Minimalistinen muuttokuorma

Lennän tänään illalla muuttokuormani kanssa Suomeen, jossa asun opiskelujeni vuoksi niin kauan kuin Ruotsin ja Suomen välillä kulkeminen ei vallitsevan tilanteen vuoksi onnistu.

Muuttokuorma on toki ehkä hieman liioiteltu sana, sillä halusin pakata mukaani vain ne tavarat, joita itse koen arjessa tarvitsevani.

Koska tavaroita ei loppujen lopuksi ole paljon riittää, että matkustan käsimatkatavaroilla – ihan kaikkea kun ei ole järkevää raahata maasta toiseen väkisin, kun kodin perusjuttuja voi lainata läheisiltä.

Alunperin ajattelin pakkaavani tavarani reppuun, mutta tulin lopulta siihen tulokseen, että koska en ole reppuihmisiä eli en käyttäisi reppuani arjessani muuten, on paljon fiksumpaa pakata tavarat kasseihin, joille on muutenkin käyttöä.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

En myöskään halunnut ottaa koneeseen pientä lentolaukkua, sillä se itsessään painaa jo parisen kiloa ja käsimatkatavarat saisivat periaatteessa yhteensä painaa vain 8 kiloa – mieluummin käyttäisin kaikki kilot siis tavaroihini kuin laukkuun.

Myönnän, että en ole ennen ollut näistä rajoituksista kovin tarkka, mutta kun eräällä Soulin lennolla jouduin maksamaan 80 euroa liian painavan käsimatkatavaran laittamisesta ruumaan opin läksyni. Tulin siis näistä rajoituksista sen myötä tarkemmaksi.

Olen myös kuullut, että moni lentoyhtiö olisi kuulemma nyt erityisen mielellään tarkkailemassa käsimatkatavaroita, sillä liian painavien käsimatkatavaroiden ruumaan lähettämisestä saa helposti hieman lisäeuroja huonossa taloustilanteessa olevalle yhtiölle, joten päätin siksikin pitää huolen siitä, että pysyn sallituissa rajoituksissa.

Päädyin siis työntämään muuttokuormani käsilaukkuun (LV Neverfull MM) ja peruskokoiseen kangaskassiin, joita käytän muutenkin.

Se, mitä jokainen kokee tarvitsevansa on tietysti täysin henkilökohtaista ja omat mieltymykset ja elintavat ratkaisevat.

Moni on kuitenkin kertonut olevansa utelias kuulemaan, mitä pakkasin muuttokuormaani, joten tässä siitä summausta.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Ensinnäkään en enää matkusta minnekään ilman tyynyäni. Hankin tämän Nurse Jamien tyynyn kolme vuotta sitten ja sen ansiosta nukun niin paljon paremmin, etten enää luopuisi siitä.

Sen ansiosta niskajumini ja päiviä kestävät, vatsallaan nukkumisesta syntyvät kasvojen uurteet ovat historiaa, joten se on ollut mukanani lähes jokaisella lomamatkalla ja muuttaa siksi myös mukanani Suomeen.

Tyynystä voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Muuttokuormani vaatteet olen (päälle puettavia vaatteita lukuunottamatta) survonut näihin Mujin käteviin pakkauskuutioihin, jotka ostin vuosia sitten.

Niissä vaatteet pysyvät paitsi järjestyksessä, mutta myös menevät kompaktiin tilaan kätevästi. Varsinkin moni reppureissaaja suosii pakkauskuutioita juuri tämän vuoksi ja niitä saa ostettua myös retkeilytavaroita myyvistä kaupoista.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Päälleni lähtee tietysti minua jo vuosia palvellut ja edelleen loistavassa kunnossa oleva kotimaisen Telakka-merkin LEHTINEN-tunika, joka on ehdoton lempparivaatteeni. Olen lyhyt, joten minulle tämä tunika menee mekosta.

Tämä päällä minulla on mukava olo jokaisessa tilanteessa ja sen taskut ovat kätevät, joten matkustan siinä myös mielelläni.

Tunikasta voi lukea lisää näistä aiemmista postauksistani.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Toinen mukaan lähtevä mekko on hihaton, ohuempi mekko, joka menee moneen tilanteeseen arjesta juhlaan. Tämä Lontoon Primarkista aikoinaan ostettu halpismekko on kevyt, menee kompaktiin tilaan ja sopii omaan tyyliini täydellisesti monessa menossa.

