How about the richness

Aiheesta bloggaajien tulot puhutaan paljon ja minäkin halusin nyt osallistua tähän keskusteluun.

Suomi on sen verran pieni maa, että suomen kielellä suomalaisille bloggaavalla on loppujen lopuksi yleensä melko rajattu lukijakunta. Tokihan me kaikki tiedämme muutamia life style -bloggaajia, jotka epäilemättä saavat ihan mukavasti tuottoa blogistaan, mutta yritäpä sitten olla itsenäisesti bloggaava kosmetiikkabloggaaja, jonka postauksista kukaan ei maksa pennin hyrrää ja jonka kaikki tulot ovat kiinni omasta aktiivisuudesta ja ehkä sitäkin enemmän lukijoiden aktiivisuudesta. Paljon harvempaa ihmistä kiinnostaa kosmetiikkablogi kuin kaiken kattava life style -blogi. Ei todellakaan olisi helppoa siirtää tätä päätoimiseksi tulonlähteeksi eikä siihen olisi kovin realistista pyrkiäkään.

No tienaanko minä tällä sitten mitään? Tienaanhan minä pientä taskurahaa juu.

Minun tuloni tulevat mainostuloina. Monille on varmasti tuttua, miten homma toimii: Blogissa näkyvät Google Adsensen mainokset tuottavat pari senttiä klikkaukselta ja käyttämäni TradeTrackerin kautta tulevat mainokset tuovat pienen pienen provikan, jos niiden kautta siirtyminen sivustolle johtaa myyntitapahtumaan. Tässä yhteydessä puhutaan kymmenistä senteistä tai parista eurosta, eli ei mistään huimista summista. Ja tämä kaikki on yleisesti jaossa olevaa tietoa, eli ei mikään salaisuus, joten siitä voi puhua.

Tiedän, että mainokset blogissa ärsyttävät joitakin, mutta ilman niitä ei myöskään ole tuloja. Ei kukaan tule sanomaan minulle, että hei, kirjoita sinä vaan niin minä maksan sinulle siitä.

Mitä minä sitten noilla pienillä tuloillani teen? Nuohan ovat verotettavaa tuloa, eli pelkkää nettoa ne eivät ole. Halusin kuitenkin kertoa, miten minä itse ne käytän.

Ostolakossa.com kosmetiikkablogi on nykyään virallisestikin Y-tunnuksellinen (ja sitäkautta kirjanpitovelvollinen) toiminimi, eli käytännössä siis pieni yritys. Kaikki sen kautta saamani tulot menevät yrityksen tilille, josta niitä käytetään ostolakossa.com:in kehittämiseksi. En voi siis nostella niitä omiin hankintoihini tai lainailla sieltä rahaa miten huvittaa.

Suomeksi tämä siis tarkoittaa, etten nosta hommasta itselleni mitään palkkaa enkä käytä tätä kautta saamiani senttejä omiin vaateostoksiini tai bileiltoihin vaan ihan puhtaasti siihen, että kuuntelen toiveitanne ja hankin esimerkiksi kokeiluun tuotteita, joista te olisitte kiinnostuneita kuulemaan, mutta joita minun ei välttämättä itseni kannalta tarvitsisi hankkia. Tällaisia toiveita on mukavaa täyttää, sillä tiedän niiden kiinnostavan teitä.

En esimerkiksi tarvitsisi enää yhtään kuivashampoota, mutta Herbinalta on tullut uusi tuote ja siitä kuuleminen varmasti kiinnostaisi muitakin kuin sitä yhtä siitä toiveen esittänyttä. Natural Coden uusi meikkipuuteri puolestaan oli kiva kokeilla ja nyt siitä on julkaisua odottamassa postaus siitä kiinnostuneille, vaikken itse varsinaisesti meikkipuuterin tarpeessa ollutkaan. Samoin Maybellinen uuden MNY-sarjan hyllyistä on löytynyt kivaa edullista kokeiltavaa sarjasta kiinnostuneille. Ja tietysti monia kiinnostaa kuulla, onko se Nivean tahraamaton deodorantti nyt ihan oikeasti tahraamaton ja pitääkö se. Ja suuren vanulappuvertailun tyyliset postaukset ovat juuri sellaisia, joihin en välttämättä usein omia rahojani laittaisi, mutta jollaisia blogitulot voivat mahdollistaa enemmänkin.

