Superkätevä tuote: suihkussa käytettävä kasvonaamio

Minä rakastan käyttää erilaisia kangasnaamioita ja minulla on sekä aikaa että mahdollisuuksia muhitella niitä ihollani jopa päivittäin.

Kaikkien elämänrytmiin ne eivät kuitenkaan välttämättä syystä tai toisesta sovi ainakaan kovin usein, joten tänään minulla olisi esitellä aivan mieletön kasvonaamio kaikille niille, joilla ei ole aikaa, mahdollisuutta tai kiinnostusta iholle jätettävien kasvonaamioiden käyttöön. Tänään ei puhuta myös tälle samalle käyttäjäryhmälle kyllä myös todella loistavasti sopivista yönaamioista vaan suihkussa käytettävästä kasvonaamiosta.

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask

Erilaiset in-shower-vartalovoiteet olivat parisen vuotta sitten hitti. Kätevät tuotteet levitetään iholle suihkussa ja ne huuhdellaan iholta pois ennen suihkusta ulos astumista, jolloin iholle jää niiden jäljiltä ihanan kosteutettu ja pehmeä tunne. Vastaavaa ideaa on sittemmin käytetty myös kekseliäissä itseruskettavissa tuotteissa, jotka levitetään iholle kymmenisen minuuttia ennen suihkua ja huuhdellaan sitten suihkussa pois.

Ite olin kuitenkin aivan erityisen innoissani, että homma on jo viety kasvoille tarkoitetun in-shower mask –suihkunaamion tasolle.

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask

Sain pyynnöstäni blogikokeiluun jo reilut puolisen vuotta sitten myyntiin tulleen Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask -kasvonaamion, jonka koko konsepti oli houkutellut minua jo pitkään.  Voidemainen naamio levitetään puhistetulle kasvojen iholle suihkussa, sen annetaan vaikuttaa kasvoilla minuutti ja sen jälkeen se huuhtellaan iholta pois vedellä hieroen ihoa pyörivin liikkein. Voisiko naamion käyttö olla enää helpompaa!

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask

Kun levitin naamion puhdistetulle ja kostealle kasvojeni iholle suihkussa ensimmäistä kertaa mietin, olisiko kyseessä sittenkin vain tuote, joka tekisi iholle juuri sen saman tunteen, kuin suihkussa nopeasti tehty kuorintakin tekee. Täyteläisen voidemainen koostumus tuoksui raikkaalle ja siinä oli seassa rakeita, jotka selvästikin kuorivat ihoa, joten ehkä vaikutus perustui vain niihin?

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask

Tosiasiassa naamion juttuna on toki erityisesti sen kuoriva vaikutus, mutta kyse ei ole vain sen sisältämistä rakeista, vaan niiden ja AHA-happojen yhteispelistä. Kun naamio saa vaikuttaa iholla minuutin, irrottavat sen AHA-hapot ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa samalla kun kaoliinisavi imee iholta liiallista rasvaisuutta. Naamio sisältää lisäksi ihoa pehmentäviä ja kosteuttavia ainesosia, joiden ansiosta se ei kuivata ihoa.

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask

Kun naamion vaikutusaika on täynnä ja ihoa aletaan hieroa, pääsevät sen sisältämä rakeet tekemään työtään ja kuorimaan irti AHA-happojen irrottamat kuolleet ihosolut sekä kaoliinin imemät epäpuhtaudet. Naamio huuhtoutuu iholta todella helposti, joten sen käyttö suihkussa on todellakin kätevää, helppoa ja nopeaa.

Ja voit jestas, kuinka mielettömän ihanalta ihoni tämän kasvonaamion jälkeen tuntuikaan! Kasvonaamion kaksivaikutteisesti kuoriva koostumus todellakin kirkasti ihoni, mutta jätti sen nimenomaan pehmeän heleäksi ja kosteutetun tuntuiseksi eikä tippaakaan kiristeleväksi tai kuivaksi. Hoidan ihoani paljon ja huolella sekä käytän päivittäin sen puhdistukseen mm. FOREO-ihonpuhdistuslaitetta, mutta silti jopa minä huomasin ihossani erittäin selkeän eron tämän tuotteen käytön jälkeen.