Nykyään en shoppailisi enää Primarkissa, sillä en haluaisi tukea ketjun liikeideaa, mutta tämä mekko on silti palvellut minua hyvin jo vuosia, eli käytän tätä kunnes se ei ole enää käyttökunnossa.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

En ole aikoihin käyttänyt housuja, mutta viime aikoina olen käyttänyt niitä jonkin verran ja viileällä säällä ne ovat kätevät.

Nämä vuosia vanhat joustavat pillifarkkuni ovat nähneet parhaat päivänsä, mutta otan ne silti mukaani, sillä niissä on mukava olla.

(Odotan jatkuvasti tosin, että ne jonain kauniina päivänä päälle vetäistäessä hajoavat. Samalla toivon, ettei se tapahdu yllättäen kesken päivän.)

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Toiset mukaan lähtevät housut ovat nämä vuosi sitten Hennesistä löytämäni ihanan monipuoliset kevyet pöksyt, jotka sopivat minulle moneen tilanteeseen.

Käytän näitä niin arjessa kuin kävelylläkin käydessä ja nämä menevät myös siistimpää vaatetta kaipaavaan menoon sopivasti stailattuna. Pidän tällaisista monipuolisista vaatteista.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Mukaan lähtee neljä erilaista paitaa. Vaaleansininen hihaton paita menee niin arkeen kuin siistimpäänkin menoon ja hihaton pitkä toppi on yleensä yöpukuni, muta sopii tarvittaessa muuhunkin.

Niiden lisäksi minulla on musta pitkähihainen trikoopaita,  jonka venepääntien ansiosta se sopii niin kävelylle kuin siistimpääkin arkivaatetta edellyttävään menoon.

Neljäs paita on pitkähihainen, mutta hartiat ja osan käsivarsista paljaaksi jättävä tummansininen paita, jota myös pidän monipuolisena vaatteena.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Tämä DKNY:n Cozy-neuletakki on palvellut minua jo kohta kymmenen vuotta. Pidän sen pehmeästä väristä, miellyttävästä tunnusta iholla ja siitä, kuinka sitä voi käyttää niin monella tavalla – varsinkin, jos apuna on tuo kuvassa näkyvä, neuletakin solmimisen avuksi tarkoitettu rengas.

Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea lisää tästä monipuolisesta neuleesta.

Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Toinen mukaan tuleva pitkähihainen on tämä pusakan tyyppinen paita, joka sekin sopii niin kävelylenkin lämmikkeeksi kuin mekon kanssa asiallisempaankin menoon. Pidän tästä, sillä tämä menee niin pitkähihaisesta paidasta kuin ohuesta takistakin.

Ostin tämän second hand -myymälästä muutamalla eurolla ja tästä tuli heti yksi lempparivaatteistani  sen monipuolisuuden ansiosta.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Muji Multi Cape on sekin useita vuosia vanha suosikkivaatteni. Käytän tätä yleensä viittamaisena lämmikkeenä, mutta viitan nappien avulla tästä saa väännettyä erilaisia neuletakkeja ja tätä voi myös käyttää huivina.

Täältä löytyy aiempi postaukseni, joka esittelee Multi Capen käyttöä.

(Tuossa postauksessa olevaa valkoista viittaa minulla ei tosin enää ole, sillä läpikuultavuutensa vuoksi se ei tuntunut yhtä kätevältä enkä käyttänyt sitä siksi kovin usein.)

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Lisäksi mukaan lähte tietysti alusvaatteita, sukkia ja sukkahousuja. Käytän tunikaa ja mekkoa paljon, joten mustat, keskipaksut sukkahousut ovat varsinkin syksyisin vakiovaatteitani.

Kotiin jää näiden vaatteiden jälkeen kymmenisen vaatetta (plus sukkahousuja ja mutamia muita alusvaatteita), eli pakkasin siis käytännössä mukaan puolet vaatekaapistani.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Takkipuolelta mukaan lähti tämä ihanan kevyt ja hyvin pieneen tilaan menevä (kuten rypyistä voi päätellä…) takki, joka on jo vuosia ollut suosikkejani.

Ostin sen aikoinaan Lontoosta, jossa asuessa sadesää saattoi yllättää lähes koska tahansa. Takki pitää kivasti sadetta ja tuulta, mutta on silti kevyt päällä. Se on periaatteessa siis tuulitakki, mutta siistihkö sellainen – silloin ainakin, kun en ole säilyttänyt sitä rytistettynä pieneen tilaan.

