunnen päivittäin huonoa omatuntoa käyttämieni vanupuikkojen määrästä. Korjaan niillä meikkiä ja korviakin putsailen. Enää en kylläkään aio ostaa muovivartisia.

  Vastaa
 36. Mielenkiintoista tietoa! 😊Omaan hieman ongelmalliset korvat, joten niin tulee puhdistettua päivittäin vanupuikolla. Lisäksi välillä käytän meikin korjailuun vanupuikkoja.

  Vastaa
 37. Noi olis kyllä mainiot!
  Itsellä kuluu päivässä noin 3 vanupuikkoa ja kyllä se on suuri määrä kun alkaa laskea kuukauden kulutusta.
  Meikkiä korjailen ja korvat puhdistan.
  Olisi kätevät löytyä joka ruokakaupasta nuo!

  Vastaa
 38. Kyllähän vanupuikkoja menee ”jonkin verran” itsellä mutta jostain syystä ovat enemmänkin miesväen käytössä. Olisi ihan huikeaa saada kokeilla näitä!

  Vastaa
 39. Käytän vanupuikkoja lähinnä silmämeikin jämien täsmäpuhdistukseen tai meikkaamisessa silmämeikin siistimiseen. Normaalit vanupuikot vaan menee meikkipussissa nopeasti likaisiksi tai muuten vain nuhjaantuneiksi, joten tämä voisi olla loistoratkaisu korvaamaan kertakäyttöpuikot.

  Vastaa
 40. Tälle olisi todellakin tarvetta! Menossa on viimeiset perinteiset vanupuikot ja olen miettinyt tuota kestoversiota, siis sitä erityispuikkoa, jota nyt ei sitten kai kannata ostaakaan, kun on tätä länsimaalaista vaikkua korvissa. 😀 Tosiaan suurin osa vanupuikoista kuluu korvien puhdistukseen ja niitä kuluu 2-6 kappaletta viikossa. Vaikka kestopuikon peseminen on oma vaivansa, niin ehdottomasti silti käyttäisin mieluummin kestopuikkoa.

  Vastaa
 41. Tää vaikuttaa todella kätevältä tuotteelta. Vanupuikkoja mulla kuluu noin yksi per päivä. Käytän niitä lähinnä silmämeikin siistimiseen.

  Vastaa
 42. Käytän vanupuikkoa oikeastaan joka päivä ripsivärin korjaukseen, sekä toki myös korvien puhdistukseen aina tarvittaessa 🙂

  Vastaa
 43. Joo! Nämä täytynee hankkia, vaikka arpaonni ei suosisikaan. Vanupuikkoja menee viikossa noin kolme kappaletta meikin korjailuun ja korvien putsailuun. Ripsarin laitto ei vain onnistu silmäluomia sotkematta.

  Vastaa
 44. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Vanupuikkoja käytän silmämeikin korjailuun ja perinteisesti korvien puhdistukseen. Puikkoja kuluu viikossa yllättävän monta, mistä poden huonoa omaatuntoa. Tämä olisi mielenkiintoinen vaihtoehto.

  Vastaa
 45. Mulla kuluu vanupuikkoja noin 5kpl viikossa, korvien puhdistukseen, meikin korjaamiseen, kynsilakan korjailuun jne. Tällanen olis kyllä super!

  Vastaa
 46. Pari puikkoa kuluu päivässä, korvakäytävien putsaamiseen (tiedän, että ei pitäis putsata korvia puikoilla, mutta…). Ehdottomasti kiinnostaisi testata tämä kestovanupuikko!

  Vastaa
 47. Meikin putsauksessa ja viimeistelyssä, finniaineen levittämisessä, korvien puhdistuksessa ja desinfioinnissa. Useampia kuluu viikossa.

  Vastaa
 48. Käytän vanupuikkoja (siis tumpelopuikkoja) ihan liikaa, eli monta per päivä. Niillä voi tehdä melkein mitä vain meikin korjailusta pienten korjaustöiden tekemiseen.

