Kuka on Virve Fredman?

Kuka on Virve Fredman

Olen 33-vuotias, Ruotsin Tukholmaan vuonna 2015 rakkauden perässä muuttanut, estenomiksi opiskellut bloggaaja ja yrittäjä, joka on työllistänyt itsensä koko työhistoriansa ajan kosmetiikka-alalla erilaisissa työtehtävissä myyjästä kosmetiikan verkkokaupan maapäällikköön.

Tarkemmasta työhistoriastani voi lukea lisää tästä postauksestani.

Olen pitänyt alunperin Ostolakossa-nimellä kulkenutta blogiani vuodesta 2009 lähtien. Blogini aihepiiri oli aluksi pelkkä kosmetiikka ja aloin kirjoittaa blogiani hieman tavallisesta poikkeavasta näkökulmasta: olin kosmetiikkamyymälässä töissä oleva kosmetiikka-addikti, jonka kotona oli aivan liikaa kosmetiikkaa ja päätin, että kosmetiikan ostamiselle on laitettava stoppi.

Blogin alkuaikoina keskityin esittelemään loppuunkäyttämiäni kosmetiikkatuotteita ja blogin lukijat saattoivat seurata, kun yritin parhaani mukaan olla ostamatta lisää kosmetiikkaa. Ote lipsui vähitellen hieman (ja joskus vähän enemmänkin), blogin lukijamäärät kasvoivat ja aloin keskittyä blogissa enemmän uusien kosmetiikkatuotteiden esittelyyn.

Blogivuosieni aikana lukijani ovat myös voineet seurata elämääni ja asumistani Tampereella, Helsingissä, Lontoossa, Tukholmassa ja Bangkokissa sekä päässeet mukaani matkoille ympäri Aasiaa ja Eurooppaa.

Vuonna 2016 kiinnostuin Japanin matkallani korealaisesta kosmetiikasta ja aloin kirjoittaa siitä blogiini enemmän. Tämän myötä kiinnostus korealaista kosmetiikkaa kohtaan lisääntyi Suomessa ja pääsin kehittämään silloiselle työpaikalleni eli Elevenin verkkokauppaan Suomen laajimman korealaisen kosmetiikan valikoiman.

Julkaisin myös alkuvuodesta 2019 WSOY:n kustantamana esikoisteokseni Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon. Kirjasta voi lukea lisää täältä.

Sain myös tilaisuuden luoda vuonna 2020 myyntiin tulleen ihonhoitobrändin Be Here Now Skincare, josta voi lukea tarkemmin täältä.

Be Here Now Skincare tuotteet kokemuksia Virve Fredman

Kesällä 2019 työskentelin neljättä vuotta Tukholmassa ruotsalaisen kosmetiikan verkkokaupan Suomen maapäällikkönä. Työstäni voi lukea lisää täältä. Halusin kuitenkin laittaa elämäni totaalisen uusiksi ja säästöjeni turvaamana irtisanouduin päivätyöstäni. Päätin alkaa parantaa elämäni laatua loputtoman uraputkessa painamisen sijaan. Postaukseni asiasta voi lukea täältä.

Olin jo vuosia ollut kiinnostunut minimalismista ja saanut erityisen kipinän vähentää tavaroitamme, kun vuonna 2018 asuimme mieheni kanssa puoli vuotta Thaimassa, josta käsin tein etätöitä Ruotsiin, kirjoitin kirjaani ja pyöritin blogiani. Matkan aikana tajusin, kuinka vähän tavaroita tarvitaan hyvään elämään, joten kun kesällä 2018 palasimme takaisin kotiin Tukholmaan, aloimme karsia tavaroitamme rankalla kädellä.

Blogini kaikki minimalismiin liittyvät postaukset löytyvät täältä. 

Parin viimeisen vuoden aikana elämästäni on siis karsiutunut niin turhat tavarat kuin päivätyökin ja nykyään eläin leppoistettua ja minimalistista elämää säästöjen ja blogityön turvaamana. Olen kertonut puoliksi vitsaillen, mutta silti varsin tosissani, kuinka olen hypännyt testieläkkeelle. Aiheesta voi lukea lisää täältä. 

Minimalismin myötä olen ymmärtänyt, kuinka vähän hyvään ja onnelliseen elämään oikeastaan tarvitaankaan ja hyppy ulos suorituskeskeisestä työelämästä on parantanut elämänlaatuani merkittävästi. Olen minimoinut stressin sekä keskityn nyt kehittämään itseäni ja osaamistani. Yrittäjänä laitan fokukseni sellaisiin työtehtäviin, joista innostun ja nautin erityisesti siitä, ettei töitä ole juuri nyt pakko tehdä hiki hatussa, kun oma talous sallii vähemmänkin työtahdin.

Tästä postauksesta voi lukea lisää siitä, kuinka paljon kulutan rahaa kuukaudessa.

Nykyään bloggaan edelleen kosmetiikasta, mutta kirjoitan blogiini paljon myös muusta elämästäni. Minimalismi, kirjat, oma hyvinvointi, raha ja erityisesti matkailu ovat kaikki blogissani näkyviä aiheita. Minua voi seurata myös Instagramissa, jossa olen aktiivinen erityisesti Instagram Stories -tarinoiden puolella.

– Virve