Tukkaihastus: Matrix Biolage R.A.W. -hiustuotteet

*Sis. mainoslinkin

Rakastan kokeilla erilaisia kosmetiikkatuotteita ja innostun uusista löydöistä todella helposti. Minulla ei kuitenkaan tavallisesti ole mitään erityistä intoa sellaisia uusia tuotesarjoja kohtaan, joiden pääpointtina on vain, että ne ovat luonnonkosmetiikkaa tai sisältävät runsaasti luonnollisia ainesosia. Minulla ei ole mitään niitä vastaankaan, mutta yleensä luonnonskometiikan koostumukset ja tuoksut eivät miellytä minua samalla lailla kuin synteettisten kilpailijoidensa tuotteet, joten lähtökohtaisesti sytyn niistä usein hieman heikommin.

Matrix Biolage R.A.W.

Pieni asennevammani nosti päätään viimeksi vähän aikaa sitten töissä, kun saimme valikoimaamme Matrixin uudet Biolage R.A.W. -hiustenhoitotuotteet.

Uuden tuotelinjan tuotteet on valmistettu 70-100% luonnonmukaisista ainesosia ja koska se vaikutti olevan tuotelinjan pääpointti täydennettynä viitteellä, että merkki pitää luonnonmukaisina ainesosina niitä aineita, joiden luonnosta peräisin oleva molekyyli on tuotteessa vähintään 50 prosenttisesti alkuperäisessä muodossaan, jätti se minut lähtökohtaisesti vähän kylmäksi.

Mitä jännää näissä nyt muka on, eikö tällaisia tuotteita ole jo monilla merkeillä?

Matrix Biolage R.A.W.

Sanoin töissä työkaverillenikin, että nämä uudet tuotteet eivät kyllä kiinnosta yhtään. Tämän jälkeen menin kotiin, jossa odotti totaalisen yllätyksenä tullut paketti, joka sisälsi blogikokeiluun lähetettyjä Biolage R.A.W. -tuotteita. No niinpä tietysti.

Päätin kuitenkin hiljentää sisäisen pessimistini ja antaa tuotteille mahdollisuuden. Näin jälkikäteen ajateltuna se osoittautui aivan loistavaksi jutuksi ja tekin tulette taatusti kiittämään, että tein niin. Sen verran hyviä tuotteita tulin nimittäin vahingossa löytäneeksi!

Matrix Biolage R.A.W.

Minulle tuotteiden luonnonmukaisuusprosentti ei tosiaan ole mitenkään erityisen tärkeä juttu, mutta sitäkin tärkeämpää minulle on se, että käyttämäni tuotteet toimivat ja vastaavat tarpeitani. Sain itse blogikokeiluun kuiville ja sameille hiuksille kehitetyn shampoon ja hoitoaineen sekä rasittuneita hiuksia hoitavan hiusnaamion, jotka jokainen osoittautui käytössä rehellisesti sanottuna varsin loistavaksi tuotteeksi. Ei olisi taas pitänyt tuomita etukäteen.

Matrix Biolage R.A.W.

Biolage R.A.W. Nourish Shampoo näyttää hieman vitamiinivesipullolta, mikä ei toisaalta ole kovin harhaanjohtavaa, sillä se on tarkoitettu nimenomaan antamaan elinvoimaisuutta kuiville ja sameille hiuksille.

Pelkäsin hieman, että shampoo osoittautuisi liikaa luonnonkometiikalta tuoksuvalle ja ohuelta litkulta tuntuvaksi tuotteeksi, joka ei meinaisi millään vaahdota eikä pesisi tukkaa kunnolla puhtaan tuntuiseksi (ai mitkä ennakkoluulot?). Suureksi ilokseni se oli varsin täyteläistä, erittäin hyvin vaahtoavaa ja jopa niin pesevää, että se todellakin kirkasti vaaleiden hiusteni sävyä. Shampoossa oli myös raikas tuoksu, josta ei tullut mitenkään mieleen tyypilliset luonnonkosmetiikkatuotteet.

Matrix vastaan Virve: 1-0.

Matrix Biolage R.A.W.

