Sugarberry legs

Tänään mennään viileissä väreissä. Itse postaus ei liity värikosmetiikkaan tosin millään, sillä viileä teema syntyy vain ja ainoastaan siitä, että huomasin vasta jälkikäteen kuvanneeni tämän postauksen kuvat kameran valkotasapainoasetusten ollessa miten sattuu.
Sain nimittäin blogini kautta testattavakseni Gillette Venuksen ja  Olayn yhteistyössä toteutetun uuden Sugarberry-höylän sekä sen pariksi Satin Care Sensitive Shave Gelin.
Olen ahkera höylääjä, mutta äärettömän pihi mitä tulee höylien hankintaan. Ostan aina kolmiteräisiä (mielellään jopa neljäteräisiä) höyliä, mutta en koskaan kalliita merkkejä, vaan halvimpia mahdollisia. Siksi kokeilut näillä ”kunnon merkkien” höylillä ovat aina mieleen.
Sugarberry-höylän ideana on sekä poistaa ihokarvat että kevyesti kuoria ja kosteuttaa ihoa. 

Höylän teriä reunastavat veikeät tyynyt, joita katsellessani mietin, että hankaloittavatkohan ne privaatimpien paikkojen ajelua tekemällä höylästä liian paksun. Käytännössä näin ei kuitenkaan onneksi ollut, sillä höylällä oli edelleen helppoa sheivata niin sääret, kainalot kuin tyttöjenkin paikat.
Hauskat tyynyt toivat kostealla iholla mielettömän hyvän liukkauden, jonka ansiosta höylä liukui iholla uskomattoman hyvin ja sheivailu oli äärettömän vaivatonta. Erillisen vaahdon käyttö tuntui hennoilla karvoillani jopa hieman turhalta, joten olen useimmin tyytynyt vetelemään ihan vaan pelkän höylän voimin. 
Iho tuntui sheivauksen jälkeen todella sileältä, pehmeältä ja kosteutetulta eli ero tavallisiin sheivailukertoihini halpishöylillä oli huima. 
Yllätyin myös siitä, kuinka pitkään höylä on pysynyt käytössä hyvänä. Olen sheivannut sillä varmasti kymmenisen kertaa ja paitsi että lopputulos on yhä ollut sileää jälkeä tekevä, ei tyynykään ole vielä kulunut loppuun.
(Kuinka monen käyttökerran jälkeen näitä höyliä edes yleensä kuuluisi vaihtaa?)
Ongelmana onkin siis enää kustannuskysymys. 
Tämä peruspakkaus, joka sisälsi yhden terän ja varren kustantaa 19,90 euroa ja kolmen vaihtoterän paketti noin 18,20 euroa, eli reippaasti enemmän kuin viitisen euroa maksava 4-5 terän pussini. Toisaalta tämä tekee iholla niin ihanan sileää jälkeä ja kestää käytettävänä halpishöyliäni pidempään, että joudun vakavasti harkitsemaan, raaskisinko edes kerran ostaa yhden paketillisen vaihtopäitä.
Minkä verran te olette valmiita satsaamaan höyliinne? Ja kuinka monta käyttökertaa käytätte samaa höylää?

18 kommenttia artikkeliin ”Sugarberry legs”

 1. Itse ostan ihan Venuksen höyliä. N. 4kpl taitaa olla paketissa ja sitten hinta 16e, kirpaiseehan se mutta harvoin niitä tulee ostettua. Yhtä höylää käytän aika pitkään.. Ja hyvää jälkeä silti tulee. Noiden käyttöikäähän voi pidentää huomattavasti teroittamalla niitä. On erikseen sellanen tollasille höylille oleva höylän teroitinkin, tai sitten voi vedellä vaikka farkkukangasta pitkin (silleen "väärään" suuntaan, ei siihen suuntaan mihin karvoja höylättäisiin) niin sekin teroittaa höylää!

 2. Ite ostelen aina just noita ylikalliita Gilleten Venuksia just ton takia kun niiden jälki on niin ihanan sileää. Itellä vaan aina kuluu noi tyynyt loppu kerran tai kahden jälkeen ja sitten ärsyttää. Ja käytän aina samaa terää niin kauan, että alkaa tuntua ettei jälki enää oo kovin hyvää.

  • Ootko Emppu säilyttänyt terääsi missä? Saara Sarvas vinkkasi omassa postauksessaan ettei kannata säilyttää suihkun vieressä kun silloin tyynyt kuluu todella nopeasti. Itselläni on se vissiin edellinen tyyny versio ja edelleen on tyynyissä runsaasti tavaraa kun oon säilyttänyt kylppärin kaapissa.

 3. Yleensä nuihin venuksen höyliin käy kaikki vaihtopäät. 🙂 Eli siis esim: Omistat ton uuden olaynkanssa tehdyn varran voit ostaa siihen Venus beezeen vaihtopäita. 🙂 Jotkun vaihtopäät halvempia, mutta silti hyviä!

