Miksi korealainen kosmetiikka on niin suosittua?

Kaikki blogia lukeneet varmasti tietävät, että rakastan ihonhoitoa ja että erityisesti korealainen kosmetiikka on viime vuosina ollut hyvin lähellä sydäntäni. Rakastan puhua siitä ja aina silloin tällöin minulle tarjoutuu tilaisuuksia puhua siitä myös blogini ulkopuolella kuten tapahtumissa tai lehdissä.

Kun puhun korealaisesta kosmetiikasta muille, kysytään minulta usein, miksi siitä on tullut niin suosittua. Korealaisten kosmetiikkamerkkien määrä ja jakelukanavat lisääntyvät Suomessa jatkuvasti ja erityistä huomiota on saanut nimenomaan korealainen ihonhoito, josta myös useat länsimaalaiset yritykset ovat inspiroituneet.

Samalla korealainen ihonhoito on ylipäätään tehnyt ihonhoidosta aiempaa trendikkäämpää, saanut ihmiset kiinnittämään entistä enemmän huomiota hoitorutiiniin sekä jopa inspiroinut lisäämään rutiiniin aivan uudenlaisia tuotteita.

Uskon itse, että selitys korealaisen kosmetiikan suosiolle rakentuu yksinkertaisesta yhtälöstä: korealainen kosmetiikka yhdistää nopeasti tuloksia tuovan ja elämyksellisen ihonhoidon laadukkaisiin, mutta silti edullisiin tuotteisiin. Se tekee ihonhoidosta sekä hauskaa että palkitsevaa.

Listasin neljä syytä, joiden uskon olevan korealaisen kosmetiikan suosion takana:

Miksi korealainen ihonhoito on niin suosittua? VIrve Fredman

1. Korealainen ihonhoito on tuloksellista

Olemme tottuneet kuulemaan muistutteluja siitä, kuinka juuri ostamamme uutta ihonhoitotuotetta on käytettävä säännöllisesti ja pitkäjänteisesti, jotta sen vaikutukset näkyvät iholla.

Olemme kuitenkin tavallisesti hyvin malttamattomia ja kaipaamme ihollemme nopeita ratkaisuja, minkä vuoksi tuntuu tuskaisen pitkältä odottaa kuukausi tai kaksi nähdäkseen, vaikuttaako lupauksia pullollaan ollut tuote ihoomme haluamallamme tavalla.

Korealaisen ihonhoidon erityisyys on kuitenkin siinä, että sillä saadaan aikaan nopeita tuloksia, jotka voidaan usein havaita jopa yhden käyttökerran jälkeen tai viimeistään muutamassa päivässä. Kun ihonhoito tuo nopeasti havaittavia vaikutuksia, on se motivoivaa ja houkuttelevaa – jopa suorastaan addiktoivaa!

Korealaisen ihonhoidon tuloksellisuus ei kuitenkaan johdu siitä, että tuotteet olisi pullotettu täyteen länsimaalaista ihonhoitoa tehokkaampia aktiiviaineita.

Korealaisen ihonhoidon vaikutuksen salaisuus piilee lähestymistavassa ja kaikki korealaisten ihonhoitotuotteiden vaikutukset ovat täysin järjellä selitettävissä. Kyse onkin vain siitä, että ihoa aletaan hoitaa tavalla , jota emme ole aiemmin tajunneet ihomme kaipaavan.

Lue myös: Kaksoispuhdistus – mikä, miksi milloin ja miten?

Miksi korealainen ihonhoito on niin suosittua? VIrve Fredman

Konkreettisen eron ihon kuntoon ja ulkonäköön voi esimerkiksi tuoda korealaisen ihonhoitorutiinin pohjalla oleva kaksoispuhdistus, jossa iho puhdistetaan kahdessa vaiheessa, jotta iholta saadaan pois kaikki mahdolliset epäpuhtaudet tehokkaasti, mutta silti äärimmäisen hellävaraisesti ja ihoa ärsyttämättä.

Jos ihon on aiemmin puhdistanut käyttäen vain yhtä tuotetta, joka ei joko ole saanut ihosta täysin puhdasta tai joka on vaihtoehtoisesti tehnyt ihosta niin natisevan puhtaan, että ihoa on pesun jälkeen suorastaan kiristellyt, huomaa ihollaan taatusti selkeän muutoksen kaksoispuhdistuksen jälkeen. Iho on välittömästi puhtaamman ja jopa pehmeämmän tuntuinen sekä heleämmän ja kirkkaamman näköinen.