Koska shampoo oli niin pesevää en olisi voinut kuvitellakaan, etten olisi laittanut hiuksiini sen jälkeen hoitoainetta tai naamiota. Hiukset jäivät sen jäljiltä hieman karheiksi, mutta samalla ne tuntuivat siltä, että ne ovat valmiit ottamaan vastaan ja hyödyntämään jokaisen pisaran niihin levitettävää hoitoainetta tai hiusnaamiota. Tukka jäikin siis shampoon jäljiltä todella ilmavaksi ja runsaan tuntuiseksi, minkä lisäksi sen vaalea sävy kirkastui kovasti.

Matrix Biolage R.A.W.

Biolage R.A.W. Nourish Conditioner -hoitoainepullo näytti puolestaan smoothielta. Hoitoaineessa oli miellyttävän täyteläinen koostumus, joka selvitti ja pehmensi hiuksiani, mutta jätti niihin silti todella hyvin ryhtiä. Hoitoaine tuntuikin aivan loistavalta tuotteelta hiuksille, jotka kaipaavat kosteutusta, pehmennystä ja ravitsemista, mutta joista ei saisi silti tulla pesun jäljiltä latteat ja liian liukkaat.

Matrix Biolage R.A.W.

Käytän hiuksiini normaalisti tavallisen hoitoaineen lisäksi vielä jätettävää hoitoainetta, mutta kokeilin jättää tätä ensimmäistä kertaa testatessani sen pois voidakseni selvittää, millaisilta hiukseni tuntuisivat hoitoaineen jäljiltä. Hiuksista tulikin ihanan pehmeät, mutta niissä oli silti rakennetta. Paksut hiukseni kaipaavat tavallisesti hoitoainetta, joka sisältää silikonia, sillä muuten ne jäävät usein karheiksi ja takkuisiksi, mutta tämä silikoniton hoitoaine selvitti niitä ja jätti ne ryhdikkään pehmeiksi sekä sopivan sileiksi.

Matrix vastaan Virve: 2-0.

Matrix Biolage R.A.W.

Kolmikon kaikkein suurin yllättäjä oli kuitenkin Biolage R.A.W. Re-Hab Clay Mask -hiusnaamio. Tämä oli kolmikosta ainoa tuote, jonka purkin avatessani minua tervehti omaan nenääni ihan liian yrttisen vihreä tuoksu. Olisin varmasti jättänyt tuotteen sen vuoksi jopa kokeilematta, mutta kun huomioni kiinnittyi naamion suorastaan houkuttelevan paksuun koostumukseen, oli minun pakko antaa sille mahdollisuus näyttää kykynsä.

Matrix Biolage R.A.W.

Tämä hiusnaamio on nimittäin paksuin koskaan kokeilemani hiusnaamio. Sen koostumus on niin täyteläisen täpäkkää, että sitä voisi verrata vartalovoihin tai jopa melkeinpä karitevoihin. Kun naamion levittää hiuksiin, tuntuu se suorastaan kuitenkin sulavan niihin ihanan ravitsevana.

Matrix Biolage R.A.W.

Hiusnaamion annetaan vaikuttaa tukassa viisi minuuttia, minkä jälkeen se huuhdellaan pois. Paksusta koostumuksestaan huolimatta naamio huuhtoutui hiuksista vaivatta pois ja jätti ne aivan mielettömän ihaniksi: Tukkani tuntui samaan aikaan sekä pehmeältä, kosteutetulta ja takuttomalta että runsaan ryhdikkäältä ja tuuhealta. Mieletöntä!

Matrix vastaan Virve: 3-0.

Matrix Biolage R.A.W.

Tuotteen ohjeissa kehotettiin levittämään hiusnaamiota sekä hiusten tyveen että pituuksiin, mutta ensimmäisellä käyttökerralla arastelin  ajatusta, että laittaisin ravitsevaa naamiota lähellekään hiusteni tyveä ollen varma, että se vain tekisi tukastani rasvaisen ja lattean.

Matrix Biolage R.A.W.

Koska tukkani jäi kuitenkin ensimmäisen käyttökerran jälkeen ihanan pehmeäksi, mutta silti hyvin ryhdikkääksi, uskalsin seuraavalla kerralla hieroa hiusnaamiota ihan hiusten tyveen asti. Kokeilu sujui menestyksekkäästi eikä tukastani tullut lattea.

