Näillä kosmetiikkatuotteilla lähdin kuukaudeksi reissuun (vähän vähemmän minimalistisesti)

Lähden tänään kuukaudeksi Pariisiin ja pakkasin kaikki matkatavarani 30 litraa vetävään selkäreppuun. Näytin eilisessä postauksessani, mitä kaikkea reppuun mahtui, mutta kosmetiikan osalta mainitsin vain, että tuotteet mahtuivat litran minigrip-pussiin ja yhteen toilettilaukkuun. Lupasin kuitenkin eritellä mukaan pakattuja kosmetiikkatuotteita hieman tarkemmin omassa postauksessaan, joten tässä siis tarkempaa juttua niistä.

Virve Fredman minimalistinen pakkaaminen Ostolakossa blogii

Sanon jo heti alkuun, etten pakannut kosmetiikkaa mukaan matkalle minimalistisesti. Jos kokoaisin matkalle täydellisesti sopivan kompaktin kosmetiikkakokoelman, satsaisin monikäyttöisiin tuotteisiin, mutta koska minulla on kotona jo lähtökohtaisesti paljon kosmetiikkatuotteita, jotka minun pitäisi kuluttaa loppuun eikä suinkaan ostella uusia niiden tilalle, kasasin vain niistä tälle matkalle sopivan kokonaisuuden.

Ongelmanani on myös se, että olen todella huono arvioimaan, kuinka nopeasti kosmetiikkatuotteet kuluvat. Minulla on oikeastaan aina ollut käytössä niin paljon tuotteita samanaikaisesti, etten osaa yhtään arvioida, kuinka pitkäksi aikaa jokin tuote minulla riittää. Tämän reissun missiona olikin siis hieman saada selvyyttä tähän erityisesti ihonhoitotuotteiden osalta.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Kokonaisuudessaan mukaan lähtevien kosmetiikkatuotteideni lajitelma näyttää tältä. Haaveilen, että saisin Aasiaan lähtiessä lähes kaikki meikkituotteeni luomiväristä puuteriin, poskipunaan aurinkopuuteriin ja korostustutteeseen mahtumaan kätevästi magneettipalettiini, mutta tälle reissulle en vielä yhdistellyt niitä siihen.

Lue myös: Mitä kosmetiikkaa lennolle saa ottaa?

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Ihonhoidon puolelta pakkasin mukaani kompaktin valikoiman Laponie of Scandinavian luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita, jotka sain blogin kautta kesällä kokeiluun. Olen testannut näitä jo hieman, joten uskalsin heittäytyä reissullani näiden varaan. Merkin tuotteissa on mukavan minimalistiset sisällöt ja kaiken huipuksi kaikki tuotteet putsarit mukaan lukien mahtuvat hyvin käsimatkatavaroiden nesterajoituksiin. Kokeilen tulevan kuukauden ajan näiden tuotteiden kanssa minimalistista luonnonkosmetiikan ihonhoitorutiinia suurella kiinnostuksella.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Pakkasin niiden lisäksi mukaani myös matkakokoisen korealaisen Klairs Supple Preparation Facial Toner -kasvoveden, jota ajattelin käyttää ihon lisähemmotteluun. Minulla on kotona Ruotsissa läjä käyttöä odottavia kangasnaamioita, mutta en ota niitä Pariisiin mukaan. Tämä korealainen kasvovesi on kuitenkin kerrostettuna loistava vaihtoehto kangasnaamiolle, joten ajattelin sen minikoon täydentävän ihonhoitorutiiniani hyvin.

Lue myös: Roskattomampi vaihtoehto kangasnaamiolle

Lisäksi purkitin 50 ml pulloon aiemmin kehumaani monipuolista Dr. Bronner’s -merkin nestesaippuaa, jota ajattelin käyttää ainakin suihkusaippuana ja pyykin käsin pesussa sekä mahdollisesti jopa hiusten pesussa.