Omat hankintani ostan kuitenkin jatkossakin erikseen. En esimerkiksi millään voi laittaa blogin piikkiin neljän samanlaisen meikkipuuterin jemmaamista tai kahden samanlaisen shampoon hankkimista (toinen töihin ja toinen kotiin).

On paljon tuotteita, joita olette pyytäneet minua kokeilemaan ja joista olette halunneet kuulla kommenttia. Tällä pienellä tulojen jaolla vahvistan sitä, että voin kuunnella jatkossa toiveitanne paremmin ja toivottavasti myös vältän väärinkäsitykset blogituloista ja niiden kohdentamisesta.

Tottahan on tietysti, että hyödyn noista hankinnoista itse, siitähän ei mihinkään päästä, kun kerran kosmetiikkaa ja sen testausta rakastan, mutta koska ostolakossa.com ei ole enää nykyään vain pelkkä tuotteidenvähennysprojekti vaan sivusto, josta yhä useampi hakee tietoa kosmetiikasta ja apua kosmetiikkahankintoihinsa ja ongelmiinsa, uskon tämän menetelmän hyödyttävän meitä kaikkia. Ilman noita pieniä tuloja jäisi monta teitäkin kiinnostavaa tuotetta kokeilematta.

Eli jos teitä kiinnostaa kuulla jostakin tuotteesta, niin esittäkää toiveita. Yritän parhaani mukaan jatkossakin toteuttaa niitä. Tähänkin asti olen napannut toiveita kommenttiboksista, mutta myös ihan vaan katsonut, millä hakusanoilla ihmiset blogiini päätyvät. Minusta olisi myös mukavaa voida ostaa noilla rahoilla tuotteita, joita lukijanikin voisivat kokeilla ja joista he voisivat sitten raportoida meille muille vierailevien postausten modossa.

Loppuyhteenvetona sanottakoon, että moni teistä on siis tietämättään ollut apuna ja tukena kehittämässä blogiani monipuolisemmaksi ja paremmaksi. Kiitokset kaikille teille, toivottavasti tämä toteutu jatkossakin ja saatte nauttia entistäkin monipuolisemmasta blogista!

Halusin kertoa tämän kaiken teille myös siksi, että tiedätte nyt itsekin, kuinka blogin sisältöön voi vaikuttaa.

PS. Mascarareportteri on nyt valittu ja valitulle henkilölle on lähetetty sähköpostia. Palataan asiaan, kun testituloksia tulee!

30 kommenttia artikkeliin ”How about the richness”

 1. Kuulostaa hienolta!! Sitä paitsi, tuossa kun kirjoittelit, että siitä ei päästä mihinkään että sinä hyödyt rahoista joka tapauksessa kun tuotteita kulutat, niin minusta siinäkään, että hyödyt, ei ole mitään väärää. Sinähän kuitenkin myös "työskentelet" tämän blogin eteen, miksi et saisi hyötyä itse niistä tuotteista. Mutta kiitos paljon meidän lukijoiden huomioinnista!! 🙂

  Ps, olisi ihanaa jos ehtisit testata pian uudet xz-shampoot, Aito Omena -tuoksuiset. Tuoksuttelin niitä jo kaupassa ja ihan yhtä herkkua kuin muutkin xz-tuotteet, toivottavasti myös laadultaan 🙂

 2. Mira: Totta toki tuokin, eli saahan tästäkin tavallaan pientä "palkkaa" saada -edes tuossa muodossa. 🙂

  Kiva kun muistutit noista. Kaikki omenan tuoksuiset jutut ovat mieletön intohimoni, joten testaan nuo pian. Kaksi shampootani onkin juuri sopivasti ihan lopuillaan. 🙂

 3. Halusin vaan kertoa, että arvostan todella paljon rehellisyyttäsi ja sitä, miten kerrot blogin pitämiseen liittyvistä asioista lukijoillesi. Pidän siitä, että kirjoitat avoimesti menemättä kuitenkaan liialti henkilökohtaisen elämäsi puolelle.

  Ihanaa kosmetiikkahömppää käsitteleväksi sivustoksi Ostolakossa.com on pysynyt asiallisena ja ennen kaikkea luotettavana. Kiitos siitä!

 4. Oot Virve ihana! Susta huomaa, että aidosti arvostat lukijoitasi. Ostolakossa on monesti auttanut mua kosmetiikkaostosten suhteen, omistan yhtä lumikkimaisen ihon kuin sinä, ja täten olen monet virheostokset pystynyt välttämään lukemalla arvostelusi tuotteista.

