Iso, isompi, isoin

Kosmetiikkamyyjänä työskennellessäni näin lähes poikkeuksetta vain isoja hajuvesipulloja. Testerit ovat lähes aina 100 ml tai 50 ml pulloja ja koska tax free -myynnissä ei pienempiä kokoja nähdä, tuntuvat maissa myynnissä olevat ”tavalliset” 30 ml hajuvesipullot suorastaan suloisilta miniatyyreilta.
Jossakin vaiheessa maailmalla alkoi trendi myydä isompia hajuvesiä. Taisin itse nähdä ensimmäistä kertaa 200 ml hajuvedet miesten Paco Rabannen One Millionista ja Armanin Acqua di Giosta. Myöhemmin naistenpuolellekin tuli kookkaampaa pulloa ja ainakin Versacen Bright Crystalin 200 ml  pullon olen päässyt näkemään myymälän hyllyssä.
200 ml on jo mielettömän suuri määrä hajuvettä. Tai ainakin meille suomalaisille, jotka olemme tottuneet yleisesti olemaan varovaisia tuoksujen kanssa. Niissä maissa, joissa voimakkaiden tuoksujen käyttö on yleisesti soveliaampaa ja suositumpaa, kuluvat nuokin jättipullot varmasti kiitettävällä tahdilla.
Kaikille 200 ml tuoksunestettä ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Toiset tahtovat vieläkin enemmän.
Miten olisi 900 ml hajuvesi Burberryn My Burberrya (2500 euroa)? Olisiko siinä tarpeeksi tuotetta?
Ai ei? No mitenkäs olisi 950 ml Viktor & Rolfin Flower Bomb -hajuvettä (2000 euroa)?
Ja jos ei kuulkaas sekään vielä riitä, niin euronsa voi sijoittaa paremminkin. Lolita Lempickan tuoksun voi nimittäin ostaa 2,7 litran pullossa 1455 eurolla. Tässä alkaa jo olla litrahintakin kohdallaan ja tähän kannattaa tietysti jo sijoittaakin jos hhmm… normaalisti käyttää 30 millin tuoksun  viikossa.
Itsehän en edes osta limsojani noin isoissa pulloissa saati sitten, että voisin ikinä kuvitella käyttäväni samaa hajuvettä noin paljon!
Minkä kokoisia hajuvesipulloja te yleensä suositte tuoksuostoksilla ollessanne?
(Alkuperäinen juttu bongattu Fragranticasta.)

38 kommenttia artikkeliin ”Iso, isompi, isoin”

 1. Mitä pienempi, sen parempi! Niitähän on kuitenkin useita ja voi hyvällä omallatunnolla vaihdella tunnelman mukaan. Jopa testeristä on iloa pitkäksi aikaa:)

  Isompi pullo on kyllä kaunis, jos design on kohdallaan. Tarkoitan silloinkin vain 50 ml pulloja

 2. Tuommoinen jötkäle kun tipahtaisi ja hajoaisi lattialle… Tuoksusta saisi "nauttia" varmaan koko taloyhtiö 😀

 3. Mun yksi suosikkihajuvesi, usein käyttämäni Calvin Kleinin Euphoria jonka hankin yli neljä vuotta sitten, ei ole vieläkään loppunut vaikka pullo on "vain" 30 ml. Tuoksu on lisäksi nyt viime aikoina jo muuttunut sen verran, etten enää mielellään edes käytä tuota hajuvettä (ellen jossain vaiheessa osta uutta pulloa). 🙂 Eli pieni pullo on mulle aina parempi kuin iso, vaikka kyseessä olisikin kevyempi tuoksu kuin tuo Euphoria…

 4. Ohhoh! Melko paljon saa käyttää hajuvettä, että ehtii tuollaisen törpön käyttää jo ihan niin kuin säilyvyyttäkin ajatellen! 😀 Minä olen käsittänyt, että vaikka hajuvettä ihan oikein säilyttäisi, niin ei se silti vuosikausia samanlaisena pysy. Ja minä olen myös samaa mieltä siinä, että joskus sellainen muutaman millin testeripullokin on ihan riittävä kokemus jotakin tuoksua. 🙂

 5. Tsiiisssös miten isoja! Hahahah :DDD Eihän tommosia litroja pysty edes käyttämään, saati kantamaan mukana. Aikamoisia!

 6. Apua, melkein litran maitotölkin kokoisia järkäleitä. 😀 Siinähän pitäisi melkein uida, että saisi sen loppuun… 😀

 7. Luulisi, että noin isossa pullokoossa alkaisi jo laatukin kärsiä…kun nykyaikainen kaupankäynti nyt on mitä on. Lorautetaan vähän halvempaa ainetta enemmän tuohon määrään mitä nuo kaksi viimeistä tuoksua ovat:D

 8. Itsellä on hajuvesiä niin hirveä määrä (suurin osa siis kaapissa odottamassa vielä vuoroaan, ehkä noin 50 kpl), että kyllä sinne isompikin menisi. Lempihajuvettä (lue: hajuvesiä) ei ole koskaan liikaa ja niiden sisältämän alkoholin vuoksi ne myös onneksi säilyvät.
  Eihän sitä isoa pulloa tarvitse putkeen käyttää.
  Voi tätä suun kostumisen määrää, kun ajattelen Chanel 5:ttä esim. koossa 900 ml. 😀 Onneksi edes ajattelu mahdollisesta hinnasta palauttaa kyllä aika äkkiä maanpinalle!

