5 vinkkiä kuiville silmänympäryksille

*Sis. mainoslinkin

Silmänympärysiho on se alue, joka yleensä näyttää helposti kuivuuden merkkejä. Tavallisesti ihoalueen kuivuus näkyy hentoina juonteita sekä tilanteen pahentuessa mahdollisesi jopa ihon hilseilynä.

Meikkituotteet eivät enää levity iholle yhtä tasaisesti kuin ennen ja iho näyttää helposti vanhemmalta. Jos yöunet vielä jäävät vähiin, saattaa aamulla peilistä katsoa suorastaan hämmentävän paljon jopa yhdessä yössä ikääntyneet kasvot.

Paras apukeino väsyneeltä ja ikääntyneeltä näyttävän silmänympärysihon hoitoon onkin tehokas kosteutus. Kun ihon on kosteutettu, on se myös täyteläisen kimmoisa eikä sillä näy hentoja, nimenomaan ihon kuivuuden aikaansaamia juonteita yhtä herkästi.

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Omat silmänaluseni kuivuvat helposti ympäri vuoden, mutta erityisesti talvi laittaa niiden ihon koville. Tämän vuoksi satsaan niiden hoitoon aivan erityisesti ja varmistan, etteivät ne missään tapauksessa pääse kuivumaan.

Kuivuuden aikaansaamat hennot juonteet kehittyvät helposti lopulta myös pysyviksi uurteiksi, joiden ilmestymistä lykkään mielelläni mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

Tässä omat parhaat vinkkini helposti kuivuvan silmänympärysihon hoitoon:

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

1. Kiinnitä huomiota meikinpoistotuotteisiin

Varmista, ettet jo lähtökohtaisesti tee kardinaalivirhettä ja poista silmämeikkiä väärällä tuotteella. Moni sortuu helposti käyttämään myös silmämeikin poistossa tujua puhdistusgeeliä tai vaaihtoavaa puhdistusvoidetta, joka on kuitenkin liian voimakkaasti pesevä herkälle silmänympärysiholle.

Silmämeikin puhdistukseen kannattaa aina valita siihen tarkoitettu erillinen tuote tai puhdistaa silmämeikki kasvoilta samalla hellävaraisella puhdistusöljyllä, jolla ihon muutenkin puhdistaa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka käytössä olisi erityisesti silmämeikin poistoon tarkoitettu tuote, voi silmänympärysten ohuelle iholle silti tehdä hallaa, jos silmämeikki poistetaan vanulapulla voimakkaasti hankaamalla.

Meikinpoistoaineella kostutettu vanulappu kannattaa painaa hetkeksi suljetun silmän päälle vaikuttamaan ja jos meikki ei irtoa hellästi pyyhkimällä, kannattaa vaihtaa meikinpostotuotetta hankaustehon lisäämisen sijaan.

Lue myös: Luonnonmukainen silmämeikinpoistoaine, joka sopii jopa ripsienpidennyksille

Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

2. Hoitoneste sopii myös silmänympäryksille

Vaahtoan nykyään ihan jatkuvasti ihoa kosteuttavien hoitonesteiden puolesta, sillä ne ovat minusta aivan erinomaisia tuotteita ihon kosteusvarastojen täyttämiseen.

Monien silmänympärysiho kaipaa nimenomaan kosteutusta, mutta ei niinkään rasvaisuutta, sillä liian rasvaiset tuotekoostumukset saattavat saada aikaan turvotusta. Tämän vuoksi ohuet hoitonesteet (essence) ovat täydellinen tuote painella silmänympärysiholle ennen muita hoitotuotteita.

Hoitonesteitä on tarjolla erilaisilla koostumuksilla, mutta niiden pääsääntöinen idea on tuoda iholle lisää kosteutusta ja auttaa tehostamaan muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Tavallisesti hoitonesteet sopivat käytettäviksi myös silmänympärysiholla, sillä ne sisältävät runsaasti tehokosteuttavia ainesosia.

Ainoa asia, jonka kanssa kannattaa olla tarkkana on, ettei tuote sisällä ihoa kuorivia AHA- ja BHA-happoja tai ettei sitä ole kehitetty nimenomaan seka- ja rasvoittuvan ihon tasapainotukseen.

Muut hoitonesteet sopivat kuitenkin yleensä lähes poikkeuksetta silmänympärysihon hoitoon kunhan niitä ei levitä liian lähelle silmää tai liikkuvalle luomelle, jotta ne eivät valu silmiin.