  Jäin jotenkin tästä postauksesta ihan sanattomaksi, positiivisessa mielessä… Mutta kiitoskiitoskiitoskiitos loistavasta blogistasi!

  -MyCurse

 5. Rehellisyys Naisen tiellä pitää! Arvostan tätä ja miten se vanha viisaus menekään: "keneltäkään ei saa toivoa mitään pois, mutta itselleen saa haluta samaa". OK, en halua kosmetiikkabloggariksi, koska rahkeet eivät riitä.

  Luen silti näitä juttuja erittäin milelläni.

 6. Vau, nyt nousi (jo ennestäänkin suuri) arvostus tätä blogia kohtaan entisestään! Todella hienoa, että kerrot avoimesti, missä mennään – juuri näin toimii lukijoitaankin arvostava bloggaaja! Ihan liian paljon blogimaailmassa mennään siellä piilomainonnan rajoilla.

  Kaiken sen ilon ja mahdollisen hyödyn, mitä blogin ansiosta saat, olet todellakin ansainnut. 🙂

 7. Tykkään lukea blogistasi eri tuotteiden arvioita, joten kiva, että saat niiden hankintaa hieman ylimääräistä rahaa. Itse tosin en klikkaile mitään mainoksia, koska niitä ei Adblockerin käytön takia edes näy sivuilla.

  Tuo tuotteiden testaaminen on vähän kaksipiippuista, sinänsä kiva että monista tuotteista tulee arvioita, mutta toisaalta harmi noin ekologisesti ja turhan kuluttamisen kannalta että "joudut" ostamaan tuotteita ns. kysyntään vastataksesi, vaikkei niille olisi käyttöä itselläsi.

  Tuosta blogilla tienaamisesta vielä, tämmöisen tiettyyn tuoteryhmään (kosmetiikka) kohdistuvan blogin kaupallistamisessa syntyisi helposti uskottavuusongelma, jonka rajoja hätyytellään jo nyt toisinaan, eli miten todenmukaisia arviota tulisi tuotteista, jos esim. joku tietty merkki alkaisi sponsoroida blogiasi. Että siinä mielessä hyvä, että olet riippumaton.

  Vaikeaa tasapainoilua näiden blogien kanssa, tavallaan jokainen pitää mielestäni blogia omasta halustaan, mutta jos ja kun se alkaa työllistää kokopäiväisesti useimmat haluaisivat mielellään jotain korvausta, mikä on täysin ymmärrettävää.

 8. Kuulostaa todella hienolta tehdä tästä virallinen yritys ja ennen kaikkea toimia avoimesti. Aivan upean esimerkillistä! 🙂

  Tuli mieleen kertoa että ajatus mascarareportterista ei herättänyt innostusta. Ymmärrän toki ettei aika ja energia saatika kiinnostus aina riitä pitämään blogia jatkuvasti päivitettynä, ja niin saa ollakin kun et kerran pääomatuloja tätä kautta saa, mutta pelkään ulkopuolisten kirjoittajien myötä tämän muuttuvan muuksi kuin mitä se on. Kosmetiikkablogeja löytyy maailmasta kuitenkin monta, mutta Virvejä joilla on oma huumorinsa ja omat pienet hauskuutensa ja kertomukset yksityiselämän puolelta vain yksi.Ne pienet yksityiskohdat tekevät tästä blogista ainutlaatuisen ja pelkään että se ainutlaatuisuus kärsii.

  Älä Virve siirry pääkirjoittajasta taka-alalle, me lukijat jäämme kaipaamaan 🙂

 9. Mahtavaa avoimuutta! Tätä kun olisi blogimaailmassa enemmänkin.
  Arvostukseni blogiasi kohtaan nousi entisestään.

  Todellakin ansaitset saada tuotteet käyttöösi testauksien jälkeen. Ihan oikein, että saat edes siinä muodossa palkkaa tästä hommasta.

  Jos noita testaustoiveita saa esittää, niin kaikki luonnonkosmetiikan kokeilukokemukset on kivoja. Onhan niitä jo jonkin verran täällä ollutkin, mutta mitä enemmän sitä parempi mun kannalta 😀
  Mulla on nyt yrityksenä kuluttaa vanhat 'normaalit'kosmetiikat pois ja korvata ne sitten luonnonkosmetiikalla. Kaikki vinkit ja kokemukset hyvistä luonnonkosmetiikoista otetaan siis vastaan 🙂

  (Mikähän olisi hyvä luonnonkosmetiikka hoitoaine? Se näyttäisi olevan seuraavana loppumassa…)

 10. Olen nyt blogiasi seuraillut kesäkuusta ja jäänyt koukkuun! Kahlaan joka päivä ainakin kymmenen postausta läpi ja tämä on paras kosmetiikkablogi, jota olen koskaan lukenut. Mutta asiaan:
  Eli, jos haluaisin, että saisit lisää rahaa noihin ostoksiin, niin voisin päivät pitkät klikkailla noita mainoksia?

