Kuinka vanhoja tuotteita omistan?

Aina välillä joku kysyy minulta kosmetiikan säilyvyydestä ja viittaa siihen, että omissa jemmoissani on varmasti ties kuinka vanhoja tuotteita ja kyselee vielä samaan hengenvetoon, enkö pelkää pöpöjä. Ja joka kerta olen yhtä ihmeissäni, sillä minusta jemmoissani ei todellakaan ole kovin vanhoja tuotteita.

Saadakseni epäilyksilleni varmuutta päätin selvittää, kuinka vanhoja vanhimmat tuotteeni ovat. Pohtiessani uuden ja vanhan rajaa päätin vetää merkkipaaluksi blogini alun. Aloitin blogini aika tarkalleen 1,5 vuotta sitten tammikuun viimeisenä päivänä 2009 ja päätin nostaa esiin jokaisen tuotteeni, joka on sitä vanhempi.

Kuten epäilinkin, ei kasa juurikaan ole (jemmojeni koon huomioon ottaen) tätä suurempi:

(Jätin kynsilakat kokonaan homman ulkopuolelle, sillä nehän eivät mene miksikään vuosien kuluessa.)

Ja tiedättekö mitä? Minä muistan oikeastaan melko hyvin, koska näistä tuotteista jokainen on jemmoihini tullut!

Tämä L’orealin huulipuna on vanhimpia omistamani meikkituotteita. Se näyttäisi olevan valmistettu vuonna 2007.

Nämä taitavat olla molemmat vuoden -06 tuotteita, eli nämä ovat ne kaikkein vanhimmat kosmetiikkatuotteeni. Onneksi puuterimaiset tuotteet pysyvät pitkään hyvinä.

Nämä olen saanut syksyllä -08, eli nämä ovat kohta kaksi vuotta vanhoja.

Nämä ajoittuvat alkuvuodelle -08, eli nämä ovat noin 2,5 vuotta vanhoja.

Tämä on peräisin loppuvuodelta -08, eli on alle kaksi vuotta vanha.

Nämä Natural Coden huulikiillot sain niiden tultua myyntiin, eli nyt puhutaan elokuusta -08.

Päiväyksien mukaan nämä L’orealin kiillot on valmistettu vuonna -08.

Tämä Chanelin aurinkopuuteri on vuosimallia -08.

Nämä tuotteet on kaikki ostettu joulukuun -08 aikana (Tigin Fashionista hoitoaine tosin saatu kuukautta myöhemmin) lukuunottamatta Burberryn Brit Sheer hajuvettä, jonka ostin joulukuussa -07. Hajuvesi on siis reilut 2,5 vuotta vanha ja muut tuotteet reilut 1,5 vuotta vanhoja.

Nämä ovat myös vuodelta -08.

Luultavasti nämäkin.

Diorin palettini ovat vuonna 08-ostettuja ja niistä vanhin on tehty vuonna 2005.

Myös nämä tuotteet ajoittuvat vuosiin 2007-2008:
Järkyttävintä oli kuitenkin tajuta, että kaikki loput tuotteeni ovat kävelleet kaappeihin ostolakkoni aikana. Jos siis oikeasti lähdetään fantasioimaan ja unohdetaan realiteetit, olisivat kuvissa näkyneet tuotteet ainoat omistamani kosmetiikkatuotteet, mikäli olisin ihan oikeasti ollut ostolakossa tämän kuluneen 1,5 vuoden ajan. Ja mikäli en olisi ostanut uusia tuotteita, ei näitäkään varmasi enää olisi jäljellä.

Hiljaiseksi vetää.

Toisaalta mieltäni kuitenkin helpotti suunnattomasti kun saatoin konkretisoida itselleni, etten omista enempää vanhahkoa kosmetiikkaa. Eipähän ainakaan tarvitse stressata tuotteiden vanhenemista!