  Vastaa
 49. Suunnilleen puolen vuoden-vuoden välein ostan paketillisen paperivartisia vanupuikkoja korvien puhdistukseen. Tuollaista olis kiva testata 👍

  Vastaa
 50. Käytän vanupuikkoja eniten kynsilakanpoistoaineeseen dipattuna kun korjaan huonosti levittämääni kynsilakkaa. Joskus myös ulkokorvan puhdistukseen, mutta ei vanupuikkoja varmaan yhtä-kahta enempää viikossa kulu. Kestoversio olisi loistava!

  Vastaa
 51. Hyvin vähän kuluu, ehkä paketillinen kahdessa vuodessa. Mutta nekin voisi korvata kestopuikolla. Lähinnä kulmameikin korjailuun käytän vanupuikkoja.

  Vastaa
 52. Ei kuulosta tuo korvapuikko kivalta, se jäis mulla käyttämättä.. 🤔 En haluaisi käyttää uudestaan, epäilisin hygieenisyyttä. Mutta beautypuikko olis hyvä!
  Käytän noin 1 paketillisen puikkoja kuussa. Eniten meikkiin.. Puuterin, luomivärin ja rajauksien korjailuun ja huulien putsaukseen meikkivoiteesta. Kestopuikko vähentäisi määrää hyvin. Enää jäisi kertakäyttöiset korvien putsaukseen, kulmien kestovärin tuhrujen putsailuun ja välillä esim. teepuuöljyn sivelyyn iholle.

  Vastaa
 53. Hei mahtava arvonta, olin jo osallistumassa tähän kickstartiin mutta jostain syystä jänistin kuitenkin kun ajattelin että saankohan tuotetta koskaan😄 Käytän noin vanupuikon päivässä, joko korvien ulko-osien puhdistukseen (ne rasvoittuu jostain syystä ihan sikana) tai sitten ripsivärituhrujen putsailuun. Oon käyttänyt jo pidemmän aikaa paperivartisia, mutta tää pitkäikäinen versio kiehtoo kyllä!

  Vastaa
 54. Aika paljon niitä kyllä kuluu. Lähinnä ripsarien puhdistamiseen luomelta ja korvien puhdistukseen. Tuota uutuutta olis kyllä ihan huippu päästä kokeilemaan! Täytyy laittaa ostoslistalle 🙂

  Vastaa
 55. Lähinnä käytän vanupuikkoja meikin korjaamiseen tai poistamiseen. Joskus putsailen korvaa päällisin puolin. Tämmönen olis aika kova sana. 👌🏻👌🏻 😊

  Vastaa
 56. Ihan mahtavaa että näitä uusia egoloogia tuotteita putkahtelee markkinoille!
  Itse käytän jo kestovanulappuja joten nämä olisi oiva jatko niille.
  Korvia putsaan aina suihkun jälkeen,tapa joka ei ole se kaikkein järkevin.
  Myös puikkoja tulee käytettyä meikin korjaamiseen joten käyttöä näillä olisi

  Vastaa
 57. Olisi todella tarpeellinen! Itsellä kuluu n.4 puikkoa päivässä meikin tekemiseen, eli kuukaudessakin niitä menee jo aivan liikaa. On siis todella mahtavan kuuloinen vaihtoehto!😊

  Vastaa
 58. Nyt kun kysyit niin.. Käytän lähes joka päivä kaksi vanupuikkoa meikin korjailuun, en vain ole oppinut kymmenessäkään vuodessa levittämään ripsiväriä siististi :’D Vuodessa niitä menee siis noin 730 – eli aivan järkyttävä määrä. Siksi ainakin tuo tasapäinen tulisi tarpeeseen, ja laitankin sen ehdottomasti ostoslistalle jos ei arpaonni suosi tällä kertaa!

