London, here I come – edes ihan vähän!

Kuten tiedätte, on minulla ollut aivan valtava ikävä Lontooseen. Seuraan Instagramissa useaa Lontooseen liittyvää tiliä ja olen oikeasti kaupungin kuvia katsellessani usein aivan itkun partaalla – myönnän jopa ihan oikeasti tirauttaneeni ne parit kyyneleetkin! Jokainen kuva, joka on otettu Tower Bridgen alueelta saa mieleni herkistymään. Se oli minun kotini ja pelkkä se ajatus, että asuin siellä tuntui minusta niin hyvältä joka päivä. Rakastin asua siellä!

Olen sanonut, että en halua mennä käymään Lontoossa, sillä siellä vierailu on kuin eksän luokse palaisi: sitä vaan kiusaa itseään tietäen, ettei meistä kuitenkaan tule enää paria.

lontoo-ostolakossa-1-16

Päätin kuitenkin, että ikävä on kasvanut liian suureksi ja minun on pakko päästä käymään Lontoossa. Onneksi Ruotsalaista ei tarvinnut taivutella ideaan, sillä hän tietää, kuinka tärkeä paikka Lontoo minulle on. Varasimmekin siis pari viikkoa sitten liput kolmeksi yöksi Lontoossa ja lähdemme sinne tulevana sunnuntaina.

Ruotsalaiselle on se ja sama, mitä matkan ohjelmaan kuuluu, mutta minulla on tiettyjä juttuja, joita tahdon Lontoossa tehdä. Ne ovat niitä asioita, joita rakastin siellä itse asuessani tehdä ja paikkoja, jossa tykkäsin käydä. Opiskellessani Lontoossa kaksi vuotta sitten Ruotsalainen oli koko tuon ajan niin kiinni töissään, ettei hän voinut kuin kerran nopeasti käydä Lontoossa, joten minulla on paljon paikkoja ja juttuja, jotka tahdon hänen kanssaan nyt jakaa. (Ja hän on niin kiltti, että tietää niiden kaikkien olevan minulle niin tärkeitä, minkä vuoksi hän ei edes yritä ehdottaa muuta puuhaa.)

lontoo-ostolakossa-1-11

Minulle rakkaista rakkain alue on Tower Bridgen alue. Toivon, että säät suosivat meitä, sillä haluaisin istua Tower Bridgen vieressä More Londonin nurmikolla ja syödä take away -sushia. Illan pimetessä haluaisin fiilistellä pientä amfiteatteria jäljittelevää The Scoopia ja sen sykysyisiä ulkoilmaelokuvanäytöksiä.

lontoo-ostolakossa-1-21

Tahdon kävellä toiselle puolelle jokea St Katherine Docseille ja kierrellä sen laitureita iltahämärässä. Kurkata vanhaa taloani ja istua The Dickenns Innissä.

lontoo-ostolakossa-1-14

Haluan kävellä pitkin joen rantaa Tower Bridgeltä kohti South Bankia, London Eyeta ja Big Beniä. Haluan pysätyä katsomaan Millennium Bridgeä ja sen takana näkyvää St. Paul’s Cathedralia.

lontoo-ostolakossa-1-13

Haluan mennä metrolla Camdeniin ja fiilistellä sen outoutta. Haluan syödä jotain Camden Lock Marketilla, katsella ihmisiä ja nauttia olostani.

lontoo-ostolakossa-1-12

Haluan mennä ruokakauppaan ja  fiilistellä sen hedelmäosastoa sekä valmiiksi pakattuja ruokia. Haluan ostaa ruokakaupasta pullon halpaa ja hyvää punaviiniä.

lontoo-ostolakossa-1-15

Haluan mennä illalla pubiin istumaan. Katsoa sinne puvut päällä töistä saapuvia ihmisiä, joille se on kuin toinen olohuone. Ostaa lasillisen talon punaviiniä ja saada kirjaimellisesti lähes piripintaan täytetyn viinilasin.

lontoo-ostolakossa-1-17

Tahdon käydä seisomassa Oxford Circuksella ja käydä katsomassa entisen kouluni sisäänkäyntiä.

lontoo-ostolakossa-1-18

Tahdon mennä bussilla Picadilly Circukseen ja katsella ympärilleni. Tahdon käydä maailman parhaassa drinkkibaarissa Be At Onessa juomassa drinkin, joka on kuin pirtelö. Haluan ostaa viimehetken liput ja käydä katsomassa musikaalin, joka on pyörinyt teatterissa jo parikymmentä vuotta putkeen.

lontoo-ostolakossa-1-20

Tahdon fiilistellä Covent Gardenin tunnelmaa. Kurkkia sisään pieniin liikkeisiin ja pysähtyä katsomaan esityksiä kadulla.

lontoo-ostolakossa-1-23

Toivon, että olen kaiken tuon ja monen muun pienen jutun jälkeen vielä valmis palaamaan takaisin kotiin enkä vaan heittäydy Tower Bridgen jalkakäytävälle makaamaan kuin pahainen kakara huutaen silmät kyynelissä, että minähän en lähde täältä minnekään. Sekin riski on nimittäin olemassa…

lontoo-ostolakossa-1-19

Mitä asioita te haluatte tehdä Lontoossa käydessänne?