Miltäni jäi kuitenkinkin kaihertamaan se, kuinka toisin asiat voisivatkaan olla, mikäli olisin vaan tiukasti pitänyt ostolakostani kiinni. Toki hirveän suuri läjä tuotteistani on töiden kautta tulleita, mutta onhan noita tullut itsekin ostettua muutama…

Antaisikohan tämä sitä pientä lisämotivaatiota, jota olen jo jonkun aikaa kaivannut…? Niin tai näin, mutta ainakin aion nyt ottaa nuo vanhimmat tuotteeni ahkeran kulutuksen alle.

56 kommenttia artikkeliin ”Kuinka vanhoja tuotteita omistan?”

 1. JEE! Hauska kirjoitus ja tätä olen itsekseni jo odotellut. Ja mahtavaa, jos löysit lisämotiivia lakkoiluun ja vanhojen pois käyttämiseen…. Sitä tässä yritetään itsekkin!

 2. Mua on jo pitkään myös ihmetyttänyt sun huulikiiltojemmat.. onko ne avaamattomia vai ootko todellakin sellanen jemmaat avattuja/käytettyjä huulikiiltoja??!! Yököttää, jos oot niitä käyttänyt ja sit säästelet niitä monta vuotta ja otat taas käyttöön. Ja meikkikynät menee mun mielestä samaan kastiin.

 3. Osaatko sanoa, miten kosmetiikasta voi lukea parasta ennen päiväyksen? Kun monessa on vain epämääräisiä numeroyhdistelmiä joista ei suoranaisia päiviä saa luettua tämmöinen tavallinen kuluttajaihminen… 🙂 Entä onko nämä päiväykset luettavissa pakkauksista vai itse tuotteesta?
  KIITOS!

 4. hep, minulla on noita samoja lorkun huulikiiltoja vuodelta kivi ja keppi eivätkä ne ole menneet miksikään :O! lienevät vanhimmat kosmetiikkatuotteeni, mutta kuten sanottu, hyvin pelittävät 😉

 5. Ostin pari päivää sitten Lushista Buffy-vartalovoin, vielä sen isomman palan.. Eikö siinä sitten käynyt niin, että palaa leikatessa pienempiin osiin, pala meni murtumaan, niistä saanut siistejä kuutioita.. Nyt on muutama epämääräisen muotoinen palanen ja murusia.. 🙁
  Oliko pala sitten jotenkin kuivunut, koska ainakin (se ainut saippua jota olen leikannut) Noubar leikkaantui varsin siististi.. Tavallisen Marseille-saippuan oon kyl saanut murtumaan monet kerrat..
  Onko sun Lushit leikkaantuneet siististi, vai sattuiko mulla vaan joku maanantaikappale?

  Mukaan tarttui myös Sweet Lips-huulikuorinta ja Brazened Honey-tuorenaamio, loisto-ostoksia molemmat! 🙂

 6. Miten vanhoja kosmetiikkatuotteita voi sitten käyttää? Esim. huulipunat tai muut voidemaiset tuotteet? Ripsarit?
  Puuterimaiset (luomivärit, puuterit, poskipunat) säilynevät paremmin?

 7. En mä tiedä mitä muille suosittelisin, siitä en uskalla ottaa vastuuta, mutta mulla on huomattavasti tuota vanhempiakin meikkituotteita. Niin kauan kun ne tuoksuvat normaalille, en pelkää käyttää. Mitään ongelmia ei ole koskaan minulle tullut, mutta toisaalta oma ihoni kestääkin vaikka mitä eikä ole herkkää nähnytkään… Eyelinerit menevät kyllä kohtuullisen äkkiä pilalle, samoin ripsarit.

 8. Siis nyt hämää.. Tuliko Natural Code muka syksyllä 08 jo? Nyt oma muisti pettää 😀 Olin ihan varma, että tulivat paaaljon myöhemmin. 2009 etc.