  -Milla

 11. Näin tyttöystäväni lukevan tätä blogia, ja kiinnostuin tästä tienaus-postauksestasi. Mielestäni siinä on vähän ristiriitaisuuksia…
  Ostolakossa on siis nykyään toiminimi, tämähän tarkoittaa sitä, että voit kyllä ihan hyvin käyttää tienaamiasi rahoja miten haluat, ne ovat oikeastaan samanlaista verotettavaa tuloa kuin esim. saamasi palkkatulot. En siis ymmärrä kertomaasi, ettet voisi nostaa rahoja miten lystäät. Asia olisi täysin toinen, jos kyseessä olisi osakeyhtiö.
  Ja yksi suuri syy toiminimen perustamiselle tällaisessa tapauksessa voi olla se, että voit helpommin vähentää esim. meikkeihin meneviä kuluja tulojenhankintakuluina, koska ne tietysti sitä ovat, pidäthän kosmetiikkablogia.

  En siis oikein arvosta tätä kirjoitustasi, sillä tämä antaa virheellisen kuvan koko blogisi toiminnasta.

  Voisitko vähän selventää tuota kohtaa, että et mukamas voi käyttää rahoja miten lystäät. Ehkä voisit myös avoimuuden nimissä ottaa kantaa tuohon tulojenhankintakulu-hommaan.

  Sääliksi käy näitä muita kommentoijia, kun eivät vaikuta ymmärtävän miten eri yritysmuodot toimivat.

 12. Olipa kiinnostavaa tietoa. Minun mielestä sinulle soisi paljon enemmänkin palkkaa bloggaamisesta, sinähän olet melkein yleishyödyllinen jäjestö 😉

  Heini

 13. En tiennyt. Jouduin heti klikkaamaan kaikkia mainoksia kolme kertaa ja varmuuden vuoksi vielä tilaamaan pretty.fi:stä tuotteita, jotta olisin tehnyt oman osani ostolakossa.comi hyväksi!
  -Tiia

 14. maimi: Kiitos ihanasta ja hyvälle mielelle tekevästä kommentistasi. 🙂

  MyCurse: Kiitos sinullekin hymyn huulille saavasta kommentistasi. 🙂

  Malva: 🙂

  Pintu: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: En toki tarkoittanut, etteikö tuotteilla olisi minulle ollenkaan käyttöä. Tarkoitin lähinnä, etten juuri sillä hetkellä välttämättä itse tulisi tarpeeseen ostaneeksi jotakin tuotetta, mutta kyllähän se silti lopulta minulla kuluu tai jos osoittautuu minulle sopimattomaksi niin löytää kyllä uuden, rakastavan kodin.
  Itse näen asian niin, että kun täältä voi lukea tuotteesta perusteellisesti (niin minun kertomana kuin kertomani innoittamana muidenkin kommentoimana), helpottaa se jokaista tekemään ostopäätöstä. Näin yksi ostettu tuote voi säästää monta hukkaostosta. 🙂

  Lenita: Ei pelkoa, että siirtyisin, kyllä pääpaino (tai vähintään 95%) pysyy minun omissa jutuissani, sillä minä rakastan tätä hommaa. Ja eihän sitä tiedä, millaisia senaseppoja ja kynäilijöitä lukijoidenkin joukosta löytyy! 🙂

  heisi: Kiitos! Ja pidän toiveesi mielessä. Oletko kokeillut A´kin merkin tuotteita? Avocado & Calendula Re-moisturising Conditioner on ainakin varsin kiva tuote. 🙂

