3 hassua asiaa Englannissa

Olen jälleen viettämässä lomapäiviäni poikaystäväni luona Englannissa, joka on ehdottomasti lemppari maani – kuten moni varmasti tietääkin. Täällä tunnen olevani kotonani ja maassa on jotain aivan erityisen rakasta.

Halusinkin näpytellä pienen Englanti-postauksen, johon summaan omia kokemuksiani maan omalaatuista ja hieman hassuista jutuista.

1. Englantilaiset tuoksuvat aina pyykinpesuaineelle

No joo, tämä väite on ehkä vähän liitoiteltua, mutta hyvin usein kuitenkin täysin paikkansa pitävä juttu. Ihan tosi, moni ihminen tuoksuu selkeästi puhtaalle pyykille ja voi että, kuinka rakastankaan tätä asiaa – olen nimittäin ehdottomasti niitä, jotka rakastavat puhtaan pyykin tuoksua.

Täällä ihmisiä ei tarvitse edes käydä nuuhkimassa kovin läheltä, sillä puhtaan pyykin tuoksu leijailee nenään jatkuvasti kadulla kävellessä, kun ihmiset kulkevat ohi tai asuntojen ikkunat ovat auki.

Englannissa pyykinpesuaineet ovat ehkä hieman voimakkaamman tuoksuisia, mutta epäilen pääsyyn tähän tuoksuun olevan siinä, ettei maan kosteissa kylpyhuoneissa yksinkertaisesti voi yleensä kuivata yhtään mitään ja pyykit kuivataan päivittäin esimerkiksi makuuhuoneessa, olohuoneessa tai keittiössä, jolloin puhtaan pyykin tuoksu leviää väkisinkin ilmaan.

Oli tähän puhtaalle pyykille tuoksumiseen sitten syy mikä tahansa, rakastan sitä kuitenkin.

2. Asunnoissa on kylmää ja kosteaa

Tämä on hyvin usein totta. Tuplaikkunat ovat tälle kansalle totaalisen vieras käsite ja suomalaiset triplaikkunat jotain niin käsittämätöntä, ettei sellaisista sovi edes puhua ääneen, mikäli ei tahdo hullun papereita.

Tämä yllä olevan kuvan ikkuna on eräästä englantilaisesta asunnosta, jossa olen ollut muutamaan otteeseen yötä (ei kuitenkaan Englantilaistuneen herrasmieheni asunnosta).

Ensimmäisellä kerralla tuossa hyvällä asuinalueella sijaitsevassa, siistissä ja kaikinpuolin muutenkin mukavassa ja mainiossa asunnossa vieraillessani kysyin Englantilaistuneelta Herrasmieheltäni, oliko kyseinen käyttämämme makuuhuoneen ikkuna kenties kiinni vai auki, sillä minun oli hyvin vaikeaa ottaa siitä itse selvää.

Englantilaistuneella Herrasmiehelläni on enemmän kokemuksia paikallisista ikkunoista, joten hän osasi kertoa sen olevan kiinni – minun silmiini varsin isosta raosta huolimatta.

Täällä ei kuitenkaan olla niin pikkutarkkoja, sillä tuultahan se vaan on.

Kun käyn Englantilaistuneen herrasmieheni luona suihkussa ja makuuhuoneeseen aukeavasta kylpyhuoneesta astuu ulos, näyttää ikkunan reuna usein tältä:

Ja kyllä, vesipisarat ovat ikkunan sisäpuolella…

Täällä on tosiaankin kosteaa. Ja kyllä, nämä (hullut) britit pitävät erittäin, erittäin usein kylpyhuoneissaan jopa kokolattiamattoa. (Toisaalta  täällä on myös okei pitää kokolattiamattoa välittömästi avotulisen takan edessä.)

Englannissa tosin on ilmeisesti vähemmän homeelle herkkiä ihmisiä kuin Suomessa, sillä täällä ihmiset on lapsesta asti todennäköisesti altistettu sille ja sen sietokyky on kasvanut3. Vesihanoissa ei ole mitään järkeä

Tämä ei ole yleispätevä sääntö, mutta hyvin usein niissä ei ole mitään järkeä. Täällä on edelleen varsin yleistä, että vesi lasketaan kahdesta hanasta ja esimerkiksi Englantilaistuneen Herrasmieheni kylpyhuoneen käsienpesuallas tarjoaa nämä kaksi ihanaa hanaa.