 9. Kieltämättä aika pelottavaa miten paljon uutta kosmetiikkaa sinulle on tullut ostolakon aikana! Mutta hei, kukapa meistä ei olisi ollut dieetillä jonka jälkeen vaaka näyttää vielä karumpia lukuja kuin alussa?
  Sitä paitsi, olisitko ilman blogia ja ostolakkoa päätynyt myymään ja antamaan pois niin paljon kosmetiikkaa? Vilkuilin tuossa vähän aikaa sitten kuvia blogin ensimmäisistä kirjoituksista, ja jo pelkkiä huulimeikkejä oli ylitsepursuava laatikollinen. 😀 Kyllä tässä on kehitystä tapahtunut, tsemppiä vaan jatkon kanssa. 😉

 10. Tämä tuotteidesi ikä on joskus käynyt mielessä minullakin. Olen hämmästellyt kuinka kaltaisellasi kosmetiikkatietäjällä heh heh… voi olla todella joitain niin vanhoja tuotteita avattuna ja kuitenkin käytät niitä… Tässä listassa sinulla on tuotteita mm. Lumenelta ja Lorealilta joita itsellänikin oli avattuna noin pari vuotta eikä olisi käynyt mielessäkään enää käyttää niitä =) Toivon, että luovut tuotteesta mikäli huomaat hajussa tai koostumuksessa jotain muutoksia.

 11. Käytän itse surutta kaikenlaista vanhaa ja uutta kosmetiikkaa, ja kas, elossa ollaan! Eiköhän blogin pitäjä kuitenkin ole tarpeeksi tietäväinen näissä tuoteasioissa, ettei meidän kanssaihmisten tarvitse olla huolissaan…

  Eevi

 12. Millä perusteella kynsilakat ei mee miksikään? Kyllä muuten menee. Koostumus muuttuu paksuksi ja tahmeaksi, ja mahdotonta levittää siististi.
  Katoin muuten just että mun vanhin kosmetiikkatuote, kajali, ois muka menny vanhaksi '07. Käytän sitä yhä, ihan hyvää se on, ei muuttunut miksikään. Sen verran alkoi kumminkin kuvottamaan että taidan ostaa tilalle uuden ruskean kajalin. Muut onkin sitten aika uusia, ja heitän varsinkin ripsarit aika nopeeta vaan julmasti roskiin jos ei meinaa loppua.

 13. Olet ehkä joskus jo kirjoittanutkin tästä, mutta kysynpä silti: Miten saat kynsilakat säilymään käyttökelpoisena "ikuisesti"? Itse olen monet kerrat heittänyt pois pulloon jämähtäneitä tai muuten koostumukseltaan omituiseksi muuttuneita lakkoja.
  -tiina

 14. "Laura kirjoitti… Siis nyt hämää.. Tuliko Natural Code muka syksyllä 08 jo? "

  Mä ostin ensimmäiset Lumene Natural Coden kynsilakkani kesällä -08, kun asuin Tampereella silloin.

  Mulla on yks kynsilakka mennyt aika huonoksi, se on kylläkin jo monta vuotta vanha. Ihan hyvän näkönen siitä tulee kun ravistaa mutta en välttämättä sitä kuitenkaan enää käyttäisi.

 15. Vaikkei liity postaukseesi niin mun on nyt pakko kirjottaa sun bogiin kun en tiedä kenelle kertoisin ilman että pidettäisiin hulluna. Sain jo vuosia sitten (tarkemmin sanottuna 4 vuotta sitten) ensimmäisen viisikkoni; Moonligthin, mamma oli luultavisti katsonut että haaleat värit n hyvät nuorelle ettei mene pandan näköisenä julkisille paikoille, eniways, eilen äiti oli ostanut minulle samaisen! eikö ole ihanaa, muisi sävyn ja kaikki!

 16. Osaatko suositella jotain meikkivoiteenpohjustajaa, joka sopisi yhteen Bareminerals- pohjan kanssa? Mineral veil ei yksinään pysty pitämään kiiltoa pois kasvoiltani, enkä ehdi tähän hätään tilata BM:n omaa primeriä. Ihoni on melko rasvoittuva, eli tarvitsen melko tehokkaan pohjustajan, mutta kuitenkin ihoystävällisen, mikä voi olla melko mahdoton yhtälö? Olen kokeillut Lumenen pohjustajaa, ja se on ihan ok.