(Nykyään haluaisin tämän tilalle Uniqlon vastaavan, mutta vieläkin kätevämmän takin, joka on kevyempi ja pienempään tilaan menevä eikä rypisty yhtä helposti. Käytän tätä kuitenkin niin kauan kuin takin kunto vain kestää.)

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Koska en ole varma, kauanko olen Suomessa, otan mukaan myös kevytuntuvatakin. Tämä kätevä Uniqlon takki menee pieneen tilaan ja lämmittää sopivasti, mutta ei ole syksylläkään vielä liian kuuma.

Viime talvi ei ollut Tukholmassa kovin kylmä, joten menin tällä takilla itseasiassa koko viime vuoden syksystä kevääseen hyvällä menestyksellä.

Takin lisäksi mukaan tulee syyssäähän sopiva sateenvarjo.

Minulla on melko vähän kenkiä, eli kotiin jäävät yhdet korkkarit ja loaferit, ja jalkaan tulevat lenkkarit.

Selvisin viime talven ilman talvikenkiä, kun päätin, että ostan ne sitten, kun säät alkavat niitä vaatia. Näin ei käynyt, joten menin viime talven lenkkareissani ja tänä talvena ostan sitten varmaankin Suomesta uudet kengät, sillä ahkerasti käytetyt lenkkarini ovat muutenkin alkaneet hajota hieman.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Mukaan lähtee myös kaksi pientä laukkua, joita suosin usein kodin ulkopuolella liikkuessa.

Monikäyttöinen Louis Vuittonin Eva Clutch on ollut suosikkilaukkuni jo kohta kymmenen vuoden ajan. Se sopii lähes jokaiseen tilanteeseen ja menoon, joten otan sen siksi ehdottomasti mukaani.

Päädyin puolisen vuotta sitten ottamaan käyttöön myös vyölaukun. Olin himoinnut sellaista jo pitkään ja ajatellut alunperin, että se olisi ollut kätevä Aasian reppureissussa.

Bongasin tämän lopputalvesta parilla eurolla second handista ja vaikka sitä Aasian reissua ei sitten tullut, on tämä ollut minulla jatkuvassa käytössä. Niin mukavaa, kun olalla ei roiku mitään ja kätevää, kun kädet ovat vapaana.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Kosmetiikan osalta päädyin pakkaamaan mukaani vain ihonhoitoa, eli meikit jäävät kotiin. Meikkejä ei muutenkaan ole jäljellä enää kovin paljon enkä ole kaivannut niitä viimeisten reilun kolmen kuukauden aikana, jotka olen ollut meikkaamatta, joten päätin, että en raahaa niitä mukanani vain varmuuden vuoksi.

Tarvittavat ihonhoitotuotteet mahtuvat siis siihen turvatarkastuksessa hyväksyttävään litran pussiin. Shampoon ja hoitoaineen ostan sitten Suomesta, sillä niitä minulla ei ole enää kotona ylimääräisinä pyörimässä.

Pussin ulkopuolella on hiusharja, käteviä finnit kuiviksi imeviä finnitarroja sekä vartalon pesuun tarkoitettu korealainen italy towel -puhdistusliina.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Muita mukaan tulevia kauneudenhoitovälineitä ovat pinsetit, epilaattori, kestohöylä, kynsisakset ja karvanpoistojousi.

(Kynsisakset on sallittua viedä käsimatkatavaroissa koneeseen, sillä niiden terä on alle 6 cm. Kestohöylän saa viedä käsimatkatavaroissa turvatarkastuksen läpi, mutta irrotettavia teriä ei. Kertakäyttöhöylän saisi, sillä sen terät eivät irtoa.)

Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea lisää siitä, mitä lennolle saa pakata mukaan.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Lisäksi mukaan lähtee Cloud Ninen muotoilurauta ja Dysonin hiustenkuivaaja. Hiustenkuivaaja on minulla ahkerassa käytössä, eli käytän sitä lähes jokaisella pesukerralla – muuten joudun odotella hiusteni kuivumista tunteja.

Käytän muotoilurautaa nykyään hieman vähemmän, mutta voi olla, että se taas aktivoituu käyttöön, kun sosiaaliset menot Suomeen muuton myötä lisääntyvät, eli otan sen siksi mukaan.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Painoa kerryttävät mukavasti erilaiset elektroniikat, joita tarvitsen työn ja opintojen vuoksi.