Älkää kysykö, miten hemmetissä nämä olettavat, että kädet tulisi pestä. Varsinkin, kun ottaa huomioon, ettei kummankaan hanan alle itseasiassa edes mahdu yhtä kättä ja minulla on sentään melko pieni naisen käsi. Eikä isompikaan käsi auttaisi, sillä hanat ovat kuitenkin sen verran kaukana toisistaan.

Ideana on ilmeisesti, että käsienpesun yhteydessä altaaseen laitettaisiin joka kerta tulppa ja molempia vesiä valutettaisiin sinne sopivassa suhteessa ja kädet pestäisiin sitten altaassa lilluvassa vedessä. Ööh, no way!

Onneksi täällä vesihanoja saa myös valuttaa melko pitkään, ennen kuin ne alkavat oikeasti syöstä kylmää tai kuumaa vettä, joten kädet ehtii hyvin ”pestä” haaleassa vedessä ennen oikean lämpötilan saavuttamista.

Monet vesihanat ovat kuitenkin sentään tällaisia yhdellä hanalla ja kahdella säätönupilla toimivia.

Englantilaistuneen Herrasmieheni suihku ons entään tehty hieman modernimmaksi, mutta ei tosin sillä, että siinäkään olisi kovin paljon järkeä…

Ensin säädät haluatko high vai cold vai economy -suihkun ymmärtämärrä edes täysin, miten nämä kaikki kolme liittyvät toisiinsa, sillä economy säästää veden määrässä, mutta cold ei mitenkään liity enää veden määrään puolestaan.

Tämän jälkeen valitset joka tapauksessa veden lämpötilan toisesta nupista, jonka jälkeen on melkolailla sama, mitä olet ensimmäisestä nupista säätänyt (ellet sitten valinnut kerralla vähemmän vettä ruikkivaa economya).

Suihkua ei myöskään saa täysin irroitettua käsisuihkuksi, vaan se on aina kiinni alemmassa muovirenkaassa.

Ihan tosi, pliiiis, olisiko yksi tavallinen vesihana liikaa vaadittu?

Näistä kaikista pienistä ja oudoista yksityiskohdista huolimatta minä rakastan tätä kylmää, vetoisaa, sateista, kokolattiamatoilla ja pyykinpesuaineiden tuoksulla kyllästettyä maata ja sen teetä maidolla juovia ihmisiä aivan hulluna.

Muita sydämensä tälle oudolle saarivaltiolle menettäneitä?

31 kommenttia artikkeliin ”3 hassua asiaa Englannissa”

 1. Nuo vesihanat on kyllä ihan älyttömiä 😀 Etelä-Afrikassa oli vähän sama ongelma, tosin ei sieltä kuumastakaan kovin nopeasti kuumaa vettä tullut.

 2. tykkäsin tästä postauksesta iha hirveenä enkä ees tiiä miks ! wihii 🙂

 3. Hei Virve, Bootsissa käydessäsi koeta löytää Good Things-merkin tuotteet.

  Ostin pari viikkoa sitten Five Minute Facial Mask with Avocado & Goji Berry-naamion. Aivan ihana ja ilman pahempia myrkkyjä.

  Merkillä on muitakin ihanan näköisiä tuotteita ja olisi ihana kuulla mitä mieltä itse niistä olet! 🙂

 4. Mun isäpuolen suku on puoliksi englantilaista, eli saarivaltio on tullut tosiaankin tutuksi! Viimeisimpänä erikoisuutena voin kertoa syöneeni jouluna Marmite-suklaata 😀

  Mutta voi, ihan oikeasti nuo hanat! Siis ihan oikeasti, käsien pesu vielä just just menee mutta entä esim. naama? Tuskaa ja kylmää hikeä 😀

 5. MINÄMINÄMINÄ! Menin yliopistoonkin lukemaan englantia ihan vaan sen takia, että tykkään Englannista ja englannista niin paljon, en siis oikeastaan ollenkaan kielitieteistä tai esim opettamisesta. 😀 "Muutama" kerta on tullut käytyäkin ja yksikään kaupunkihotelleista joissa ollaan oltu yötä ei ole myöskään välttynyt tolta vesi ikkunassa suihkun jälkeen -ilmiöltä. (Kerran oltiin pohjoisemmassa "maalla" jossa hotellihuone oli melkeinpä oma mökkinsä, silloin ei ollut ihan niin paha) En käsitä kanssa niitä kokolattiamattoja, rikoin nuorempana yhden hotellin hiustenkuivaajan kun kaadoin teepannusta vettä aika reippaasti lattialle ja paniikissa yritin kuivata sitä, ihan käsittämätöntä koko idea. 😀 Melkein heti kun alettiin seurustelemaan avomiehen kanssa päätettiin että lähdetään sitten ammatit saatuamme Britteihin ja oikeastaan heti perään päätettiin että uusitaan ikkunat varmaan heti ensimmäisenä! 😀