 17. Apua kun luin postauksesi huomasin, että itsellä on aivan tajuttoman vanhoja meikkejä vielä tallella. Yli 10 vuotta vanhoja… en tosin enää käytä niitä, mutta en ole malttanut heittää poiskaan. :O
  Nyt kyllä alkaa pian meikkitalkoot! 🙂

 18. itse antaisin mitä vain pullollisesta big & biggeriä. Sitä on niin ikävä enkä ole mistään enää löytänyt. 🙁

 19. Lopetin e-pillerien syömisen ja nyt odotan kauhulla, miten ihoni reagoi. Voinko alkaa käyttämään ennaltaehkäisevästi rasvaisen ihon tuotteita? Mitä tuotteita suosittelisit? Kiitos aivan mielettömän hyvästä blogista!!!

 20. On ihmiset taas huolissaan! Eiköhän jokainen ihan tuotteen hajun perusteella osaa päätellä kannattaako sitä käyttää vai ei. Ripsivärit pilaantuu helposti, mutta jotkut meikkikynät ja vastaavat on sellaisia, joita itse ainakin "uskallan" ihan huoletta käyttää.

  Ja toisaalta sama onko tuotteita oikeasti vähentynyt vai ei, koska olet kuitenkin laittanut hommaa kuriin ja veikkaanpa, että blogi on innoittanut monia muitakin (kuten minua) miettimään omia kosmetiikkaostoksiaan. Itse ainakin käytän nykyään säntillisesti tuotteita loppuun enkä koko ajan osta "jotain kivaa". Kosmetiikka on itsellä ollut se turhan ostamisen kohde, kun muuten elän melko ekologisesti.

 21. Aiotko testata XZ Suklaa-vanilja hiusnaamion meidän iloksemme joku päivä? 🙂

 22. Hei! "Löysin" kosmetiikkablogit vasta tänä kesänä. Ja lähinnä sinun innoittamana päätin minäkin kokeilla mineraalimeikkejä ja tilasin bareMineralsin Get Started -setin 🙂 Ja viikon kokeilun jälkeen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen! Eli iso kiitos sinulle!
  Ja seuraavaksi onkin hankintalistalla saman merkin silmämeikkejä ja ja ja…

  Mutta sitten tyhmä kysymys:
  Miten ja kuinka usein niitä siveltimiä/kabukeja pitäisi pestä? Minulla on Kicksin sivellinsuihke, käyköhän se? Ja voiko samalla kabukilla levittää pohjan ja warmthin ja veilin – vai pitäisikö kaikille olla omansa?
  -hanne-

 23. hei kuinka suuri suojakertoin täytyy silmänympärysvoiteessa olla talvisin (riittääkö spf 6) ja entä kesäisin ? ja mitä seerurmia suosittelisit nuorelle iholle onko vitamin C+ kirkastava tehohoito esim hyvä kun käytän sen sarjan tuotteita ? :))

 24. Multakin löytyy toi Lumenen Ruiskukka, hankittu samoihin aikoihin.
  Tässä kuitenkin pahin löytöni:
  Lumenen mustassa (!)kuoressa majaileva silmämeikkikynä (Luultavasti noin vuodelta 2000), taitaa päätyä roskiin (itseasiassa päätyy).

 25. Osaisitko suositella markettipuolelta jotain lämpimän punaista, oranssiin päin, (läpikuultavaa tai muuta ei liian huomiota herättävää) huulipunaa ilman shimmeriä?

 26. Anonyymi, joka kirjoitit, että kynsilakat vanhenevat ja paksuuntuvat: minulla on useampiakin mm. Lumenen kynsilakkoja, jotka pelittävät edelleen, vaikka parasta ennen päiväys on vuodelle 2000 eli 10 vuotta vielä senkin jälkeen lakka on ihan käyttökelpoista, eikä edes paksuuntunut. Päivämäärän vanhentumisen perusteella en siis ainakaan kynsilakkoja heitä menemään, jos sisältö wörkkii edelleen. Se kyllä on sanottava, että joillakin merkeillä lakka on jo ekaa kertaa pulloa avatessa liian paksua minun makuuni.