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask

Koska tuote sisältää AHA-happoja ja kuorintarakeita, ei se välttämättä sovi hyvin herkälle iholle, mutta muuten suosittelisin tätä oikeastaan kaikille ihotyypeille, jotka kaipaavat puhdistusta ja kirkastusta. Vaikka iholla olisi pintakuivuutta koen, että tämä naamio sopii (ainakin harvemmin käytettynä), sillä se ei jättänyt iholle tippaakaan kiristelevää tunnetta.

Tämä on ehdottomasti yksi viimeaikojen parhaita tuotelöytöjäni!

(AHA-happojen hyödystä ihonhoidossa voi muuten lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine In-Shower Mask

Onko joku kokeillut tätä suihkussa käytettävää kasvonaamiota?

Neutrogena-tuotteita myyvät Suomessa apteekit, tavaratalot ja hyvin varustellut päivittäistavarakaupat. Kasvonaamiolla on hintaa n. 7 euroa.

24 kommenttia artikkeliin ”Superkätevä tuote: suihkussa käytettävä kasvonaamio”

  • Yes, tämä juttu on minulla itseasiassa selvityksen alla parhaillaan! Lupaan tehdä tästä postauksen. 🙂

   Vastaa
   • Ja vielä postaustoive koska aina monella tuntuu olevan herkkä iho tai couperosaa , olisi mielenkiintoista lukea herkälle iholle sopivista meikeistä. Apteekkikosmetikka tuntuu olevan parasta ihonhoidossa, mutta herkän ihon meikkivinkit olisivat mielenkiintoista luettavaa! Ehkä aiheesta saisi aikaan vähän keskusteluakin

    Vastaa
    • Tämä on mielenkiintoinen aihe, mutta todella hankala tarttua siinä mielessä, että niin moni sanoo ihonsa olevan herkkä, mutta syitä tähän herkkyyteen on usein yhtä monia kuin asian kanssa kamppaileviakin. Eli toisilla herkkyys on hajusteherkkyyttä, toisilla kosketusherkkyyttä ja joillakin johonkin tiettyyn raaka-aineeseen liittyvää, eli on todella hankalaa tehdä yleistä postausta ”herkälle” iholle. Vähän sama, kuin yrittäisi tehdä ruokavinkkipostausta ”allergikoille”, kun joukossa voi olla mille tahansa ruoka-aineelle allergisia. Mutta otan todella mielelläni vastaan tätä aihetta tarkentavia toiveita, niin postauksen aihetta on helpompaa rajata tietylle ryhmälle edes sopivaksi! 🙂

     Vastaa
     • Minulle herkästä ihosta noin yleisterminä tulee mieleen sellainen ohut, johon tulee helposti laajentuneita verisuonia. Aasialaisillahan on paksu iho, joten kaikki tuotteet eivät välttämättä käy meille.

     • Ohuen ja sen vuoksi herkästi reagoivan ihon hoidosta olisikin kiva tehdä postaus! Kiitos ideasta. 🙂

  • Kannattaa ehdottomasti! Iholla on aina kuitenkin sekä vesiliukoista että öljyliukoista likaa (tali, saasteet, hiki, kuollut ihosolukko, pöly ja muut epäpuhtaudet) ja ihonhoitotuotteita sekä (toivottavasti myös) aurinkosuoja, joten kaksoispuhdistus on siksi tärkeää. 🙂

   Vastaa
 1. Mitä ihmettä?! 😀 Mä oon kyllä aina, koko ikäni käyttänyt kaikki kasvonaamioni nimenomaan suihkussa, missäs muuallakaan? 😀 Toisinaan oon käyttänyt ilman suihkua joitakin kosteuttavia naamioita tai kangasnaamioita, mutta 95% naamiokäytöstäni on suihkussa. Kokeiltu on myös vuosienkin takaa näitä pikakäyttöön tarkoitettuja tuotteita, esim. Garnierilta ja Lumenenelta, vanhoista ja uusista tuotteista. Sen takia mua vähän hämmentää tämä konsepti, eihän se mikään uusi ole…?