Itse taputtelen hoitonestettä mielelläni muutamankin ohuen kerroksen silmänalusille sekä erityisesti silmien ulkonurkkiin ja poskipäille, joille kuivuuden aikaansaamia juonteita helposti ilmestyy.

Hoitonesteistä voi lukea lisää tästä aiemmasta blogipostauksestani.

Lue myös: Mitä tuotteita silmänympäryksillä voi käyttää?

Petitfée Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch

3. Kokeile silmänympärysnaamiota

Silmänympäryksille tarkoitettuja naamioita oli ennen melko vaikeaa löytää, mutta nykyään niitä on tarjolla enemmän. Olen itse aivan hulluna erilaisiin hydrogeelilappuihin, joita korealaisen kosmetiikan valikoimasta löytyy jo melko runsaasti.

Hyytelömäisen kiinteät laput auttavat imeyttämään silmänympärysiholle sitä tehokkaasti kosteuttavia ainesosia, mutta koostumuksensa ansiosta ne pysyvät pitkään kosteina. Useimmat näistä lapuista ovat materiaalinsa ansiosta vieläpä viileän virkistäviä.

Omia suosikkejani ovat Petitfée Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch -silmänympärysnaamiot, jotka tuntuvat kosteuttavan erittäin hyvin. Näistä naamiolapuista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Voidemaisia silmänympärysnaamioita on hieman vähemmän, mutta itse tykkään kovasti Louis Widmerin Eye Contour Cream* -silmänympärysvoiteesta, joka sopii käytettäväksi myös naamion tapaan.

Voide on pakattu silmänympärystuotteeksi poikkeuksellisen isoon purkkiin (30 ml), joten sitä voi huoletta levitellä silmänympäryksille tai vaikka muuallekin kasvoille ja jättää sen vaikuttamaan yön yli. Tämä on omia pelastajatuotteitani, kun silmänympärysihoni heittäytyy oikein hankalaksi.

Lue myös: 5 vinkkiä silmänympärysjuonteiden ehkäisyyn

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

4. Päivitä silmänympärysvoide

Liian kevyt silmänympärysvoide kannattaa vaihtaa ravitsevampaan koostumukseen edes yön ajaksi. Täyteläinen silmänympärysvoide kosteuttaa, ravitsee ja pehmentää silmänympärysihoa sekä auttaa ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta.

Hyvän silmänympärysvoiteen käyttö on myös erityisen tärkeää, jos iholle on ensin levittänyt esimerkiksi hoitonestettä ja käyttänyt hydrogeelinaamioita, sillä niiden iholle lataama kosteus täytyy vielä lukita voiteen avulla.

Jos liian täyteläiset koostumukset tuntuvat saavan aikaan turvotusta, suosittelen kokeilemaan esimerkiksi MIZON Collagen Power Firming Eye Cream -silmänympärysvoidetta, jossa on suorastaan hämmentävän ohut ja lähes geelimäinen  koostumus, mutta joka kykenee silti kosteuttamaan ihoa hyvin. Tuotteesta voi lukea lisää täältä.

Lue myös: Paras silmänympärysvoide kuivalle iholle

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

5. Lisää rutiiniin silmänympärysseerumi

Silmänympärysiho nauttii ohuista lisätuotteista, jotka tuovat sille extrakosteutusta ja hoitoa. Silmänympärysseerumeita ei ole saatavilla kovin runsasta määrää, mutta jonkin verran sentään kuitenkin.

Oma ylivoimainen suosikkini on The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG -seerumi, joka sekä kosteuttaa että virkistää silmänympärysihoa. Oma 30 ml pulloni on nyt loppunut, joten tästä tuotteesta ehti kertyä hyvin käyttökokemuksia.

Tykkäsin käyttää tuotetta silmänympäryksillä sekä aamuisin että iltaisin ja se tuntui tuovan mukavasti lisää kosteutusta. En voi sanoa, että olisin huomannut mitään ihan erityistä virkistystä ihollani, mutta olen käyttänyt tätä lähinnä saadakseni nimenomaan lisää kosteutusta ja sitä olen myös kokenut saaneeni. Tuotteesta voi lukea aiemman postaukseni täältä.

Lue myös: Vinkki – suojakertoimellinen silmänympärysvoide

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Näin hoidan silmänympärysihoani

Oma tehoyhdistelmäni on ensin puhdistaa silmämeikki hellästi puhdistusöljyllä ja taputella silmänympärysiholle sitten pari kerrosta hoitonestettä.

Tämän jälkeen olen sivellyt iholle muutaman pisaran kosteuttavaa seerumia, jonka jälkeen olen asettanut silmänalusille hydrogeelilaput.

