Ruusunmarjaöljy pelastaa epäpuhtaan ja ikääntyneen ihon

*Sis. mainoslinkin

Fiilistelin eilisessä postauksessani, kuinka sain avun finniongelmaani FOREO Espada -laitteesta, jonka hyödyntämä sininen LED-valo tappaa aknebakteereja ja siten ehkäisee finnejä ja auttaa parantamaan niitä.

Laitteesta on ollut kuluneen kuukauden aikana iholleni valtava apu, sillä olin tuskaillut parin kuukauden ajan hormoniperäisiksi epäilemieni ihonalaisten pahkuroiden kanssa, joita puski kasvoilleni ja kaulalleni jatkuvasti ja jotka jättivät jälkeensä ikäviä jälkiä.

Valitellessani finneistäni muutama vinkkasi, että minun voisi olla hyvä tutustua ruusunmarjaöljyyn, joka on monen epäpuhtauksien kanssa painivan bestiksiä.

Arvioitu aika ensimmäisen ruusunmarjaöljyä koskeneen suosituksen ja sen välillä, että purkki tuotetta oli käsissäni oli noin pari tuntia. En todellakaan ole tyyppiä, joka jahkailee ostopäätösten kanssa!

Ostolakossa Rosehip Oil Ruusunmarjaöljy kokemuksia - 1 (1)

Mitä hyötyä ruusunmarjaöljystä on?

Ruusunmarjoista saatava antioksidanttinen ruusunmarjaöljy (engl. rosehip oil) sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, C-vitamiinia sekä  A-vitamiinia. Ruusunmarjaöljyssä on myös polyfenoleja, jotka voivat auttaa ehkäisemään tulehduksia.

Ruusunmarjaöljy auttaa pitämään ihon kimmoisana ja tukemaan ihon uudistumista, minkä vuoksi sitä käytetään esimerkiksi auringon UV-säteilyn ennenaikaisesti ikäännyttämällä iholla sekä epäpuhtauksien aikaansaamien arpien hoidossa.

Se ei siis itsessään ehkäise epäpuhtauksien muodostumista samalla tavalla kuin vaikkapa ihohuokosia sisältäpäin kuoriva BHA-happo voi tehdä, mutta auttaa hoitamaan epäpuhtauksien jättämiä jälkiä ja arpia tukemalla ihon uudistumista.

Ruusunmarjaöljy auttaa myös heleyttämään ja kirkastamaan ihoa sekä häivyttämään pigmenttiläiskiä.

Kenelle ruusunmarjaöljy sopii?

Ruusunmarjaöljy sopii loistavasti samean ja väsyneen tai ikääntyvän ihon sekä pigmenttiläiskistä tai aknearvista kärsivän ihon hoitoon.

Omalle iholleni muodostuu helposti pigmenttimuutoksia ja se saattaa näyttää samealta, minkä lisäksi elämä on tietysti ihon kannalta enää yhtä alamäkeä näin kolmenkymmenen ikävuoden rajapyykin saavuttamisen jälkeen.

Itse hankin öljyn ennen kaikkea kuitenkin tukemaan ihoni uudistumista ja sen kautta häivyttämään epäpuhtauksien jättämiä jälkiä.

Olen lukenut monista lähteistä ruusunmarjaöljyä suositeltavan todella monille kuivasta ihosta epäpuhtaaseen ihoon. Jopa herkkäihoisille ja rosaceasta kärsiville on myös suositeltu sitä.

Ruusunmarjaöljy ei kuulemma tuki ihoa, joten se sopii siksi myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Lue myös: Tämän vuoksi olen hurahtanut öljyihin ihonhoidossa

Ostolakossa Rosehip Oil Ruusunmarjaöljy kokemuksia - 1 (1)

Kuinka ruusunmarjaöljyä käytetään?

Ruusunmarjaöljyn kanssa tulee muistaa sama juttu kuin muidenkin öljyjen kanssa: se ei sisällä vettä, joten se ei itsessään kosteuta ihoa, vaan auttaa ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta.

Öljy kannattaakin siksi aina levittää veden tai kasvoveden jäljiltä kostealle iholle, tai muuten voi käydä niin, että jo valmiiksi kuiva iho alkaa tuntua vain entistä kuivemmalta.

Itse olen käyttänyt öljyn alla kasvovettä, kasvosuihketta, hoitonestettä ja välillä myös ohutta, vesipohjaista seerumia.

Ruusunmarjaöljyn koostumus on keltaoranssia, joten esimerkiksi omalla vaalealla ihollani se jopa näkyy hieman kellertävänä.

Käytän öljyä öisin, mutta levitän sitä hyvin ohuesti välillä myös päivisin, sillä meikki levittyy sen päälle kauniisti ja sulautuu iholle ihanasti. Öljyä on kuitenkin suositeltu käytettävän iholla aamuisin ja iltaisin.

Käytin öljyä aluksi muutaman viikon ajan päivittäin, mutta parin viimeviikon ajan olen käyttänyt sitä ehkä noin joka toinen päivä.

Mistä ruusunmarjaöljyä saa?

