Huippuhypetetty meikkisieni: Vera Mona Cake and Bake Beauty Sponge

Näin keväällä YouTube-videon, jolla YouTube-tähti Manny kokeili maailman parhaaksi tituleerattua uutta meikkisientä, jonka kerrottiin haastavan jopa alkuperäisen, supersuositun Beautyblender-meikkisienen.

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

En ollut alunperin kovin suuri Beautyblender-fani, sillä tuppaan olemaan meikatessani melko hosuvaa ja hätäistä sorttia. Sivelen meikkivoiteen mieluiten kasvoille supernopeasti ovaalisiveltimellä ja ajatus siitä, että käyttäisin huomattavasti enemmän aikaa töpötelläkseni meikkipohjani kasvoille meikkisienellä on tuntunut niin ylitsepääsemättömältä, että välttelin Beautyblenderiä pitkään kunnes lopulta keksin, kuinka homma hoituu parhaalla tavalla: levitän meikkipohjan kasvoille ensin ripeästi ovaalisiveltimellä, mutta viimeistelen sen nopeasti kostealla Beautyblenderillä töpötellen.

Näin meikkipohja syntyy nopeasti, mutta lopputuloksena on silti se tasaisen heleä meikkipohja, jonka Beautyblender luo (minkä lisäksi meikkisieni säilyy pidempään hyvänä, sillä vain sen pintaan tarttuu pieni hipaisu meikkivoidetta, joka peseytyy helposti pois).

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

Beautyblenderin ylivertaisen maineen ja omien kokemusteni perusteella olinkin välittömästi kiinnostunut tutustumaan meikkisieneen, johon myös Manny videollaan ihastui. Tilasin tuotteen kokeiluun ruotsalaisesta verkkokaupasta ja huomasin, ettei sitä ainakaan siinä vaiheessa myynyt mikään suomalainen verkkokauppa, joten aloin heti ahdistella elevenin sisäänostotiimiä asiasta sillä seurauksella, että sieni saatiin pian myös meidän valikoimaamme.

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

Mikä tässä uudessa tuotteessa eli Vera Mona Cake and Bake Beauty Sponge -meikkisienessä sitten on niin ylivertaista, että sitä hypetetään niin valtavasti?

Monipuolista meikkisientä voi ensinnäkin käyttää sekä kosteana että kuivana. Paitsi että Cake and Bake Beauty Sponge -meikkisieni sopii meikkivoiteiden ja peiteaineiden sekä muiden meikkipohjatuotteiden levitykseen, on se myös ihan erityisesti suunniteltu käytettäväksi bakingiin, eli meikkipohjan erityisen huolelliseen kiinnitykseen irtopuuterin avulla – sieni ei siis ole tarkoitettu vain nestemäisten meikkipohjatuotteiden kanssa käytettäväksi, vaan sitä voi käyttää myös puuterien kanssa!

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

Tutustuin itse bakingiin ensimmäistä kertaa ihan kunnolla noin vuosi sitten kokeillessani sitä omalle iholleni (blogipostaukseni voi lukea täältä). Tulin silloin siihen tulokseen, että homma toimii loistavasti kasvojeni t-alueella, mutta näyttää liian raskaalta silmänalusillani. Olin kuitenkin utelias kokeilemaan sitä uudelleen siihen erityisesti tarkoitetun meikkisienen avulla, joten tartuin sieneen sukkelasti saatuani sen käsiini.

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

Aloitin kokeiluni käyttämällä kosteaa sientä meikkivoiteen tasoituksessa Beautyblenderin avulla tavalliseen tapaani. Sienen tasaisella kärjellä oli helppoa sulauttaa meikkivoide ja sen jälkeen myös peiteaine iholle, sillä sienestä sai loistavan otteen. Sen muotoilun ansiosta myös esimerkiksi nenänpielten ja alaluomen käsittely aivan helposti punoittavaan ripsirajaan asti oli vaivatonta.

Ihastuin meikkisienessä aivan välittömästi sen materiaaliin. Se oli sienimäinen aivan kuten Beautyblenderkin, mutta sileämmän tuntuinen, minkä ansiosta koin, että meikkipohjani asettui iholle vieläkin paremmin. Myöhemmin huomasin, että se tuntui sileytensä ansiosta myös Beautyblenderiä vaivattomalta pestä puhtaaksi.

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

Meikkisieni osoittautuikin heti aivan loistavaksi tuotteeksi meikkivoiteiden ja peiteaineiden levitykseen ja olen valehtelematta käyttänyt tuosta päivästä lähtien päivittäin siihen tarkoitukseen. Beautyblenderini ja muut vastaavat meikkisienet ovat saaneet astua syrjään, sillä tämä sieni on ollut aivan ässä ja ylivertainen.

