Zapping with Lancome

Äitini kynsilakkalaatikkoa penkoessani törmäsin lakkoihin, jotka olivat mieletön juttu lähes 15 vuotta sitten (vuonna 1998?). Olin unohtanut näiden olemassaolon kokonaan kunnes taas näin pullot ja muistin lakkojen idean.

Lancomen Vernis Zapping Peel-off -lakat olivat siis kynsilakkoja, joiden ideana oli, että koko lakkaus on helppoa repäistä kynsistä pois yhtenä liuskana eikä lakanpoistoaineelle ollut tarvetta.

Kynnet siis lakattiin ja väriä pidettiin kynsissä, kunnes se alkoi kyllästyttää (näiden kirkkaiden värien kanssa siihen meni yleensä päivä tai kaksi) ja sitten kynnen tyvestä lähdettiin vaan rapsuttelemaan lakkausta irti.

Jos oli oikein taitava, sai koko kynnen irtoamaan yhtenä liuskana. Yleensä ei ollut.

Käytännössähän näissä ei siis ollut mitään järkeä, sillä lakkojen kärjet alkoivat kuitenkin kulumaan ja lohkeilemaan nopeasti juurikin lakkojen idean vuoksi.

Mutta silti aivan loistavan luova idea. Kuten olivat crackle-lakatkin silloin. Tai lämpötilan mukaan väriä muuttavat kynsilakat (nykyään Nubar-merkin Moodies-lakat).

Muistaako joku nämä lakat tai joitain muita menneiden aikojen lakka-innovaatioita?

16 kommenttia artikkeliin ”Zapping with Lancome”

 1. mielenkiintonen idea, harmi kun et ollut laittanut kynnelle sitä malliksi? 🙂

 2. Mahtavaa! Mulla oli toi oranssi! Tai sitten joku halpisversio, jos niitä oli olemassa. Merkkiä en kyllä varmasti muista, mutta nuo tuollaiset lakat kylläkin!

 3. hahaaa, mulla on ollut tommoinen liuskana lähtevä lakka! ei se kyllä kauaa pysyny, mutta lähti sitäki helpommin :p se oli mun eka oma lakka <3 😀

  -tiippa

 4. Kyllä muistan 😀 Taisipa olla vielä ensimmäisiä kynsilakkojani, värinä ruohonvihreä joka nykyään on mielestäni yksi kammottavimpia värejä..

 5. Lumene Natural Coden kynsilakat saman merkin aluslakalla toimivat lämpimän veden alla melkein samalla tavalla :p

 6. Aika hyvä idea itseasiassa! 😀 Itse inhoan poistoaineella läträystä, ja tuollainen voisi toimia minulle jos tosiaan lakat olisivat vähän kestävämpiä ja jos repiminen ei vahingoittaisi kynttä.

 7. Ei ole kauaakaan, kun mietin juuri näitä lakkoja. En tosin muistanut niiden nimeä. Tosi käteväähän tuo olis, jos eivät halkeilis kynsien kärjistä. Minä voisin ostaa moisen jos niitä vielä valmistettais, ihan jotta saisin rapsutella. 🙂

  Sissi

 8. Mulla on pari sormea, jossa melkein lakka kuin lakka tekee tuota. En tajua miksi, mutta niistä saa muutaman päivän jälkeen nostettua lakan yhtenä kappaleena irti, ja alla kynnen pinta on ihan ehjänä.

  Mutta väriä lämpötilan mukaan vaihtavia lakkoja on myös Claire's-merkillä, ihan vinkiksi jos Nubarin versioita on jonkun vaikea löytää.

 9. Hahaa pistän paremmaksi, mulla oli pienenä nallenmuotoinen lila kynsilakkapullo jonka kynsilakka lähti pois vedellä 😀 oli kiva yllätys kun pesi kädet.. Mulla muuten lähtee myös osasta kynsistä oikeastaan mikä tahansa lakka kokonaisena, varsinkin etusormista!

 10. Minäkin poistan lähes aina lakat repimällä – merkistä riippumatta. Alan kyllä epäillä, että vika on lakkaajassa eikä lakoissa, sillä mulla kynsilakat lohkeilee aina jo päivässä kärjistä 🙁

 11. Oi muistan minä nuo! Olisin niin kovasti tahtonut tuollaisen, mutta äidin mielestä en tarvinnut tyyristä lakkaa. Olin niin kovin katkera koulukaverille jolla yksi tuollainen oli 😀 Oi elämää, oi aikoja.

 12. En muista, mutta tuli mieleeni näistä kun kerran kokeilin Wet'n Wildin kirkasta lakkaa, niin se toimi juurikin noin 😀 Tuskin oli tarkoitus… Se saattoi myös olla päällyslakka ja suoraan kynnelle laitettuna toimi noin, mutta rentouttavaa hupia siitä sai kun repi noita lakkoja kokonaisina liuskoina irti!

 13. Voi vitsit, olen muistellut näitä aina välillä, mutta harmikseni pullo on jo lentänyt roskiin, niin en ole päässyt kunnolla fiilistelemään (toimisikohan vielä?)! Meillä oli tuo oranssi! 🙂

 14. Muistan omistaneeni tuoksulakkoja suurinpiirtein 90-luvun puolessa välissä ala-aste ikäisenä, eli nekään ei mikään uusi juttu ole. 🙂 En kyllä mitään Lancomen hintaa maksaisi tuollaisesta lakasta, mutta aika hauska idea. 😀

 15. Mä niin muistan, kun nuo tuli markkinoille! Harmiksi ne oli sillon liian kalliita teinin kukkarolle, joten tyydyin ihastelemaan mainoksia.

Kommentointi on suljettu.