7 Skin Method – paras vinkkini kaikkien ihotyyppien tehokosteuteukseen

*Sis. mainoslinkin

Ihon kosteustasapaino on suorastaan taianomainen asia, joka voi ratkaista monta iho-ongelmaa aina kiristelystä ja hilseilystä ihon liialliseen rasvoittumiseenkin asti. Näistä jälkimmäisin voi tuntua oudoimmalta jutulta, mutta kun ihon pinta on liian kuiva, erittää iho helposti liikaa talia tilanteen tasapainottamiseksi ja seurauksena on rasvaisena kiiltelevä iho. Jos ihon kosteutus on kuitenkin tasapainossa, ei ihon tarvitse yrittää itse tasapainottaa sitä.

Tämän päivän vinkkini on kaksoispuhdistuksen lisäksi kaikkien aikojen paras korealaisesta ihonhoidosta oppimani niksi. Sen avulla jokainen voi saada ihostaan täyteläisen kosteutetun ja heleän ilman paksuja ja rasvaisia voiteita.

Ihonhoitotuotteiden taputtelu kasvoille Ostolakossa Virve Vee

Kauneusvinkkini on hoitonesteen (tai kosteuttavan aasialaisen kasvoveden) kerrostaminen.

Kerroin jo viime talvena, kuinka Etelä-Koreassa on ollut jo jonkin aikaa valloillaan 7 Skin Method -nimellä tunnettu trendi. 7 Skin Methodissa kerrostetaan sen nimen mukaisesti kosteuttavaa aasialaista kasvovettä (eli ei meidän länsimaalaisia, usein myös puhdistavia kasvovesiä) tai hoitonestettä kasvojen iholle seitsemän kerrosta. Ideana on, että koska iho voi imeä itseensä vain rajoitetun määrän kosteutta kerralla, voidaan sille saada pumpattua enemmän tuotetta lisäämällä sitä pieninä määrinä vähitellen. Eihän ruukukasvin kuiva multakaan kykene imemään kerralla runsasta määrää vettä, vaan paras lopputulos syntyy vettä vähitellen lisäämällä.

(Aiemman 7 Skin Methodin tarkemmin esittelevän postaukseni voi lukea täältä.)

Bloggaajan tulot Ostolakossa Virve Vee

Kun kerroin aiemmin asiasta, ajattelin kyseessä olevan vain ohimenevän trendin. Siitä huolimatta, että kokeilin juttua itsekin ja totesin sen välittömästi erittäin toimivaksi, kuulostaa seitsemän kerroksen lisääminen niin aikaavievältä hommalta, etten uskonut siitä tulevan pysyvää ilmiötä.

Mutta voi, kuinka väärässä olinkaan. Olisihan se pitänyt arvata, ettei korealaisille mikään ole liian aikaavievää kun kyse on oman ihon hoidosta. 7 Skin Method näyttää tulleen jäädäkseen ja saan jatkuvasti lukea korealaisen ihonhoidon eksperttien mainitsevan sen olevan osa heidän päivittäistä ihonhoitorutiiniaan. Hoitonesteitä ja kasvovesiä voi jopa yhdistellä ihon tarpeiden mukaan ja kerrostaa eri tuotteita!

Korealainen ihonhoito hoitoneste Ostolakossa Virve Vee

7 Skin Methodia ei välttämättä toteuteta täydessä mittakaavassa ihan joka päivä, mutta yhä useampi lisää nykyään tavallisesti iholleen kolme tai neljä kerrosta hoitavaa nestettä ja jatkaa kerrostamista kerran tai pari viikossa aina seitsemään kerrokseen asti. Hurjimmat alan ihmiset kertovat tehneensä sitä jopa 15 kerroksella!

(Jos iho alkaa tuntua liian klähmäiseltä, voi tilannetta helpottaa suihkuttamalla kasvoille kosteuttavaa kasvosuihketta, joka vähentää ihon klähmäisyyttä. Sama vinkki toimii myös kangasnaamioiden jälkeen, kuten tässä aiemmassa postauksessani olen kertonut.)

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Sain postissa vähän aikaa sitten eBaysta tilaamani Etude House Moistfull Collagen Facial Toner -kasvoveden, johon ihastuin välittömästi vähintäänkin yhtä paljon kuin saman tuotelinjan jo useasti hehkuttamaani Moistfull Collagen Emulsio -kosteusemulsioon. (Tuotteesta voi lukea lisää tästä postauksestani.) Tämä kasvovesi on nimittäin aivan täydellinen 7 Skin Methodin toteutukseen.

