Ne jäljellejääneet kynsilakkani

Kerroin eilen vähennelleeni kynsilakkakokoelmaani kahdellasadala lakalla ja moni oli kiinnostunut kuulemaan, millainen kynsilakkavalikoima minulle jäi jäljelle. 
Tällainen se nyt sitten on:
Jätin itselleni muutamia päällyslakoiksi sopivia läpikuultavia hilelakkoja.
Samoin Color Clubin peittävät hilelakat ja Deborah Lippmannin ihana kultainen hippulakka saivat jäädä.
 Clackleja ja magneettilakkoja karsin rankalla kädellä tajuttuani, etten pahemmin edes ole käyttänyt niitä.
Alus- ja päällyslakkoja on vielä liikaa, mutta toisaalta mukana on hieman erilaisia versioita ja jopa erilaisia pintoja jättäviä päällyslakkoja.
 
Pari täysin valkoista lakkaa sekä muutama manikyyriin ja muuten vaan kevyeen lakkailuun sopiva lakka.
 
Erilaisia hopeisia lakkoja oli myös hyvä jättää.
 
Ja nuo ylläolevat lakat mahtuivatkin kaikki jo tähän pussukkaan. 
 
Vaaleanpunaisia lakkoja jäi neljä erilaista.
 
Erilaisia punaisia jäi useampi, mutta niitä nyt kuluukin aina.
 
Okei, pinkit ovat kompastuskiveni. Huomattuani niitä jäävän vielä noin monta (oikeasti ihan erilaista!) vähensin kuvassa näkyvästä joukosta vielä muutaman. Pinkkejä on yhä paljon, mutta niitä kyllä käytänkin. 

Erilaisia viininpunaisia lakkoja jäi varsin passeli määrä kaikkien ollessa keskenään hyvin erilaisia.
Liloja ja lilahtavia lakkoja jäi niitäkin sopivan erilainen valikoima.
 
Ruskeita ja mudan sävyjä jäi mukavasti vaaleasta tummempaan.
 
Yllätin itseni jättämällä valikoimiini noinkin monta sinisen ja turkoosin sävyä vaikka aina sanonkin, etten oikeastaan viihdy niissä. Ajattelin kuitenkin käyttää lakkoja tehostelakkoina ja koristeluissa, joten näitäkin tulee varmasti käytettyä. (Ja jos ei lopulta tule, niin sitten luovun vaan suosiolla.)
 
Metallisia ja shimmerisiä lakkoja jäi niitäkin paljon, mutta kaikki ovat keskenään varsin erilaisia ja pidän noiden jättämästä pinnasta jotenkin aivan erityisesti.
Tummia harmaita, hopeita, mustia ja sinisiä lakkoja jäi niitäkin yllättävän monta siihen nähden, kuinka vähän olen niitä käyttänyt, mutta ehkäpä nyt taas aktivoidun?
 
Loput lakat mahtuivat tosiaan tähän pussukkaan, eli vaikka niitä onkin vielä paljon, alkaa niiden kuljetus ja käsittely olla jo inhimillistä ja selkää telomatonta.
Jätin itselleni lisäksi vielä muutamia Konadin koristelulakkoja ja kuvista puuttuu pari lakkaa, joiden olemassa olon juuri muistin. Minulle tuli kuitenkin tämänkin postauksen kuvia katsellessani tunne, että haluan taas lakkailla kynsiäni. Pitkästä aikaa mielessäni siintävät tavallista yhdellä tylsällä lakalla lakkailua värikkäämmät ja koristellummat kynnet, joten tein todellakin maailman parhaan päätöksen luopuessani ylimääräisestä painolastista! 
 
Kuinka paljon teiltä löytyy kynsilakkoja?