  Milla: Kiva kuulla, että viihdyt blogissa! 🙂

  Tietäjä: Muotoilin sanani selkeästi väärin -naisille kun mitä ilmeisemmin riittää pinnallisempi selitys. 🙂
  Toki _voisin_ siis nostaa palkkaa, jos sen sellaiseksi määrittelisin. Kuten kuitenkin sanoin, en voi nostella rahoja _miten sattuu ja miten haluan_, eli kaikesta on oltava selvennys. Suoraan sanottuna en edes halua nostaa tästä palkkaa, sillä saan tuloni muualta ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Ymmärrän kyllä näkökantasi ja se on hmm, hyvin miehinen. Miehet tahtovat kaikesta tekemästään palkkaa, hakevat itseään hydyttäviä ratkaisuja ja uskovat, että muutkin tekevät aina niin (anteeksi yleistykseni). Ja siis tottakai jokainen yritystoimintaa tunteva varmasti tietää, että tuloista vähennetään menot, siksihän niitä tuloja kerätäänkin, että voi olla menoja. Tulot miinus menot ja loppu on voittoa ja siitä vähennetään verot. Mutta usko tai älä, niin kuten sanoin, ei Suomessa bloggaamisesta suuremmin voitolle jää.

  Mutta fiksuja ja hyviä pointteja kyllä. Kysy ihmeessä, jos en vastannut tarpeeksi selkeäksi. Miehen ja naisen logiikka eroaa tällaisissa raha-asioissa usein hyvinkin selkeästi eikä mies aina saa haluamiaan vastauksia, kun nainen ei vaan ymmärrä, mitä haetaan… 😉

  Heini: Heh, kiitos. 🙂

  Tiia: Olet ihana, kiitos! 🙂

 15. meniköhän mun kommentti väärään postaukseen äsken 😐 …? mutta siis jos lipsahti edelliseen niin vilpittömät onnittelut siitä että tienaat kuitenkin bloggaamalla yli vähäisen liiketoiminnan rajan ( 8000€ ) jos kerran olet toiminimelläsi alv-velvollinen :0. olen vaikuttunut, good girl :)!

  ( siis viitaten vastaukseesi 'Tulot miinus menot ja loppu on voittoa ja siitä vähennetään verot.' )

 16. nanna: Hui, en sentään -en kutsuisi sitä enää pieneksi taskurahaksi. 😉
  Viittasin sillä siihen, että voitoista maksan tuloveroni mukaisen pidätyksen. 🙂

 17. Ehdottomasti minäkin soisin sinulle blogin perusteella palkkaa ja nyt kun postauksen perusteella tiedän miten mainoksista sinulle tulee sitä rahaa niin menen aina blogin mainoksiesi kautta ostoksille enkä muuta kautta 🙂 Naisena ymmärsin oikein hyvin selityksesti palkan nostamisesta 😉 Toiminimiasiat ovat tosin itselleni tuttuja. Ja kyllähän blogiasi aktiivisesti lukevat kuitenkin tietävät sinun tekevän töitä ja ymmärtävät, että oikean palkkasi saat sitä kautta.
  -V

 18. Taidan olla vähemmistössä, kun minua ei ollenkaan kiinnosta kuinka blogisi ylläpitämisestä saamasi rahat käytät! Teet paljon työtä tämän eteen, enkä näe miksi ihmeessä et voisi käyttää saamiasi tuloja aivan kuten haluat?! Me lukijat saamme blogisi ilmaiseksi, joten ei pitäisi olla kenelläkään nokan koputtamista.

  Olen muuten joskus miettinyt, miksi et ole lähtenyt mukaan Indiedaysin tai Lilyn kaltaisiin blogiportaaliin ta jonkun lehden (Olivia, Evita) bloggaajaksi, kun sinua on kuitenkin varmasti kosiskeltu sellaiseen. Ei ole tietenkään pakko kertoa 🙂

  Blogisi on tosi kiva ja on ihailtavaa, että jaksat vastailla lukijoiden kommentteihin – silloinkin, kun ihmiset edellyttävät sinulta mielestäni liikaa ja pitävät jonkinlaisena vastausautomaattina. Pyöritän itse täysin toisenlaista blogia ja minulla nousee sen kokemuksen pohjalta karvat pystyyn randomina heitellyistä "vastaa!!11!" -tyylisistä kysymyksistä, vaikka itse toki handlaatkin ne tosi hienosti ja vastaat aina ystävällisesti. Tuntuu usein siltä, että jengi ei oikein tajua kuinka blogihomma pyörii ja missä menee vapaaehtoisuuden raja.

  Jos jotain pientä kritiikkiä on annettava, niin blogisi ulkoasua voisit ehkä joskus uudistaa, tuo Bloggerin perusleiska kun on jo aika vanhanaikainen. Vaikka eipä tuo toisaalta haittaakaan.