  Isossa-Britanniassa on vaan niin paljon kaikkea, mistä pidän ihmisten kohteliaisuudesta (ekaa kertaa kun olin Lontoossa ja töytäisin jotakuta vahingossa kadulla ja hän vastasi siihen sanomalla sorry olin pitkän aikaa aivan hämilläni!), TV-ohjelmista, huumorista ja kirjakaupoista siihen Englannin omaan hajuun. …joo, musta Englannilla on oma haju. Lontoon ulkopuolella sen huomaa paljon helpommin, Lontoossa haistoin sen yhdessä risteyksessä Russell Squaren kulmalla. Obsessive much? 😀

 6. Täällä Englannissa opiskelen ja tänään juuri valittelin kylmyydestä, sillä tuplaikkunatkaan eivät pidä lämpöä huoneessani sisällä (puhumattakaan seinistä ja muiden tiivisteiden puutteista), joten talossamme on keskimäärin 11-16 asteen lämpötila, kun ulkona on 2-3 astetta. Hyrr. Haluan takaisin Suomeen lämpimään neli-ikkunalliseen asuntoon mieheni kainaloon.

  Alkuevät ja syksy ovatkin aivan päinvastaisia tilanteita. Lämpöä ja aurinkoa riittää täällä, kun Suomessa on vielä hyytävä ilma, jolloin nautin täällä olosta. 🙂

 7. "englantilaistunut herrasmieheni" on alkanut särähtää korvaan ja kovaa aina kun mainitset henkilöstä, ARGH! kai muitakin nimityksiä voi miehelleen keksiä 😀

  toivottavasti esittelet taas englanti-ostoksia!

 8. Olin viime kesänä 4 päivää Lontoossa ja kyllä se kivalta paikalta vaikutti (kesäisin). Tosin otan mieluummin pakkasen kuin kolean ja sateisen ilman, varsinkin kun täällä on ne tupla- ja triplaikkunat ja kunnon lämmitykset.

 9. Hehe, kolme vuotta asunut Skotlannissa.. Ja alkaa tämä kylmyys kyllä niin syödä! Toinen mitä nää ei ymmärrä on astiakaapit: siis ne mihin astiat laitetaan kuivumaan! Ei ne ymmärrä että se tulee tiskialtaan päälle…

  En kyllä myöskään ymmärrä miten suihkut on täällä sähkösuihkuja, jotka pitää napsauttaa ensin pääkatkaisijasta päälle. Tosiaan kaikki suihkut on tuollaisia mitä kuvasit, ainakin mitä oon nähnyt 😛

  -Emmi

 10. Aika mielenkiintoista tuo "puhtaan pyykin" käsite, minusta ihminen joka tuoksuu puhtaalle pyykille ei tuoksu yhtään millekään, pesuaineiden hajusteet ovat lianhajua pahempaa hajusteallergikolle ja ihan hirveän hajuista siis. Mikään ole kamalampaa kuin raikkaassa ilmassa ulkona lenkkipolulla leijuva pyykinpesuaineiden löyhkä kun satojen metrien päässä on joku joka on pessyt pyykkiä…

 11. ihana postaus! 🙂
  itse kävin kaks vuotta sitten kielikurssilla briteissä (bournemouthissa + lontoossa), ja voi että se oli ihana paikka!

  isäntäperheen puutarha oli pieni ja supersöpö, todellakin rakkaudella kasvatettu. joka aamu syötiin aamupalaksi vaaleaa paahtoleipää nutellakuorrutteella! mmm-m i like i like. talossa oli arvatenkin kokolattiamatot, ja minä tietenkin tomerana tyttönä onnistuin tiputtamaan kirkkaanpinkkiä kynsilakkaa keskelle beigeä kokolattiamattoa. sitä sitten hinkattiin paniikissa irti hetki jos toinenkin 😀 ihan epäkäytännöllistä hommaa…ja rumaakin if you ask me!