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Siinä missä länsimaalaiset kasvovedet on tavallisesti tehty vielä viimeistelemään ihon puhdistus, ovat aasialaiset kasvovedet itsessään jo hoitotuoteitta, mikä näkyy niiden ainesosaluetteloissa ja tekstuureissa. Etude House Moistfull Collagen Facial Toner -kasvovedessä on ihanan täyteläinen ja kosteuttava koostumus, joka on itsessään oikeastaan jo samanlainen kuin monissa hoitonesteissä. Tätä voisikin jo melkein kutsu japanilaisittain lotioniksi, eli sekä kasvoveden että hoitonesteen virkaa ajavaksi ihonhoitotuotteeksi.

(Japanilaisen ja korealaisen ihonhoidon eroavaisuuksista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Kasvovedessä on lisäksi aivan loistava suuaukko, joka annostelee paksua kasvovettä ulos hitaasti pisara kerrallaan. Tätä ei missään tapauksessa edes kannattaisi käyttää länsimaalaisten kasvovesien tapaan vanulapun kanssa, vaan nimenomaan taputella iholle suoraan käsistä. Täyteläisesti kosteuttavan, mutta hyvin imeytyvän koostumuksensa vuoksi kasvovesi on kuin luotu kerrostettavaksi iholle.

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Tämä on niitä tuotteita, joiden ylistykseksi voisin pitää vaikka tunnin monologin. Olen hehkuttanut tätä jo moneen kertaan Instagram Stories -klipeissäni ja jatkan tämän tuotteen hehkuttamista vastaisuudessakin, sillä tämä on oikeasti jokaisen ihotyypin sankari ja suoranainen messias, jos tuotetta vielä lähtee kerrostamaan iholle.

Kasvovesimäinen tuote ei juoksevuutensa ansiosta tunnu iholla rasvaiselta eikä se ole paksu, minkä ansiosta se jättää rasvoittuvallekin iholle raikkaan tunteen. Se on täydellinen tuote tuomaan iholle lisäkosteutusta päivittäin tai aina tarvittaessa ja juuri niin paljon, kuin mitä iho sillä hetkellä kaipaa.

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner
Pakkauksessa neuvotaan levittämään tuotetta iholle vasta hoitonesteen jälkeen, mutta kyseisessä tuotelinjassa on ollut käsittääkseni aiemmin kaksi hoitonestettä, joista toista (nyt ilmeisesti valikoimasta jo poistunutta) on käytetty iholla ennen kasvovettä.

Hoitonesteen tai hoitavan kasvoveden kerrostaminen on minusta suorastaan taikatemppu, joka tekee ihosta vaivatta täyteläisen kosteutetun. Se on täydellinen vinkki laittaa korvan taakse nyt, kun ilman alkavat viilentyä ja monien iho joutuu sen myötä koetukselle. Tämä on sellainen vinkki, jota suosittelen ihan oikeasti kokeilemaan edes kolmella kerroksella niin huomaatte, kuinka mieletön vaikutus sillä on ihon kosteusvarastojen täydentämisessä. Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että kerrosten päälle tulee levittää normaalisti seerumi ja kosteusvoide, jotta iholle juuri ladattu kosteus myös pysyy sillä eikä haihdu liian nopeasti.

Etude House Moistfull Collagen Facial Toner -kasvoveden myyjiä löytyy eBaysta täältä*.

Ostolakossa Etude House Moistfull Collagen Facial Toner

Lähteekö vinkki käyttöön tai onko se jo käytössä?

19 kommenttia artikkeliin ”7 Skin Method – paras vinkkini kaikkien ihotyyppien tehokosteuteukseen”

 1. Olen pähkäillyt tämän Etude Housen kollageenikasvoveden ja Klairsin kasvoveden välillä, enkä osaa päättää, kumman hankkisin. Onko näillä mielestäsi paljon eroa?

  • Klairs on monikäyttöisempi, mutta tämä tuntuu kosteuttavammalta. Ajattelisin tämän enemmänkin hoitonesteenä ja Klairsin sitten kasvovetenä. Makuasia siis oikeastaan lähinnä, eli en osaa antaa ääntä kumpaankaan suuntaan. :/

 2. Mä olen käytellyt tätä kikkaa jo pitkään. Tosin nyt on käytössä köyhä suomiversio eli Acon kuivan ihon kasvovesi joka ei sisällä alkoholia, kun edellinen Mizon loppui ja seuraava kasvovesi/hoitoneste ei ole vielä saapunut. Toimii ihan kivasti myös tuolla Acolla (pinkki suihkepullo josta suihkaisen kädelle ja siitä painelen kasvoille, saa apteekista).