Hajuvedeksi pakkasin mukaani Etelä-Koreasta keväällä ostamani kiinteän hajuvesipuikon ja aurinkotuotteeksi paljon kehumani Heimish Artless Glow Base SPF 50+ / PA+++ -meikinpohjustajan.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Mukaan lähti tietysti myös suuresti kehumani Löwengripin antiperspirantti, joka toivottavasti auttaa jatkossakin huolehtimaan hyvin, ettei minun tarvitse olla jatkuvasti pesemässä niitä vähiä vaatteita, jotka pakkasin reissuun mukaani.

Alemmassa kuvassa näkyy myös minikokoinen hammastahna, jonka seuraajaksi ajattelin alunperin ostaa Pariisista täysikokoisen tuubin, mutta löysinkin itseasiassa kotoa kuvien ottamisen jälkeen puuterimaisen hammastahnan (Pearlsmile), jonka olemassaolon olin kokonaan unohtanut ja jonka otin reissuun mukaan.

Pakkasin mukaan myös LiLashin ripsiseerumin, joka kasvattaa ripsiäni todella tehokkaasti ja jota ilman en halua olla.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Meikkien puolelta olin alunperin suunnitellut pakkaavani mukaan Linda Hallberg Infinitypalette -meikkipaletin, joka on todella monipuolinen. Meikkasin sillä kuitenkin eilen pitkästä aikaa ja tulin siihen tulokseen, että se on hyvä paletti, mutta minulla on kotoisampi olo tällä hetkellä muissa tuotteissa, joten valitsin sen sijaan mukaani useamman erillisen tuotteen – säästelen sitä palettia sitten vaikka sinne Aasiaan.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Luomiväripaletiksi lähti mukaan Rebecca Stellan The Squad Palette eli kuuden luomivärin paletti, jonka neutraalit sävyt ovat loistavia ja jonka tummalla sävyllä rajaan myös silmäni. Sen lisäksi otin mukaan yhden hohtavamman luomivärin, eli Essence Melted Chrome Eyeshadow 02 Iconic -sävyn, josta pidän todella paljon. Olin irrottanut tämän luomivärin omasta rasiastaan, mutta sujautin sen toisen tuotteen rasiaan, jossa onneksi oli tilaa.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Olen ollut viimeaikoina myös aivan erityisen rakastunut Benefit Dandelion Twinkle -korostuspuuteriini ja kun yritin käyttää sen sijaan Linda Hallbergin Infinitypalette -meikkipaletin korostuspuuteria, ei lopputulos näyttänyt läheskään yhtä mieluisalta, joten päätin ottaa mukaani tämän korostuspuuterin. Pakkasin mukaani lisäksi Linda Hallberg Infinity Glass -tuotteen, jota voi käytää niin kasvojen korostuksessa kuin huulikiiltonakin.

Poskipunaksi ja aurinkopuuteriksi valikoitui minikoinen NARS-duo, jossa on Orgasm-poskipuna ja Laguna-aurinkopuuteri.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Meikkipohjaksi valitsin Laneigen tyynymeikkivoiteen ja Wet ’n Wild Photofocus Concealer -peiteaineen, jota olen käyttänyt jo pidemmän aikaa tyytyväisenä. Olisin kaikkein mieluiten valinnut mukaani yhden todella hyvän kivipuuterin, mutta koska minulla ei tällä hetkellä ole sellaista, nappasin mukaani japanilaisen Cezanne-merkin melko hyvän, mutta ihan vähän liian tumman kivipuuterin ja By Terry Hyaluronic Hydra-Powder -irtopuuterin.

Lisäksi mukaan lähti NYX Micro Brow Pencil -kulmakynä, bareMineralsin voidemainen luomiväri/luomivärinpohjustaja ja Shiseidon ripsiväri.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Huulimeikiksi valikoin mukaani kaksi huulipunaa, joista toinen on täydellisen nude Linda Hallberg Fantastick Pink Opal -huulipuna, joka sopii myös poskipunaksi. Toinen puna taas on MAC Ruby Woo, joka on täydellisen kestävä, kaikille ihonsävyille sopiva kirkkaan punainen huulipuna.