  itse kiinnitin huomiota sekä vesihanoihin (meikkien peseminen: mission impossible) ja wc-pöntön vetomenetelmiin. siellä vetopainike ei ollutkaan pöntön päällä vaan vipuna sen sivussa. kattolamput olivat mielestäni myös aika oudossa paikassa. suomessa olen tottunut siihen, että ne ovat suunnilleen katon keskikohdassa, mutta briteissä panin merkille, että ne olivat yleensä ikkunan läheisyydessä… en sitten tiedä mistä tämä ilmiö johtuu!

  meille tarjottiin joka päivä välipala oppituntien ohessa. pussi sisälsi suklaapatukan, sipsipussin, lähdevesipullon ja vaalean sämpylän. erilaista ruokakulttuuria osasimme jo kaverini kanssa odottaa, mutta kyllä se silti vähän nauratti… healthy lifestyle for sure 😀

  tossa nyt muutama juttu mikä ihmetytti ja nauratti. britteihin kyllä ehdottomasti aion palata niin pian kuin vain mahdollista, sen verran upea paikka oli :>

  jenny

 12. Kiitoksia taas hauskasta postauksesta Virve!
  Nämä Englanti-aiheiset ovat nykyisin lemppareitani ensi kuun lopussa häämöttävän Lontoon matkan takia.

  Reissuista puheen ollen, olit oikein sievä ilmestys nyt viime pe-su risteilyllä 🙂
  harmi vaan, että jouduin tyytymään sitruunansyöneen kollegasi palveluun!

 13. Asuin Englannissa monta vuotta ja kaipaan sinne takaisin oikeastaan päivittäin. Huolimatta kokolattiamatoista kylpyhuoneessa ja pyykinpesukoneista keittiössä 🙂
  Minäkin pidän voimakastuoksuisista pesuaineista mitä Englannista saa. Jos sellaista kaipaa Suomessa niin Surfia löysin ainakin Citymarketista. Mielestäni se on samaa tavaraa kun Englannissa.

 14. Valitettavan tuttuja nuo postauksessa mainitut asiat… Kun olin Briteissä au-pairina, inhosin mennä iltaisin ällöttävän kosteisiin lakanoihin nukkumaan. Ja aamuisin ikkunat olivat tosiaan täynnä vesipisaroita. Pyykit eivät tuntuneet kuivuvan ikinä, ja niistä kokolattiamatoista oli "ihana" yrittää puhdistaa lasten sotkuja. Suihkussa sai ikuisuuden väännellä toista hanaa isommalle ja toista pienemmälle, että vedestä tuli sopivan lämpöistä. Näitä asioita ei ole ikävä, vaikka maasta kovasti tykkäänkin.

  Tuosta pesuaineen hajustakin olen siinä mielessä samaa mieltä, että se todella on voimakas. Mutta toisin kuin sinä, minä sitten taas kammoan sitä. Ostan paljon vaatteita brittien Ebaystä, ja vihaan sitä pesuaineen lemua, mikä vaatteista oikeastaan poikkeuksetta lehahtaa paketin saavuttua. En oikeasti välillä kestä olla samassa huoneessa (eli yksiössäni) niiden vaatteiden kanssa, vaan ne on pakko heittää suoraan pesukoneeseen, koska se löyhkä ei muuten irtoa. Toki tämä korostuu myös siksi, että olen itse aina käyttänyt hajustamattomia pesuaineita. Mutta kyllä se haju silti on paljon voimakkaampi kuin suomalaisissa hajustetuissa pesuaineissa. YÖK! En tosin muista, että olisin kiinnittänyt pesuaineiden hajuun huomiota Britanniassa asuessani. En tiedä, olenko tässä muutamassa vuodessa jotenkin herkistynyt sille, vai tunkevatko kaikki britit vain järjestään aivan liikaa sitä hemmetin ainetta pyykkien sekaan…

  Kiitos ihanasta blogista! Täältä löytyy aina ihan liikaa kaikkia tuotteita, joita ei olisi muuten tullut kokeilleeksi, mutta jotka on yhtäkkiä aivan pakko saada. 😉

 15. ah -06 kesällä olin kolme viikkoa brightonissa kielikurssilla (+ pari lontoon vierailua) ja menetin sydämeni briteille 😀 isäntäperhe ei ollut kylläkään kiva (ei saatu ruokaa) mutta muuten ihmiset yleensä olivat ihania

  Odotan että pääsen uudestaan!
  Valitettavasti ukko ei innostu yhtään briteistä.. 🙁

 16. Hauska yhteensattuma, että sinä kerrot kokemuksia Englannista, kun minun luona kävin tänää englantilainen vieras 😀 Oli kyllä jännä jutella ja juurikin tuo kohteliaisuus.. Vaikka ihminen oli ihan vieras, oli halauksia ja poskisuudelmia 😀 hämmennyin:D