 9. Mä olen ymmärtänyt viime aikoina minipullojen hienouden. Sopivasti tavaraa, jotta pääsee oikeasti muodostamaan mielipiteensä, mutta ei vie tilaa kaapissa. Vaihtelen tuoksua päivittäin fiiliksen mukaan ja minipullot on näppärä myös reissussa, kun on helpompi ottaa mukaan edes kaksi. Tällä hetkellä mulla taitaa olla käytössä 10 kpl 30-50 millistä ja 12 minipulloa.

 10. Tietyissä asioissa sanoisin kuitenkin, että "vähemmän on enemmän". Mietin myös sitä, että eikö noin kookkaan pullon käyttökin ole jo kohtuullisen hankalaa..? 😀

 11. 10 ml olisi sopiva koko lähes aina. Isommat ehtii vanheta, jos haluaa tuoksuihin vaihtelua.

 12. Huhhuh, mitä kokoja. Itse ostan mielelläni pieniä 30 ml pulloja, niin kaapissa voi olla mooonta eri tuoksua! Jos isoja pulloja olisi saman verran, eivät ne ehtisi loppua tai säilyä hyvänä loppuun kulumiseen asti.

 13. Itse oikeastaan tykkään pienestä koosta tuoksuissa 🙂 Toki jos olisi yksi luottotuoksu, niin silloin varmaan se 50ml olisi hyvä. Mutta kun ei ole sitä yhtä ainoaa luottotuoksua ja vielä haluaa käyttää erilaisia, niin silloin se 30ml on ollut sopivampi.

  Nuo pullot taas ovat turhan isoja ainakin minun käyttöön…. 😀 Jo 200ml kuulosti turhan isolta, mutta että 2,7l? Huhhuh.

 14. voi lol, kaikkea sitä 😀 ensimmäiset ajatukset olivat: eikö noin isoa pulloa ole vaikea käsitellä? eikö se ehdi jo mynnähtää, että eikö nyt kuitenkin olisi järkevämpää ostaa uusi pullo aika ajoin?

  en ole koskaan ostanut samaa hajuvettä uudestaan lähinnä siksi, että maailmassa on liikaa ihania tuoksuja että voisi jumahtaa, ja toisaalta siksi, että niitä kaikkein parhaitakin tulee käytettyä suht harvoin joten kyllä ne riittävät. ainoa, jota haluaisin tuollaisen megapullon on eräs ihana lempparini, joka oli harvinainen le ja jota ei saa enää oikein mistään… sen loppua pelkään syvästi :/ yleensä 30ml on sopiva koko, sillä se on yleensä se koko, minkä voin käyttää sillä tavalla, että vasta ihan loppumilleillä alkaa kyllästyttää. tosi hyvissä 50 tai 100ml voi olla kans hyvä. alienista mulla on 20ml edp, joka riittää varsin mainiosti sillä se on niin tujua tavaraa, että ei sitä voi oikein missään käyttää ja miniminitiraus riittää varsin mainiosti. huhhuh, 2,7l, en tajuu.. 😀

 15. Onhan nuo jättipullot varmaan upeita 🙂 Mutta en ostaisi itse. Toistaiseksi en ole rakastunut mihinkään tuoksuun niin palavasti että kokisin tarvitsevani sitä tuollaisia määriä/satsaisin noin paljon rahaa tuoksuun.
  Rakastan kuitenkin hajuvesiä! Ne on mun lemppari-kosmetiikkatuotteitani. Tällä hetkellä mulla on lähemmäs 40 tuoksua, suurin osa 30 ml. Muutamia minipulloja, jokunen 50 ml ja pari 100 ml. Noissa 100 ml:n pulloissa kulkee mulla se raja, ainakin tähän asti se on ollut maksimi mitä yhtä tuoksua jaksan haistella. Niissäkin riittää kulutettavaa todella pitkäksi aikaa, vaikka itse käytän aika hövelisti tuoksuja, tulee lisäiltyä päivän mittaan jos kaipaa lisäboostia jne 🙂
  -Piia

 16. 30 ml edp kestää minulla kaksi vuotta. Käytän siis vain yhtä tuoksua tuon ajan. Sitten ostan jonkun uuden. En ole aivan varma, onko tuoksu loppuvaiheessa enää aivan alkuperäisen tuoksuista vaiko jo vähän elähtänyttä.

  Vähäistä menekkiä selittänee se, ettei meillä töissä saa olla kovin hajustettu ja kesällä tulee vain vähän suihkittua hajua…

Kommentointi on suljettu.