Ihoa ei myöskään kiristele (kun tuotteet on valinnut oikein!) ja huolellisen puhdistuksen ansiosta ihonhoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan sillä paremmin. Kun kaksoispuhdistusta jatkaa pidempään, voi jo muutamassa päivässä huomata, kuinka se auttaa tasapainottamaan ihoa ja edistämään sen hyvinvointia.

Toinen korealaisen ihonhoidon ”mullistavista” kulmakivistä on ihon kosteutus. Hoitonesteet, seerumit, kangasnaamiot ja kosteusvoiteet tavoittelevat kaikki samaa: tuomaan iholle sen hyvinvointia välittömästi lisäävää kosteutusta sekä ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.

Kun iho on kosteutettu, näyttää se heleämmältä ja sen myötä jopa nuorekkaammalta sekä tuntuu sileämmältä ja kimmoisammalta. Myös hennot ja jopa syvemmätkin juonteet voivat häivyttyä, kun iho on täyteläisen kosteutettu.

Korealaisilla kosmetiikkatuotteilla ei siis pyritä tekemään erityisiä taikatemppuja vaan varmistamaan, että ihon hyvinvoinnin kannalta olennaisimmat perusasiat ovat kunnossa, jotta iho voi nyt ja tulevaisuudessa hyvin.

Lue myös: Miksi ihonpuhdistustuotteen oikea pH on niin tärkeä asia?

Miksi korealainen ihonhoito on niin suosittua? VIrve Fredman

2. Korealainen ihonhoito on innovatiivista

Toinen korealaisen ihonhoidon suosion takana olevista tekijöistä on sen innovatiivisuus. Ihonhoidon ei tarvitse olla vain tylsä rutiini, joka on pakko suorittaa ilman pienintäkään nautintoa. Tämän vuoksi korealaiset kosmetiikkatuotteet pyritään keksimään jatkuvasti uudelleen pakkaamalla ne esimerkiksi täysin uudella tavalla tai tekemään niiden koostumuksista ennennäkemättömiä. Kun tuloksia nopeasti antava tuote on pakattu hymyn huulille tuovaan tai kylpyhuonetta kaunistavaan pakkaukseen, on myös sen käyttö nautinnollista.

Korealaista ihonhoitoa kuvaamaan onkin länsimaissa kehitetty erityinen sana: skintertainment. Englanniksi ihoa tarkoittavan skin-sanan ja viihdettä merkitsevän entertainment-sanan liitosta syntyvä yhdistelmä tiivistää täydellisesti sen, mistä korealaisessa kauneudenhoidossa on kyse: elämyksellisestä ihonhoidosta.

Korealaisen ajattelutavan mukaan tuotteen leikkisä ulkomuoto tai elämyksellinen käyttökokemus houkuttelee tarttumaan siihen usein, mikä puolestaan tarkoittaa, että tuotetta tulee käyttäneeksi säännöllisesti. Tämä tietysti varmistaa, että tuotteesta saa mahdollisimman suuren hyödyn.

Siinä missä leikkisät tuotepakkaukset mielletään meillä länsimaissa lapsenomaisiksi ja sen myötä jopa huonolaatuisiksi, ihastuttavat ja houkuttelevat ne Etelä-Koreassa myös aikuisia. Lelumaisesta ulkonäöstään huolimatta tuotteet voivat sisältää runsaasti laadukkaita aktiiviaineita ja tehdä iholle suoranaisia ihmeitä.

Vaikka korealainen ihonhoito nousi suurien massojen tietoisuuteen nimenomaan leikkisillä tuotepakkauksilla, on tuotteet nykyään yhä useammin pakattu ihan tavallisiin pakkauksiin. Monet merkit ovat kuitenkin alkaneet suosia hyvinkin pelkistettyjä pakkauksia, mikä puolestaan vetoaa skandinaaviseen makuun usein hyvin.