 17. Täällä myös yksi tuohon saarimaahan rakastunut! (: Vähän jännityksellä odottelin ekaa Lontoonmatkaani, mutta onneksemme hotellimme oli sen verran uusittu, että kokolattiamattoja ei ollut _lainkaan (eikä edes ollut mikää hieno hotelli, vaan kauempana keskustasta sijaitseva halpis!), kylppärissä kiva kaakelointi ja vain yksi normaali hana! suihkusta tietysti tuli pelkkää lirua (puhumattakaan niistä "ikkunoista"), mutta ihana paikka silti, ihmiset niin älyttömän kohteliaita! joku tuolla aiemmin mainitsikin, että kadulla toiseen kävelijään törmätessään tämä toinen pyytelikin anteeksi, mulle kävi ihan sama juttu ja monta kertaa 😀

 18. Monelta englantilaiselta löytyy erillinen vati joka pistetään sinne altaaseen ja siinä sitten pestään, hyvin ekoystävällinen tapa jota suomessakin käytettiin vielä 70 luvulla mm. tiskatessa, nykyään suomalaiset ovat suurimpia puhtaan veden kuluttajia maailmassa. Ja nyt löysit selityksen niille paksuille kukkaverhoillekin, ne toimivat eristeenä, samoin kuin ne kamalat kokolattiamatot.

  Pyykinpesuaineissa taitaa olla siellä kyllä sellaisia haitallisia aineita joita suomalaisissa pyykinpesujauheissa ei käytetä enään;) Siksi suomalainen pyykinpesujauhe tuoksuu miedommalta.

 19. Tuohon lavuaariin sentään mahtuu kädet. Eräässä uudessa ostoskeskuksessa Englannissa vessan lavuaari oli niin pieni, että sinne mahtui hädin tuskin kaksi naisen nyrkkiä, kumpikin tietenkin oman hanansa alle. Ei siinä oikein käsiä pystynyt pesemään, kunnolla ainakaan.

  Tosin kyllähän tuollaisia kaksihanaisiakin oppii käyttämään, meidänkin vanhassa talossamme (Suomessa siis) oli aikoinaan sellainen. Nopea vain pitää olla. 🙂

  Englannin asuntoni suihku taisi olla vielä tuotakin "yksinkertaisempi". Siitä sai joko enemmän ja kuumaa vettä tai vähemmän ja kylmää, tai sitten toisinpäin. Aikamoista tasapainottelua se vaati kuitenkin.

  (Kiitos muuten blogista! Sen vaikutus on vain ollut päinvastainen kuin sinulla…)

 20. Kaikista vioistaan huolimatta olen menettänyt sydämeni vallan kokonaan Irlannille, ja nimen omaan Irlannille, en niinkään Brittien puolelle näitä kahta saarta vaikka ei Briteissä mitään vikaa ole. Oli siellä sitten kosteaa, koleaa tai se harvinainen päivä kerran vuodessa, että on aurinkoista, niin rakastan sitä saarta silti.

 21. Olen aina ihmetellyt miksi ihmiset haluaa haista pyykinpesuaineelle. Suomessakin moni haiskahtaa eau de omolle/arielille ja mun mielestä se vaan kertoo siitä, että pesuainetta käyttää ihan liikaa!

 22. Oi ihana, epäkäytännöllinen saarivaltio. <3 Itse sain tuohon hanakulttuuriin melko mielenkiintoisen vastauksen, kun erehdyin kysymään, miksei kaikki vesi voi tulla samasta hanasta ja *hui sentään* yhdellä vivulla. Tuloksena oli pöyristyksensekainen selostus siitä, ettei moinen nyt vain voi toimia missään olosuhteissa ja että silloinhan hanasta ei IKINÄ tulisi kuin yhden lämpöistä vettä. Jaa tuota… 😉

  Se kyllä vähän särähti tekstissäsi silmään, että homeelle oltaisiin vastustuskykyisempiä. Sille nyt vaan ei kykene kasvattamaan mitään vastustuskykyä vaikka eläisikin jatkuvassa altistuksessa (eihän muuten olisi esim. homekoulukohuja…), joten kyse on jostain muusta. Ehkä se jatkuva vetoisuus poistaa itiöt sisäilmasta, tai sitten porukka vaan kärvistelee hissukseen.