Yksi suosituimmista ruusunmarjaöljyistä on *The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil, jota minullekin suositeltiin.

Myös monilta muilta merkeiltä löytyy ruusunmarjaöljyä ja pullollisen puhdasta öljyä saa usein 15-20 eurolla, joten kallista se ei ole, mutta erityisen brändileiman lisääminen tuotteelle voi tietysti nostaa sen hintaa.

Puhdasta ruusunmarjaöljyä myyvät monet valmistajat, joten sellaisen löytäminen oli helppoa myös täältä Bangkokista.

Ostin oman ruusunmarjaöljyni aiemmin esittelemästäni ja Bangkokin luonnonkosmetiikan keitaaksi nimeämästäni Siam Discovery -ostoskeskuksen luonnonkosmetiikkaan keskittyneestä Ecotopia-myymälästä ja maksoin 20 ml pullosta muistaakseni n. 17 euroa.

Ostolakossa Finnit Foreo Espada

Omia kokemuksia ruusunmarjaöljystä

Oma ihoni ei reagoi muuten kovin helposti mihinkään, mutta suunympärysalue on viimevuosina alkanut reagoida herkemmin ja olen esimerkiksi jättänyt AHA- ja BHA-hapot, C-vitamiinin sekä muut tujummat ainesosat täysin siltä pois, eli käytän niitä vain muilla ihoalueilla.

Tämän vuoksi olinkin hieman huolissani, kuinka öljy toimisi omalla ihollani ja stimuloisiko se sitä liikaa.

Onnekseni näin ei käynyt, eli öljy tosiaankin tuntui juuri niin hellävaraiselta kuin sen oli lupailtukin olevan.

En varsinaisesti kiinnittänyt öljyn vaikutuksiin aluksi mitään erityistä huomiota (lue: en nähnyt sillä yhtään mitään vaikutuksia), mutta reilun kolmen viikon käytön jälkeen aloin huomata eron ihollani.

Ihoni näytti selvästi tasaisemman sävyiseltä ja heleämmältä kuin ennen, minkä lisäksi huomioni kiinnitti erityisesti se, kuinka nopeasti epäpuhtauksien aikaansaamat jäljet olivat häivyttyneet.

Koska en huomannut ihollani vielä parin viikon päivittäisen käytön jälkeen erityisiä muutoksia, en sen jälkeen käyttänyt öljyä ihan joka päivä vaan lähinnä ehkä joka toinen päivä.

Nyt kun kuitenkin selkeämmin huomasin, kuinka positiivinen vaikutus öljyllä on ollut ihooni, aion ehdottomasti jatkaa sen päivittäistä käyttöä.

(Kuten eilen kerroin, käytin ruusunmarjaöljyllä ihoa hoitaessani samaan aikaan finnien torjunnassa apuna FOREO Espada -ihonhoitolaitetta, joka auttoi ehkäisemään ja hoitamaan finnejä tappamalla aknebakteereja. Voidakseni kuitenkin varmistua, että kyse oli nimenomaan laitteesta eikä tästä öljystä, en käyttänyt tätä öljyä kuin kasvojen iholla. Siitä huolimatta sekä kaulan että kasvojen epäpuhtaudet ovat kaikonneet, joten uskon siis, että FOREO Espada auttoi nimenomaan ehkäisemään finnejä tapammalla aknebakteereja ja tämä öljy puolestaan hoitaa niitä epäpuhtauksien iholle jättämiä jälkiä.)

Ostolakossa Rosehip Oil Ruusunmarjaöljy kokemuksia - 1 (1)

Ruusunmarjaöljy on ollut aivan loistava löytö iholleni, joten suosittelen siihen tutustumista.

Erityisesti öljy sopii tosiaan hoitamaan epäpuhtauksien jättämiä jälkiä, mutta myös samea, pigmenttiläiskistä kärsivä tai ikääntyvä iho saa varmasti hyvin selkeitä vaikutuksia.

Nyt kun olen huomannut öljyn vaikutukset ihollani, aion innolla jatkaa sen käyttöä ja jään jännityksellä seuraamaan, kuinka se vaikuttaa ihollani vielä pidemmällä aikavälillä.

Kun oma nykyinen ruusunmarjaöljyni loppuu, aion varmaankin seuraavaksi kokeilla *täältä myynnistä löytyvää The Ordinaryn versiota.

Lue myös: Käytä öjyä oikein – kasvoöljy ei ole paras tuote kosteuttamaan ihoa

Ostolakossa Rosehip Oil Ruusunmarjaöljy kokemuksia - 1 (1)

Onko teillä kokemuksia ruusunmarjaöljyn käytöstä ihonhoidossa?