  Hyvää jatkoa sinulle ja kiitos mukavasta blogista ja kaikesta vaivannäöästäsi lukijoiden eteen!

 19. "Kaikki sen kautta saamani tulot menevät yrityksen tilille, josta niitä käytetään ostolakossa.com:in kehittämiseksi. En voi siis nostella niitä omiin hankintoihini"

  Meinasin sanoa samasta asiasta kuin ilmeisesti joku edellinenkin, eli totta kai toiminimen haltija voi nostaa tililtä rahoja omaan käyttöönsä – miten muuten yrittäjät tulisivat toimeen 🙂 "Toiminimitili" ei ole mikään erikoistili, vaan ihan tavallinen rinnakkaistili, jolle sen omistaja on voinut antaa nimen toiminimitili. Kun tuloista on verot maksettu, kuuluvat ne yrittäjälle, joka voi nostella niitä "toiminimitililtä" miten haluaa. Se on ihan oma päätös, jos kyseisen tilin varoja ei halua omiin menoihinsa käyttää.

  Tämä nyt ihan vain selvennyksenä, ettei joillekin jää sellainen käsitys, että on olemassa jokin lukittu toiminimitili, jonka nostoja jokin taho kyttää 😉

  Mutta mielenkiintoinen postaus silti, kiva että joku bloggaaja raottaa lukijoille tätäkin asiaa 🙂

 20. …edellinen anonyymi jatkaa vielä, että ihan naispuolinen henkilö olen ja ihan samat asiat jäivät ihmetyttämään kuin Tietäjälläkin.

  "en voi nostella rahoja _miten sattuu ja miten haluan_, eli kaikesta on oltava selvennys"

  No joo…mutta isommat selvityksethän joutuu tekemään, jos käyttää rahoja johonkin muuhun kuin omiin menoihinsa. Ei niistä omista menoista mitään "ostin itselleni sohvatyynyn" listauksia tehdä 😉 Jos vain omiin tarpeisiinsa nostelee, niin taitaa aika pitkälle selvitä vuosittaisen veroilmoituksen täyttelyllä.

  "Ja yksi suuri syy toiminimen perustamiselle tällaisessa tapauksessa voi olla se, että voit helpommin vähentää esim. meikkeihin meneviä kuluja tulojenhankintakuluina, koska ne tietysti sitä ovat, pidäthän kosmetiikkablogia."

  Tämän itsekin oletin olevan toiminimeytymisen taustalla. Mikä on ihan fiksu veto, kun kerran tällainen on mahdollista.
  Enkä todellakaan heristele sormeani tai väitä, että teet tätä euronkuvat silmissä 😀 Ennemminkin ihmetyttää se, miten sinä ja moni muu bloggaaja jaksaa, viitsii ja ehtii vääntää postauksia noinkin armotonta tahtia + siihen päälle kommenttiboksivastaukset kysymyksiin, joista moni vaatisi suunnilleen ihotautilääkärin konsultointia.

 21. hihh, ei näemmä kannattaisi lukea 'muka ajatuksella' iltamyöhään, näemmä jäi taas osa luetusta ymmärtämättä :D! mutta toivottavasti jatkossa pääset vaikka tuollaisiin tuloihin, ei se liikaa olis joka päivä päivittyvästä blogista mitä ilman esim. minä en voi elää :).

 22. Kirjottaspa muutki näin rehellisest blogeissaa ! 🙂 Tät postaus ol just sentakiiki kiva lukee.
  Ja testaust toivoisin tuotteist Natural Coden Shine & Redness Eliminator ja The Body Shopin uuet mineraalipohjat. Oon näist
  kiinnostunu, enkä oikein laajempii arvostelui löytäny googlettelemal 🙁

 23. Komppaan, Body Shopin uudet meikkivoiteet kiinnostaisivat.

  Olen aina välillä vahingossa sohaten klikannut noita mainoksia, mutta voisin klikkailla nyt enemmänkin 🙂

 24. V: 🙂

  Irina: Ulkoasun muutos on ollut jo piiitkään mielessä, mutta olen todella huono näissä jutuissa (en niinkään leikkimään koneella vaan miettimään mukavan visuaalisen ilmeen). Saa nähdä, koska saan aikaiseksi.:)

