Vihille lyhyessä mekossa? Tältä näyttää häämekkoni!

Häihini on alle kolme viikkoa aikaa ja minulta on pyydelty häihin liittyviä postauksia, joten ajattelin vilauttaa teille tähän väliin häämekkoani.

(Aiemman postauksen vihkisormuksestani voi lukea täältä ja muita anti-morsiamen häätunnelmia voi puolestaan lukea täältä.)

 Virve Vee Häämekko

Kuten olen kertonut, tulee meille todella pienet häät, joissa on paikalla vain meidän perheemme – en ole siis kutsunut häihin edes parhaita ystäviäni. Koska häät ovat pienet, en varsinaisesti nähnyt aihetta mitenkään ihan erityiseen prinsessameininkiin. Halusin toki valkoisen häämekon, mutta minua hirvitti ajatus siitä, että ostaisin mekon, jota voisin käyttää vain kerran. Olen käytännön ihminen, joten ajatus siitä, että tuhlaisin rahaa mekkoon, jota käyttäisin vain kerran tuntui hölmöltä.

Siitä huolimatta en halunnut mennä naimisiin millään ihan tavallisella valkoisella mekolla. Olen mekkotyttö ja käytän päivittäin töissä mekkoja, joten pelkkä mekon päälleni vetäminen ei saa minulle erityistä oloa. Häämekon olisi siis oltava samaanaikaan sekä hääfiiliksen tuova että silti sellainen, että voisin ehkä käyttää sitä vielä joskus jossakin toisessakin yhteydessä – sellaisenaan tai vaikkapa toisen sävyiseksi värjättynä.

 Virve Vee Häämekko

Minua ahdisti kuitenkin etukäteen aivan valtavasti ajatus siitä, että menisin morsiusliikkeisiin kokeilemaan mekkoja. Jotenkin se koko ajatus vaan tuntui jo valmiiksi kauhistuttavalta. Kenen kanssa minä sen edes tekisin? Läheisimmät ystäväni ovat Suomessa enkä minä halunnut napata hommaan mukaan vain jotain työkaveria tai kaveria. Miehenkö kanssa minä sinne sitten menisin? Ja siis ei, minua ei vaan jotenkin voisi vähempää kiinnostaa ylipäätään koko ajatus erilaisten pukujen sovittelusta.

Ratkaisun asiaan toi onneksi suuri ja mahtava internet, jossa hetken surffailtuani löysin mukavan hääpukusivuston. Sivusto oli täynnä erilaisia malleja ja valmiita kokoja, minkä lisäksi hyvin pienen lisän maksamalla sai juuri omien mittojensa mukaisen mekon. Päätin ottaa riskin ja tilata mekkoni netistä. Jos sitä paitsi tekisin sen hyvissä ajoin ehtisin vielä ostamaan uuden, mikäli homma olisikin täysi fiasko.

 Virve Vee Häämekko

Kun mekko sitten saapui olin totaalisen yllättynyt. Se ei nimittäin todellakaan ollut mikään fiasko vaan ihan kuin minulle luotu ja sen materiaalit ja yksityiskohdat olivat niin hyvin tehtyjä, että olisin voinut ostaa saman mekon myymälästä kalliimmallakin – maksoin omasta mekostani vain reilun satasen. Olin antanut pituuteni (solisluusta maahan) sekä takapuoleni, vyötäröni ja rintani ympäryksen ja suureksi yllätyksekseni mekko istui aivan täydellisesti.

Olin tietysti jännittänyt etukäteen kovasti, osoittautuisiko mekko sellaiseksi perus eBay-fiaskoksi, joista ihmiset laittavat nettiin pettyneitä kuvia, mutta tämä oli kyllä viimeistä yksityiskohtaa myöten ihan juuri tasan sitä mitä sen oletinkin olevan.

 Virve Vee Häämekko

Ainoa pikkujuttu, jota kävin räätälillä parilla kympillä korjauttamassa oli mekon yläosa, joka törrötti minun makuuni ihan hitusen liikaa avoinna ja rinnustaani paljastavana, vaikka mekko istuikin ihan täydellisesti rinnan päältä, josta olin mitan antanut. Räätäli otti sitten yläosan reunaa muutaman sentin sisään ja nyt mekko on loistava.

(Mekko on olkaimeton ja nuo olkaimilta näyttävät lenkit ovat vain sen sisältä tulevat ripustuslenkit.)

