Thaimaalainen must have -tuote: Scentio Whitening Q10 Salt Scrub

*Sis. mainoslinkin

Kun asuimme Thaimaassa, oli todella moni kiinnostunut kuulemaan vinkkejä thaimaalaisista must have -kosmetiikkatuotteista, joita itselleen kannattaisi reissultaan hankkia tai pyytää thaimaankävijöiltä tuliaisena. Olen jo aiemmin maininnut ihastuneeni suojakertoimellisten vartalovoiteiden konseptiin ja myös tämä toinenkin vinkkini on vartalonhoitotuotteiden puolella.

Ostolakossa thaimaalainen kosmetiikka Scentio Whitening Q10 Salt Scrub

Yksi Thaimaan kosmetiikkamarkkinoiden suosituimpia klassikkotuotteita on nimittäin Scentio Whitening Q10 Salt Scrub -vartalokuorinta. Tuote on niin suosittu, että sitä löytyy lähes jokaisesta kosmetiikkaa myyvästä kaupasta jokaisella kadunkulmalla pönöttävien 7-Eleven-ketjun liikkeistä lähtien eikä tuotteella ole hintaa kuin alle kaksi euroa.

Scentio-tuotemerkki kuuluu Thaimaassa suositulle Beauty Buffet -ketjulle, jolla  jonka omia tuotemerkkejä myyviä myymälöitä on ympäri Thaimaata yli 300 ja jonka tuotteita myydään tosiaan myös muiden yritysten myymälöissä kuten mm. Boots-kemppareissa. Scention suolakuorinta on jopa niin suosittu, että näin kaupoissa useampia muidenkin merkkien tuotteita, jotka oli tehty tyyliltään selvästi jäljittelemään tätä tuotetta.

Ostolakossa thaimaalainen kosmetiikka Scentio Whitening Q10 Salt Scrub

Scentio Whitenin Q10 Salt Scrub -tuotteen nimi viittaa jälleen ihon vaalentamiseen, mutta kuten aasialaisessa kosmetiikassa yleensäkin, ei sillä tarkoiteta ihon valkaisua (bleaching) vaan kirkastusta ja heleytystä. Kuorinta saa toki usein ihon näyttämään välittömästi vaaleammalta ainakin hetkellisesti.

Aiempi postaukseni Thaimaassa paljon myytävistä whitening-tuotteista löytyy täältä.

Tämä vartalokuorinta hyödyntää suolaa, glyseriiniä, maitoproteiinia, arbutiinia sekä ubikinonia (koentsyymi Q10), jotka sekä kuorivat, kosteuttavat että kirkastavat ihoa. Kuorintavoiteessa on oikein saippuamaisen puhdas tuoksu, josta itse pidän aivan mielettömästi. Riittoisa kuorintatuote on pakattu uudelleensuljettavaan muoviseen pussiin, josta sitä on helppoa kaataa suihkussa kämmenelle ja jossa kuorinta pysyy suojassa kylpyhuoneen kosteudelta.

Ostolakossa thaimaalainen kosmetiikka Scentio Whitening Q10 Salt Scrub

Suolakuorinta on samaan aikaan koostumukseltaan hyvin hienojakoista ja pienirakeista, mutta silti aivan älyttömän tehokasta. Jauhemaisen kuivaa kuorintaa hierotaan märälle iholle, jolloin se irrottaa kuollutta ihosolukkoa. Hieronnan jälkeen käteni tuntuivatkin aina aivan mielettömän pehmeiltä. Tuote jätetään vaikuttamaan kolmeksi minuutiksi, jotta se voi vielä kosteuttaa ja hoitaa ihoa ja pigmenttiläiskiä häivyttävä arbutiini pääsee imeytymään iholle.