Minua kiinnosti tietysti myös, onko sieni jotenkin erityisen ylivertainen bakingissa. Levitettyäni sillä meikkivoiteen käytin samaa, edelleen hieman kosteaa sientä taputellakseni silmänalusilleni ja t-alueelleni irtopuuteria, joka pakkautui sienen ansiosta iholle juuri niin runsaana kuin sen on tarkoitettukin baking-tekniikassa pakkautuvan.

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

Annoin (Lumenen) irtopuuterin vaikuttaa jonkun aikaa ja  sivelin sen sitten puuterisiveltimellä uteliaana pois. Jessus, tämähän toimi paljon paremmin kuin aiemmat bakingini! Aiempien epäonnistuneiden kokeiluni vika olikin siis siinä, että levitin puuterin iholle vääränlaisella apuvälineellä.

(Tätä postausta tehdessäni tutkin asiaa lisää ja selvisi, että puuterin levitys siveltimellä meikkivoiteen päälle saattaa sekoittaa tuotteita keskenään sen sijaan, että puuteri vain asettuisi kevyenä huntuna meikkivoiteen päälle ja lopputuloksesta tulee siksi raskaan näköinen.)

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

Lopputulos oli aivan loistava. Paitsi että sieni oli ensin levittänyt meikkivoiteeni iholleni tasaisen kauniina, oli se nyt myös auttanut kiinnittämään sen puuterin avulla loistavasti. Jos aiemmin olin sitä mieltä, ettei baking voisi olla arkeeni kuuluva juttu, niin tämän sienen myötä siitä tuli sellainen ja huomasin lopulta tekeväni pientä bakingia yhä useampana työaamunakin ihan vain siksi, että se sai meikkipohjani kestämään loistavasti ja ihoni näytti upealta.

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

Lopputulos on siis, että Vera Mona Cake and Bake Beauty Sponge -meikkisieni on minusta ehdottomasti hypetysmaineensa arvoinen ja suosittelen sitä ihan jokaiselle.

Olen itse aivan hullaantunut sienen monipuolisuuteen ja käyttänyt sitä todella monien erilaisten tuotteiden kanssa ällistyen joka kerta, kuinka mainio se on. Sienen suorakulmaisen muotoilun  ansiosta se sopii täydellisesti myös esimerkiksi korostus- ja varjostustuotteiden levitykseen (sekä häivytykseen), sillä sen avulla tuotteet levittyvät kasvoille täydellisen skarpisti. Esimerkiksi nenän sivuille ja varteen sekä poskipäiden alle on erittäin helppoa sivellä sienellä tuotteita!

Tästä meikkisienestä tuli tosiaan välittömästi meikkipohjani luottotuotteita enkä enää todellakaan palaisi edes loistavaan Beautyblenderiin. Aivan erityisenä koen tässä sienessä sen, että se kykenee sulauttamaan meikkipohjan iholle todella kauniisti, mutta pitämään sen silti peittävänä. Siihen ei nimittäin jokainen meikkisieni noin vain kykene!

Vera Mona Cake and Bake meikkisieni kokemuksia

Onko joku muu kokeillu Vera Mona Cake and Bake Beauty Sponge -meikkisientä?

4 kommenttia artikkeliin ”Huippuhypetetty meikkisieni: Vera Mona Cake and Bake Beauty Sponge”

 1. Jestas, pitäisiköhän tähän investoida?! Minusta ja BB:stä ei nimittäin tullut kamuja, sillä olen aiivan liian laiska ravaamaan vesipisteen ja meikkipisteeni väliä, jos tämä sieni nimittäin toimii kuivanakin ^_^

  Vastaa
 2. Katsoin videon jo aikaisemmin ja ajattelin vinkata sienestä sinulle, mutta se unohtui. Toisella hänen videoistaan oli jokin toinen uutuus juttu, muistaakseni…. Vai olikohan se Jeffree Starr’ in video….?

  Vastaa
 3. Tämä saattaa hyvinkin lähteä tilaukseen 🙂

  Olisi hauskaa nähdä vaikka video siitä kun teet meikkipohjan. Olen nimittäin vähän hämmästynyt väitteestäsi, että meikki on nopeammin paikoillaan ovaalisiveltimen käytön + BB:llä tasoittelun jälkeen. Ostin ovaalisiveltimen (Duroy tai Cailap tai joku semmoinen), mutta tuntuu että sitä käyttäessä menee ikuisuus, kunnes olen saanut meikkivoiteen levitettyä koko kasvoille! Ja sen jälkeen vielä erikseen taputtelu BB-sienellä? Itse saan meikin ylivoimaisesti nopeimmin laitettua aivan vaan pelkällä kostealla Beauty Blenderillä töpsötellen. Haluaisin tietää, millainen tekniikka sulla on. 😀

  Vastaa
 4. Pikaisella vilkauksella näyttää vaan värilliseltä perussieneltä 😀 Tuleekohan tuosta vielä beauty blenderin kaltainen hitti?

  Vastaa

Jätä kommentti