 3. Heippa Virve! Minulla olisi kysymys liittyen voiteen ja tuon blackhead hoitonesteen yhdistelmään. Sain testerinä Philosophyn Renewed oil-free voiteen johon rakastuin täysin. Se sai ihosta todella pehmeän ja huokoset ovat tuntuneet supistuvan silminnähden. Se tuntuu kosteuttavan juuri tarpeeksi ettei ihon tarvitse rasvoittaa pintakuivaa ihoa itse (jolloin se päivällä alkoi kiiltelemään) kuten ennen mattavoiteiden kanssa.

  Nyt kuitenkin ennen tuon kokeilua sinun innoittamana tilasin tuon baclhead power liquidin (sekä tuon etude housin emulsiovoiteen). Käsittääkseni Philosophyn voide uudistaa ihoa jollain tapaa, joten mitä mieltä olet sen yhdistämisestä tuon blackhead power liquidin jälkeen? Onko yhdistelmä liian rankka iholle vai pitäisikö sen jälkeen käyttää aina vaikka tuota etude housin tuotetta? Tähän mennessä olen käyttänyt Lumenen glow hoitonestettä aina ennen kasvovoidetta.

  Vielä lisäkysymyksenä, olisiko sinulla suositella jotain ph-tasapainoista kasvovetta joka ei nimenomaan erityisemmin ole kosteuttava vaan neutraali? Ihoni ei erityisesti kaipaa montaa superkosteuttavaa tuotetta päällekäin. Tulipa pitkä kysymys 🙂

  • Heippa! 🙂 Varmistan vielä, että tarkoitatko Philosophy Renewed Hope In a Jar Gel Cream -geelivoidetta? Mikäli kyse on tuosta tuotteesta, niin se sisältää mantelihappoa, joka on AHA-happo. AHA- ja BHA-happoja ei välttämättä kannata käyttää yhtäaikaa, mutta riippuu toki paljon ihotyypistä. En välttämättä suosittelisi käyttämään molempia samalla käyttökerralla (ainakaan aluksi), eli niinä iltoina, kun iholle levittää COSRX:n BHA Blackhead Power Liquid -hoitonestettä, kannattaa kasvoilla mielummin käyttää jotain muuta kosteusvoidetta.

   Oikeastaan mikä tahansa kasvovesi käy ihon pH-arvon tasapainotukseen, sillä ne on kaikki suunniteltu siihen. Aasialaisilla merkeillä on juuri noita kosteuttavia ja hoitavia, mutta jos ei jostain syystä tahdo kosteuttaa ihoaan niillä lisää, niin useimmat länsimaalaiset kasvovedet ovat silloin sopivia. 🙂

   • Heippa! 🙂 Juuri se voide oli kyseessä. Kiitoksia paljon vinkeistä, näillä pääsee hyvin eteenpäin. Toivotaan että tilaukset saapuvat pian 🙂 Sorruin myös tilaamaan kehumasi etude housen silmänympärysvoiteen ja innolla odotan sitäkin!

 4. On testattu ja hyväksi havaittu. Intoa himmensi kuitenkin jollain videolla (taisi olla Wishtendin) esiintuotu varoitus siitä, että liian usein käytettynä tämä voi tehdä ihosta entistä haavoittuvamman ja jopa kuivemman… eli ei saa tehdä joka päivä.

 5. Hei Virve,
  tämä vaikuttaa tosi hyvälle tuotteelle, kiitos vinkistä! Olisin kysynyt sinulta noista Ebayn myyjistä, että ostatko aina samalta myyjältä esim. juuri näitä korealaisia ihonhoitotuotteita, vai ihan keneltä vaan ☺? Onko ollut koskaan ongelmia näiden kanssa? En ole vielä loskaan Ebaysta mitään tilannut, niin vähän on vielä vierasta tämä shoppailu ☺ . Minkälainen toimitusaika näissä yleensä on? Kiitos paljon jo etukäteen!

 6. Hmmm, tavallaan ymmärrän, mutta tavallaan ajattelen tuon asian myös myyntikikkana 😀 Sitä nestettä kun kuluu paljon enemmän mitä enemmän sitä annostelee, enkä usko että iho pohjattoman janoinen voi olla, etenkin jos pitää huolta sisäisestä nesteytyksestä.