Ostolakossa thaimaalainen kosmetiikka Scentio Whitening Q10 Salt Scrub

Jos iho on hilseilevän kuiva, ohut ja herkkä tai sillä on esimerkiksi haavaumia, ei tuote ole paras valinta, sillä kuten moni tietääkin, kihelmöi ja kirvelee suola rikkoutuneella iholla epämukavasti. Oma ihoni ei ole herkkä, mutta tunsin välillä ihan pientä kihelmöintiä sen pinnalla tuotteen vaikuttaessa iholla.

Ostolakossa thaimaalainen kosmetiikka Scentio Whitening Q10 Salt Scrub

Kuorintasuola sulaa veden kanssa ja huuhtoutuu iholta pois helposti. Koska Thaimaa on tavallisesti kuuma ja hikinen maa, ei monikaan halua iholle jäävän suihkun jälkeen öljyistä tai rasvaista tunnetta. Tämän vuoksi tuotteen kevyesti vaahtoava koostumus pesee ihon saippuan lailla puhtaaksi.

Kuorinta jättää vartalon ihon aivan ihanan pehmeäksi, puhtaaksi, heleäksi ja kosteutetuksi, mutta ei yhtään klähmäiseksi. Ihastuin tähän kuorintaan todella kovasti ja jos laukkuni eivät olisi olleet Thaimaasta palatessamme niin täynnä, olisin varmasti shoppaillut niihin näitä suolapusseja mukaan Ruotsiinkin!

Ostolakossa thaimaalainen kosmetiikka Scentio Whitening Q10 Salt Scrub

Suolakuorintaa voi tilata Suomeen eBaysta eikä varmasti Thaimaalaisilta myyjiltä tilatessaan tarvitse miettiä, onko tuote aitoa vai ei. Tuotetta myydään Thaimaassa jokaisella nurkalla ja pussilinen aitoa kuorintaa maksaa Thaimaassa vain noin 1,50 euroa kun taas eBayssa sitä kaupataan postikuluineen reilulla kympillä. Tällaista tuotetta on siis erittäin halpaa ostaa tukkuhinnalla ja myydä sitten pienellä voitolla verkossa eteenpäin.

Suolakuorinnan eBay-myyjiä löytyy täältä.*

Ostolakossa thaimaalainen kosmetiikka Scentio Whitening Q10 Salt Scrub

Oletteko te ostaneet Thaimaasta paikallista kosmetiikkaa, jota olisitte jääneet tuotteen loputtua kaipailemaan?


Lue myös:

Vinkit ihonhoitoon helteellä

Parhaat ja ikävimmät asiat Bangkokissa

Tällainen on Bangkokin kosmetiikkatarjonta

6 kommenttia artikkeliin ”Thaimaalainen must have -tuote: Scentio Whitening Q10 Salt Scrub”

  • Joo, tämä oli todella kiinnostava! Luin brändistä eilisen verkkolehdestä ja piti heti alkaa luonnostella postausta. 🙂

   Vastaa
 1. Todella mielenkiintoinen tuote! Atoopikkona tosin mietin, onko tuo sitten liian kuivattavaa tämmöiselle, jolta on saippuakin kielletty lääkärin toimesta, koska se pesee liikaa.

  Vastaa
 2. Kysyisin tässä vartalokuorintaan liittyen, että oletko törmännyt hyvään ei-rakeelliseen vartalonkuorintaan? Olen käyttänyt kasvojen kuorintaan Cure Natural Aqua Geliä ja haluaisin saman tyyppisen vartalolle. Tuota vaan kuluu suhteessa aika paljon jos sitä alkaisi lotraamaan koko kropalle. 🙂

  Vastaa
  • En ole kyllä valitettavasti törmännyt, tuo Curen kuorinta on edullisin ratkaisu, jonka itse tiedän. :/ Oma suosikkini on kuorintahansikkaat tai korealainen Italy Towel, mutta niissä tietysti on sitten sitä mekaanista hankausta kuten rakeellisissakin kuorinnoissa. :/

   Vastaa

Jätä kommentti