Käyttäisitkö ylellistä kissankakkavoidetta?

No niin, hyvät kosmetiikkasisaret ja -veljet, nyt olisi aika täräyttää verkkoon jotain sellaista, mitä ette ehkä olleet varmasti halunneetkaan kenenkään edes keksivän, mutta joka silti keksittiin. Joku on nimittäin mennyt kehittämään kissan kakkaa hyödyntävän ihonhoitolinjan. (Jostain syystä alitajuntani vaikutuksesta kirjoitin aluksi ihan oikeasti inhonhoitolinjan…)

Kopi Luwak Anti-pollution Brightening Oxygen 3 step Treatment

Tuo ”joku” on tässä tapauksessa brittiläinen luksusmerkki Hermetise, joka myy kolmiosaisen tuotelinjansa tuotteita 1664 dollarin kappalehinnalla ja koko upean kolmen tuotteen setin saa 4994 dollarin erikoishintaan (jep, osta kaikki ja maksa vielä kaksi dollaria ekstraa…). Kuulostaa viehättävältä, vai mitä?

Jos luovutaan varsinaisesta spektaakkelinhakuisudesta, niin ihan tosiasiassa tuotteiden raaka-aineena ei suoranaisesti kuitenkaan ole kissan kakka, vaan sitä hyödyntäen saatu ainesosa.

Kopi luwak anti-pollution oxygen brightening treatment

Luksustuotteet sisältävät paitsi 24K kultaa myös Kopi Luwak -tehoainetta, joka on itseasiassa maailman arvokkainta kahvia. Kahvi itsessään ei kuulosta epäilyttävältä, mutta tässä nimenomaisessa Kopi Luwak -kahvissa ja sen valmistuksessa on pieni juttu, joka tekee siitä erityistä ja jopa hieman ällöttävää.

Kopi Luwak -kahvi, tunnetaan myös sivettikissakahvina. Kahvin nimi juontuu siitä, että sitä oikeastaan tavallaan valmistavat sivettikissat. Sivettikissat tykkäävät nimittäin herkutella kahvipuun hedelmillä eli kahvimarjoilla, joiden sisällä on tavallisesti pari kahvipavuksi kutsuttua siementä. Sivettikissojen ruuansulatus ei kuitenkaan kykene pilkkomaan kahvipapuja, jotka sitten suoliston läpi kulkiessaan ja vatsahappojen sekä ruuansulatusentsyymien aikaansaaman käymisreaktion vaikutuksesta saavat ainutlaatuisen aromin, jossa on kuulemma karamellisia ja suklaisia vivahteita. Sulamattomat pavut poimitaan kissojen ulosteesta ja jalostetaan siitä sitten eteenpäin.

Sivettikissakahvilla on Wikipedian mukaan hintaa n. 30€/100g ja kupillisesta niistä tehtyä espressoa voi joutua pulittamaan jopa 50 euroa, eli ne ovat todellakin arvokkaita ja juuri tuota mahtavaa tehoainetta nämä luksustuotteet nyt sitten sisältävät.

Kopi luwak anti-pollution oxygen brightening treatment step 2

Jos joku pyörittelee silmiään ja miettii, että kuka ihme tällaisiakin muka ostaa, niin minun aina raksuttavat vanhan kosmetiikkamyyjän aivoni keksivät näille heti kaksi hyvin potentiaalista asiakasryhmää:

 • Crazy cat lady, jolla ei ole omia lapsia ja joka kissoja kohtaan tuntemansa suuren rakkauden myötä arvostaa kaikkea, mitä kissat tuottavat. Aivan kuten äidit esittelevät ylpeinä pikku-Einarinsa kopiopaperille sutimaa vesiväritöhryä ja kokevat sitä katsoessaan katsovansa tulevan Picasson kädenjäljeä, voi crazy cat lady kokea vastaavaa ylpeyden tunnetta siitä, kuinka pikkuisen kisulin tuotoksilla tehdään mullistavia juttuja.
 • Crazy cat lady tai kissaton henkilö, jolla on tai ei ole omia lapsia, mutta joka ei missään tapauksessa tahdo, että hänen perintönsä menee perikunnan jaettavaksi ja käyttää sen mielummin vaikka kissankakkavoiteisiin kuin jättää kellekään penniäkään. Jos voiteiden mullistavat koostumukset sitäpaitsi ovat vähänkään niin tehokkaita, kuin niiden lupaillaan olevan, niin hän voi kuolla sekä kauniina että vahingoniloisena.

