Taylor Jenkins Reid -kirjat suomeksi

*Sis. mainoslinkkejä

Löydät tältä sivulta kaikki Taylor Jenkins Reidin kirjat listattuna ja esiteltynä suomeksi siinä järjestyksessä, kun ne on alun perin julkaistu englanniksi.

Taylor Jenkins Reidin kirjat ovat kaikki itsenäisiä teoksia, jotka eivät liity toisiinsa, joten ne voi lukea missä tahansa järjestyksessä.

Taylor Jenkins Reidin kirjoja on ilmestynyt englanniksi yhteensä kahdeksan ja niistä kolme on käännetty suomeksi.

Olen lisännyt kirjojen yhteyteen linkin, jonka kautta löydät kirjan myynnistä Adlibriksen verkkokaupasta.


Taylor Jenkins Reid

Kuka on Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid (s. 1983) on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on voittanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja ja hänen teoksiaan on käännetty useille eri kielille.

Los Angelesissa asuvan kirjailijan viimeisimmät romaanit ovat kaikki olleet myyntihittejä, jotka on valittu lukuisille vuoden parhaiden kirjojen listoille.

Taylor Jenkins Reidilta on julkaistu yhteensä kahdeksan romaania, joista kolme on käännetty suomeksi.

Jenkins Reidin kirjoissa on usein vahvat naiset päähenkilöinä, ja ne käsittelevät monimutkaisia ihmissuhteita, rakkautta, menetystä ja identiteetin löytämistä. Hänen tyyliinsä kuuluu kerronnan intensiivisyys ja tunteiden tutkiskelu.

Hänen kirjoilleen on tyypillistä tunteisiin vetoava kerronta, joka pureutuu syvälle hahmojen  elämän käännekohtiin. Hänen teoksensa yhdistelevät draamaa, romantiikkaa ja realistisia elämänkokemuksia, mikä tekee niistä moniulotteisia ja eläviä.

Taylor Jenkins Reidin suosituin ja sen myötä myös tunnetuin kirja Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä on ollut yhdysvaltalaisilla myyntilistoilla taukoamatta yli kaksi vuotta noustuaan Booktok-ilmiöksi ja sitä kautta lukijoiden suursuosioon. Se julkaistaan yli 40 maassa, ja siitä on tekeillä elokuvasovitus.

Fiktiivisen päähenkilönsä lailla menestyneestä Daisy Jones and The Six -romaanista on tehty Reese Witherspoonin tuottama TV-sarja.


Taylor Jenkins Reid -kirjat järjestyksessä

Kirjailijan Taylor Jenkins Reid -kirjat ovat ilmestyneet tässä järjestyksessä:


Taylor Jenkins Reid: Forever, Interrupted

*Taylor Jenkins Reid: Forever, Interrupted

Forever, Interrupted kertoo tarinan Elsasta, nuoresta naisesta, jonka elämä muuttuu täysin, kun hän menettää äkillisesti aviomiehensä Benin vain muutaman kuukauden avioliiton jälkeen.

Tarina kulkee kahdessa aikatasossa: nykyhetkessä, kun Elsa yrittää selviytyä menetyksestään ja menneisyydessä, kun heidän rakkaustarinansa alkaa kehittyä.

Forever, Interrupted on sydäntäsärkevä tarina menetyksestä, surusta ja uuden elämän rakentamisesta.

Suosittelisin kirjaa niille, jotka pitävät tunteisiin vetoavista ja koskettavista tarinoista. Kirja sopii erityisesti niille, jotka haluavat lukea romaanin, joka käsittelee surua ja menetystä realistisesti ja syvällisesti.

Kirjailijan taitava kirjoitustyyli ja henkilöhahmojen syvyys tekevät tästä kirjasta erityisen vaikuttavan.


Taylor Jenkins Reid: After I Do

*Taylor Jenkins Reid: After I Do

After I Do kertoo Laurenista ja Ryanista, jotka ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta ja huomaavat ajautuneensa kauas toisistaan. He tuntevat menettäneensä yhteyden toisiinsa ja tyytymättömyys on vallannut heidän suhteensa.

Täynnä epätoivoa he päättävät tehdä poikkeuksellisen päätöksen: viettää vuoden erillään toisistaan.

Kirjan keskittyessä vuoden aikana tapahtuviin muutoksiin se tutkii avioliiton haasteita, henkilökohtaista kasvua ja rakkauden monimutkaisuutta.

Kirja käsittelee rehellisesti ja herkästi avioliiton eri vaiheita, pettymyksiä ja kompromisseja. Suosittelen kirjaa erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita parisuhteen ja avioliiton dynamiikasta.