Lue myös: Soulin parhaat kosmetiikkamyymälät – 9 vinkkiä

Miksi korealainen ihonhoito on niin suosittua? VIrve Fredman

Korealaiset kuluttajat ovat myös aina halukkaita kokeilemaan uusimpia tehoaineita, viimeisimpiä pakkauskeksintöjä ja tuoreimpia tuotemerkkejä. Uusia tuotteita ja tuotemerkkejä syntyy jatkuvasti, mutta koska kosmetiikkatarjonta on niin laaja, on yritysten vaikeaa saada kuluttajat pysymään uskollisina asiakkainaan.

Korealaisen kosmetiikan kohdalla edes mielikuvitus ei tunnu asettavan lopputulokselle rajoja ja valtavan kosmetiikan tarjonnan vuoksi tuotemerkeillä onkin suorastaan paineita keksiä jotain sellaista, mikä herättää kuluttajien huomion ja saa heidät tarttumaan merkin tuotteeseen kilpailijan tuotteen sijaan.

Osaavasta, innovatiivisia tuotteita keksivästä työvoimasta korealaisessa yhteiskunnassa ei ole pulaa. Korealaista yhteiskuntaa hallitsevat koulutuskeskeinen ajattelutapa ja sen aiheuttama kilpailu, jossa vain ahkerimmat ja lahjakkaimmat menestyvät. Tämän vuoksi suurin osa korealaisista käy yliopiston ja koulutetuista, erinomaisin arvosanoin valmistuneista ihmisitä on työmarkkinoilla jopa ylitarjontaa.

Kun nämä kouluttautuneet, edistyksellisen teknologian ympäröiminä kasvaneet opiskelijat siirtyvät työelämään ja vapauttavat osaamisensa rinnalle vielä mielikuvituksensa, ei ole ihme, että korealaiset kosmetiikkayritykset kykenevät jatkuvasti keksimään pyörän uudelleen ja toteuttamaan sen joka kerta aina entistä innovatiivisemmalla tavalla.

Etelä-Korea onkin maa, johon myös länsimaalaiset kosmetiikkayritykset kohdistavat katseensa hakiessaan ideoita ja inspiraatiota. Nykyään yhä useamman länsimaalaisen kosmetiikkamerkin tuotteita valmistetaan Etelä-Koreassa, sillä erityisten innovaatioiden mukaisen tuotteen pakkaus ja koostumus on edullisinta valmistuttaa yrityksellä, jolla on jo siihen tarvittava laitteisto ja asiantuntemus.

Lue myös: Ikääntyvän ihon K-Beauty-rutiini

Miksi korealainen ihonhoito on niin suosittua? VIrve Fredman

3. Korealaiset ihonhoitotuotteet ovat laadukkaita

Paitsi että korealaisten kosmetiikkatuotteiden innovatiivisuus näkyy niiden pakkauksissa ja tuotekoostumuksissa, näkyy se myös tuotteiden laadussa ja raaka-aineissa.

Moni niputtaa mielessään kaiken Aasiasta tulevan kosmetiikan yhteen ja sekoittaa siihen mausteeksi muutamista Aasian maista kantautuneita kohuja tuotteista, jotka ovat sisältäneet niihin kuulumattomia, välillä jopa terveydelle haitallisia ainesosia.

Korealainen kosmetiikka on laadultaan kuitenkin ensiluokkaista. Se on turvallista ja luotettavaa ja sitä säädellään joidenkin ainesosien suhteen jopa tiukemmin kuin EU:ssa, jonka kosmetiikkalainsäädäntö on tunnetusti varsin tarkka ja esimerkiksi Yhdysvaltojen kosmetiikkalainsäädäntöä tiukempi.

Korealaiset kuluttajat ovat myös hanakoita äänestämään jaloillaan. Mikäli tuotteiden laatu ei vastaa heidän odotuksiaan, löytyy markkinoilta taatusti muita tuotemerkkejä joiden puoleen he voivat kääntyä saadakseen haluamaansa laatua. Laadukkaiden tuotteiden tarjoaminen on siis korealaisille kosmetiikkayrityksille ensisijaisen tärkeää.

Lue myös: Propolis pelastaa epäpuhtaan ja samean ihon

Miksi korealainen ihonhoito on niin suosittua? VIrve Fredman

Haluan silti korostaa, ettei kaikki korealainen kosmetiikka enää nykyään varsinkaan ole automaattisesti poikkeuksellisen laadukasta ja täynnä tehoaineita samalla tavalla kuin se vielä joitakin vuosia sitten markkinoille rynniessään oli.