17 kommenttia artikkeliin ”Ruusunmarjaöljy pelastaa epäpuhtaan ja ikääntyneen ihon”

 1. Hahaa. Minä ainakin suosittelin sitä. Pitää vielä mainita, että minulla on niin pienet (!?) ihohuokoset, että lika tukketuu epäpuhtauksiksi joita ei saa ulos niinku millään ja niitä tulee puristeltua väkivalloin jolloin jälkiä jää:/. Toi öljy auttaa ihoa puhdistumaan itsestään, on siis pintakuiva myös. Lookfantasticin boxista tuli minipakkaus Emma Hardien puhdistusbalmia jota kehotettiin kokeilemaan myös koko yöksi jätettävänä hoitona, aivan loistava! Minulla on edullisempi Holika Holikan Puhdistusbalsami.. Pitää varmaan kokeilla toimisiko se samoin ’naamiona’.
  Terveisiä Kreetalta

  • Kiitos siis vaan suosituksista, loistavasti toimii! 🙂 Täytyykin tustustua tuohon Emma Hardienin tuotteeseen ja tutkia, mitä se sisältää verrattuna muihin balmeihin. 🙂

  • Luin ohjeen, mutta jotenkin kuulosti liian epäilyttäväl laittaa yöksi tuota. Täytyykin laittaa kokeiluun!

 2. Tämä menee heti testaukseen, nimenomaan epäpuhtauksien jättämiin jälkiin kasvoissa. Toivotaan että toimii❤

 3. Ei nyt liity ruusunmarjaöljyyn, mutta silmäni tarttuivat tuohon, että olet jättänyt mm. BHA-happoa sisältävät tuotteet pois suunympärysiholta. Eli tarkoitatko alueita, joille näppyjä ilmestyy, et laita ko. tuotteita? Siksi kysyn, kun mulla leuka on aika karseassa kunnossa ja iltaisin läträän Bentonin BHA-toneria oikein olan takaa sillekin alueelle. :/

  • Olen käyttänyt BHA-nestettä ongelmitta otsan, ohimoiden ja kaulan alueella, joilla näppyjä myös on, mutta suunympärysalueellani alkaa näkyä jopa ehkä perioraalidermatiittia muistuttavia oireita happojen ja C-vitamiinin vaikutuksesta, eli hapot eivät paranna sillä tilannetta vaan saavat ihon vain ärtymään ja punoittamaan, joten ne on ollut parempi jättää siltä pois. Aina välillä kokeilen (viimeksi juuri tuon näppyongelman aikaan), mutta tuo ihoalue ei vaan kestä mitään kovin stimuloivaa. :/

 4. Sopisiko tällainen ruusunmarjaöljy myös iholle, jossa on mustapäitä vai tukkiiko vaan ihohuokoset? 🙂

  • Ei tosiaan pitäisi tukkia huokosia enkä ole itse ainakaan huomannut sellaista. 🙂

 5. Täällä on yksi tyytyväinen ruusunmarjaöljyn käyttäjä! Olen käyttänyt pari vuotta Pain ruusunmarjaöljyä ja sitä onkin oltava aina kaapissa. Tarjouksesta ostan, jolloin hinta ei niin kirpaise. Itselläni on epäpuhtauksiin ja rasvaisuuteen (ja niihin aknearpiin) taipuva pintakuiva iho. Toinen tuote, jonka olen käytössä huomannut vielä enemmän häivyttävän aknearpia on Essen Repair oil. Siinä vasta ihmeaine! Hinta vaan on pienestä putelista melko suolainen, reilu 40 euroa. Pitäisi kyllä taas investoida siihen, kun ei vaan malta olla räpläämättä noita epäpuhtauksia, huoh.. 😀

  • Kiva kuulla, että muillakin on ruusunmarjaöljystä hyviä kokemuksia! 🙂

   Essen tuotteisiin olenkin jo jonkin verran tutustunut, mutta tuota öljyä en ole kokeillut. Kiitos vinkistä! 🙂

 6. Ihonhoito on kyllä niin mielenkiintoista! Jätin hetkeksi hapot pois ja tuon ordinaryn öljyn, ja leuka räjähti käsiin. Eilen ihmettelin, että mihin kaikki järkyttävät näpyt on hävinnyt. Hieman happoja ja tää öljy tais olla taustalla <3 vaikka luin tästä öljystä englanniksi, oli kiva saada vielä ”varmistus” suomeksi

  • Kiva kuulla, että olet kuitenkin nyt löytänyt ne tuotteet, jotka auttavat pitämään ihon kunnossa. 🙂

 7. Tätä on kaapissa, mutta ei säännöllisessä käytössä. Viimeksi Iherbin puodista tilasin myös toisen, paljon kehutun ’ihmeöljyn’, siis Tamanun – sitä on ylistetty ryppyjen, finnien, arpien ja kuivuuden poistajaksi & ihon tasoittajaksi. Kovin usein en ole laittanut sitäkään, on paksua vihertävää tahmaa.. joka tuoksuu herkulliselta (omaan nenääni ainakin..)
  Pitäisi laittaa aina kuurina jokin öljy rutiiniin, niin voisi tuloksia nähdäkin joskus.

 8. Moi! Oletko kokeillut myös cacay-öljyä? Naturelle.fi:n mukaan se olisi jopa tehokkaampi kuin ruusunmarjaöljy, mutta en löydä siitä suomeksi paljon tietoa.

  • Enpä ole kokeillut enkä itseasiassa edes kuullutkaan tästä! Kiitos vinkistä, pitää tutustua. 🙂

Kommentointi on suljettu.