Kirja tarjoaa syvällisiä pohdintoja rakkauden ja sitoutumisen merkityksestä. Samalla se vie lukijat matkalle, joka herättää kysymyksiä ja ajatuksia omista suhteista, elämänvalinnoista ja arvoista.

Reidin taitava kirjoitustyyli ja henkilöhahmojen aidot tunteet tekevät tästä kirjasta upean lukukokemuksen.


Taylor Jenkins Reid: Maybe in Another Life

*Taylor Jenkins Reid: Maybe in Another Life

Maybe in Another Life -kirja seuraa Hannah Martinin elämää kahdessa rinnakkaisessa tarinalinjassa, joissa hän tekee erilaisia valintoja eräänä kohtalokkaana yönä.

Kirja tarkastelee rinnakkaisia todellisuuksia ja tutkii kohtalon merkitystä, rakkauden haasteita ja henkilökohtaista kasvua.

Tarina kuvaa, miten yhden päätöksen seuraukset voivat johtaa täysin erilaisiin elämänkulkuun. Lukija pääsee seuraamaan kahta vaihtoehtoista polkua, kun Hannahin elämä jakaantuu kahteen suuntaan.

Maybe in Another Life sopii erityisesti niille, jotka pitävät kirjoista, joissa tutkitaan vaihtoehtoisia todellisuuksia ja elämän valintojen vaikutuksia.

Kirja tarjoaa kiinnostavan ja tunteikkaan lukukokemuksen sekä herättää pohtimaan, miten yksittäiset päätökset voivat muuttaa koko elämän suuntaa.

Reidin taitava kerronta ja hahmojen eloisuus tekevät tästä kirjasta suositeltavan kaikille, jotka nauttivat moniulotteisista ja mieleenpainuvista tarinoista.


Taylor Jenkins Reid: One True Loves

*Taylor Jenkins Reid: One True Loves

One True Loves kertoo tarinan Emma Blairista, joka joutuu kohtaamaan elämänsä suurimman tragedian.

Emma menettää miehensä Jessen merionnettomuudessa ja jää sydänsärkyneenä yksin. Vuosia myöhemmin Emma on kuitenkin uudelleen rakastunut ja kihloissa Samin kanssa, kun yllättäen Jesse ilmestyy takaisin elämään.

Kirja tarkastelee monimutkaisia tunteita, joita Emma käy läpi joutuessaan valitsemaan menneisyyden ja nykyisyyden välillä.

Tarina koskettaa syvällisesti rakkauden, menetyksen ja uudelleen löytämisen teemoja. Se herättää kysymyksiä siitä, mitä tarkoittaa löytää todellinen rakkaus ja miten selvitä menetyksestä ja vaikeista valinnoista.

Suosittelisin One True Loves -kirjaa niille, jotka etsivät tunteisiin vetoavaa ja monimutkaista rakkaustarinaa.

Kirja tarjoaa lukijoilleen intensiivisen matkan henkilöhahmojen tunteiden maailmaan ja herättää ajatuksia siitä, miten elämä voi yllättää ja miten ihmiset käsittelevät rakkautta ja menetystä eri tavoin.

Reidin kyky luoda syvällisiä hahmoja ja kirjoittaa tunteellisesti tekee tästä kirjasta suositeltavan romanttisen draaman ystäville.


Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä

*Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä

*The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Evelyn Hugon Seitsemän aviomiestä kertoo tarinan kuuluisasta elokuvatähti Evelyn Hugosta. Tarina avautuu, kun Evelyn päättää paljastaa elämäntarinansa ja valitsee nuoren journalistin Monique Grantin tekemään haastattelun – tai itseasiassa kirjoittamaan kokonaisen elämäkerran.

Kirja vie lukijan ajassa taaksepäin Evelynin elämän eri vaiheisiin ja kuvaa hänen suhteitaan seitsemään eri aviomieheen. Evelynin tarina on täynnä glamouria, salaisuuksia, petoksia ja rakkautta, ja se heijastaa myös Hollywoodin kultaisen ajan historiaa.

Kirjan keskiössä on kysymys siitä, miksi Evelyn Hugo haluaa kertoa tarinansa nimenomaan nuorelle ja tuntemattomalle Monique Grantille eikä kenellekään muulle.

Suosittelisin Evelyn Hugon Seitsemän aviomiestä -kirjaa niille, jotka ovat kiinnostuneita elokuvamaailmasta, Hollywoodista ja moniulotteisista henkilöhahmoista.

Kirja tarjoaa kiehtovan katsauksen julkkiselämään, seurapiireihin ja näyttelijämaailmaan, samalla kun se käsittelee syvällisesti rakkauden, petoksen ja identiteetin teemoja.

Reidin taitava kerronta ja kyky luoda monimutkaisia ja todentuntuisia hahmoja tekevät tästä kirjasta erityisen suositeltavan niille, jotka nauttivat draamasta, historiallisesta taustasta ja vahvoista naishahmoista.