Lue myös: Haluan meikata kuin ranskalainen nainen

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

En ottanut mukaan erillistä kulmageeliä tai hulirasvaa, sillä niiden molempien tilalla ajattelin käyttää kokeiluun saamaani Laponie of Scandinavia All-Around Balm -monitoimibalmia. Tämä balmi sopii hoitamaan myös kuivia kynsinauhoja ja muutenkin mitä tahansa kuivia ihoalueita, joten en esimerkiksi edes ottanut erillistä silmänympärysvoidettakaan mukaan (myös merkin kosteusvoide käy silmänympäryksille).

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Mukaan lähtevien meikkaustarvikkeiden valikoima ei sekään ole ihan niin optimaalisen kompakti kuin mitä se voisi olla, mutta testailen, kuinka selviän näillä tarvikkeilla. Mukaan lähtivät Shiseidon loistavat ripsentaivuttimet, Linda Hallberg The Powder Puff -puuterivippa sekä muutama muu meikkisivellin.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

En ottanut reissuun mukaan liiemmin hiustuotteita, mutta alla olevassa kuvassa vilahtaa LUSHilta hankkimani palahoitoaine, josta olen tykännyt paljon. Ostin tämän alunperin miehelleni, mutta kokeilin sitä itsekin ja tulin siihen tulokseen, että se on kätevä ottaa matkalle mukaan. Tulee olemaan mielenkiintoista kokeilla, kuinka palahoitoaine toimii kärsineessä tukassani pidemmällä aikavälillä.

Ajattelin tosiaan kokeeksi pestä hiukseni Dr. Bronner’s -merkin monitoimisaippualla ja mahdollisesti sitten hankkia Pariisista itselleni nestemäisen tai kiinteän shampoon. Hiuslatvojen lisähoitoon ja silotteluun ajattelin käyttää tarvittaessa vain Laponie of Scandinavian öljyä, mutta näiden kuvien ottamisen jälkeen purkitin vielä luottotuotteeni eli Bonacuren latvasuojan tuubin jämät erilliseen purkkiin, jonka pakkasin mukaan.

Lue myös: Näin hoidan hiuksiani – 10 vinkkiä

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Muiden kauneudenhoidon välineiden osalta pakkasin mukaani kaksi ponnaria ja pari hiuspinniä, hiusharjan, pienen lasiviilan, kynsileikkurit, FOREO LUNA 3 -kasvoharjan, FOREO ISSA -sähköhammasharjan, epilaattorin, Geisha Shaver -höylän (jonka vaihdettavasta terästä olen varautunut luopumaan lentokentän turvatarkastuksessa), kasvokarvat poistavan jousen, Tweezerman-pinsetit sekä Soulista viime syksynä ostetun Water Peeling -ihonhoitolaitteen, josta varmaankin joskus vielä kirjoittelen blogiin.

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Minulla on siis mukanani enemmän kosmetiikkaa kuin mitä pakkaisin Aasiaan, mutta tämä kuukauden reissu Pariisiin on minulle hyvä testimatka. Toivon, että palaan kotiin mukanani vähemmän kosmetiikkaa kuin Pariisiin mennessä ja koska tosiaan matkustan vain pelkillä käsimatkatavaroilla, en voi liiemmin shoppailla sitä lisää.

Olen etukäteen asennoitunut vartalovoiteen, shampoon ja uuden ripsivärin hankintaan sekä mahdollisesti ostamaan uuden kulmakynän, mikäli vanha kulmakynäni loppuu. Saatan myös joutua ostamaan muutaman vaihtoterän kestohöylääni. Muuten tuleekin sitten ehkä olemaan hyvin haastavaa tutkia Pariisin Sephora-myymälöitä ilman, että ostan mitään… Katsotaan, kuinka siinä käy!