  Vastaa
 59. Todella kiinnostaisi, etenkin tuo meikin korjaus-puikko. Ja luultavasti myös se toinen. Minulla on korvakäytävässä psoriasista ja se joskus kutisee ihan vietävästi. Vaikka kyynärpäätä pienempää ei saisi korvakäytävään tunkea, minä tungen. Tuo röpelöpinta voisi olla vastaus rukouksiini siis 😂

  Vastaa
 60. Vanupuikkoja tulee käytettyä paljon – stressi vaikuttaa mulla jotenkin korvavaikkua lisäävästi, jolloin niitä menee yksi päivässä. Tällainen olis kiva!

  Vastaa
 61. Kiinnostaa – ja paljon! Mulla menee viikossa varmaan noin 20 vanupuikkoa joten kestopuikot ois paikallaan. Mulla on ahtaat korvakäytävät joihin jää hiustenpesun jälkeen vettä eli on pakko avata käytävät puikolla joka pesun jälkeen. Ja kun joudun arkiaamuisin käyttämään korvatulppia, että saan vielä unta miehen herättyä ennen kukonlaulua, niin korvakäytäviin kertyy ’kosteutta’ jota sitten joudun kaivelemaan puikolla kun häiritsee muuten suunnattomasti. (Tiedän ettei sais kaivaa, mutta on PAKKO.) Lisäksi käytän silmänrajausten ja muun meikin korjailuun. Aina laukussa mukana muutama vanupuikko kaiken varalta ja mieluusti vaihtaisin nekin kestopuikkoon…😉

  Vastaa
 62. Tuota olisi mukava kokeilla,just ostin vanupuikkopakkauksen,käytän silmä meikin poistoon ja korvien puhdistukseen.

  Vastaa
 63. Enpä ole koskaan laskenut paljonko vanupuikkoja käytän, meillä rasia kestää kuukausia kuitenkin vaikka 4 vakiasukkia onkin. Meikin korjailuun käytän samaa puikkoa useamman kerran. Mutta ehdottomasti haluan kokeilla tätä vaihtoehtoa!

  Vastaa
 64. Muistan myös nähneeni LastSwappeja jo silloin rahoituksen etsimisvaiheessa! Ulkomailta en ole raaskinut tilata, mutta nyt olis mahtavaa 🥰

  Käytän vanupuikkoja väärin eli juurikin korvien putsaamiseen, mutta pyrin putsaamaan vaan käytävän ulkopuolelta. Aina suihkun jälkeen. Siihen tarkoitukseen en tykkää pyyhettäkään käyttää 😁

  Vastaa
 65. Oii apua niitä tulee käytettyä ihan liikaa…. meikin puhdituksessa eniten. Jotenkin saan aika ripsarin jämiä silmään ja vanupuikolla ne saa helpoiten pois silmästä. Olispa täydellistä ettei aina tarvitsis ostaa lisää puikkoja!

  Vastaa
 66. Oon nähny näitä 6-12kk ainaski mainostettavan mulle instassa ja siitä asti kiinnostunu, mutta en oo saanu aikaseks ostaa. Vähän oon epäileväinen silikoni pinnasta, kuinka hyvin se nappasee levinneet meikit tai kynsilakat ja kuinka hyvin tuo toinen oikeastaan nappaa vaikun. Itsellä kun sitä vaikkua tulee kuulokojeen käytön kanssa todella nopeasti ja paljon joten saan olla aika usein korvia putsaamassa. Korvien putsaamisen lisäks käytän puikkoja kynsilakan siistimiseen, meikin siistimiseen ja olen käyttäny sitä jopa kameran linssin putsaamiseen. Olen käyttänyt muuhunkin ei meikki/korva juttuihin (lähinnä pieniin esim elektoniikan putsaamiseen niin minä kuin mieskin käyttänyt), mutta muuta esimerkkiä ei juuri nyt tule mieleen kuin kameran linssi (tai oikestaan pokkarin sulkija kun oli laukussa limu läikkynyt ja oli tahmea niin ei mennyt kiinni, joten puikolla sitte putsasin. Oli pelastus). Nää ois kätevä olla laukussa mukana, kun vaikkua tulee, niin olo on että en kuule mitään. Voisin sitten nopeesti hilpasta vessaan putsaamaan pahimmat ja sitten kuulis taas jotain. Reissussa on myös ikävä raahata puikkoja. Menee valmiiks likaseks ja vie turhaa tilaa.