Mukana on läppäri latureineen, iPad ja puhelin sekä niiden laturi. Lisäksi bloggaajana tarvitsen kameran (ei kuvassa), siihen vaihtoakun, laturin ja toisen objektiivin.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Käytännön jutuista mukaan tulee sitten tietysti vielä passi, tarvittavat kortit, avaimet, kynä, kello ja silmälasit sekä hieman euroja, jotka löysin kotoa.

Lentomatkaa ja koulupäiviä varten olen varannut maskeja, käsidesiä ja puhdistusliinoja. (Tukholmasta on ollut vaikeaa löytää hyviä uudeellenkäytettäviä maskeja, joten hankin sellaisia Suomesta.)

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Näiden kuvissa näkyvien juttujen lisäksi mukaan lähtevät myös henkilökohtaiset lääkkeeni, kuumemittari, sähköhammasharja ja koulua varten tarvittavat todistukset.

Kuvista näytti puuttuneen myös hamam-pyyhkeeni, joka oli pesussa kuvia ottaessa. Saan onneksi vuodevaatteet ja keittiövälineet tosiaan lainaan vanhemmiltani, joten niitä ei tarvitse alkaa raahata Ruotsista Suomeen.

Tavarat mahtuivat siis kasseihini juuri ja juuri ja ainakin suurinpiirtein sallittujen painorajoitusten puitteissa.

Jään jännittämään, unohdinko pakata mukaan jotain olennaista, mutta ainakaan kotona ympärilleni katsellessa ei silmiini sattunut mitään erityistä, mitä voisin jäädä kaipaamaan.

Asumiskuvionikin ovat onneksi selvinneet: Hain soluhuonetta opiskelija-asunnosta ja ilokseni sain juuri eilen kuulla, että minulle on löytynyt sellainen ja pääsen muuttamaan soluun kuun vaihteessa eli viikon kuluttua.

Ensimmäisen viikon Suomessa vietän siis karanteenissa vanhempieni luona ja seuraavan puolestaan opiskelijasolussani.

Parin viikon kuluttua pääsen sitten vihdoin aloittamaan ne varsinaiset YAMK-opinnot.

 Minimalistinen muutto Suomeen Virve Fredman

Muita käsimatkatavaroilla matkustamista aina suosivia?

3 kommenttia artikkeliin ”Minimalistinen muuttokuorma”

  1. Vieläkö käytät jaderullaa kasvoille? Onko vielä tallessa? Goodieboxissa tuli tässä kuussa jaderulla ja olen innoissani mutten ole vieläkään kokeillut kun mietin voiko sen rullailun tehdä jotenkin väärällä tapaa 😀 pitäisi vain kokeilla

    • Luovuin siitä, sillä omani puhdistaminen tuntui niin haastavalta, kun materiaali ei kestänyt vesipesua ja vaikutti ruostuvan.

      Suosittelen kurkkaamaan Pinterestistä kuvia siitä, mihin suuntaan kannattaa rullata, jotta rullaa lymfakierron mukaisesti. 🙂

  2. Muutto toiseen maahan käsimatkatavaroilla. Arvostan! Itse olen pyrkinyt matkustamaan pelkillä käsimatkatavaroilla, joskin tähän tuli nyt tauko, kun lapset ovat pieniä. Heille on pitänyt pakata mm turvaistuimet ruumaan joka tapauksessa, niin ollaan sitten laitettu ruumaan myös kotimaisia, ihoystävällisiä vaippoja ja jopa kassillinen terveellisiä välipaloja (lähes kaikkialla muualla pienillekin syötetään sokeria..) Lasten vaatteethan eivät paljon tilaa vie, joten pian pääsemme taas käsimatkatavarareissaamiseen, kun turvaistuimia ja rattaita ei enää tarvita!

    Koronan estäessä matkahaaveet pohdin, mitä pakkaisin mukaani, jos reissaisin pelkän vyölaukun kanssa. Inspiraation sain sun blogista bongaamaltani Tubettajalta. Sulla on muuten oikein hyvännäköinen vyölaukku vaikka tähänkin tarkoitukseen! http://paivisalminen.fi/blog/vyolaukkumatkahaaveilua/

Kommentointi on suljettu.