 Virve Vee Häämekko

Suurin jännitys mekossani oli sen pituus. Minä en nimittäin halunnut pitkää häämekkoa vaan polvipituisen. Ongelmanani on vain, että olen 156 cm pitkä lyhyt, minulla ei ole sääriä ja nilkkani ovat paksut, joten kaikki polvipituisiksi tarkoitetut mekot ulottuvat tavallisesti pitkälle paksuihin pohkeisiini ja jättävät jalkani aivan naurettavan näköisiksi. Olikin aivan mielettömän suuri jännitys, ulottuisiko mekko juuri polveeni, johon tahdoin sen ulottuvan. Polven yläpuolella keikkuva meikko näyttäisi tässä yhteydessä hieman halvalta ja polven alapuolelle ulottuva mekko ei vain näyttäisi hyvältä.

Onnekseni mekko olottui juuri tasan polveeni ja oli aivan täydellisen siveellisen pituinen häämekoksi. Olin tosin hieman laskenut tämän varaan, sillä sivuston kuvissa sitä piti päällään pitkän huiskealta näyttävä malli, jolla mekko jäi polven yläpuolelle ja uskoin, että minulla mekko ulottuisi juuri sopivasti polviin.

 Virve Vee Häämekko

Tilasin mekkoni pariksi lyhyen hunnun, sillä jotenkin huntu vain kuuluu minusta häälookkiin. Hunnussa on piparkakkureunus ja kauniita koristeita, jotka tekevät lyhyestä mekostani sitten vielä vähän hääpukumaisemman. Tämän parin kympin investoinnin kanssa saatoin hyväksyä, että tulen käyttämään sitä vain yhtenä päivänä elämässäni.

 Virve Vee Häämekko

Minulle on vielä hieman auki, miltä tukkani tulee juhlissa näyttämään, joten hunnun kiinnitys on vielä hieman hakusessa. Alkuperäinen ajatus oli, että pitäisin tukkani auki ja kiharoilla, mutta nyt olen alkanut miettiä myös muita vaihtoehtoja, sillä huntu näyttää ehkä sittenkin kivemmalta kiinni olevassa tukassa. Palaan luultavasti hääkampaukseeni vielä ennen häitä täällä blogin puolella!

(Alla olevassa kuvassa näkyvä tukka tai meikki ei sitten ole häälookkini. Tämä selvennykseksi ennen kuin joku alkaa miettiä, että näyttääpäs tuleva rouva vähän homssuiselta lookissaan. Tästä aiemmasta postauksesta löytyy alustava suunnitelma siitä, miltä häämeikkini tulee näyttämään.)

 Virve Vee Häämekko

Tykkään blong blingistä, joten koruni saavat pitää siitä huolen. Korviksiksi löysin hauskat kaksipuoliset korvikset, joiden toinen puolisko on korvan edessä ja toinen korvan takana.

 Virve Vee Häämekko

Kaulakoruna on puolestaan ihan överiä bling blingiä, mutta hei, minä tykkään sellaisesta ja se on minun päiväni!

 Virve Vee Häämekko

Kengät ovat ihan perus valkoiset, joita voin hyvin käyttää vielä juhlien jälkeenkin. Niiden korko ei ole mikään kovin korkea vaan juuri sellainen, missä muutenkin kävelen päivät pitkät, joten niiden kanssa tulee olemaan varmasti mukavaa.

 Virve Vee Häämekko

Tässä olisi siis hieman esimakua tulevasta. En vielä tahdo vilauttaa kunnollisempaa kuvaa mekosta päälläni, mutta lupaan tehdä sen sitten häiden jälkeen.

Tuntuu suorastaan helpottavalta, että häämekkokin löytyi näin mielettömän helposti! Jos joku kaipaa kaunista juhlamekkoa mihin tahansa tilaisuuteen, niin oman kokemukseni perusteella voin suositella DressFirst-sivustoa kovasti. En edes tiedä, missä yritys itsessään sijaitsee, mutta sillä näyttää olevan käännettyjä sivulla monille kielille suomi mukaan lukien ja itse tilasin  mekkoni sen ruotsalaiselta sivustolta. Valikoima on todella laaja, mekko on laadultaan loistava, hinnat ovat edulliset ja toimitus keski muistaakseni kolmisen viikkoa, sillä mekkoni tehtiin tosiaan antamieni mittojen mukaan. Moni muukin on kehunut sivustoa, joten tätä kannattaa vakavasti harkita mekkoa metsästäessä!

 Virve Vee Häämekko

Miltä teidän häämekkonne näytti tai näyttää?

13 kommenttia artikkeliin ”Vihille lyhyessä mekossa? Tältä näyttää häämekkoni!”