Kun naamiot ovat vaikuttaneet tarpeeksi kauan, levitän iholle vielä illalla runsaasti ravitsevaa silmänympärysvoidetta ja vetäydyn kauneusunille. Aamulla silmänympärykset näyttävät heti voivan paremmin!

 Ostolakossa kuivat silmänympärykset tuotteet

Mitkä ovat teidän parhaat niksinne ja tuotevinkkinne kuivien silmänympärysten hoidossa?

19 kommenttia artikkeliin ”5 vinkkiä kuiville silmänympäryksille”

 1. Tämä tuli kuin tilauksesta. Mulla on silmänympärysiho yläluomen ja kulmaluun kohdilta niin kuiva että se ihan fleikkaa, enkä oikein tiedä mitä siihen laittaisin. Kaikki on kokeiltu silmänympärysvoiteesta bepantheniin 😀 Naaman pesen L’Occitanen öljypohjaisella puhdistusaineella, ja en varmaan kolmeen viikkoon oo käyttänyt mitään silmämeikkiäkään kuin vain erikoistilanteissa… Halp, mitä vielä kokeilen? 😀

  • Minä lisäisin iholle kosteutta hoitonesteillä ja naamiolapuilla ja lukitsisin sit’ sitten ravitsevilla voiteilla. 🙂

 2. Voiko tuota Etude House Moistfull Collagen Toner -hoitonestettä laittaa ihan siis silmänympärysihollekin? 🙂

   • Mä oon jo noin kuukauden ajan laittanut juuri Etude Housen hoitonestettä silmänympäryksille ja ero on ollut kyllä merkittävä verrattuan aiempaan! Aiemmin säännöllistä kuivuusongelmaa ei ole esiintynyt nyt ollenkaan 🙂

 3. Raaskispa joskus tilata noita silmälappuja/naamioita! 😀
  Voisitko muuten joskus kirjoittaa ABn ja apteekkikosmetiikan eroista?

  • En oikeastaan tiedä, mitä tästä aiheesta voisi kirjoittaa, sillä apteekki on vain yksi myyntikanava, jossa myydään erilaisia tuotteita, joilla ei enää nykyään ole varsinaisesti mitään yhdistäviä tekijöitä. Apteekkeihin on nykyään jopa tullut korealaista kosmetiikkaa, koska se on vain koettu hyväksi paikaksi tavoittaa uusia kuluttajia. Mieleeni tuli kyllä nyt hyvä postausidea siitä, kuinka apteekkikosmetiikka jostain syystä mieletään ”tavallisesta” kosmetiikasta eroavaksi myyntiympäristönsä vuoksi, eli ehkä siitä saisi hyvän postauksen. 🙂 On toki totta, että apteekeista löytyy enemmän esimerkiksi hajusteettomia tuotteita, mutta nykyään sieltä löytyy jo paljon muutakin eivätkä ne apteekeissa myytävät kosmetiikkatuotteet (eri asia kuin siis lääkevoiteet ja perusvoiteet) tosiaan eroa tavarataloissa myytävistä tuotteista (tai Koreasta tulevista tuotteista) mitenkään sisältönsä puolesta. 🙂

   • Ohhoh. Oon aina ajatellut, että apteekkikosmetiikka on ”tavallista” kosmetiikkaa laadukkaampaa ja hoitavampaa. Mielenkiintoinen postausidea!

    • Tämä on aika yleinen harhaluulo varmasti. Monet merkit, joita meillä myydään apteekeissa eivät ole muualla apteekkimerkkejä eikä niissä tosiaan ole mitään sen erityisempää muuta kuin että apteekkiin päätyvät tavallisesti Suomessa tuotemerkit, joilla on kliinisen ja yksinkertaisen näköisiä ja oloisia tuotteita, mikä vahvistaa kuluttajan mielikuvaa siitä, että ne olisivat jotenkin ”lääkemäisempiä” tai hellävaraisempia. 🙂 Apteekkikosmetiikkaa koskee kuitenkin sama lainsäädäntö kuin muutakin kosmetiikkaa, eli se ei ole mitenkään hoitavampaa tai sen laadukkaampaa kuin tavaratalosta tai marketistakaan ostetut tuotteet. 🙂

     • Niinpä… Joskin tietyt sarjat ovat muualla Euroopassakin apteekkituotteita, kuten La Roche Posay ja Avene.