  • Tämä kikka on itseasiassa lähtöisin kauneusguruilta enkä ole kuullut, että firmat niinkään toisivat tätä esiin. 🙂 Omalla ihollani sisäinen nesteytys ei liiemmin vaikuta ihon kosteustasapainoon, mutta monet ulkoiset tekijät kyllä. Tätä kikkaa käyttäessä ero ihon täyteläisyydessä on minulla todella huomattava. 🙂

 7. Bongasin tän vinkin pari viikkoa(?) sitten insta-storystasi ja laitoin heti kokeiluun. Jo tässä ajassa eron on selkeästi huomannut, ihon pinta on paljon tasaisempi ja meikkikin näyttää siksi kivemmalta. Aion ehdottomasti jatkaa tätä läträämistä ja just tilasin pari uutta korealaista kasvovettä testiin.

 8. Lisäisin loistavaan postaukseesi vielä kertaalleen tarkennuksena, että 7 Skin methodiin ei siis koskaan pidä käyttää kuorivia/AHA/BHA tms. happoja/alkoholia sisältäviä tonereita eikä essencejä, vaan ainoastaan niitä kosteuttavia.
  Itsellä 3-7 Skin method on ollut käytössä jo vuoden verran päivittäin ja varsinkin kuivalla, herkällä iholla eron todellakin huomaa! (7 Skiniin asti ei tosin joka ilta liikene aikaa, mutta väh. 3 on määrä, jolla iho pysyy tyytyväisenä, seerumiin ja kosteusvoiteeseen/naamioon yhdistettynä tietenkin).
  Toinen todellinen kuiva ihoisen pelastus ovatkin juuri Korealaiset yönaamiot ja Sheet Maskit, kun niitä ei tavallisten naamioiden tapaan tarvitse pestä heti vaikutus ajan jälkeen pois ja kuivattaa ihoa uudelleen.
  Onko Etude siis kaikista kokeilemistasi kosteuttavin (muttei öljyisen tuntuinen)? Entä osaisitko suositella mitään hyvää, hyaluroniakin sisältävää essenceä?

 9. Innostuin kokeilemaan jo sun instastoriesin perusteella. Tulee kyllä ihanan täyteläisen kosteutettu iho. Itellä ollu käytössä Dermosilin E-vitamiini-linjan kasvovesi, joka kosteuttaa kyllä hyvin ja on edullinen lotrattavaksi 😉

 10. Löysin muuten mielenkiintoisen videon iho-ongelmien selättämiseen, (sama neitonen on puhunut samaa ideaa muissakin episodeissaan..) perusperiaatteena on ihon hellävarainen hoito ja sen oman happovaipan kunnioittaminen vahvojen aktiivien ja 10-step täysarsenaalin sijaan. Todella terve vastapaino niin monen firman mainosten ja myös vallallaolevan ’more is always better’-koulukunnalle. Less really sometimes is.. more 🙂
  Tuo minimalistinen lähetysmistapa on varmasti helpotus monelle ärtyneelle iholle, ja on mukava kuulla se korealaisen kosmetiikkagurun suusta 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=CxEq-UyCXAM

 11. Moikka osaatko sanoa käykö Nu Skinin Napca moisture mist tähän? En oikein osaa katsoa itse olisiko se hyvä, kiitos jo etukäteen.

  • Sopii hyvin! 🙂 Lähinnä vain pitää välttää, ettei ole alkoholia tai misellivesien (ja monien länsimaisten kasvovesien) tapaan puhdistavia ainesosia, jotka saattaisivat alkaa ärsyttää ihoa. Tuossa on kuitenkin kiva, kosteuttava sisältö. 🙂

 12. Heippa!

  Olen erittäin kiinnostunut tästä korealaisesta ihonhoitofilosofiasta, en tajua miten en ole tästä aikaisemmin oikein kuullut taikka innostunut! Luen parhaillaan myös kirjoittamaasi kirjaa. 🙂
  Kysymykseni koskee tätä Etude House Moistfull Collagen Facial Toner -kasvovettä / hoitonestettä. Onko tätä siis tarkoitus käyttää hoitonesteenä vaiko kasvovetenä. Lähinnä pohdin ”järjestystä”, eli milloin tästä saa suurimman hyödyn. Onko tarpeen käyttää tämän lisäksi enää hoitonestettä?
  Kiitos:)

  • Lisäksi kysyisin kokemuksiasi kosmetiikan tilaamisesta eBaysta. Kuinka osata katsoa, kuka myyjistä on luotettavin jnejne? 🙂 Kiitos kovasti!

Kommentointi on suljettu.