Parhaat The Ordinary -tuotteet epäpuhtaalle iholle

*Sis. mainoslinkkejä

Jos joku kosmetiikan tuotebrändi tuntuu kiinnostavan suomalaisia aivan erityisesti, on se ehdottomasti The Ordinary. Edullisia tuotteita kauppaava merkki on ollut supersuosiossa niin maailmalla kuin Suomessakin jo useamman vuoden ja saan toistuvasti kysymyksiä sen tuotteisiin liittyen.

Minusta The Ordinaryn valikoimasta löytyy loistavia tuotteita moniin erilaisiin tarpeisiin, mutta kuten olen aiemminkin maininnut, suosittelen pohtimaan tarkasti, mitä oma iho ihan oikeasti tarvitsee ja tekemään ostopäätökset sen mukaan.

Todella moni nimittäin vain hurmioituu The Ordinary -tuotteiden halvoista hinnoista, kahmii niitä ostoskorin täyteen ja sitten vasta kotona miettii, kuinka tuotteita käytetään, voiko niitä yhdistää ja kannattaako niitä edes yhdistää – joskus vasta tässä vaiheessa nimittäin selviää, ettei kannata ja rahat ovat menneet hukkaan.

Lue myös: Näin valitset ihollesi sopivat The Ordinary -tuotteet

The Ordinary tuotteet yhdistäminen ja valinta Ostolakossa Virve Fredman

Olen koostanut blogiini useita postauksia The Ordinaryn yksittäisistä tuotteista sekä niiden käytöstä ja yhdistelystä, mutta blogistani on selvästi puuttunut mm. postaus, joka antaa vastauksen siihen, mitkä The Ordinary -tuotteet ovat paras valinta epäpuhtaalle iholle.

Tällaisesta postauksesta on tullut paljon pyyntöjä, joten halusin ehdottomasti toteuttaa sen – voihan se helpottaa monilla juuri niiden oikeiden tuotteiden valintaa ja ehkäistä hukkaostoksia.

Jos oma ongelma on epäpuhtauksien sijaan ihon kuivuus, löydät täältä vastaavan postauksen kuivan ihon The Ordinary -tuotteista.

Oli omana ongelmana sitten finnit tai mustapäät tai jopa niiden yhdistelmä, voi näitä kaikkia postauksen tuotteita kokeilla avuksi tilanteeseen.

Omat tarpeet riippuvat tietysti aina ihosta ja monilla on taipumus liioitella ihostaan epäpuhdas muutaman näpyn ja mustapään vuoksi. Jos minun pitäisi kuitenkin heittää joku helppo yhdistelmä epäpuhtaalle iholle suosittelemiani The Ordinary -tuotteita, suosittelisin näitä tuotetta.

Jokaisen iho ei kuitenkaan tarvitse näitä kaikkia, eli oman ihon tarpeita kannattaa tosiaankin punnita. Postaus kannattaakin lukea läpi ajatuksella, sillä se sisältää yhden tuotteen, joka on itsessään todella tehokas, mutta ei toimi yhteen kaikkien muiden postauksen tuotteiden kanssa.

Postauksen neljä ensimmäistä tuotetta sopivat kuitenkin vaikka kaikki samaan ihonhoitorutiiniin – joskaan eivät yhtäaikaa käytettäviksi tietenkään.

Jos iholla kuitenkin on paljon tulehduksia, epäpuhtaudet tuntuvat jopa kivuliailta ja saavat jatkuvasti aikaan epämukavan olon, suosittelen kääntymään lääkärin puoleen. Kosmetiikalla ja ihonhoidolla voidaan ehkäistä ja hoitaa epäpuhtauksia jossain määrin huolehtimalla ulkoisin keinoin, etteivät ihohuokoset tukkeutuisi, mutta kun kyseessä ovat hormoniperäiset epäpuhtaudet, saa parhaan avun ihotautilääkäriltä.

Sanon tämän omasta kokemuksesta, sillä olen hakenut ihotautilääkäriltä apua akneen jo teininä sekä syönyt aikuisiällä kaksi Roaccutan-kuuria.

Lue myös: Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista

Salisyylihappo on ainesosa, jota epäpuhtaan ihon tuotteissa suositellaan lähes poikkeuksetta. Salisyylihappo on toinen kahdesta yleisimmin käytettävästä BHA-haposta ja sen tehtävänä on kuoria ihoa, jotta iho ei tukkeutuisi.