  Vastaa
 67. Ihan perinteisesti korvien putsailuun ja meikin siistimiseen eli todella vähän. Iso paketti kestää helposti vuoden 😅

  Vastaa
 68. Kiinnostaa kovasti, ja puikot löytyykin jo ostoslistalta mutta jospa ei tarviskaan itse ostaa 😁

  Vastaa
 69. Käytetään miehen kanssa molemmat korvien putsaamiseen vanupuikkoja ja itse käytän myös meikin korjaamiseen ja meikkisotkujen putsaamiseen. Lisäksi käytän puikkoja apuna koiran korvien putsaamisessa. Veikkaan että meillä kuluu tällä hetkellä vuodessa pari-3 sadan puikon pakkausta.

  Vastaa
 70. Meikin korjailuun, korvien putsaukseen JA punkkien poistoon koirilta. Jälkimmäinen ei ehkä onnistuisi näillä, vaan kokeilemallahan se selviäisi 😅

  Vastaa
 71. Kyllä kiinnostaa! Vanupuikkoja kuluu lähes päivittäin meikin korjailuun ja korvien puhdistukseen.

  Vastaa
 72. Kyllä kiinnostaa! Vanupuikkoja kuluu lähinnä suttaantuneen ripsivärin korjaamiseen ja korvien puhdistamiseen. Lisäksi niillä saa kätevästi ja siististi ylimenneen kynsilakan pois.

  Vastaa
 73. Korvia putsatessa kuluu eniten vanupuikkoja. Meikin korjailuun tarvitsen joskus. Saatan myös meikin poiston yhteydessä pyyhkiä silmien ympärystä vanupuikolla.

  Vastaa
 74. Todellakin kiinnostaa! Kyllä noita tavallisia vanupuikkoja menee arjessa sen verran, että pidempiaikainen vaihtoehto kiinnostaa todella paljon.

  Vastaa
 75. Itselläni kuluu vanupuikkoja ainoastaan korvien putsaukseen, mutta uskoisin kuukauden päästä syntyvän vauvan muuttavan tilannetta. Ilmeisesti vauvat tarvitsevat myös vanupuikkoja! Olisi tosi mielenkiintoista kokeilla miten tämä sopii vauvan kanssa elämiseen.

  Vastaa
 76. Satunnaisesti korvien puhdistukseen tulee käytettyä, mutta hyvin harvoin meikin (huulipunan) korjailuun, ehkä kerran kaksi vuodessa.

  Vastaa
 77. Kyllä kiinnostaa! Vaikkei miulla ihan hirveesti puikkoja kulukaan, niin olisihan tuo kestävä puikko kivemman näköinen kaapissa kuin aina ihmeellisesti pitkin laatikkoa leviävät tavalliset puikot.

  Vastaa
 78. Juuri tilasin tuon Beauty-tikun kun näin tämän postauksen. Jännä sattuma. Todellakin odotan että pääsen käyttämään tuota, ainoo mihin puikkoa tarvitsen, on meikkaamisessa sotkujen siivoominen. Taas mies on kova kaivaa korviaan niin tuo toinen olisi sille kyllä omiaan 😂

  Vastaa
 79. Mahtava keksintö! Mieheni kanssa olemme vanupuikkojen suurkuluttajia. Suihkun jälkeen pitää saada korvat putsattua ja rapsutettua. Kerran piti mennä oikein juosten kauppaan hakemaan vanupuikkoja, kun olivat loppu…ja hätä on suuri, jos matkalla meikkipussista ei löydy vanupuikkoja korvien rapsutukseen! Kokussa siis olemme molemmat.
  Uudelleen käytettävät vanupuikot säilytysrasiassa tulisivat tarpeeseen.