 27. mä taisin ainakin kerran asiasta kysellä.

  niin, kynsilakathan on semmoisia myrkkyjä että ne säilyy vuosikymmenet jos vaan putsaa pullonsuun ja vaikka välillä kääntelee pulloa ettei se "seisotu".. ja hiukan jämähtänythän vetristyy kummasta kynsilakan ohnetimella, ja eihän tuossa myrkyssä luulisi minkään pöpön pesivänkään.

  Jauhemaiset tuotteet kun on kuivia, tuskin pilaantuvat, jos vana välillä putsailee ettei pintaan tule rasvakerrosta yms. Pöpöt kun harvoin viihtyy kuivassa.

  huulipunat menee jo siihen kastiin mikä laittaa miettimään. Ennenmuinoin esim homeisesta juustosta leikattiin vaan näkyvä home pois.. poissa silmistä poissa… mutta nykytietämyksen mukaan home juuston pinnalla on yleensä ehtinyt pilata juuston jo kokonaan.. eli sitä ei pitäisi syödä… pointti huulipunaan liittyen.. samoin kuin vaikka saippuoihin, ja rasvoihin yms kosteampin tuotteisiin liittyen on.. että ihan kaikki pilaantumisen merkit ei ole näkyviä. Tokihan esim huulipunan voi käytön jälkeen pyyhkäistä vaikka paperinpalaan, jolloin minimoidaan iholta tuotteeseen siirtyvät pöpöt.

  Ripsiväri on se kammotus joka itselleni nostaa kylmän hien otsalle kun muistan akoinaan koulussa kun kosmetiikan kemian tunnilla otettiin näytteitä meidän ripsareista.. ja millaiset iiihanat kasvustot niihin petrimaljoihin saatiinkaan kasvatettua, vaikka käytössä ollut tuote ei ehkä ollut kovin vanhakaan.

  ja huulikiillot luen kyllä samaan kastiin..

  huulikiilto on kosteaa ja säilytetään lämpimässä. huulikiilto sivellään useimmiten aplikaattorilla suoraan huulille, ja siinä huulien seutuvilla kummasti iholla elää lauma kaikenlaisia bakteereja ja pöpöjä, jotka ei välttis ole pahoja… ennenkuin ne saa rauhassa muhia jossain mukavan kosteassa ja lämpimässä. Parhaimmassa tapauksessa huulten iholta vielä irtoaa aplikaattoriin pieniä tai rohtuneista huulista isompiakin, ihohippusia näille pöpöille mukavaksi kasvualustaksi, puhumattakaan esim syljestä, jota huulilla on vaikka huulet kuinka kuivilta tuntuisivat. Eli vaikka itse tuote ei olisikaan ainesosiltaan paras kasvualusta.. niin harvoinpa ne huulikiillot sisältää kovin antibakteerisia aineksiakaan.. ja se huomaamaton törky joka aplikaattorin mukana sinne putkiloon kertyy, siinä helposti muhii pöpö jos toinenkin.

  Noh itse henkkoht pidän ripsiväriä ja huulikiiltoa meikeistä kaikkein lyhytikäisimpinä tuotteina. Ripsari vaihtuu 3-5kk välein, ja huulikiiltokin viimeistään vuoden sisällä hankinnasta.
  harmi kun mistän ei taida saada kotikäyttöön noita näytemaljoja. olisi oikeasti kiva verrata millaiset kasvustot tulee uudesta ja pari kolmevuotta vanhasta huulikiillosta.

  hmm.. tai voisipa ollakin mukava kuulla esim kosmetiikkafirman mielipide, kuinka vanha avattu tuote on jo liian vanha ja millä perusteilla…

 28. virveeee, we miss you!
  mutta toisaalta ihanaa tietää, että saat välillä lomailla bloggaamisesta – olen toisinaan miettinyt miten ihmeessä jaksat naputella postauksia aina vaan, joka päivä ja vielä varastoon :).
  lomat on melkein ohi lukuunottamatta ensi viikon pientä ulkomaanmatkaa, syksy tulee ja meikkien ja lakkojen uudet syyskokoelmat ilmestyvät – toivottavasti puolenyös postauksetkin vielä palaavat joku päivä, niin elämä onkin taas mallillaan :)!