17 kommenttia artikkeliin ”Ne jäljellejääneet kynsilakkani”

 1. Kyllähän noita lakkoja löytyy tämmösellä kynsiin hurahtaneella harrastajalla.En ole uskaltanu vähään aikaan laskea =)

 2. Mielenkiintoinen juttu ja onnittelut onnistuneesta karsinnasta! Mulla on varmaan se sama määrä mitä sulla oli ennen tätä operaatiota – ellei jopa enemmänkin. Luin myös aiemman postauksesi ja hillohyllykertomus herätti (jälleen kerran) pohtimaan oman kokoelman laajuutta… Jotenkin niitä kauniita lakkoja on saatava haalia itselleen, vaikka sen olen kyllä huomannut että joskus on jopa vaikea valita millä lakkaisi kun niitä lakkoja on niin pirusti! Hatunnosto teollesi siis 🙂

 3. Alle kymmenen – eikä niitäkään tule käytettyä monta kertaa vuodessa. Ei ilmeisesti ole oma juttuni 🙂 Aina silloin tällöin tulee houkutus ostaa uusi kynsilakka, mutta muistelen silloin mikä edellisten kohtalo on ollut..

 4. Aika vähän lakkoja jos vertaan, lienee parempi, että en vertaa. Suunnilleen saman verran kun sinulla on pinkkejä 🙂

 5. HUI mikä määrä lakkoja, vielä karsinnan jälkeenkin siis. Itse olen oikeastaan vasta nyt hurahtanut kynsilakkoihin enemmänkin mutta ehkäpä syynä pieneen lakkamäärään on se, ettei työssäni saa lakkaa käyttää, tosi mälsää. Ei siis tule sen vuoksi haalittua kovinkaan isoa kasaa ihania lakkoja kun ne jää käyttämättä. Viikonloppuisin hemmottelen itseäni ihanilla lakoilla. Tän hetken innostukseni on tummanpunainen sekä kirkkaanpunainen lakka 🙂
  IHanaa viikonloppua.

 6. Mulla on lakkoja vain n. 20 kpl, koska lakkaan nykyään tosi harvoin. 🙂

  Laitoit uuteen osoitteeseen näköjään kaikki erikoisemmat sävyt (lukuunottamatta sinistä ja mustaa, jotka on mulle tosi vieraita sävyjä kynsillä). Minä käytän punaisen ja violetin sävyjä mieluiten tai sitten jotain vaaleaa. Missä on sun tummat violetit/purppurat lakat, minä en pärjäisi ilman! 😀

 7. Minä myös uskon, että kun on vähemmän, tekee myös mieli lakata useammin. 🙂 Kun ei tule sitä valinnanvaikeutta ja pähkäilyä! Vaikka olihan tuossakin vielä aika monta pulloa… 😉
  Itselläni on kymmenisen kynsilakkaa, alus- ja päällyslakat mukaan luettuna. Riittää hyvin!

 8. Hei, mikä sävy tuo hurmaavan ihana tumma metallinen sininen Essie kolmaksi alimmassa kuvassa? Must have ! Tummansininen on minun turvakynsilakkaväri 🙂

 9. Pakko todeta, että "erilainen" on näköjään suhteellinen käsite. Esimerkiksi hopeiset näytti minun silmiini kaikki ihan samalta. Jossain oli ehkä vähän enemmän glitteriä, mutta ero näytti silti häviävän pieneltä! Sama juttu muidenkin värien kanssa. Voi olla että värit eivät ruudulla toistu kunnolla, mutta minusta joka kuvassa oli edelleen vähintään kaksi käytännössä identtistä lakkaa… Toisaalta olen itse sitä koulukuntaa, jolle riittää yksi punainen, yksi väritön ja ehkä yksi vaaleanpunainen, joten en ole mikään harrastaja 🙂

 10. Mulla taitaa ihan justiinsa muuttua luku kolminumeroiseksi, viimeksi kun laskin kynsilakkani niitä oli 84, mutta sen jälkeen on ostettu lisää ja löysin yhdestä pussukasta kauan kadoksissa olleita yksilöitä.
  Vaihdan lakat vähintään kaksi kertaa viikossa, eikä tuo mun lakkojen määrä tunnu mitenkään erityisen isolta vaikka kaverit aina kauhisteleekin mun kynsilakkaboxia. 😀

 11. Käytän kynsilakkaa joka päivä(yleensä punaista), mutta silti omistan ainoastaan kymmenen lakkapulloa. Käytän yleensä lakan loppuun ja sitten vasta ostan uuden 🙂

 12. Tein juuri kynsilakkainventaarion blogiini, ja alus- ja päälilakat mukaan laskettuna niitä oli 83 kappaletta. Siitäkin määrästä tekisi mieli vähentää, kun ei niitä kaikkia tule käytettyä kuitenkaan.