  Vastaa
 80. Lähes päivittäin menee vanupaikkoja meikin korjailuun, joten ehdottomasti voisin tällaisen hankkia!

  Vastaa
 81. Putsaan korvia silloin tällöin, mutta mies on vanupuikkojen suurkuluttaja. Joskus joutuu meikkejä siistimään, tosin nykyään en meikkaa lähes ollenkaan kun olen lasten kanssa kotona.

  Vastaa
 82. Huippu tuote ainakin minulle. Lähdin mukaan kun Kickstartissa hakivat rahoitusta. Sovitusti sain tuotteet (otin molempia malleja yhden) ja nyt muutaman kuukauden testaillut. Päät ovat sopivan pehmeät ja kokoiset. Helppo putsata. Sileä versio on ihanan tarkka käytössä. Kertakäyttöiset on jääneet laatikkoon.

  Vastaa
 83. Jännä uutuus olisi kiva kokeilla. Vanupuikkoja kuluu itsellä yksi noin joka toinen päivä, suihkun jälkeen puhdistan/kuivaan korvat 🙂

  Vastaa
 84. Juuri puhuin miehen kanssa, että miten kertakäyttöiset vanupuikot voisi korvata. Luit melkein ajatuksia 🙂 Meillä kuluu kahden hengen taloudessa aika vähän puikkoja, lähinnä korvien puhdistukseen. Ostetaan 200kpl paketti muutaman vuoden välein. Eli uudelleen käytettävällä puikolla pärjäisin varmaan lähemmäs kymmen vuotta!

  Vastaa
 85. Puhdista korvani monta kertaa viikossa ja meikinteossa. Tosi hieno asia. Tämä on yksi asia mikä auttaa jätteen määrän vähentämisessä.

  Vastaa
 86. Vanupuikkoja kuluu silloin tällöin, korvien puhdistamiseen niitä käytän vaikka ei kuulemma saisi. Ja joskus näyttävämpää meikkiä tehdessä tarvitsee korjailla sotkuja. Nämä riittäisivät minulla varmaan loppuelämäksi 😁

  Vastaa
 87. Kiinnostaisi todellakin kokeilla näitä! Vanupuikkoja kuluu useampi viikossa, pääasiassa käytän niitä ripsivärin korjailuun ja korvien puhdistukseen.

  Vastaa
 88. Käytän ripsivärin putsaamiseen ylä- tai sisäluomelta (joo, oon kauhea suttupytty), sekä suihkun jälkeen korvien kuivaamiseen. Täytyy varmaan hankkia ainakin tuo Beauty-puikko!

  Vastaa
 89. Onpa loistava innovaatio! Käytän vanupuikkoja silmämeikin, erityisesti rajausten, korjailuun mutta myös korvien hoitoon.

  Vastaa
 90. Huippu keksintö! Itselläkin vanupuikkoja kuluu päivittäin kuitenkin 1-3 kappaletta, vähintään se yksi meikatessa ja toisina päivinä pari korvien puhdistamiseen (josta tosin pitäisi opetella eroon nyt, kun opin instastorystasi, että se on tarpeetonta :D).

  Vastaa
 91. Itse käytän muutaman viikossa. Suihkun jälkeen ja meikkimokiin. Olisi hauska testata kestoversioita!

  Vastaa
 92. Vanupuikkoja kuluu muutama kappale kuussa. Käytän niitä meikkaamisen yhteydessä, jos ripsiväriä menee sinne minne ei pitäisi. Lisäksi putsaan korviani niillä, vaikka siitä olen yrittänyt päästä eroon.