Ostolakossa kosmetiikat matkalle mukaan Virve Fredman

Kuinka paljon kosmetiikkaa te pakkaisitte kuukauden reissulle?

 

 

 

 

16 kommenttia artikkeliin ”Näillä kosmetiikkatuotteilla lähdin kuukaudeksi reissuun (vähän vähemmän minimalistisesti)”

 1. En jaksa keskittyä noihin meikkeihin, joita on minun näkövinkkelistäni tosi paljon, mutta varmaan joillekin liian vähän tai juuri sopivasti.
  MUTTA nestesaippua 50 ml.. ja käytät jopa pyykkiin ja hiuksiin suihkun lisäksi???? Riittääkö tosiaan? Vai onko mukana erikseen vielä shampoo?

  Vastaa
  • Katson tosiaan, miten riittää ja mitä pitää ostaa sitten lisäksi. Tuossa on tiivistekoostumus, eli käytän suihkussa vain pari pisaraa. 🙂

   Vastaa
 2. Musta on aiiiivan ihana pakata kosmetiikka-settiä mukaan matkalle. Viimeksi huomasin, että kasvovettä kului enemmän kuin osasin odottaa, myös vartalorasvaa olis tarvinnut enemmän.. Mutta löytyihän sitä sit sieltä. Meikkejä tuli sit pakattua liikaa.. En kertakaikkiaan jaksanut meikata kuin ehkä 2 iltana ja sekin hyvin kevyt ripsari-huulikiilto-tyyliin. Seuraavalle pitkälle reissulle mietin ottavani kestovärin ja tauvutuksen ripsiin, kun omat on kuitenkin lähes värittömät. Enpäs tiedä, oletko sä koskaan ottanut?

  Vastaa
  • Minulla on niin hennot ripset, että niidenkin jälkeen lopputulos on sen verran vaisu, että laittaisin silti ripsiväriä, mutta monille tosiaan riittää hyvin. 🙂

   Vastaa
 3. Mulla on aina ongelmana kosmetiikan pakkaus. Asun Lontoossa ja lähden käymään kotona viikon visiitillä Suomessa ja ajattelin pakata puhdistusgeelin sijaan Flow kosmetiikan kasvosaippoan ja pieniin 25ml purkkeihin kosteusvoiteen, cleansing balmin ja kasvoveden. Vähän jännittää tulevatko riittämään. En uskalla ottaa riskiä ja lainata äidin tuotteita, koska edellisellä kerralla kasvot räjähti täyteen ongelmia. Toki olisi ihanaa ostaa ihonhoito tuotteita Suomesta, mutta pelkillä käsimatkatavaroilla matkustamisen kanssa vähän vaikeaa. Onneksi aurinkosuoja sentään on pienessä tuubissa, mutta muuten täytyy olla luova pakkaamisessa. Onneksi muiden matkatavaroiden kanssa ei tarvitse tuskalla, koska olen vuosien varrella oppinut hyvin minimalistiseksi pakkaajaksi. 😀

  Vastaa
 4. Itse olen todella paljon laiskempi ihonhoidon suhteen, joten käsimatkatavaramatkoille pakkaan yleensä aqualanL:n kasvorasvaksi ja meikinpoistoon ja käsivoiteeksi etc. Rakastan myös hamstrata pieniä kosmetiikkapakkauksia matkakäyttöön (Saksasta esim DM:llä hyvä valikoima, briteistä ostan aina Bootsilta Perspirex-minidödön ja uusi himon kohde on Benefitin minit).

  Sellainen tuli mieleen, että shampoon loppuessa voisit yrittää etsiä ranskalaisen Ma Provance -palashampoon, jos et ole aiemmin kokeillut?