 13. Taidan olla sitten kynsiensä lakkaajiista se toinen ääripää. 😀 Omistan yhden aluslakan Essieltä, kaksi päällyslakkaa, toinen Essien, toinen Mavalan (ensimmäinen osoittautui huonoksi), Värilakkana Essien mademoiselle, jota on kynsissäni lähes aina, poikkeustilanteita lukuunottamatta. Varpaankynsiin on sitten erikseen Lumenelta peittävämpi, shimmerinen vaalea vaaleanpunainen lakka jota myös aina on oltava. Siinä on minun lakka-arsenaalini. 😀 Lakkaa käytän paljon ja usein, mutta aina niitä samoja. Kokonaiset viisi kynsilakkaa siis kokoelmistani yhteensä löytyy. Heh..
  -T

 14. Olen jo hetken aikaa asiaa pohdiskellut ja nyt päätinkin kysäistä, että kun ilmeisesti soluasunnossa asut, niin millaista on elää kosmetiikkabloggaajan kämppiksenä (kämppistesi näkökulmasta)? 😀
  Lahjoitatko/annatko heille koskaan mitään tuotteitasi, joille esim ei ole itselläsi käyttöä ja miten kosmetiikkatuotteesi löytävät paikkansa yhteisissä tiloissa? Tietävätkö he blogistasi?

  Asun itsekin soluasunnossa muutaman muun tytön kanssa ja vaikka emme kosmetiikasta bloggaakaan, niin vinkit ja hutiostokset vaihtavat kyllä tiuhaan omistajaansa 🙂 Eikä aamu mene pilalle jos oma hammastahna/hiuslakka/suihkusaippua/yms. on loppu, koska kämppiksiltä löytyy yleensä jotain lainattavaksi 🙂

 15. Tää on kyllä best ever :). Mieheni kysyi, onko kyseessä vitsi. Ei uskoisi, että tuo voi olla karsimisen jälkeinen lopputulos.

 16. Jotain 70-80. Kokoelma on aika riittävä, harvoin enää törmää sävyihin, joille ei löytyisi close-enough -vastinetta jemmoista jo valmiiksi, erityisesti, kun pidän lähinnä creme-koostumuksen lakoista. Ostoksia tulee enää tehtyä lähinnä silloin, kun vastaan tulee jotain outoja uutuuksia, esim. struktuurilakkoja – yleensä innostus niihin jää kuitenkin aika lyhyeksi. Voisin helposti karsia kokoelmastani jonkun 10-20 lakkaa, mutta toisaalta en niiden hallussapidostakaan niin kovia tunnontuskia koe, että viitsisin alkaa miettimään uudelleensijoituskohteita. Useimpia tulee käytettyä kuitenkin ainakin joskus, ja teen mielelläni esim. väriliukumalakkauksia, joihin tulee käytettyä useampia sävyjä.

 17. 68 KPL ja eri vuodenajalle eri värit ostan mielelläni pieniä pulloja jotta saan käytettyä loppuun .Ostan loppuneiden tilalle uusia ja mieluummin edullisia, euron lakatkin mulle käy ei merkillä ole väliä koska käytän viikonloppuisin. Viime ostos oli ranskan Sephorasta euron lakkoja viisi kpl määrä yritän pitää samassa. Iän kanssa tulee ostettua vähemmän mutta aina on kivaa piristää mieltä käsihoidolla ja kauniinvärillä lakalla silloin tällöin.

Kommentointi on suljettu.