 29. Hei! =) Asian vierestä: minkäslaiset postikulut ja millä perusteella tuli, kun tilasti LUSHilta UK:sta?

 30. Ootko kokeillu garnierin uutta tuotetta? Siis sitä missä on se "harja"? Jos oot, niin onko se hyvää?

 31. Itse en kyllä ikinä käyttäisi mitään parin vuoden takaisia meikkejä, kauhistus! Kyllähän kynsilakatkin menevät piloille vuosien aikana. Menevät sellasiksi ettei niitä enää voi käyttää ilman että sotkisi. Ja huulikiiltoja/punia en käyttäisi mitään kovin vanhoja. Ripsivärit nyt tietenkin menevät vanhaksi aika nopsaa. Hajusta sen sit tunnistan että onko jo vanha. Luin jostain että vanhat meikit aiheuttavat ihossa epäpuhtauksia.

 32. Hei oisiko sinulla tai jollakin lukijalla antaa vinkki mistäpäin tukholmaa saisi ostettua tigin tuotteita suomen hintoja edukkaammin?

 33. Tämä ei nyt liity aiheeseen, mutta sallinette kysymyksen?

  Olen käyttänyt nyt 8kk Bare Mineralsin meikkipohjan sävyä Fairly light, joka on just hyvä. Pohja on muuten täydellinen, mutta olen alkanut saada isoja kipeitä finnejä vähän turhan usein, ja ajattelin jos BM:n bismutti voisi olla yhtenä osatekijänä tähän. Haluaisin nyt kokeilla Everyday Mineralsia, mutta sävy mietityttää. Aion tilata toki useita näytteitä, mutta olisin kiitollinen, jos Virve tai joku muu osaisi vinkata muutaman sävyn, joista kannattaisi aloittaa. Mainittakoon vielä, että BM:n Light oli minulle liian keltainen, ja fair taas ihan ok keskitalvenkalpeana.

 34. Kynsilakkojen vanhentumisesta: kynsilakkojen koostumus tosiaan muuttuu paksummaksi ja liisterisemmäksi ajan kanssa. Oman kokemujkseni mukaan tämä ei ole automaattisesti merkki pilaantumisesta, sillä jotkut alle vuodenkin vanhat kynsilakat muuttavat koostumustaan tuolla tavoin.

  Kynsilakka ei myöskään ole käyttökelvoton vielä sittenkään, sillä sitä voi ohentaa. Markkinoilla on kynsilakanohentajaa useammaltakin valmistajalta. Itselläni on käytössä Mavalan Thinner. Muutama pisara kynsilakan ohentajaa lakkapulloon, korkki kiinni ja kevyt ravistelu tai käsien välissä pyörittely, jotta ohentaja sekoittuu lakkaan ja ohentaa sitä. Ja taas kulkee lakka kauniisti kynnelle 🙂

  Jos on ahkera kynsien lakkaaja, ehtii lakkapullonsa käyttämään niin nopeasti, että ohennusta ei tarvita kuin pari kertaa. Tällöin se ei mitenkään oleellisesti vaikuta lakan peittävyyteen ja pysyvyyteen. Itse tosin olen nykyisin niin laiskanlainen lakkaaja, että kynsilakan ohentajaa on tullut käytettyä pariin lempilakkaan niin runsaasti, että peittävyys on kärsinyt…

  T: Dara

 35. Kiitos, tämä poisti kiven sydämeltä. Mietin välillä uskallanko enää käyttää vanhempia tuotteitani, ovatko ne jo menettäneet tehonsa,mutta ei mulla taidakaan olla huolta. Ja kyllähän nenään voi aika hyvin luottaa.