  Vastaa
  • Riippuu todella paljon naamioista ja suihkussakäyntitavoista, että miten homma toimii. Esimerkiksi 20 minuuttia iholle pidettävää puhdistavaa savinaamiota on minusta hankalaa käyttää suihkussa (itse levitän sen iholle mielelläni juuri ennen suihkuun menoa), mutta joidenkin lyhyemmän aikaa käytettävien naamioiden kanssa voi varmasti toimia. 🙂

   Vastaa
 2. Tämä lähtee kokeiluun! Minä olen juuri niitä joka en koskaan jaksa/muista/ehdi käyttää naamioita. Mutta olen tähän asti levitellyt niitä sitten naamaan juuri suihkussa, antanut vaikuttaa suihkun ajan ja huuhdellut pois. En tiedä onko tästä yleensäkääm mitään hyötyä, toimiiko naamio siellä suihkun kosteudessa.
  Miksi muuten jotkut naamiot pitää levittää kuivalle iholle? Onhan iho kuitenkin puhdistuksen jälkeen aina hiukan kostea, jollei anna sen kunnolla kuivua välissä. Mutta se vie aikaa ja saa ihon kiristelemään.

  Vastaa
  • Esimerkiksi savipohjaiset naamiot imevät iholta liiallista talia ja samalla usein myös kosteutta, eli jos iho on jo valmiiksi kostea, imevät niiden partikkelit sitä iholle jäänyttä vettä eivätkä pääse imemään iholla liiallista talia yhtä tehokkaasti. Tätä voi toisaalta myös käyttää hyväksi, jos puhdistaa niiden avulla pintakuivaa ihoa ja suihkuttaa kasvoille naamion vaikutusaikana kosteuttavaa suihketta, jottei naamio kuivu liikaa ja ime iholta liikaa kosteutta. 🙂

   Jotkut naamiot voivat puolestaan helpommin valua, jos iho ei ole kuiva, joten kuivalle iholle levittäminen lisää niiden käyttömukavuutta. Jos iho myös on suoraan veden jäljiltä kostea eikä sitä ole tasapainotettu kasvovedellä, voi sen pH olla epätasapainossa, mikä saattaa vaikuttaa naamion aktiiviaineiden kykyyn toimia.

   Ihon ei kuitenkaan tarvitse olla ”superkuiva”, mutta kunhan se ei ole märkä naamiota sille levittäessä. 🙂

   Vastaa
  • Joo, kiva idea juuri tietylle kohderyhmälle (jonka puolelle itse vähän salaa loikkasin tämän myötä, sillä tämä teki ihosta niin ihanan tuntuisen… :D)! 🙂

   Vastaa
 3. Mä mietin tässä yksi päivä, että kun sulle saapuu ja omistat todella paljon kosmea ja kuitenkin käytät kaikki tuotteet purkin pohjia myöten, niin käytätkö kaikki itse vai lähteekö osa kiertoon ja jos, niin minne/kenelle? 🙂 Toinen mikä jäi askarruttamaan, niin kuinka paljon sulla sitä kosmea oikeesti onkaan 😀 Muistan sen vaatekaapissa purkkeja säilyttäneen tytön, jolla oli kosmea oman painonsa verran 😀 Toisaalta ei se tuotteiden määrä ole edes relevantti, kun tuotat blogisisältöäkin runsaasti, mutta jäi vain askarruttamaan, etenkin mitä käyttämättömille tuotteille 🙂 En malta oottaa sitä sun kuukauden loppuneet postausta, mitä lupailit instan puolella olevan tulossa! 🙂

  Toinen, mitä mietin, niin olisi kiva saada postaus semmoisesta aiheesta kuin ihonhoitotuotteiden vaihtuvuus. Sulla on paljon tuotteita kierrossa ja sun iho näyttää instavideoissa yms. tosi hyvälle! Kuulen kuitenkin purkkihöperönä itse usein sitä, ettei noin iso määrä kosmea/jatkuva erilaisten tuotteiden käyttö voi tehdä iholle hyvää. Oisko sulla tähän aiheeseen kantaa? 🙂

  Vastaa
  • Jee, tosi kivoja postaustoiveita, kiitos! <3 Jälkimmäiseen alkoivat sormet heti syyhytä kirjoittaa tekstiä, joten toivottavasti saan sen pian ulos! 🙂 Aiheeseen liittyen olenkin vuosi sitten kirjoitellut tällaisen postauksen, mutta uusi postaus voisi hyvin keskittyä vielä enemmän tuohon tuotteiden vaihtuvuuteen. 🙂