7 kommenttia artikkeliin ”London, here I come – edes ihan vähän!”

 1. Oi kuinka ihanasti kirjoitettu <3 Mäkin haluan päästä Lontooseen, varsinkin tämän luettuani 🙂

 2. Lontoo on aivan ihana! Yksi suosikkikaupunkejani maailmassa (New York City on tässä taistossa tosin myös vahvoilla, ja samoin Tokio jätti minuun suuren vaikutuksen. Tykkään muuten myös Tukholmasta ja Helsingistä! Ruotsi kuulostaa tosi hyvältä paikalta asua). Lontoossa on ihan omanlaisensa ihana tunnelma, en osaa sanoin kuvailla mistä se johtuu, mutta on vain! Varmaan heidän kielellänsä/murteellansa on tähän iso vaikutus. (Puhumattakaan kaupungin historiasta, esim. Jack the Ripper ja Beatles, museoista, musikaaleista, shoppailumahdollisuuksista, ravintoloista ja pubeista, ruokakaupoista ja ihanista kaupunginosista…) Jotkin muut suuren yleisön suosikkikaupungit kuten Pariisi ovat paljon vaikeammin lähestyttäviä mielestäni. Oletko käynyt katsomassa Phantom of the Opera -musikaalin (eli Oopperan kummitus)? Jos et, niin se on ihan absolute must! Musiikki ja show seisauttaa joka kerta. (Musikaalifanina pakko mainita tässä että myös varsinkin Billy Elliot ja Hairspray sekä We Will Rock You ja Thriller live ovat loistavia, en tosin tiedä esitetäänkö niitä kaikkia enää missään ;). Minulle tarjoutui joitakin vuosia sitten tilaisuus mennä opiskelemaan Lontoon lähelle yliopistoon, jonka ympäristön maisemat näyttivät henkeäsalpaavilta ja Lontoo olisi aina ollut tunnin junamatkan päässä. Päädyin lopulta pitkällisen harkinnan jälkeen kuitenkin toiseen maahan ja toiseen yliopistoon. En voi tietää mitä menetin, mutta elämä on valintoja… Mutta se on minulle selvää ulkomailla opiskeluni ja työskentelyni myötä, että maailma on nykyään avoimempi kuin ehkä koskaan ennen. Ehkä sinullekin tarjoutuu vielä tilaisuus mennä asumaan Lontooseen vaikka väliaikaisesti työkuvioiden mukana? 🙂

 3. Olen käynyt Lontoossa neljä kertaa, se on Soulin ohella suosikkikaupunkini maailmassa. Kaipaan sitä tunnelmaa; idyllisiä taloja, brittiaksenttia, illan vilinää ja päivän rauhallisuutta. Lempipaikkani on ehdottomasti Oxford street! Nyt kun luin tämän postauksen niin tekee taas mieli päästä Lontooseen 🙂

 4. Lontoossa parasta on tunnelma, musikaalit ja historia(lliset rakennukset). Jännä että Lontoo iskee suomalaisiin vaikka englantilaiset itse ovat sitä mieltä, että Lontoo on kamala paikka.

 5. Hauska yhteensattuma, olen itsekin juuri tällä viikolla lähdössä Lontooseen, muutaman vuoden tauon jälkeen ja ai että olen odottanut! Aion käydä myös fiilistelemässä vanhaa asuinaluetta ja tutustua täysin uusiin paikkoihin. Lontoo on siitä(kin) ihana, että siellä on aina vaan uutta nähtävää ja koettavaa. Ja lempi ravintolat, kuola valuu nyt jo!

  Lontoosta en edes yritä saada aikaan aasinsiltaa, mutta tuleeko mieleesi joki hyvä finnienkuivatusaine? Käytössäni on Mario Badescu, joka on kuin vaaleanpunaista kultaa, mutta hankala matkakäytössä. Haussa on siis joku helpommin reissuissa kulkeutuva.

 6. Oi että, miten ihanasti kirjoitettu ♥ Ymmärrän tunteen! Itse olen vain vieraillut Lontoossa, mutta voin uskoa, että se on ihana kaupunki asua.

  Minäkin menisin ehdottomasti musikaaliin! Kävin vähän aikaa sitten katsomassa siellä Beautiful – The Carole King Musicalin ja voin suositella, oli aivan ihana ♥ Myös Hairiä voin suositella, ja Michael Jackson -musikaalin haluaisin kovasti nähdä myös! Viimeksi jäi vähän harmittamaan, etten suurena Whitney Houston -fanina käynyt katsomassa Bodyguardia, mutta tuttavani kertoi jälkeenpäin sen olevan tosi huono, eli ei harmittanut enää.

  Kivaa reissua! 🙂

Kommentointi on suljettu.