     • Tästä tulikin muuten mieleen, että Koreassa nuo merkit olivat kempparikamaa muun ”tavallisen” kosmetiikan joukossa. 🙂 Nuo merkit on tosiaan etupäässä tehty herkästi reagoivaa ihoa enemmän ajatellen, mikä tekee niistä toki luontevasti apteekkiin Suomessa asettuvia. 🙂

 4. Jälleen näin talvella silmänympärykseni ovat todella kuivat tosiaan. Ja lisäksi silmäni, jotka vuotavat kuivuuttaan herkästi. Tämä kuivattaa entisestään erityisesti silmien ulkonurkkia, jotka ovat ihan kirvelleet kuivuudesta. Vuotaminen aiheuttaa lisäksi sen, että meikkiä/luomiväriä on mahdotonta saada pysymään silmien ulkonurkissa paikoillaan.

  Olen nyt käyttänyt kostutustippoja silmiin ja lisäksi ottanut esim. tehokkaamman sy-voiteen käyttöön. Näistä on ollut jonkin verran apua, mutta onko vielä ideoita ongelman ratkaisemiseen? Onko entistä tehokkaamasta sy-hoidoista apua silmien vuotamiseen?

  • Vuotavat silmät ovat kyllä hankala juttu, sillä ne laittavat silmänurkat koville. En usko, että silmänympärysihon hoidosta on apua mitenkään silmien vuotamiseen, sillä lähinnä nimenomaan silmät taitavat kaivata niitä kosteuttavia silmätippoja ja hoitotuotteet sitten vain auttavat hellimään sitä ihoa.

 5. Olen tehnyt tyòtà kàskettyà: hoitonestettà, seerumia, lappuja ja ravitsevaa voidetta, aamulla tilanne onkin aika hyvin hallinnassa, mutta iltaa kohteen rypyt nousee enemmàn esiin ja pahinta on jos olen laittanut peitevoidetta. Olen kokeillut sità Maybellinen conclear voidetta, sekà Helena Rubinsteinia, mutta kumpikin pahentaa. Eli miten meikkaisin nàmà kriittiset kohdat 🙂 ja varmaan ilman puuteria silmànaluskohta kun se se vasta ryppyjà korostaakin.

  • Silmänympärykset ovat kyllä hankala alue siinä mielessä, että ne kuivuvat helposti päivän loppua kohti, jolloin rypytkin näkyvät enemmän. Omat silmänaluseni vaativat aina puuteria, sillä muuten peiteaineet eivät pysy paikallaan ja kasaantuvat juonteisiin, mikä korostaa juonteita entistä enemmän. Mitään spesiaalia ratkaisua tähän ei minulla ainakaan ole olemassa valitetettavasti. :/ Itse saan pidettyä tilanteen melko hyvin kurissa tehokkailla kosteutustuotteilla, joiden ansiosta voin sitten päivällä kiinnittää peiteaineen puuterilla, mutta eipä tähän oikein auta muu kuin oikean tuotteen löytäminen. Silmänalusille voisi kokeilla kosteuttavampaa peiteainetta kuten esimerkiksi Diorin Nude-peiteainetta, joka on tehty juuri sille alueelle ja on ohuempi kuin esimerkiksi Rubinsteinin peittari.

 6. Moi Virve!
  Off topic…
  Täällä yksi Oslon suomalainen, joka lueskelee mainiota blogiasi!
  Sinä, kun tiedät KAIKEN kosmetiikasta, niin voisitko kirjoittaa postauksen otsarypyille sopivista rasvoista eli mitkä rasvat parhaiten hävittävät otsan poimuja. Muuten naamassa ei ole ryppyjä, mut otsan takia yleisilme on väsynyt/vanha

  Kiitos sinulle! Ja tsemppiä muuttoon!

  • Terkkuja Osloon ja kiva kuulla, että sieltäkin suunnalta luetaan blogia! 🙂

   Kiitos postaustoiveesta, laitan sen ehdottomasti mieleen ja alan pohtia siihen ajatuksia. 🙂

 7. Ostin tuota The Ordinaryn seerumia keväällä silloisen postauksen innoittamana ja se osoittautui todella hyväksi!! Kiitos sinulle siis nyt kun pullo alkaa olla loppu huomasin kauhukseni, että kyseistä tuotetta ei ollut myynnissä merkin omalla nettisivulla, asoksella tai muutamalla muullakaan nettisivustolla. Kaikissa lukee, että tuote tilapäisesti loppu, mutta apua, jos tätä ei enää saakaan. Onko muita vastaavia tuotesuosituksia? Kihlsin silmänympärysseerumia käytän öisin, mutta se on toki noin 40€ kalliimpaa kuin tämä

Kommentointi on suljettu.