  Ja sitä haluaisin tiedustella, miten otat puuterivippaan puuteria siitä purkista? Ostin ohjeittesi mukaan Cliniquen irtopuuterin ja hain sille Kicksistä puuterivipan. Se puuterin kansi on vähän pienehkö puuterin siitä vippaan ottamiseen. Laitanko puuteria vain jollekin lautaselle ja siitä vippaan ja sitten taputtelen kasvoille vai mitä? Jotenki tuntuu niin kevyeltä se irtopuuteri meikkivoiteen päällä kun ennen käytin kivipuuteria. Vähän vielä pihalla…

 36. Tämä menee nyt kyllä täysin ohi aiheen, mutta ajattelin kysyä sulta kun kosmetiikasta tiedät.

  Miksi jotkut kosteusvoiteet rullautuvat pois? Kosteusvoide levittyy hyvin, mutta jos hetken päästä silität ihoa, lähtee kosteusvoide rullautumaan pois, ikäänkuin nukkaantumaan. Erityisesti monet kasvovoiteet tekevät tätä mulla.

  Toiset merkit eivät tee tätä koskaan, mutta monen merkin kohdalla olen huomannut saman ilmiön. Ja levitän voiteen aina kuivalle, puhtaalle iholle. Sama ilmiö tapahtuu näillä voiteilla decolteelle levitettäessä.

  Tapahtuu niin todella kuivalle kuin normaalillekin iholle tarkoitetuissa tuotteessa. Oma ihoni on hyvin pintakuiva.

  Miksi ihmeessä?

 37. Hei. Guuglailin eilen Opin kynsilakkoja jotta osaisin valita varmasti ne oikeat tilatessa ja tuli mieleen sellainen hassu pieni ajatus, että olisiko ihan mahotonta järjestää tänävuonna kynsimissikilpailu? Vähän niinkun oli se ripsimissi 🙂 Jokaisen tulisi laittaa ylös mitä kynsilakkaa on käyttänyt kuvassa. Siitähän saisi kaikki hyviä ja noh.. pahoja ideoita ja joutuisi pahoille teille! Eikös se olisi mahtavaa? 😉 Minä ainakin haluan yleensä nähdä miltä lakat näyttävät kynsissä ennemmin kun miltä ne näyttävät purkissa..

 38. Heiij Virve!

  Ensinnäkin kiitos tästä ihanasta blogista, olen ollut koukussa ensimmäisistä postauksista alkaen 🙂 Ja toisaalta kiitos myös tästä blogitauosta, joka on ollut hyvää vieroitusta. Ennen oli PAKKO saada se jokaöinen postaus, nyt voi jo elää ilman 😉

  Mä olen alkanut pohtia kauneus- ja muotiblogeja ilmiönä. En ole varmasti ainoa, jonka ostelujalkaa on alkanut pahastikin vipattaa sinunkin blogiasi (tai no, minun tapauksessani nimenomaan sinun :)) lukiessa. Kuitenkin välillä herää ajatus, että nytpä markkinamiehet ovat tehneet todellisen läpimurron: "tavalliset" ihmiset on saatu valjastettua mainostamaan ja hehkuttamaan heidän tuotteitaan ja vieläpä ihan ilmaiseksi. Ymmärrän tottakai, että kerrot täällä rehellisen mielipiteen tuotteista, eli siinä mielessä et mainosta niitä. Ja tottakai kosmetiikka voi olla myös ihana harrastus. Mutta mielestäni se liittyy samalla tiiviisti myös ostolakko-ajatuksen alkulähteille: mitä todella tarvitsemme, ja miksi? Minä ainakin olen kokenut usein kosmetiikkaa himoitessani myös ahdistusta. Tahtoo, tahtoo, lisää aina vain. Miksi? En tiedä itsekään.

  Satuitko katsomaan mielenkiintoista dokumenttia: http://areena.yle.fi/ohjelma/941af60851fb58a8cc306c01a949c317 ? Mua kiinnostaa tuo lause "20-vuotiaana sinulla on kasvot, jotka luoja sinulle loi, 40-vuotiaana kasvot, jotka olet hankkinut ja 60-vuotiaana kasvot, jotka olet ansainnut." Riittääkö se enää? Samalla kun himoan uusia tuotteita, jossain takaraivossa taitaa kuitenkin olla ajatus, että tarvitsen niitä voidakseni pyrkiä täydellisyyteen, ja siihenhän minun on pyrittävä. Tuo dokumentti tietysti esittelee vielä pidemmälle menneitä muotoja täydellisyyden tavoittelusta, mutta samaa ilmiötä ne kuitenkin ovat.