Bongaan nykyään jatkuvasti korealaisia kosmetiikkatuotteita, joissa ei ole kummoinen sisältö, eli se, että tuote on korealainen ei tarkoita automaattisesti, että kuluttaja hoitaisi ihoaan hyvällä tuotteella. Tuntuu, että erityisesti länsimaalaisille kosmetiikkamarkkinoille ilmestyy jatkuvasti lisää hyvältä tuntuvia korealaisia tuotteita, jotka eivät loppujen lopuksi liiemmin edes hoida ihoa, vaan tekevät sen vain hoidetun oloiseksi. Ne siis vain ratsastavat korealaisen kosmetiikan buumilla.

Lue myös: Korealaisessa ihonhoidossa ei ole kyse 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinista

Miksi korealainen ihonhoito on niin suosittua? VIrve Fredman

4. Korealaiset ihonhoitotuotteet ovat edullisia

Ennen korealaisen kosmetiikan tuloa länsimaiden markkinoille olimme tottuneet siihen, että laadukkaista ihonhoitotuotteista tuli lähes poikkeuksetta maksaa sievoisia summia. Korealainen kosmetiikka teki tähän sääntöön kuitenkin poikkeuksen ja laadukkailla koostumuksilla varustetut ihonhoitotuotteet olivat monista suorastaan epäilyttävän halpoja ja saivat siksi jopa miettimään, voiko niin edullisesti saada ensiluokkaisia tuotteita.

Korealaisten kosmetiikkatuotteiden edullisuus selittyy osittain jo laajoilla markkinoilla. Pelkästään Etelä-Koreassa asuu yli 50 miljoonaa ihmistä eikä korealaisen kosmetiikan suosio ole enää aikoihin rajoittunut vain maan rajojen sisäpuolelle. Tuotteita voidaan siis tuottaa suuria eriä, mikä saa niiden raaka-ainekustannukset ja valmistuskustannukset usein hyvin mataliksi. Suurien myyntivolyymien ansiosta laatua voi siis saada edullisesti.

Korealaisen kosmetiikan luoman ihonhoidon buumin myötä saatavilla on muutenkin yhä enemmän edullista ja toimivaa ihonhoitoa. Ihonhoidon trendikkyyden vuoksi kauppojen hyllyillä näkyy nykyään yhä enemmän ja enemmän myös edullista luonnonkosmetiikkaa, jota ei näkynyt vielä ennen korealaisen kosmetiikan tuloa ollenkaan samassa laajuudessa.

Korealaisen ihonhoidon suosion lisäännyttyä länsimaalaisille markkinoille on uskallettu tuoda myös keskihintaisia ja hieman arvokkaampia korealaisia tuotemerkkejä. Uskon, että näitä tulee jatkossa näkymään enemmänkin.

Lue myös: Näkyykö globaali luonnonkosmetiikkatrendi Etelä-Koreassa?

Miksi korealainen ihonhoito on niin suosittua? VIrve Fredman

Miksi te pidätte korealaisesta ihonhoidosta?

Blogipostauksen pohjalla on käytetty kirjaani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon. Kirjaa myy mm. Eleven.fi.

2 kommenttia artikkeliin ”Miksi korealainen kosmetiikka on niin suosittua?”

  1. Oi! Olipa mielenkiintoinen postaus! Itse olen löytänyt korealaiset tuotteet juurikin sinun blogisi kautta. Aluksi suhtauduin epäilevästi (koska tuoksut ärsyttävät ja harvoin löydän sopiva uusia tuotteita) mutta uskaltauduin kokeilemaan. Ja itseasiassa kaikki, joita olen testannut ovat olleet mainioita. Tällä hetkellä vakio käytössä BB-voide, ripsari ja kangasnaamioit – kokeilut jatkuvat edelleen.

  2. Korealaisesta kosmetiikasta minulle paras löytö on ollut kehittyneet ja edulliset aurinkosuojatuotteet kasvoille. Hinta-laatusuhde on aivan lyömätön. Kaikkea muuta laadukasta edullista löytää nykyisin myös länsimaisilta merkeiltä jos näkee joskus kovan etsimisen vaivan, mutta noita ei.

Kommentointi on suljettu.