Naamiolla vai ilman?

Sanotaan, että suutarin lapsella ei ole kenkiä ja blogini kohdalla olette viimeaikoina jo varsin usein varmasti huomanneet sen pitävän paikkansa. Paitsi että olen nykyään laiska ja saamaton silmämeikeillä leikkijä ja kynsilakoilla iloittelija, on myös ihonhoitoni lipsunut huomaamattani alueelle, jolla tahdin määrää mukavuus.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tajusin eräänä päivänä minusta tulleen aivan suunnattoman laiska käyttämään kasvonaamioita. Siinä missä ne olivat minulle ennen osa viikkorutiinia ja arjen hemmottelua, en ole enää aikoihin jaksanut käyttää niitä säännöllisesti.

En oikeastaan osaa edes sanoa, miksi en enää ole aikoihin liiemmin käyttänyt kasvonaamioita. Poikkeuksen tekevän kosteuttavat naamiot, jotka voin jättää iholle yön yli, mutta muuten naamioiden käyttö on jostain kumman syystä vaan jäänyt. Eikä tuo kosteuttavien, yön yli jätettävien naamioideni kestosuosikki Lumenenkaan kosteusnaamio ole viimeaikoina enää liiemmin kasvoilleni päätynyt…

Minulla on asiaan aina kyllä loistavia (teko)syitä. En ehdi tai en jaksa ovat ne käytetyimmät höystettyinä onliiankylmällä (!) tai eivaanhuvitalla. Innostun kyllä usein uusista kasvonaamioista niitä silloin tällöin kokeillessani, mutta jotenkin en vain enää nykyään ole osannut pitää niitä osana arkirutiiniani.

Ehkä se johtuu siitä, että sisäinen kosmetiikkaskeptikkoni miettii, että joo, tuntuuhan se iho toki nyt hyvältä välittömästi naamion käytön jälkeen, mutta onko siitä oikeasti jotain pysyvämpääkin hyötyä, jos käytän aikaa näiden kanssa läträilyyn. Enkö muka voi vaan laittaa aamuin illoin nassuuni iholleni sopivia, sille jätettäviä hoitotuotteita ja nauttia siitä, että ne kosteuttavat, hoitavat, heleyttävät, kirkastavat ja muuten vaan tekevät iholleni tarpeeksi taikoja?
Suurin syy naamiolaiminlyöntiini on ehkä se, että koska ihoni on lähinnä kuiva, kaipaa se eniten vaan tehokasta kosteutusta. En siis kaipaa ihoa tehokkaasti puhdistavia ja rasvaisuutta imeviä, muutamia kertoja viikossa käytettäviä naamioita, jotka auttaisivat imemään itseensä epäpuhtauksia vaan lähinnä vain jatkuvaa tehokasta kosteutusta. Eikö sitä saa tehokkaammin ihan niillä päivittäisillä kosteusvoiteilla ja seerumeilla sen sijaan, että kuvittelisin pari kertaa viikossa hetkeksi kasvoilleni laitettavien tuotteiden tekevän ihmeitä? Eikö riitä, että laitan iholleni joka ilta roiman kerroksen hoitotuotteita ja päivällä tyydyn sitten hitusen vähempään?

Katselin kasvonaamiovarastoani ja huomasin, että siellä on valtavasti vanhenemaisillaan olevia ja itseasiassa todella mukavia tuotteita. Ehkä olisi aika ottaa pieni naamiotsemppi? Ihan vaan muistaa käyttää niitä jälleen säännöllisesti ja löytää uudelleen se syy, miksi ne ovat olemassa ja todeta, että niillä todellakin voidaan tehostaa ihonhoitoa? 
Päätin, että nyt voisi todellakin olla sen aika. Minähän rakastin sitä ennen ja ihanan kasvonaamion käyttö tuntui suurelta hemmottelulta ja itsensä hellimiseltä! Miksi se on yhtäkkiä jäänyt? Huomaisinko ihossani eroa, jos alkaisin jälleen hemmotella sitä useammin kasvonaamioilla? Pakkohan sitä on kokeilla. 
Lupaan ja vannon kautta kivipuuterin ja huulipunan, että loppuvuoden ajan hellin ihoani ainakin kahdesti viikossa ihanilla kasvonaamioilla ihan vaan voidakseni todeta, onko niiden säännöllisellä käytöllä jotain erityistä vaikutusta iholleni muuten kuin naamion jälkeisen, hetkellisen hyvinvoinnin kannalta.