  Kamalan sekava kommentti, en osaa nyt yhtään ilmaista ajatustani kirjallisesti, toivottavasti sait edes jotain selkoa 😀 Olisi mielenkiintoista kuulla omia pohdintojasi kauneusihanteista, kosmetiikkateollisuudesta, mainoskuvista, ja siitä ihanteesta mitä mm. kosmetiikkateollisuus meille syöttää, jos vaikka mietit mistä postata 😉

  Hauskaa kesää! (Vielä on kesä!)

 39. Hei anonyymi, joka kyselit mineraalipohjien sävyistä. Mulla oli aikoinaan käytössä bM fairly light, joten meille käy varmaan muutenkin samat sävyt. En nyt millään muista mikä sävy mulla oli EDM:ältä, mutta kun tilailin sampleja niin montakin sopivaa löytyi, mineraalimeikit kun tuntuu vähän ''sulautuvan'' ihon sävyyn. Kuitenkin suosittelisin mielummin Lily Lolon pohjaa sävyssä blondie, tykkään tosta muutenkin enemmän ja voisin melkeinpä vannoa että sävy on sulle sopiva 🙂

 40. Täältä löytyy kyllä vielä paaaljon vanhempiakin meikkejä, hiustuotteita ja kynsilakkoja kuin Virveltä. Olen kyllä heitellyt tuotteita pois lähinnä hajun perusteella tai jos koostumuksen muutos on tehnyt tuotteesta huonosti käytettävän. Kyllä näistä netistä löytyy listoja, kuinka kauan asiantuntijat suosittelevat, että erilaiset meikkituotteet säilyvät käyttökelpoisina.

  En ole kumminkaan itse mikään bakteerikammoinen, en lainaile tuotteita muille eikä ihoni ole herkkä, joten olen todennut, että voin hyvin käyttää tuotteita niin kauan kuin ne täyttävät tarkoituksensa enkä saa niistä oireita. Jollei tosiaan ole allergikko tai herkkäihoinen niin tässä asiassa voi mun mielestä hyvin käyttää tervettä perusjärkeä ennemmin kuin esim. orjallisesti heittää ripsarit aina 3kk:n kuluttua avaamisesta roskiin.

 41. ^täytyypä sanoa että tuo idea kynsilakkakilpailusta on hyvä! Mutta sen voisi rajoittaa ns."taviksiin" -mitä mahdollisuutta kenelläkään on jos esim. Charming nailsin pitäjä osallistuisi?:D

 42. Minulla on tuo täysin sama ongelma, että kosteusvoide rullautuu pois eikä imeydy kunnolla. Olisi kiva saada aiheeseen liittyvää pohdintaa postauksen muodossa, mikäli aiheesta tiedät enemmän..

 43. Mua ihmetyttaa, miten tiedat mita sinulla on, koska sinulla on noin paljon noita tuotteita ?

  Kesalomani aikana siivosin kosmetiikkavarastoni, minka tuloksena en ole kolmeen kuukauteen ostanut kosmetiikkaa, koska tajusin, etten tarvitse oikeasti mitaan ? En edes kayta kaikki niitakaan tuotteita, jotka omistan.

  Itselleni tama oli oivallus, etta olenkin ostanut jotain vain koska 'se oli kiva' tai sai 'olon tuntumaan paremmalta'.

 44. Mä en kestä enää kauaa, mä kaipaan sun postauksia! Nyt takasin ja äkkiä! =D

 45. Jo peruslakkoja tarkoitin siihen skabaan 🙂 ja en ole löytänyt noita muita sivuja, mutta nyt katson ne kyllä varmasti!

Kommentointi on suljettu.