 1. Minusta tuo on tosi kaunis ja sopii sinulle varmasti hyvin! Sinä olet sen verran pikkuinen, että prinsessamekko olisi varmasti hukuttanut sinut alleen. Oma hääpukuni oli 80-luvun kruunujakokivi 😀 Pitsiä ja hörhelöitä oli niin paljon, että siitä riittäisi nykypäivän muodilla ja mittapuulla varmaan kolmeen pukuun! 😀 Silloin se oli kaunis ja saa kyllä edelleenkin hyvälle tuulelle (ainakin naurattaa myötähäpeästä), kun se silmiin osuu vanhoissa valokuvissa tai tulee kellarissa vastaan. No, ei puku naista pahenna! 🙂

 2. Voi että, näytätpä kauniilta! Ihana puku ja asusteet, varsinkim tuo huntu reunoineen ja koristeineen!

 3. Netissä on niin paljon tosi kauniita juhlamekkoja ja olenkin ihmetellyt miksi naiset eivät uskalla tilata hääpukuja netistä ! Samoja pukuja kuin myydään myöskin kivijalkaliikkeissä kalliimmalla hinnalla. Tämä sinun pukusi on ihana valinta ja sopii pienikokoiselle naiselle hyvin ja vielä kuin siihen yhdistetään lyhyt huntu niin on kyllä tyylikäs ja samalla nuorekas !

 4. Itse tilasin ihan suoraan eBaysta oman häämekkoni, koska en todellakaan halunnut käyttää tonneja yhden päivän mekkoon ja häät pidettiin muutenkin pienellä budjetilla. Hieman piti myyjiä katsella tarkemmin mutta reilulla satasella tuli kotiovelle asti toimitettuna mittojeni mukaan tehty puku eikä kukaan kyllä arvannut juhlissa mekon hintaa sinne päinkään kun kysyin! Tilatessa pitää vain ottaa aikavaraa, että ehtii käymään ompelijalla ennen häitä tai jos paketissa tuleekin ihan fiasko niin voi rynnätä vielä kauppaan uutta hakemaan.

 5. Kaunis puku ja varmasti pukee sinua hyvin. 🙂 Istuvan vaatteen netistä ostamisessa on tosiaan riskinsä. Minulla meni vasta kolmannella yrittämällä oikein, vaikka mitat katsottiin todella tarkkaan. Onneksi oli palautusoikeus ja onneksi olin ajoissa liikkeellä.

  Minä kuvittelisin kiharretun avoimen tukan sopivan myös hunnun kanssa. Kuvista toki näin vain osan huntua. Tärkeintä on kuitenkin, että itsellä on hyvä olo valitsemassaan tyylissä. 🙂

  Rentoa juhlapäivän odotusta <3

 6. Hei, löysin vasta nyt ystäväni vinkkauksella blogisi. Voi mahdotonta miten paljosta olenkaan jäänyt paitsi. Olen kahlannut tiedonjanoisesti kesästä 2016 eteen päin postauksiasi huokaillen ihastuksesta. Harmi kun niin moni tarjous on jo mennyt menojaan, mutta eipä haittaa! Hihkun ihan ilosta kun löysin sinut ja ihanan blogisi! Kiitos!! 🙂 ps. Sinusta tulee upea morsia ja tuo puku (huokaus) kuin sadusta! 🙂

 7. Oli valkoinen T-paita ja lila pitkä hame. Kairossa virastossa ”vihkiminen” ei ollut erityisen hieno kokemus. Yksi virkailija yritti saada minua kumartumaan että näkisi tissit papereita kirjoittaessa ja yritti iskeä. Koska mieheni jakoi lahjuksia runsaasti, homma hoitui kahdessa päivässä, jotkut olivat odottaneet viikonkin. Meidät kristityt sitten vihittiin paperilla Allahin nimeen mutta Allah on arabiaksi myös kristittyjen jumala. Virasto oli ainoa vaihtoehtoehto koska kirkollinen vihkiminen ei olisi ollut laillinen Suomessa. Egyptissä muutenkin häiden tärkein osuus on vain avioliittosopimus eli ei kuulosta kovin romanttisesta. Oli sitten tarkoitus järjestää juhlat Suomessa mutta en ole mikään juhlien järjestäjä ja homma on jäänyt. Ehkä vielä joskus…

 8. Näin mekostasi vilauksen aiemmin instassa, ja vitsi näytti hyvältä! En usko itsekään haluavani ihan perinteistä häämekkoa, ei vaan oo mun juttu.

  Mutta asiasta toiseen, tuleeko sulle mieleen jotain primeria (tai kevyttä kosteusvoidetta), jossa olisi fysikaalinen aurinkosuoja? Mikä on kantasi kemiallisiin aurinkosuojiin? Itseäni tuppaavat kasvoilla ärsyttämään, joten fysikaalinen haussa.

  • Bare Mineralsilta löytyisi kaksikin vaihtoehtoa, BB primer spf 30, josta on eri sävyvaihtoehtoja, ja spf 50, joka on vähän rasvaisempi, lähes sävytön.

 9. Mistä olet nuo korvakorut löytänyt? Jos ne on netistä, saisiko linkin. 🙂

  • Nämä ovat itseasiassa ostettu Lindexiltä joitakin viikkoja sitten! 🙂

Kommentointi on suljettu.