Kuinka usein te käytätte kasvonaamioita ja millaisia naamioita te käytätte? 

19 kommenttia artikkeliin ”Naamiolla vai ilman?”

 1. Virve! Nyt seuraa vinkki: kokeile Herbinan Moisture Balance 3-in-1 kosteuttavaa naamiota! Käytännössä samaa tavaraa kuin se aiempi iki-ihana Marja Spa-naamio (inci-lista on lähes identtinen) mutta eri tuoksulla. Jos tykkäät kosteuttavista naamioista niin ihastut tähän, itseni tekisi mieli laittaa tätä joka ilta 😀

 2. Pyrin käyttämään kaksi kertaa viikossa erilaisia naamioita, kerran kosteuttavaa ja kerran jotain puhdistavaa. Näin talvea vasten tosin etenkin puhdistavien naamioiden käyttö tuntuu unohtuvan aivan liian usein, täytyykin ottaa asiaksi hemmotella itseäni aina jonain tiettynä viikonpäivänä! Kosteuttavista naamioista suosikkini on juurikin tuo Lumenen, se on talvisin aivan välttämätön. Puhdistavista sen sijaan suosin Freemanin erilaisia naamioita, hinta ja laatu kohtaavat niissä erinomaisesti ja kaiken lisäksi ne ovat käsittääkseni vielä melko eettisiäkin.

 3. Minun suosikkinaamioni näkyy tuossa alimmassa kuvassakin eli Nivean intensive moisturaising mask on käytössä naamion muodossa kerran viikossa tai kahdessa. Käytän samaista naamiota mineraalimeikin alla aamuisin tosin herneen kokoisen määrän. Toimii kuin unelma eikä atooppinen ihoni kiristä ja halkeilee enää syys-talviaikaan 🙂

 4. Käytän juurikin kosteuttavia yönaamioita. Joskus myös Yon-ka puhdistavaa ja kosteuttavaa yönaamiota, kun iho tuntuu "tukkoiselta", ehkä 1-2 kertaa kuussa laitan kunnon puhdistavan naamion, pintakuiva iho sen kummempia kaipaa. 🙂

 5. Oivoi, tämmönen vanhentuva kääkkä käyttäis naamioita vähän kokoajan jos vaan malttaisin käyttää rahaa noihin 😀 Elämäntilanne ei meinaa antaa periks mihinkään ylimääräiseen ni tommoset on nimenomaan sitä ihanaa luksusta <3 Just sentään maltoin pariin kynsilakkaan investoida, glitteriin toki, eipähän irtoa vaikka meteoriitti iskis Tellukseen…

 6. Mulla on ongelmana ihan megarasvoittuva ja näppyinen iho. Meikkivoide peilaa vastaantulijoita jo 2h päästä ja saan töpötellä jatkuvasti puuteripaperilla 🙁 ihohuokosetkin on kraaterin kokosia, ja tuntuu että heleän ihon saan vain photoshopilla 🙁 millaista naamiota mulle voisi suositella? Tai mitä edes on tehtävissä?

  Oon kyllä yrittänyt kaikkeni. Nykyään käytän L'orealin hajustamatonta "rauhoittavaa" naamanpesugeeliä, jossa ei ole saippuaa. Pesun jälkeen käytän Konjac-sientä (kiitos siitä, mustapäät vähenevät kuin silmissä ❤) ja laitan päivisin Clarinsin early wrinkle -voiteen.

  Seuraava etappi on kokeilla mineraalimeikkejä. Vaikka alkaa kyllä itkettää tää huono iho, ei tullut luvattua rauhottumista vielä 23-vuotiaanakaan… 🙁

  • Jos on vaikeuksia löytää sopivia ihonhoitotuotteita itse niin kannattaa rohkeasti vaan kysyä kosmeosastojen myyjiltä ja kosmetologeilta suosituksia ja testereitä eri tuotteista. Rasvoittuvalle iholle varmaan joku savinaamio voisi tehdä ihan hyvää ja meikin saa pysymään pidempään kiillottomana, kun satsaa hyvään mattapinnan jättävään ja ihohuokosia supistavaan pohjusttusvoiteeseen ja pitkäkestoiseen meikkivoiteeseen 🙂