  Vastaa
 93. Olen käyttänyt paperivartisia puikkoja jo vuosikausia, mutta harmillisesti joskus ne on nöyhtääviä ja surkeita laadullisesti. Käytän puikkoja ripsarisotkujen korjailuun ja meikin pesun jälkeen hinkkaan yläripsirajasta ripsarin rippeet, jotka eivät ole huolellisesta öljyputsauksesta puhdistuneet. Satunnaisesti tulee myös korvat kaiveltua. Kuukaudessa menee noin 5 puikkoa.

  Vastaa
 94. Vaikuttaa kätevältä tuotteelta. Sanoisin, että puikkoja kuluu noin 2-4 kappaletta viikossa. Enimmäkseen käytän korvien putsaamiseen, mutta joskus kuluu meikkaamisessakin.

  Vastaa
 95. Kiinnostaa kovasti! Meikin korjailussa näitä kuluu muutama kuukaudessa. Olen huomattavasti vähentänyt käyttöä, ennen näitä kului useita yhden päivän aikana! Nyt opetellut korjaamaan mm. pestävien pumpulilappujen ja meikkiliinan avulla. Tuntui kamalalta huomata kuinka nopeasti puikkolaatikko hupeni ja mikä määrä jätettä siitä syntyi. Ja kun vielä tajusin, että usein otin uuden puikon ihan huomaamatta vaikka olisin samassa meikissä voinut käyttää samaa puikkoa useammin… eli vaan opittu tapa. Siksi opetellut vähentämään myös tässä syntyvää roskaa ja ennen kaikkea; sitä omaa juuttunutta tapaa muuttamaan. Kyllä sitä oppii…

  Vastaa
 96. Moi! Mulla meneen viikossa noin 5-15 puikkoa, riippuen siitä meikkaanko kuinka monena päivänä. Käytän puikkoja myös korvien putsaamiseen. Olen ihastellut noita kyseisiä puikkoja instassa monta kertaa, mutta en ole tohtinut niitä tilata. Olisi kiva saada nuo kokeiluun!

  Vastaa
 97. Vanupuikkoja kuluu tosi vähän koska ne eivät ole koskaan siellä missä pitäisi, eli tämä on loistoidea

  Vastaa
 98. Vanupuikkoja kuluu viikossa noin 2,5-3. Olen suttaaja ripsivärin kanssa ja lähes joka aamu joutuu korjaamaan aiheutettuja tuhoja 🙁 Onneksi minut on kuitenkin opetettu sen verran pihiksi, että säästän puoliksi käytetyn puikon seuraavaa kertaa varten. Korvia en puhdista ollenkaan, koska kuulemani mukaan korviin ei saisi tunkea mitään.

  Vastaa
 99. Nykyään käytän kertakäyttöisiä vanupuikkoja enää korvien putsaamiseen. Myös meikin siistimiseen tarvitsisin vanupuikon, sillä tällä hetkellä käytössä on viimeinen omistamani kertakäyttövanulappu, josta todellakin olisi pitänyt luopua jo aikaa sitten. 🙈 Kestovanulapuissani ei ole riittävän tarkkaa reunaa meikin siistimiseen, joten LastSwab tulisi todellakin tarpeeseen.

  Vastaa
 100. Kuulostaa aivan loistavilta tuotteilta! Mielelläni ottaisin käyttöön. Olen aina omistanut vain vähän tavaraa ja yritän päästä niistä vähistäkin eroon. Valitettavasti mieheni ei ole yhtä minimalistinen, joten en voi kaikesta luopua, mutta nämä tuotteet auttaisivat taas nykäyksen eteenpäin. Vanupuikkoja kuluu liian paljon ripsivärin korjailuun ja korvien puhdistukseen, useita puikkoja vkossa. Kiitos muuten loistavista minimalismi-aiheisista pohtauksista! Niitä aina odottelen kovasti.