  Ja mitä tulee tuohon eri juttuihin mukaan lähtemiseen niin eihän minua voisi ottaa mihinkään tuollaiseen mukaan. Sanon kuulemma asioita tuotteista liian rehellisesti. Mielummin siis menen itsenäisesti ja teen omat diilini ja pidän rehellisyyden hommassa mukana loppuun asti kuin että pyörisin jonkun toisen pillin mukaan. 🙂

  Anonyymi: Kiitos, että tarkensit omaa epäselvää ilmaisuani. 🙂 Toki voisin siis nostaa palkkaa, mutta oli enemmän sellainen yleistetty vastaus. Eikä näistä tuloista nyt niin suuria summia nostettaisikaan. 😉

  Anonyymi: Niin. 🙂

  nanna: Kiitos. 🙂

  Nebu: NC:n punaisuuden neutralisoija minulla joskus olikin. On ihan näppärä tuote kiillon poistoon ja punaisuutta neutralisoimaan, mutta helppo ja turvallinen sinäänsä, ettei tarvitse pelätä vihreää naamaa. Neutralisoi siis kevyesti, mutta helppo käyttää. Ei mihinkään todella voimakkaaseen punoitukseen, mutta sellaiseen suomalaiselle tyypilliseen pieneen. Lisäksi kätevää, että samassa tuotteessa olivat sekä neutralisoija että puuteri, eli saattoi käyttää yksinään tai sekoittaa hieman. Kokeile ihmeessä! 🙂

  Anonyymi: Pitää varmasti tutustua, kun niin moni noista on maininnut minulle jo. 🙂

  Tietäjä (jonka toista kommenttia en julkaise): Juu, kuten sanoit, tiedän itse tosiaan missä menen ja hyvä näin. 🙂

  Jätän kommenttisi julkaisematta, koska vaikkei sen loppuosa ollutkaan kohdistettu minulle vaan eräälle toiselle kommentoijalle, oli se mielestäni todella ikävästi esitetty, aivan kuin lukisi suomi24:sta tai jotain enkä todellakaan kaipaa tänne sen suuntaisia kommentteja. Toivoisin, että ihmiset pitäisivät mielessään hyvät käytöstavat, vaikka anonyymiuden turvin täällä tylyjä juttuja laukovatkin. Tiedän, ettet varmassti tarkoittanut pahalla, mutta ei ole puolustus, ettei tajua olevansa ilkeä.
  Mutta hyvin miehisen tylysti vastattu minusta. Siksi onkin ihanaa kohdistaa postaukset naisille…

 25. En normaalisti koe tarpeelliseksi liittää itseäni sekä onntoihin että kasvottomiin väitteisiin, mutta joudun nyt sisäistymään 'tietäjään', tosin vain siinä että tämä blogi on myös osa tyttöystävänikin elämää.

  Tyyliini ei kuulu esittää mielipiteitänäi anonymiisesti netissä, mutta eikö sanonta kuulu että poikkeus vahvistaa säännön.

  On hienon nähdä että kyseinen tietävä kommentoija osasi pinnallisesti hahmottaa toiminimen operatiivisen halinnan ja koki tarpeelliseksi ilmaista itsensä 'avoimuuden nimissä'. Ymmärrän hyvin että liiketoiminta ja sen tuomat velvollisuudet sekä avoimuus eivät ole kaikkien tietämyksessä, jonka täysin ymmärrän. En sitä olettakkaan ja voin mielelläni avartaa maailmaasi jos osaat sitä arvostaa. Mutta on siis yleisesti ihan söpöa ja hauskaa että sait ilmaista itseäsi ja viihdytit minua myös samalla.

  Lopetukseksi toivotan kaikille mieluisaa loppuvuotta saarivaltiosta :).

 26. "On hienon nähdä että kyseinen tietävä kommentoija osasi pinnallisesti hahmottaa toiminimen operatiivisen halinnan…"

  No eipä siinä simppelin yrityskuvion pyörittämisessä mitään kovin syvällisiä tasoja ole 🙂

  Oma kommenttisi ennemminkin on hiukan sekava, koska puhuttelet sekaisin ns. suurta yleisöä ja ilmeisesti Tietäjä-nimimerkkiä, ja esim. toistostakin päätellen viestisi on kirjoitettu vähän puoliunessa (mikä on kommenttiboksikirjoitteluun aina otollinen aika, kokemusta on 😀 ). "Sisäistymään" = samastumaan?

  Tietäjän pointtina ei kuitenkaan tainnut olla liiketoiminnan velvollisuudet ja avoimuus, vaan häntä kiusasi se, miten toiminimiasia asia oli postauksessa kuvailtu ja mitä oleellista oli jätetty sanomatta.