BHA-hapot eroavat myös niin ikään ihoa kuorivista AHA-hapoista siinä, että vesiliukoiset AHA-hapot kuorivat ihon pintaa, kun taas öljyliukoiset BHA-hapot sujahtavat helpommin talia erittävään ja siksi myös tukkeutuvaan ihohuokoseen ja kuorivat sitä sisältäpäin. Kuorimalla ihohuokosta sisältäpäin ne pyrkivät ehkäisemään, ettei huokoseen kerry tukoksen aiheuttavaa talimäärää, eli ettei iholle käytännössä pääsisi syntymään finnejä tai mustapäitä.

Lue myös: Pikaopas AHA- ja BHA-happoihin 

*The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on minusta parhaimmillaan illalla käytettävänä täsmätuotteena, sillä öljyliukoisen aktiiviaineen vuoksi sen koostumus on hieman öljyinen eikä siksi välttämättä miellyttävin päivällä käytettynä. Tuotteesta löytyy aiempi postaukseni täältä.

Jos kasvot pyyhkii iltaisin ihonpuhdistuksen jälkeen kasvovedellä, kannattaa se tehdä ennen tämän tuotteen käyttöä. Jos taas suosii kasvovesiä (ja hoitonesteitä), jotka painellaan iholle käsin, kannattaa niitä käyttää vasta tämän tuotteen jälkeen.

Lue myös: Pitääkö kasvovesi levittää käsin vai vanulapulla?

Parhaimman vaikutuksen saa, kun tuotetta levittää puhdistetulle iholle niille ihoalueille, joille epäpuhtauksia helposti syntyy ja odottaa muutaman minuutin ennen seuraavaa ihonhoitotuotetta. Odottaminen voi olla hyvinkin tärkeää, sillä hapot toimivat happamassa ympäristössä ja tuote on formuoitu tämä huomioiden.

Kasvovesien, hoitonesteiden, seerumien ja kosteusvoiteiden pH on puolestaan tavallisesti ihoneutraali (noin 5), eli ei ihan yhtä hapan ja jos ne levittää iholle välittömästi tämän tuotteen jälkeen, voivat ne neutralisoida tuotteen tehottomaksi.

Jotkut saattavat odottaa jopa 10-15 minuuttia ennen kuin levittävät tämän tuotteen päälle muita tuotteita. Itse odottelen muutamia minuutteja, eli levitän tätä esimerkiksi iltasuihkun jälkeen puhtaalle iholle ja harjaan hampaat sekä levitän kosteusvoidetta vartalolle tämän vaikuttaessa ja jatkan sitten ihonhoitorutiiniani.

Aluksi tuotetta on kannattavaa käyttää päivittäin, mutta kun ihon tilanne alkaa helpottua, voi tätä siirtyä käyttämään esimerkiksi vain joka toinen päivä ehkäisemässä ihon tukkeutumista tulevaisuudessa.

*The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution löytyy myynnistä Cocopandan verkkokaupasta täältä.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% tasapainottaa ihoa

Tämä on monivaikutteinen tehotuote, joka auttaa paitsi kirkastamaan ihoa, mutta on myös tasapainottanut monien rasvoittuvaa ihoa ja jopa häivyttänyt siltä epäpuhtauksien jättämiä jälkiä.

Tässä tiivisteessä on vesipohjainen koostumus, minkä vuoksi tämä sopii minusta erityisen hyvin käytettäväksi päivällä. Itse siis käyttäisin salisyylihappotiivistettä ihollani illalla ja tätä puolestaan päivällä meikin alla. Tuotteesta löytyy aiempi postaukseni täältä.

Tämäkin tiiviste on minusta parhaimmillaan käytettynä niillä ihoalueilla, jotka hoitoa tarvitsevat, eli tätäkään ei minusta kannata turhaan levittää koko kasvoille.

Tämänkin tuotteen kanssa on huomioitavaa se, ettei tämä ole mikään yleinen kosteuttava seerumi, eli jos iho kaipaa kosteutusta, tulee sitä järjestää iholle toisen tuotteen muodossa, eli esimerkiksi käyttämällä tämän päällä kosteuttavaa seerumia.

Itse käyttäisin tätä puhdistetulle kasvojen iholle aamulla (sekä niinä iltoina, kun iholle ei levitä salisyylihappoa). Jos kasvot pyyhkii vain hyvin kevyellä ja vesimäisellä kasvovedellä, voi sen tehdä ensin ja levittää tätä iholle sen jälkeen, mutta jos kasvovesi on täyteläisempi, kannattaa tämä eli ohuin tuote levittää iholle ensin.