Ja minä kun olen mennyt sanomaan, etteivät länsimaalaiset merkit muka oikein tunnu enää keksivän mitään oikeasti erilaista!

Merkin valloittavista ihonhoitotuotteista voi lukea lisää täältä.

Step 3 - Kopi luwak anti-pollution oxygen brightening treatment

Mitäs sanotte näistä tuotoksista?

24 kommenttia artikkeliin ”Käyttäisitkö ylellistä kissankakkavoidetta?”

 1. Komeat purkit ja ehkä tuo alaosan ruskea väri viittaa… no siihen itseensä 😀

 2. Ihan vaan tuli mieleen miten joku on löytänyt nämä karamelliset kahvipaput kakkapalleroiden seasta ihan en ekana suuhuni laittaisi enkä tiedä laittaisinko rahojani tämän hintaiseen kakkaan!

  • Hahhaa, joo, se näiden kahvipapujen löytymistarina kyllä vähän kiinnostaisi… 😀

 3. Sivettikissahan ei ole kissaeläin vaan kuuluu sivettieläinten heimoon. Että siinä mielessä meni vähän puihin ainakin kuvaus crazy cat ladystä. Toisaalta onko se parempi että ainesosa on sivettikissan ulosteesta.

 4. Kopi Luwak -kahvi on ”sensaatioarvonsa” vuoksi suosittu tuliaisostos Indonesiasta, tuotiin sitä sieltä siksi itsekin. 😉 Mieheni mielestä kahvi oli ihan ok:n makuista, itse en ”harmillisesti” juo lainkaan kahvia…

  • Olisihan sitä kyllä mielenkiintoista maistaa, vaikka ajatuksena vähän häiritseekin… 😀

 5. Olipa klikkihakuinen otsikko… Sivettikissa ei ole edes ole kissaeläin. Voiteessa ei ole siis kakkaa, vaan käyneitä kahvipapuja, eikä se tule kissasta.

 6. Missä kohtaa sitä kissanpaskaa nyt siis on? Voide on kahvivoidetta, eikä siinä ole pienintä hippustakaan ulostetta, mutta jutun tarkoitus olikin ilmeisesti vain esitellä muka-hauskoja journalistisia ”kykyjäsi”.

  • Joskus vain käy niin, etteivät huumorintajut kohtaa eikä sille vain voi mitää. 🙂

  • Mua ainaki nauratti kissankakkavoide! Tässähän on kyse siitä, että joku kosmetiikkafirma on keksinyt hullun idean ja yrittää lypsää rahaa hyväuskoisilta kuluttajilta. Eikä siinä mitään vikaa ole jos joku tämän voidesetin ostaa ja siitä tykkää, ei se ole minulta pois. Itse en ostaisi:)

   Mun mielestä Virve tekstit on hauskoja ja ymmärrän Virven huumoria. Jos et tykkää tämän tyyliset huumorista, älä lue blogia 🙂 Mä olen lukenut tyytyväisenä n.4 vuotta koska tykkään tällaisesta kirjoitustyylistä.

   • Kiitos, Leena <3

    On tosiaan hankalaa keksiä juttuja, jotka naurattaisivat kymmeniä tuhansia, joten yleensä on vain parasta tyytyä löytämään se oma kohderyhmä, joka jakaa samanlaisen huumorintajun ja pidättäytyä siinä. Onneksi minulla on ollut onni löytää paljon lukijoita, jotka ovat ookoo juttujeni tason kanssa eivätkä turhaan odota täältä voivan löytyä suurempia journalistisia "kykyjä" ilman alan koulutusta. 🙂

    • Mä olen ollut lukija alusta asti eli lähestulkoon kymmenen vuotta mutta viimeisen vuoden tai parin aikana taso on laskenut niin rajusti että taidan lopettaa lukemisen tähän.