Daisy Jones & The Six Taylor Jensins Reid

*Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

*Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six on fiktiivinen tarina 70-luvun musiikkimaailmasta. Kirja kertoo kuvitteellisen rockyhtyeen Daisy Jones & The Sixin noususta ja tuhosta.

Daisy Jones on karismaattinen laulaja, jonka polku kohtaa The Six -yhtyeen johtajan Billy Dunnen kanssa, ja yhdessä he luovat musiikkia, joka valloittaa maailman.

Tarina herättää eloon 70-luvun musiikkimaailman, sen energian, luovuuden ja ongelmat. Se tarjoaa kiinnostavan katsauksen bändin dynamiikkaan, musiikin luomiseen ja henkilöhahmojen keskinäisiin suhteisiin.

Kirja on toteutettu haastattelujen muodossa, joissa bändin jäsenet, managerit ja muut osalliset kertovat tarinaa omasta näkökulmastaan. Tämä romaanille poikkeuksellinen toteutustapa tekee kirjasta erityisen kiinnostavan.

Kirjan toteutustavan vuoksi myös sen usean lukijan voimin toteutettu äänikirjaversio on saanut paljon kehuja.

Suosittelisin Daisy Jones & The Six -kirjaa erityisesti musiikin ja rockmusiikin historiasta kiinnostuneille.

Reidin taito tuoda hahmot eloon ja luoda intensiivisiä tunnetiloja tekee tästä kirjasta suositeltavan kaikille, jotka nauttivat vahvoista tarinoista, musiikista ja ajankuvauksista.


Juhlat malibussa Taylor Jensins Reid

*Taylor Jenkins Reid: Juhlat Malibussa

*Malibu Rising

Juhlat Malibussa -kirja seuraa neljää kuuluisan surffarin lasta, Rivan, Nixin, Jayn ja Hudsonin elämää 1980-luvulla Kalifornian Malibussa.

Tarina keskittyy erityisesti Rivan järjestämään vuotuiseen juhlaan, joka kokoaa yhteen ihmisiä ympäri kaupunkia. Juhlan aikana menneisyys ja perhesalaisuudet alkavat nousta pintaan, kun sisarusten elämät ja suhteet joutuvat koetukselle.

Kirja tarjoaa kiehtovan kuvauksen 1980-luvun Kaliforniasta, surfauksesta ja kuuluisuuden varjopuolista. Se käsittelee perhesiteitä, menneisyyden taakkaa ja toivon löytämistä vaikeuksien keskellä.

Suosittelisin Juhlat Malibussa -kirjaa kaikille, jotka pitävät perhedraamoista ja moniulotteisista henkilöhahmoista.

Reidin taitava kerronta ja kyky luoda eläviä ja inhimillisiä hahmoja tekevät tästä kirjasta suositeltavan kaikille, jotka nauttivat tunteisiin vetoavista tarinoista, perhedraamasta ja ajankuvauksista.


Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

*Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

Carrie Soto is Back -kirja kertoo legendaarisen tennistähti Carrie Soton voitokkaasta urasta -80 ja -90 luvuilla sekä hänen halustaan tehdä yli kymmenen vuotta myöhemmin come back todistaakseen, että hän on ollut ja on yhä kaikkien aikojen paras tennispelaaja.

Myös tämän kirjan keskiössä on vahva naishahmo ja Reidin kirjojen tapaan kirja on hyvin tarinavetoinen.

Evelyn Hugon ja Daisy Jonesin tapaan Carrie Soto on kuvattu niin aidoksi ja toden tuntuiseksi hahmoksi, että kirjaa lukiessa tuntuu kuin lukisi tosielämän muistelmateosta eikä fiktiivistä romaania – hieman kuin Andre Agassin Open -muistelmakirjaa.

Carrie on todella vahvasti oman minä-tarinansa vanki ja hän on luonut itselleen identiteetin, joka perustuu täysin hänen taitoonsa pelata tennistä.

Kun hänen asemaansa kaikkien aikojen menestyksekkäimpänä tennispelaajana uhkaa sitten horjua uuden sukupolven tennistähden tavoitellessa Carrien ennätysten rikkomista, alkaa hänen egonsa vaatia, että hänen on todistettava vielä kerran, mihin hän pystyy.

Suosittelen Carrie Soto is Back -kirjaa niille, joita tennismaailmaan sijoittuvat tapahtumat kiinnostavat. Toisaalta kirjan lukeminen ei edellytä tätä asetelmaa, sillä sen tarina tempaa helposti mukaansa myös ne, jotka eivät olleet voineet edes aavistaa tenniksen voivan kiinnostaa heitä.