  • Noihin varsiin käy myös miesten terät! Ne on rutkasti halvempia kuin naisten teräpakkaukset ja itseasiassa miesten terät tuntuvat olevan jopa hellävaraisempia koska ne on tehty kasvoja varten. Mä en enää Venuksia osta, Machin on syrjäyttäneet ne lopullisesti!

 4. Itse ostan aina Lidlin viisiteräisiä miesten höyliä; ovat edullisia, laadukkaita ja kestävät hyvin 🙂 Tarkkaa hintaa en ihan muista, mutta olisiko neljän vaihtopään paketti ollut jonkun kahdeksan euroa? Mutta joka tapauksessa edullisempia kuin "tyttöjen" höylät 😉 Suosittelen!
  -Hetti

 5. Ehdottomasti maksan kalliista teristä, ovat vain niin paljon parempia jäljeltään, mukavampi käyttää ja haavoja ei tule, vaikka vähän kiireessäkin sheivaisi. Tämä on vain mun mielestä niin väärä paikka säästää 🙂 Ennen matkoilla olen käyttänyt kertakäyttöhöylää, jota ei tarvitsitse haalata takaisin matkassa, mutta pari kertaa haavan nilkkaan saaneena olen luopunut niistäkin ja kiltisti kannan erillistä terää mukanani. Käytän yhtä terää aika kauan, ei hajuakaan kuinka monta kertaa, mutta kai melkoisen monta… tosin olen siunattu varsin hitaalla kasvulla tässä asiassa 😉 -Johkis-

 6. Ite oon myös monesti miettiny, että kuinka monen käyttökerran jälkeen terälle pitäis sanoa heipat 😀 Mää käytän ne ronskisti ihan viimiseen asti! Ja mulla kuluu noin 4-5 terää vuodessa, joista noin puolet "talviaikaan" ja kesäkinttujen hoitoon sitten saman verran parin kuukauden aikana 🙂

 7. Itse olen tykästynyt Venus Breeze -teriin, niissä on just tuollaiset kätevät tyynyt, ei tarvitse kveriksi kuin vettä. Kuluvat kylläkin ennen kuin terän vaihdan, koskä käytän useamman kuukauden samaa terää 😀 Mutten olekaan turhan aktiivinen höylän käyttäjä.. Halpishöylillä iho ärtyy enemmän, joten siksi en säästä tässä asiassa. Kerran kokeilin jotain karvanpoisto cremeä, jonka kanssa käytetään kumilastaa ja totesin sen parhaaksi tavaksi tuhota ihokarvat. Se vaan ei ole se nopein tapa.

 8. Tää oli jännä kapistus! Ihan ensimmäisillä käyttökerroilla sääriä ajellessa kuului ihoa vasten surinaa! Siis niin hämmentävää! Mä en tietty tajunnut ottaa kuvia etukäteen, joten jäi mun osalta esittelemättä, mutta tulin nyt sitten tänne hihittelemään. 😀

  Varsinaiseen kysymykseen en kyllä osaa sanoa mitään. Minäkin olen ennen käyttänyt niitä halpoja rimpuloita ja sitten sadatellut röpelöistä ihoa ja satunnaisia vekkejä. Tämän kanssa oltiin niin eri maaperällä. Todennäköisesti joudun jatkossa ostamaan lisää näitä. Ainakin kesän ajan? 🙂

 9. Käytän niitä kaikkein halvimpia yksiteräisiä miesten Euroshopper-höyliä (1,25 €/10 kpl). Niillä ei kyllä pysty ajamaan kuin kainalot 3-5 kertaa tai sääret+kainalot pari kertaa. Sitten tulee yleensä verenvuodatusta. Ja eipä ne tarkemmin ajatellen kauhean halvaksi tule, kun on välttämätön olla lisänä sheivausgeeli ja jälkihoitoon aloe veraa. Mutta 20 € muutamasta höylänterästä on vaan liian suolainen, varsinkin kun meikäläisen kainalot ja jalat ei pahemmin ole kenenkään katseen alla muutenkaan.

 10. Mä käytän Venusta. Vaihdan kuukauden välein vähintään ja sheivaan joka päivä kainalot ja sääret joka toinen päivä. Mielelläni ottaisin ohuet ja vaaleat karvat itselleni. Ens syksynä valoimpulssin alle ainakin bikinirajat (mitä en voi sheivata ihon herkkyyden vuoksi).

 11. Kannattaa ostaa venus-terät netistä esim. amazonista. Oon niistä normiteristä maksanut muistaakseni 8kpl/16e eli puolet halvemmalla mitä suomessa.

 12. Teriä kannattaa pongata 3+1 päiviltä sekä Hulluilta päiviltä, silloin löytyy usein isompia paketteja edullisesti 🙂

 13. herttinen, oon 8 vuotisen sheivausurani aikana käyttänyt 3 venus divine höylää. ja muita en oo käyttäny, terät edelleen minusta kunnossa, ikinä ei ole tullut haavoja tms. jos alesta sattuu löytymään, niin silloin saatan raaskia ostaa lisää. (varren kanssa)

Kommentointi on suljettu.