Ainoa miinus hiusnaamiossa oli omaan makuuni hieman liian hippimäisen vihreä tuoksu, joka itseasiassa jäi hiuksiini melko pitkäksi ajaksi. Tuoksun haistoi kuitenkin oikeastaan vain hiuksia nimenomaan haistellessa, joten olen ollut sinut sen kanssa ja hyväksynyt, että kauneuden vuoksi pitää tosiaan joskus hieman kärsiä.

Matrix Biolage R.A.W.

Koska hiusnaamion koostumus on kuitenkin sen verran raskas epäilen, ettei se välttämättä sovi kovin ohuille hiuksille. Tämä shampoo ja hoitoaine puolestaan ovat kuitenkin varmasti aivan loistavia tuotteita nimenomaan ohuemmissa, mutta kuivissa ja sameissa hiuksissa, jotka kaipaavat ryhtiä ja elinvoimaisuutta.

Kannatti tosiaan jälleen antaa uusille tuotteille mahdollisuus eikä vain antaa ennakkoluulojensa ottaa vallan. Olisi jäänyt melkoisen hyvät tuotteet muuten löytämättä! Näiden löytöjen edessä voin myöntää tappioni ja niellä ennakkoluuloni tietäen, että edessä on taas pitkäksi aikaa hyviä hiuspäiviä – kiitos näiden löytöjen!

*Matrix Biolage R.A.W. -tuotteet löytyvät myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Matrix Biolage R.A.W.

Onko joku muu jo kokeillut uusia Matrix Biolage R.A.W. -hiustuotteita?

9 kommenttia artikkeliin ”Tukkaihastus: Matrix Biolage R.A.W. -hiustuotteet”

 1. Meillä kävi työpaikallani Lorealin kouluttaja kertomassa näistä heidän uusista tuotteistaan, ja olin kyllä vakuuttunut! Tuoksut olivat hyviä, purkit hauskoja, ja ennenkaikkea miten ekologisuus ja luonnonmukaisuus on otettu huomioon ko. tuotteita suunnitellessa ja toteuttaessa. Kuuleman raaka-aineet ostetaan suoraan tiloilta ilman välikäsiä, ja että Loreal olisi ostanut oman tehtaan näiden tuotteiden tuottamista varten niin yllätti minut kyllä hyvinkin positiivisesti.

  • Nämä ovat siis selvästi sellaisia tuotteita, jotka kaipaavat tuekseen hieman selvennystä ja tarinaa, jotta kiinnostus herää. Oma kiinnostukseni heräsi kyllä nyt muitakin linjan tuotteita kohtaan kun pääsin kokeilemaan näitä. 🙂

 2. Miten nämä mielestäsi eroavat Maria Nilasta?
  Nilat loppuivat juuri, ja mietin että kokeilisiko näitä 😀

  • Riippuu ihan, että mistä Nilan tuotteista. Mitä tuotteita olet nyt käyttänyt? 🙂

   • Shampoo + hoitoaine + maski kaikki sitä vaaleanpunaista värjättyjen 🙂 Mutta mulla on juurikin tuollainen liukas ja hento hius!

    • Minusta tämä shampoo oli melko pesevä, eli ei välttämättä ainakaan paranna värin kestoa, mutta ryhtiä nämä taas puolestaan antoivat kyllä hiuksille. 🙂

     • Unohdin mainita, että oman värin kasvatus menossa, eli ei tarvitse olla väriä suojaava 🙂

     • Siinä tapauksessa sopivat varmaan hyvin, jos nimenomaan tahdot tukkaan ryhtiä. Maski voi olla liian raskas hennoille hiuksille, mutta shampoo ja hoitoaine varmaan voivat sopia. 🙂

     • Mä oon käyttäny Recover shampoota, hoitoainetta ja maskia nyt vähän aikaa. Mun hiukset jää shampoon jäljiltä tosi karheiks ja takkusiks! melkeen pitäs aina käyttää maskia sen jälkeen kun hoitoaine ei ihan riitä pehmentämään hiuksia.

Kommentointi on suljettu.