Jos käytössä on täyteläisempi kasvovesi, ei ihoa tietenkään kannata pyyhkiä tämän jälkeen tuolla kasvovedellä kastellulla vanulapulla, vaan kasvovesi painellaan sitten iholle.

*The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -tuote löytyy myynnistä Cocopandan verkkokaupasta täältä.

The Ordinary Marine Hyaluronics

The Ordinary Marine Hyaluronics kosteuttaa ihoa

Myös epäpuhtaan ihon pinta voi kuivua helposti ja kaivata siksi lisää kosteutusta. Usein tuo kuivuus voi olla itse aiheutettua, kun iholla käytetään liian peseviä ja kuivattavia tuotteita uskoen, että ne tuovat avun epäpuhtauksille.

Joskus syynä voi kuitenkin olla sellainen ulkoinen tekijä, johon ei yhtä helposti voi vaikuttaa, eli esimerkiksi kuiva sisäilma.

Lue myös: Tämä tuote on yleisin syy ihon pintakuivuuteen

*The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumi on tehty kosteuttamaan janoista ihoa. Sen koostumus on vesimäisen ohut, sillä pintakuiva iho kaipaa nimenomaan lisää kosteutta eikä niinkään rasvoja.

Tämän vuoksi seerumi sopii siis aamuin illoin käytettäväksi. Tuotteesta löytyy aiempi postaukseni täältä.

Siinä missä kaksi ensimmäistä tuotetta ovat olleet enemmän täsmähoitoja erityistä huolenpitoa vaativilla ihoalueilla, on tämä koko kasvoille tarkoitettu seerumi. Tätä voi siis käyttää iholla yksinään ennen kosteusvoidetta (tai sen virkaa ajavaa kasvoöljyä) tai noiden edellä mainitsemieni tuotteiden päällä tuomassa iholle ihon kaipaamaa kosteutusta.

*The Ordinary Marine Hyaluronics -seerumi löytyy myynnistä Cocopandan verkkokaupasta täältä.

 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil ravitsee ihoa

Monelle epäpuhtaan ihon kanssa tuskailevalle ei ole missään tapauksessa tullut mieleenkään käyttää ihollaan öljyä, sillä iho tuntuu tuottavan sitä ihan tarpeeksi jo omasta takaa.

Puhtaita luonnonöljyjä (ja niiden sekoituksia) on kuitenkin valtava määrä ja ne vaikuttavat iholla eri tavalla niiden erilaisen rakenteen vuoksi. Luonnon öljyissä onkin ainutlaatuista juuri se, etteivät ne ole vain öljyjä, vaan valtavasta määrästä erilaisia ravinteita koostuvia tehotuotteita.

Öljyn ainesosalistalla saattaa siis vain lukea, että tuote sisältää yhtä öljyä ja korkeintaan sen lisäksi öljyn härskiintymistä ehkäisevää lisättyä E-vitamiinia, mutta todellisuudessa öljy itsessään voi sisältää valtavan kirjon esimerkiksi erilaisia vitamiineja, joista ainesosaluettelo ei anna mitään vihiä.

Lue myös: Tämän vuoksi olen hurahtanut luonnonöljyihin ihonhoidossa

Yksi epäpuhtaan ihon suosikkiöljyistä on ruusunmarjaöljy, josta minulla itsellänikin on loistavia kokemuksia. Ruusunmarjaöljy sisältää luonnostaan A-vitamiinia, joka auttaa tehostamaan ihon uudistumista. Tämän vuoksi moni on saanut siitä avun helposti tukkeutuvaan ihoon sekä epäpuhtauksien aikaansaamien arpien häivyttymiseen.

Omia kokemuksiani ruusunmarjaöljystä epäpuhtauksien hoidossa voi lukea tästä aiemmasta postauksestani.  Öljyjä käyttäessä on kuitenkin tärkeää huomioida, etteivät ne yksinään kosteuta ihoa, vaan vain ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta. Niiden alla on siis aina tärkeää käyttää nestemäisiä, ihoa kosteuttavia tuotteita kuten kosteuttavia kasvovesiä, hoitonesteitä ja seerumeja.

Lue myös: Näin käytät öljyjä oikein

Jos öljyn käyttö iholla ei innosta, voi iholla käyttää sen sijaan The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoidetta, josta löytyy aiempi postaukseni täältä.