   Tuo kosmetiikan määrä on myös kyllä mielenkiintoinen postausaihe, sillä noh, onhan sitä… 🙂 Laitan kuitenkin reippaasti kiertoon blogin kautta minulle kokeiluun tulleita tuotteita, joita en itse ehdi käyttää. Joitakin kokeilen ja teen postauksen, mutta joitakin en edes ehdi/voi kokeilla ja ne on hyvä laittaa eteeenpäin. Pidän huolen, ettei minulla vanhennu kosmetiikkaa, sillä sen itselläni jemmailu ja lopulta roskiin heittäminen olisi todella turhaa. Mies tekee paljon töitä teatteriproduktioihin liittyen ja siellä on onneksi paljon orkesterin jäseniä, tanssijoita ja näyttelijöitä, jotka ottavat mielellään vastaan ylimääräistä kosmetiikkaa itselleen (tai lapsilleen), joten hänellä onkin ollut tapana vielä pari kertaa vuodessa suuri säkki kosmetiikkaa töihin ja pitää siellä kosmetiikan jakajaiset, joissa kaikki saavat ottaa mitä haluavat. Hänellä on niiden myötä aika pidetty vaimo jostain syystä, vaikka en olekaan itse kovin montaa tyyppiä tavannut… 😀

   Vastaa
   • Tuo kosmetiikan määrä, sen vaihtelevuus ja säilytys kiinnostavat minuakin erittäin paljon. 🙂

    Vastaa
   • Kävinkin lukemassa tuon sun aiemman postauksen aiheesta ja kommenttikentässä olikin hyvää keskustelua ihon hoitamisesta! 🙂 Arvasinkin, ettei aihe ole vallan uusi tässä blogissa, mutta tosiaan tuosta tuotteiden vaihtuvuudesta lukisin mieluusti lisääkin! 🙂

    Ja tuohan on vallan hyvä tapa saada kosmea kiertoon, vaimopisteetkin nousee silmissä :’D

    Vastaa
 4. Pakko varmaan tämäkin käydä ostamassa kokeiluun, sen verran mielenkiintoiselta tuotteelta vaikuttaa kertomasi perusteella. Nyt jo kaksi mielenkiintoista tuotetta bongattu blogistasi viikonlopun aikana, joita tekee mieli testata. No onneksi kumpikaan tuotteista ei ole kovinkaan kallis. 😀

  Vastaa
 5. Mun yks ihan lemppari on Lumenen Glow Reveal -naamio, jota pidetään kans minuutti ja käytän sitä aina suihkussa! Ihan huippu

  Vastaa
  • Joo, tuo on myös ihana ja ennenkaikkea ihanan nopea käyttää! Se tulikin minullekin muuten heti mieleen tätä postausta kirjoittaessani. 🙂

   Vastaa
 6. Vitsit, että tämä blogisi saa minussa aikaan ”tarpeita” 😀 . Foreo ja Swiss Clinicin skin roller on hankittu ja kaksoispuhdistus kasvoille omaksuttu, ja rakastan näitä kaikkia! Tarve tuli myös tälle naamiolle, sillä onko kätevämpää kuin hyödyntää suihkussakäynti näin monipuolisesti. Jäin vain pohtimaan mitä ainetta nuo kuorivat rakeet ovat? Eivät ilmeisesti kuitenkaan mikromuovia?

  Vastaa
 7. Tämä oli pakko käydä ostamassa ja ensifiilis oli…. Ahhh miten nostalginen tuoksu! Tämä tuoksui ihan samalta kun Garnierin vihreissä pulloissa olleet hiustenmuotoilutuotteet varmaan 10 vuotta sitten! Tykkäsin myös tästä tuotteesta ja kasvot tuntui itseasiassa paremmalta tämän jäljiltä kun Lumenen Glow Revealin jota olen myös innolla käyttänyt. Sen tarkoitus tosin on ehkä enemmän syväpuhdistaa kun tämän. Osaatko Virve sanoa tarkemmin näiden kahden eroa?

  Vastaa

Jätä kommentti