 7. Mä oon tosi huono käyttämään kasvonaamioita, vaikka mun rutikuiva iho tarttis jotain kosteuttavaa normirasvan lisäksi. Nyt on pakko tsempata itseään, koska Livboxin myötä mulle on kertynyt aika monta naamiota 😀 Onneks täyskokoisista ovat molemmat kosteuttavia (Lumenen ja Herbinan) Testasin tänään viime Livboxissa tullutta Herbinaa, vaikuttaa aika toimivalta ja tuoksukin parempi kuin siinä MarjaSpassa. Ehkä mä vielä saan itteni mukaan naamioliigaan 😀

 8. Kaapissa nytkin useampi eri naamio, mukaanlukien korealaisia sheet maskeja.. mutta en jaksa vaivautua. Käyttelen sitten jämiä kämmenselkiin ja kantapäihin…

 9. Glamglow:n lätkäisen ennen juhlia/treffejä, eli nykyseltään joka vkl 😀 Eron huomaa heti! Todella kallista Se kyllä on, mutta kun Se on niin tehokas….

  Lumenen turvenaamion vaikutuksen näkee myös ihossa heti, erityisesti rasvaiselle iholle must! Herbinan naamio taas oli ihan kuraa; ei tehnyt yhtään mitään.

 10. Minäpä käytän ja ihan säännöllisesti! Kerran viikossa lauantaina porekylvyn yhteydessä kaikki huoltotoimenpiteet, myös naamiot:):)Ikää 53 joten viisasta on kyllä käyttää. Kaikki kosteus, kollageeenit yms. tarpeellisia todella!

 11. Itse hyvin harvoin naamioita käytän, vaikka suhteellisen kuivan ihon omistankin, joskus jotain puhdistavaa savinaamiota. Kosteuttavia naamioita en edes tunne tarvitsevani, kun käytän talvella ja syksyllä yövoiteena Apobasen 60 prosenttista rasvaista perusvoidetta. Sen kanssa riittää sitten kevyempi päivävoidekin, kun yön saa kasvot imeä sitä kunnon jankkirasvaa itseensä, ei yhtään kuivaa kohtaa vielä tänä talvena ole naamaan tullut, kun vetäsee tota joka ilta naamaan.

 12. Ootko koskaan kokeillut Lushin tuorekasvonaamioita? Ne on ihan omaa luokkaansa muihin verrattuna, koska muutoksen näkee heti. Oon kokeillut niistä melkein jokaisen, mutta lemppariksi on muodostunut Rosy cheeks 🙂 kantsii ehdottomasti kokeilla! ainut miinus vaan siitä, et ne pitää säilyttää jääkaapissa.
  -Meri

 13. Käytän naamiota säännöllisesti 2 kertaa viikossa. Voi vaikka imuroida vaikutusajan ja sitten suihkuun 😛

 14. Olen aina ollut todella laiska naamioilla läträäjä, mutta tuo kuvissa vilahtanut Pirkan argan-naamio on päätynyt vaivihkaa viikottaiseen käyttöön. En tiedä sen suurista hoito- tai kosteustehoista, mutta se toimii todella hyvin kasvojen viilentäjänä saunan jälkeen. Naamani on yleensä saunan jälkeen kuin tomaatti, mutta tuo naamio kasvoille 10 min ja näytän taas ihmiseltä 😀 Hintakaan ei päätä huimaa.

 15. Ennen oli tapana laittaa kerran viikossa naamio kasvoille, mutta en enää nää sitä oikeastaan tarpeelliseksi. Koska hoidan ihoani jo arjessa hyvin, naamion käytön jälkeen en huomaa ihossani mitään eroa. Toisinaan spesiaalitilanteiss,a kuten ennen juhlia, saatan käyttää.

 16. Minä olen oikea kasvonaamioiden suurkuluttaja 😀 Voisin käyttää niitä vaikka päivittäin, mutta taloudellisista syistä olen joutunu hieman hillitsemään naamioilla läträämistä.

  Talvisin ihoni on aika pintakuiva ja yöksi jätettävät kosteusnaamiot ovat suosikkejani 🙂 Varsinkin Glamglown Thirstymud on aivan ihanan tuoksuinen ja tekee yön aikana kuivasta ihosta ihanan pehmeän. Aamulla meikki on helppo levittää iholle, kun se ei hilseile.

Kommentointi on suljettu.