  Vastaa
 5. Mulla lähtis varmaan kappalemäärällisesti mukaan puolet noista, jos tietoisesti yrittäis pakata mahdollisimman vähän, niin ehkä kolmasosa (korostustuotteet, kulmakynä, moni pensseleistä ja vikan kuvan härveleistä on semmosia mitä en normaalistikaan käytä). Itellä kuitenkin lähtis ehdottomasti mukaan kynsisakset (ne tarvii jo parin päivän reissulla, kun kynnet tuntuu aina kuivuvan lentokoneessa heti (ja niitä voi tarvittaessa käyttää moneen muuhunkin)), topsipuikkoja (koska kuukausi on mulla liian lyhyt aika kokonaisen uuden rasian käyttämiseen edes puoliksi), ja nykyään ehkä pieni käsidesi. Ja tyhjä muovipullo, vai olikohan sitä sun edellisessä pakkauspostauksessa? Monesti kyllä tulee reissuun pakattua jotain tuotteiden jämiä, ajatuksena käyttää ne loppuun siellä niin ettei tarvitsisi kantaa takaisin, mutta sitten ne vaan riittää ja riittää ja lopulta saa reissun aikana ehkä sen yhden käytettyä!

  Vastaa
  • Minun pitäisi vielä löytää jostakin sellaoset kynsisakset, joissa on nii myhyt terä, että voi ottaa koneeseen kun matkustan vain käsimatkatavaroilla.

   Jos jollakin on vinkkejä niin kertokaa! 🙂

   Vastaa
   • Mulla on ihan perus Fiskarsin kynsisakset olleet aina mukana. Finavia sivujen mukaan terien max pituus saranakohdasta mitattuna on 6cm, joten aika isot sakset saa olla mukana 🙂

    Vastaa
 6. Ei liity postaukseen mutta olisi kysymys korealaiseista bb-voiteista. Yksikään vaaleahipiäiselle sopiva sävy ei sovi kovinkaan lämminsävyiselle iholle. Taittaa usein kasvot harmaaksi. Olen ajatellut että korealaiset ovat itse suht kellertävän sävyisiä iholtaan niin perustuuko ihon sävyn kirkastaminen tähän ”keltaisuuden taittamiseen” pois?

  Vastaa
 7. Matkustan paljon, ja ostan sen takia tuotteet aina silläsilmällä että kuinka ne sopivat reissuihin. Siksi esimerkiksi isot pumppupullot joissa on terävä nokka (kuten etude housen puhdistusöljy) ovat aivan no no. Liian monta kertaa purkki on lukosta huolimatta vuotanut matkalaukkuun. Ostin juuri itselle Laponien puhdistumaidon, sillä siinä on täydellinen pakkaus matkalle mukaan! Yhden tai kahden yön reissuihin olen muuten pakannut rasvan ja/tai puhdistubalmia piilolinssien säilytyskoteloon. Pieni koko, mutta yllättävän paljon mahtuu ainetta mukaan!

  Vastaa
 8. Mukavaa reissua! Tee ihmeessä postaus lushin palashamppoosta sitten kun oot saanu enemmän kokemuksia, toivomus! Itsekin käytin muutama vuosi sitten niitä, pari semmoista vaaleanpunaista nyt New nimellä myytävää ihanantuoksuista shamppoopalaa ja yhden Honey i washed my hair palan. Katselin lush sivuja kun en ollut varma muistanko nimiä oikein ja oi että kuinka kiinnostavia uutuuksiakin oli tullut, esim. Coconut rice cake ja Angel hair.
  En ylipäätään muista miksi lopetin niitten käytön, ehkä unohtui tilata ja käyttöön jäi muita tallessa olevia. Hiukset oli hyvässä kunnossa kun niillä pesi, pitää tilata uudestaan. Normaaleja hoitoja ja tehohoitoja tuli kyllä käytettyä myös.
  Mikä palashampoo sulla nyt siellä käytössä?:)

  Vastaa
  • Minulla on siis vain palahoitoaine, ei vielä palashampoota. Sellaiseen pitäisi kuitenkin varmaan siirtyä kotonakin sitten, kun shampoot loppuvat. 🙂

   Vastaa

Jätä kommentti