  Iso-Britannia on ihana lomakohde, mutta ei siellä kyllä asu hullukaan. 😀 Tai no, jos olisi varaa rakennuttaa kunnon talo…

 23. Oih, noi on niin tuttuja ongelmia.
  Yks mikä mua vaivas kaverin luona ollessa. Siellä oli lämmin vesi kytketty talon lämmitykseen. Aamulla kun talo tyhjeni lämmitys tottakai laitetaan pois. Mulle kävi sit muutamaanki otteeseen, et tuli takas kämpille ennen muita ja kaipasin suihkua. Oli sit kiva hyppiä pyyhe päällä, kylmänä ja märkänä, pitkin kämppää päästäkseni käsiks keskuslämmitykseen. Sitte piti tottakai odottaa, et vesi lämpiää. Se säätämisen määrä, et hanasta saa sitä sopivan lämmintä vettä.

  Noi ikkunat on ihan naurettavia. Viimeks ollessani päivin ulkona oli 26 ja öisin reilusti lämmintä. Tää oli joskus keväällä, et Suomes oli silloin jtn kymmenisen astetta. Silti oli pakko nukkua pitkät lökärit ja villapaita päällä sekä kahen peiton kanssa. Suomessa samaan aikaa nukkuminen onnistu vallan mainiosti yhellä peitolla ja t-paidalla.

  Kaikesta ikäväst huolimatta oon aika ihastunu Lontooseen. Rakastan sitä, et museot on pääasiassa ilmaisia. 😀

 24. Vaikka eri saarella asunkin niin samat "ongelmat" taaltakin loytyvat. Ihana paikka silti! Tulkaa joskus kaymaan Dublinissa lomalla, taalla on kivaa 🙂

  -A-

 25. Kyllä, menetin lomareissuilla sydämeni niin totaalisesti, että muutin tänne asumaan. Kaikki noi mainitsemasi asiat on tuttuja, mutta silti en vaihtaisi tätä paikkaa Suomeen. Ja löytyy täältä myös asuntoja, joissa on kunnon suihkut, normaalit hanat ja edes vähän tiivimmät ikkunat ja hajusteetonta pesuainettakin saa kaupasta 🙂 Joskus olen kuullut noihin hanoihin selityksenä, että se on hygieenisempaa kun kuuma ja kylmä vesi tulee erillään.

  Ja Lontoo on ihana kaupunki käydä vierailulla, mutta tykkään asua muualla, missä on varaa siihen kunnolliseen asuntoon.

 26. Onneks britit on niin ehtiviä, että ne on tuonu hupsut tapansa myös tänne maaillman toiselle laidalle, Australiaan. Suihkut ovat sentäs normaalihkoja, tosin kahdella eri vivulla mutta käsienpesualtaat… Ja ne kokolattiamatot. Huoh.
  😀

 27. Kiva postaus! Jotenkin tuntuu kun valittaa noista vetoisista ikkunoista tai homeisista vessoista, että ihmiset saa sen kuvan etten löydä koko maasta mitään hyvää. Mutta sinun postaus oli jotenkin kivasti lopetettu "Näistä kaikista pienistä ja oudoista yksityiskohdista huolimatta minä rakastan tätä kylmää, vetoisaa, sateista, kokolattiamatoilla ja pyykinpesuaineiden tuoksulla kyllästettyä maata ja sen teetä maidolla juovia ihmisiä aivan hulluna." I totally agree! Enkä ole muuten edes huomannu kaupan hyllyllä hajustamatonta pesuainetta, joten onneksi en ole mitenkään allerginen hajusteille!

  Terkkuja siis täältä saarivaltiosta myöskin 🙂

  (Englantielämää löytää täältä http://www.polkuchesteriin.blogspot.com, tuo nimimerkki johtaa leivonnan pariin)

 28. Täällä!! Minäminä! Ja täysin samat asiat olleet ihmettelyn kohteena, etenkin nuo vesihanat ja kokolattiamaton-ällötykset. Ja juon teeni maidolla:)

 29. Ihania Englanti-postauksia, mä kans pidän maasta kovasti ja viime vuonna taisin viettää yhteensä pari kuukautta siellä erinäisiä reissuja tehden 🙂
  Tuo "moderni" suiku tuli myös mulle viime vierailulla tutuksi. Ensiksi yritin pohtia muutaman minuutin sen käyttöä itsekseni, kunnes jouduin huutamaan apua sen käyttämiseen.
  Se on kyllä jännä, että niin yksinkertaiset asiat täytyy tehdä vaikeaksi tuolla saarivaltiossa…

Kommentointi on suljettu.