*The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil -öljy löytyy myynnistä täältä.

Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion uudistaa ihoa

Retinoidit auttavat tehostamaan ihon uudistumista, minkä vuoksi niitä käytetään avuksi paitsi ihon pinnalla näkyvien ikääntymisen merkkien hoitoon, mutta myös epäpuhtaan ihon hoitoon. Retinoidituotteet ovat tavallisesti varsin stydiä tavaraa, mutta  The Ordinaryn retinoidituote on pyritty tekemään iholle hellävaraiseksi. Tuotteesta löytyy aiempi postaukseni täältä.

On kuitenkin hyvin tärkeää huomata, ettei ihoa uudistavia retinoideja tulisi käyttää ihoa kuorivien tuotteiden kanssa, eli tätä tuotetta ei missään tapauksessa kannata käyttää, jos käytössä on aiemmin mainitsemani salisyylihappoa sisältävä tehotuote.

Retinoidit eivät sovi yhteen auringon kanssa, joten tämä retinoidiemulsio sopii parhaiten käytettäväksi illalla.  Monet ovat kertoneet voineensa käyttää tätä tuotetta alusta lähtien joka ilta ilman ihoärsytystä, mutta toisilla tuote toimii parhaiten, kun sitä alkaa käyttää aluksi muutamina iltoina viikossa ja lisää käyttökertoja vähitellen ihon tottuessa tuotteeseen.

Koska retinoidit kiihdyttävät ihon uudistumista, voivat ne saada ihon hilseilemään. Tämä ei ole varsinaista kuivuudesta johtuvaa hilseilyä, vaikka sitä sellaisena usein pidetäänkin, vaan johtuu nimenomaan ihon tehostuneesta uudistumisesta.

Hilseilyn vuoksi retinoidituotteiden rinnalla kannattaa kuitenkin usein käyttää ihoa kosteutavaa seerumia. Aiemmin mainitsemaani Marine Hyaluronics -seerumia voi siis käyttää tämän rinnalla aamuisin sekä niinä iltoina, kun iholla ei käytä tätä retinoidiemulsiota.

Tätä retinoidituotetta ei kannata käyttää yhdessä yllä mainitsemani ruusunmarjaöljyn kanssa, sillä retinoidi on A-vitamiinista saatava ainesosa ja ruusunmarjaöljy sisältää nimenomaan A-vitamiinia. Näiden kahden yhteisvaikutus voi olla iholle jo hieman liikaa ja saada sen vain ärsyyntymään turhaan.

Tehokkaasti vaikuttavien aktiiviaineiden kanssa on aina hyvä muistaa, ettei korkeampi pitoisuus tarkoita automaattisesti tehokkaampaa vaikutusta, vaan optimalinen vaikutus voi syntyä pienemmälläkin pitoisuudella liian korkean pitoisuuden vain ärsyttäessä ihoa turhaan.

Koska retinoidit edistävät ihon uudistumista voi retinoidituotteen käyttöön ottaessa tapahtua ns. ihon puhdistuminen, eli iho työntää aluksi uudistuessaan epäpuhtaudet ihon pintaan. Tämä kuitenkin rauhoittuu lopulta. Tästä ilmiöstä voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

*The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion löytyy myynnistä täältä. 

Lue myös: Kaikki The Ordinary -tuotteista, käytöstä, valitsemisesta ja yhdistelystä

The Ordinary Tuotteet epäpuhtaalle iholle

Onko joku The Ordinary -tuote tuonut teillä avun epäpuhtauksille?

11 kommenttia artikkeliin ”Parhaat The Ordinary -tuotteet epäpuhtaalle iholle”

 1. Minun kosmetologi haukkui nämä tuotteet kun kerroin että käytän näitä. Ovat kuulemma liian halpoja ollakseen hyviä ja alkoi luettelemaan jos tuote maksaa esimerkiksi alle 10e, siitä pitäisi kattaa pakkaus, kate, kauppias. Tuli olo ettei ole edes perehtynyt sarjaan ja halusi mustamaalata.