  Vastaa
 101. Hah tää tulee niin täydelliseen aikaan ettet uskokaan. Oon tässä vuoden jo valittanut poikaystävälle kun sen tulee käytettyä kaikki mun ostamat vanupuikot. Ostan aina luontoystävällisempiä ja pahvivartisia vanupuikkoja ja mulla paketillisen käyttöön menee monta vuotta, koska käytän niitä korvien putsaukseen ehkä neljä kuussa. No poikaystäväni näkee tämän sitten hyvänä syynä käyttää mun vanupuikkoja, koska ”et sä niitä ees käytä”. Hän putsaa korvansa siis oikeastaan joka päivä kahdella vanupuikolla. Korvien töhnä häiritsee, mutta saharaakin kuivempi naama tulee rasvattua vain jos kirjaimellisesti laitan sitä itse hänen naamaansa 😀 Ai että miehet. Vaikka niin haluisin tällaiset omaan käyttöönkin niin tää menis voiton osuessa kohdalle hänelle, korvaamaan noin 720kpl/vuodessa käytettyä vanupuikkoa. Huh huh.

  Vastaa
 102. Käytän vanupuikkoja 1-3 kertaa viikossa meikin korjailemiseen ja (vaikkei sitä suositellakaan) korvien putsaukseen. Puoliso on ahkera vanupuikon kuluttaja ja kutsuukin niitä korvakepeiksi, joten röpeliäinen puikko päätyisi hänen käyttöönsä 🙂

  Vastaa
 103. Noin yksi paketti menee vuodessa. Meikin korjailuun ja korvien ”kuivaamiseen” suihkun jälkeen. Inhoan sitä tunnetta kun korvissa on vettä.

  Vastaa
 104. Itse käytän muutaman vanupuikon viikossa korvien puhdistukseen.

  Välillä otan myös silmämeikissä avuksi, jos esim. rajaukset ovat mielestäni liian paksut tai luomiväriä väärässä kohdassa silmäluomea.

  Viikossa kuluu n. 3 kappaletta.

  Tohon meikin korjailuun tää olis kyllä oiva väline!

  Vastaa
 105. Kyllä, kiinnostaa kovasti!
  Olen vaihtanut vanupuikot paperivartisiin jo aikaa sitten, mutta nämä uudelleenkäytettävät kuulostavat vieläkin paremmalta vaihtoehdolta.
  Käytän perinteisesti korvien puhdistamiseen ja sitten meikkitahrojen poistoon. Kun ikänäkö jo vähän vaivaa, niin niitä ripsivärisotkuja vaan väkisin tulee, kun silmälasit päässä ei oikein meikkaaminen onnistu 😊

  Vastaa
 106. Onpas hyvä keksintö nämä uudelleenkäytettävät ”vanu”puikot!
  Itse käytän vanupuikkoja päivittäin meikatessa silmärajausten siistimiseen. Päivästä ja käden vakaudesta riippuen puikkoja menee yhdestä viiteen per päivä. Myös korvia tulee toisinaan putsattua vanupuokoilla.
  Näitä siis kuluu jopa pelottavan paljon kun rupeaa asiaa ajattelemaan..

  Vastaa
 107. Osallistun arvontaan. Täytyy kyllä katsastaa,jos tuollaisia ostaisi.Käytän meikin korjailuun tai silmien puhdistamiseen. Korvia putsailen lähinnä paperiin käärityllä sormella :)Joskus menee pitkäkin aika,että en käytä yhtäkään vanupuikkoa,kun ovat hukassa enkä jaksa etsiä niitä.

  Vastaa
 108. Korjailen tekosiani silmät meikattuani, ja puikkoja kuluu pari 200 puikon pakettia vuodessa. Innolla kokeilisin ekologisempaa vaihtoehtoa.

  Vastaa
 109. Vanupuikkoja kuluu noin 10 viikossa. Ripsiväriä laittaessa päätyy väriä myös luomille ja suurin osa puikoista kuluukin luomien siistimiseen. Usein tuleekin mietittya, että onneksi ne täällä Suomessa eivät sentään päädy mereen. Silti tekee pahaa ja olisipa mahtavaa ottaa tämä kestoratkaisu käyttöön!

  Vastaa

Jätä kommentti