    • Mä rakastan Virve sun huumoria, se on niin hervotonta 😀 Monta hauskaa hetkeä tämän blogin parissa on tullut vietettyä ja siteerattua juttuja puolisolle, joka ihmettelee niitä nauruntyrskähdyksiä ja hekotuskohtauksia.

     Älä vaan lopeta! On niin ihanaa, kun jollain on kanttia heittää tsoukkia netissä, jossa kaikki ymmärretään tahallaan väärin ja ryppyotsaisesti.

 7. Sun täytyy vinkata voiteista Jeffree Star´ille! Se ku tykkää kokeilla kaikkea hullua. Eikä hinta ole hänelle esteenä.
  Fingerpori sarjiksessa oli sivettikissan kahvia verrattu Jari Sillanpää-kahviin. 🙂 Täällä (Suomessa) oli jokin aika sitten myynnissä Jari Sillanpää kahvia…

 8. Pakko tulla kommentoimaan, että kyseistä kahvia maistaneena, se oli parhaimman makuista kahvia, jota olen koskaan juonut!:D

 9. ’Kakkakahvista’ olen lukenut, en tosin tiedä, olisinko valmis ostamaan.. syödäänhän hunajaakin, joka on mehiläisen ruoansulatuksen tuotos.

  Hiukan samalla menetelmällä saadaan kosmetiikan tunnettua raaka-ainetta argan-öljyä, jota on kutsuttu vaikka millä runollisilla nimillä.. Marokon nestemäinen kulta jne. Kyseistä ihme-eliksiiriä on perinteisesti tuotettu vuohien jätösten seasta kerätyistä siemenistä… Tiedä sitten, kuinka nykyinen arganöljytuotanto toimii, ja onko lopputuloksilla miten suurta vivahde-eroa.

  • Itseäni on tituleerattu monesti crazy cat ladyksi. Vaikka kyseessä ei ole kissa, itseäni heti huoletti sivettikissojen kohtelu eli onko tuotanto eettistä.

 10. Julmuudella ”kauneutta”. Onpa masentava brändi, joka pelkästään selvästi sensaationhakuisesti haluaa palstatilaa käyttämällä sivettikissan ulostetta. Kannattaa googlata ”civet cat cruelty” ja veikkaan, että ihmisten mainitsema kyseinen kahvi tai tälläinen älytön tuotesarja ei tunnu enää yhtään kiinnostavalta, vaan julmalta ja sydämettömältä.

  • Tästä olin tulossa itsekin kommentoimaan. En missään nimessä tukisi kosmetiikkayritystä joka hyödyntää eläimiä tällä tavalla. Sivettikissakahvikin oli ”ihan ok” kun papuja vielä luonnonvaraisten sivettikissojen ulosteesta poimittiin, mutta sitten homma ns. räjähti käsiin ja sitä myöten myös eläinten kaltoinkohtelu yleistyi niin että kysynnän ja tarjonnan lait kohtaisivat…

  • Joo, muakin ensisijaisesti ällöttää homman epäeettisyys ja eläinten olot. Kopi Luwak-kahvibisneksen epäeettisyydestä on pidetty mekkalaa ja kirjoitettu artikkeleita, mutta ei näköjään läheskään tarpeeksi. 🙁

 11. Jep nillittäjät, vaikka tuote ei sisällä kissanpaskaa, niin yksi ainesosa kuitenkin on kerätty eläimenshaissen sisältä.

  Jos jokin kosmetiikkafirma kiinnostuu aiheesta, niin meiltä saa raaka-aineeksi ihan ilmaista katinkakkaa, saa tulla hakemaan vaikka joka päivä. Kissamme eivät ole free range mutta muuten ihan onnellisia ja virikekämppäkisuja.

Kommentointi on suljettu.