  Virvenhän ei edes tarvitsisi tällaisista asioista mitään selontekoa lukijoilleen tehdä, mutta minuakin jäi parin asian "harhaanjohtava" esittäminen vaivaamaan, mistä jo aiemmin kirjoitinkin. Mielestäni Tietäjä tarttui näihin molempiin (mielestäni ihan oleellisiin) kohtiin ehkä sitten liian ärhäkkään sävyyn – ja hänen toista viestiään en tietenkään ole edes nähnyt; Virven vastauksesta päätelleen se oli tyylillisesti aikamoinen rimanalitus.

  On ikävää, että Tietäjä kirjoitti niin hyökkäävällä tavalla, koska eipä sellaisiin viesteihin ole kenenkään kiva vastata. Virvekään tuskin laati omaa blogipostaustaan pitkään hioen, joten on ymmärrettävää, että sinne jäi kohtia, joihin asiasta tietävien on helppo tarttua. Mutta esille tuoduissa pointeissa ei mielestäni ollut sijaa valittamiselle, ja oli hyvä että Virve sai asioita oikaistua.

 27. Hmm… Pakko vähän kommentoida Virven vastausta Irinan kysymykseen blogiportaaliyhteistyöstä…

  Kirjoitit,
  "Ja mitä tulee tuohon eri juttuihin mukaan lähtemiseen niin eihän minua voisi ottaa mihinkään tuollaiseen mukaan. Sanon kuulemma asioita tuotteista liian rehellisesti."

  Tähän tekee vain mieli todeta, että itse kirjoitan tuotteista ja kosmetiikasta vähintään yhtä kriittisesti kuin Virve, ja silti minut on pyydetty mukaan blogiportaaliin. Olen jopa puhunut erittäin kriittiseen sävyyn suoraan "emoportaalini" mainoskumppaneista. 🙂 Ei mitään ongelmaa tai ristiriitaa.

  Halusin vain tuoda esiin tämän näkökannan, jottei lukijoille jäisi sellaista mielikuvaa, että blogiportaaleissa mukana olevat bloggaajat eivät kirjoita tuotteista tai asioista rehellisesti. Itse arvostan omaa kirjoittamistani sen verran, että uskallan jopa sanoa, että yksi syistä miksi minut pyydettiin mukaan on blogini terve kriittisyys. 🙂

  Terkuin blogikollega ja ystäväsi Sanni

 28. Sanni: En ole omasta mielestänikään yhtään sen kriittisempi kuin sinäkään ja mielestäni olen jopa ihan lempeäkin. Kyseessä oli tosiaan asia, jonka olen kuullut minusta sanottaneen. 🙂

  Tarkoitukseni ei ollut väittää, etteivätkö blogiportaaileissa mukana olevat kirjoittaisi rehellisesti. Sinun blogisi asetan eri asemaan, koska ymmärrät tuotteista ja niiden aineosista paljonkin toisin kuin monet "No siis tää on tosi kiva voide" -muotibloggaajat (näin kärjistetysti).

  Mutta siis arvostan ehdottomasti tervettä kriittisyyttäsi ja rehellisyyttäsi enkä tosiaan ole omasta mielestäni yhtään sinua kriittisempi missään tapauksessa enkä pidä itseäni juuri sinua jotenkin rehellisempänä. 🙂

  Anyways, tykkään seurata blogiasi juuri sen monipuolisuuden ja rehellisyyden takia ja siksi se varmasti onkin blogiportaalissa mukana ja niin monen suosiossa. 🙂

 29. Päädyin lukemaan tätä vähän vanhempaa postausta ja mieltäni jäi vaivaamaan seuraava kohta tekstistä: "…kuuntelen toiveitanne ja hankin esimerkiksi kokeiluun tuotteita, joista te olisitte kiinnostuneita kuulemaan, mutta joita minun ei välttämättä itseni kannalta tarvitsisi hankkia." Kyse on siis blogisi tuotoilla tekemistäsi hankinnoista.

  Miksi et pyydä tuotteita suoraan firmoilta? Jossain aikaisemmassa tekstissä sanoit, että saat tuotteita neljää kautta; itse ostamalla, töistä, blogin kautta pyytämättä ja suoraan pyytämällä. Luulisi, että firmat antaisivat suositulle bloggaajalle mieluusti tuotteita testiin.

Kommentointi on suljettu.