 2. Mandelic acid on ollut myös mun suosikki! Olen käyttänyt yhdistelmää mandelic acid +rosehip oil illalla ja aamulla salisylic acid ja vaikutti positiivisesti finniseen ihooni. 🙂

 3. Niacinamide & sinkki on aivan liian kuivattavaa mulle muuten kuin täsmähoitona. 🙁 BHA:ta en ole kokeillut, mutta jos Paulan ei toimi niin ei varmaan tämäkään. Retinoidi vielä kokeilematta ja yleensä ihoni sietää sitä kyllä – paitsi ei lääkevahvuisena ja siemenöljykin sai ihon pukkaamaan nukkaa, mikä vähän hämmästytti.

 4. Hei Virve,

  Salicylic Acid 2% Solution näyttäisi poistuneen valikoimasta. Osaatko vinkata korvaavaa tuotetta? Voisiko Ordinaryn AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution ajaa saman asian?

  Kiitos!

  • The Ordinaryn sivujen mukaan kyse näyttää vain olevan tuotteen päivittämisestä, eli jos on nyt löydy, niin varmasti tulossa uutena versiona taas. Kiva, että asia tuli puheeksi, en ollutkaan huomannut. Kiitos! 🙂

   En suosittele tuota 30% AHA-happoja sisältävää tuotetta kovinkaan monelle, sillä se on todella, todella stydiä tavaraa juuri tuon korkean AHA-happopitoisuutensa vuoksi. Se ”räjäyttää” ihon kerralla, kun taas itse suosittelen paremmaksi vaihtoehdoksi säännöllistä hellävaraista hoitoa. Siitä voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

   Suosittelisin mielummin Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant -tuotetta, joka on The Ordinaryn tuotetta vastaava ja usein nämä rinnastetaankin toisiinsa. Tuote löytyy myynnistä *Skincityn verkkokaupasta täältä.

   • Suurkiitos! Juuri tämän vuoksi on ihanaa että tarjoat asiantuntemustasi kun itsellä ei ole syvempää ymmärrystä asiasta.

    Mukavaa viikonloppua!

 5. Hei,itselleni ovat vielä tuntemattomia ,mutta kiinnostavia tuotteita.
  Mikä olisi näppärä hoito aikuisen poikani lievään akneen,iho on myös hyvin herkkä . Semmonen täsmähoito ,että ei niin montaa purtiloa,,nuo pojat kun ovat,

  • Itse valitsisin käyttöön The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion -tuotteen, joka auttaa nopeuttamaan ihon uudistumista. Täältä voi lukea siitä lisää:
   https://www.virvefredman.com/ostolakossa/the-ordinary-granactive-retinoid-2-emulsion-miksi-sita-hypetetaan/

   En tosin tiedä, mikä tuon tuotteen tilanne on, eli ollaanko sitä uudistamassa tai jotain, kun on kaikkialta loppu ja jopa The Ordinaryn omilta sivuilta. :/

   Jos iho on herkkä reagoimaan, voi retinoidituote olla toki tujua tavaraa.

   Haluan myös mainita, että olen itse kärsinyt lievästä aknestä teininä ja nuorena aikuisena ja koska akne on ihosairaus, ei sitä voi hoitaa kosmetiikalla, vaikka se voikin lievittää sen oireita. Omalle iholleni paras apu olivat lääkäriltä saadut lääkkeet, sillä ilman niitä akne ei olisi ollut vain asia, jonka olisin joskus käynyt läpi, vaan se olisi jättänyt koko elämän ajaksi arpia kasvoilleni. Itse en siis ottaisi kovin korkeaa kynnystä ihotautulääkärin luona käynnille. Viimeisimmän aknekuurini söin itse nuorena aikuisena ja ilman sitä iholle olisi voinut tosiaan jäädä todella pahat arvet.

 6. Hejsan,

  Ihoni on rasvoittuva ja epäpuhdas, ja ihohuokoset (ihotyypille tyypilliset) varsin isot. Myös finnien jättämiä jälkiä ja tummentumia löytyy. Ostin siis tuon niasiiniamidi-tuotteen sekä Marine hyaluronicsin. Lisäksi hankin tuon maitohappokuorinnan ja skvalaaniöljyn. Luettuani tämän aloin myös harkita tuota yllä mainittua retinoidituotetta. Miten suosittelisit käyttämään tuotteita yhdessä ja onko näistä jotkut sellaisia, jotka eivät missään nimessä sovi yhdessä käytettäviksi? Kiitos hyvistä ja perusteellisista blogipostauksista! 🙂

 7. Hei,
  Mikä olisi korvaava tuote Azelaic Acid Suspension 10%:lle, jota ei saa enää verkkokaupoista? Onkohan poistumassa?

Kommentointi on suljettu.