NeuLash Banned!

Kuten eilen lupailin, on tänään vuorossa NeuLash-kuulumisia naapurimaasta. Siellä on nimittäin viimeaikoina tapahtunut.
Läkemedelsverket on Ruotsin mm. lääkelainsäädännöstä vastaava järjestö ja kyseinen järjestö on viimeaikoina tutkinut ahkerasti ripsienkasvattajissa käytettävää Isopropyl Cloprostenate  -prostaglandinijohdannaista todeten, ettei se enää heidän mielestään sovi kosmetiikan aineosaksi. Aineosassa ei varsinaisesti ole mitään vikaa eikä sitä tuomita haitalliseksi, sen vain todetaan olevan niin vaikuttava, että se on pakko siirtää lääkeaineiden alle.
Näin ollen NeuLash, Neuveau Brow sekä Rapidlash ovat kaikki vedetty pois myynnistä Ruotsissa (eräässä nettiartikkelissa puhuttiin koko Skandinaviasta, mutta en ole varma tästä tiedosta). 
Isopropyl Cloprostenatella saattaa olla joitakin vakaviakin haittavaikutuksia, mutta NeuLashia markkinoivan yhtiön mukaan kukaan Ruotsissa, Länsi-Euroopassa, Aasiassa tai USA:ssa ei ole raportoinut niistä yhtiölle. Tuotteet on tietysti testattu hyvin ja huolella ja omakohtaisista kokemuksista voin myös kertoa, etten ole kuullut keneltäkään mitään sen kummempia haittavaikutuksia kuin pientä ihon kihelmöintiä. Joillakin silmät ovat kuulemma hieman ärtyneet, mutta ärstymys on mennyt ohi käytön lopetettua. Kyseessä ei siis ole ollut mikään pysyvä, vakava haitta.
 
NeuLashia ja Neuveau Brow -tuotteita markkinoiva firma aikoo kuulemma uudistaa tuotteensa ja korvata kielletyn aineen toisella, mutta itse en usko, että mikään toinen aine voi saada aikaan yhtä hyviä tuloksia, joten olen hieman paniikissa. 
Kuinka monta NeuLashia minun on hamstrattava??
Koska aineosaa ei ole julistettu vaaralliseksi vaan ainostaan siirretty lääkeaineeksi enkä myöskään ole kuullut tuotteen aiheuttaneen pysyviä haittavaikutuksia kellekään (ja omakin yli vuoden kestänyt käyttöni on ollut ongelmatonta) aion jatkossakin käyttää tuotetta huoletta.
Oma viimeisin 6ml sisältävä putkiloni on ollut minulla nyt käytössä kymmenen kuukautta ja ainetta riittää varmasti vielä pariksi viikoksi. Sen jälkeen minun on aloitettava uusi putkilo, joka riittänee kesän loppuun asti. Nyt mietinkin, hankinko vielä yhden putkilon sen jälkeen käytettäväksi (minulla on se jo töissä varauksessa). 
Varmaa on, etten halua hankkia mitään uudistunutta versiota, sillä en usko sen voivan olla yhtä tehokas. Muutenhan senkin vaikuttava aine olisi kielletty samaan syssyyn.

 Minun ripsissäni NeuLash on tosiaankin tehnyt ihmeitä. Ennen suorana sojottavat ripseni ovat nykyään jopa taipuisat ilman, että minun tarvitsee edes näyttää niille ripsentaivuttajaa!
Tässä ripseni vielä ennen NeuLashin käyttöä ja sen jälkeen (ylemmässä kuvassa apuna ripsipermanentti):
 
 Tässä vielä lähikuvaa ennen ja jälkeen:
Ripsissä kuvissa milloin mikäkin onnistunut tai epäonnistunut mascara, joten antakaa anteeksi badlashdayt. Pointti kuitenkin lienee selvä? 
NeuLashin käytön jälkeen omat pitkät ripseni ovat hyvällä, tuuheuttavalla ja erottelevalla mascaralla mielestäni upeat enkä enää osaa enkä edes tahdo kuvitella elämääni ilman NeuLashia.
Ettekö te siellä NeuLashilla voisi vaikka vaan siirtää samaa tuotetta apteekkimyyntiin…?
Millaisia ajatuksia tämä  uutinen teissä herättää?

70 kommenttia artikkeliin ”NeuLash Banned!”

 1. Ei nyt millään pahalla mutta nuo sinun entiset ripset oli paljon nätimmän ja siistimmän näköiset….

 2. Neulashissa ja muissakin samankaltaisissa tuotteissa on samaa ainetta, kuin glaucooman hoitoon tarkoitetuissa tuotteissa (silmäpainetauti suom.) joissain tapauksissa, ripsienkasvattajat ovat kasvattaneet uusia ripsiä jopa silmäluomien sisäpinnoille, muuttaa iriksen väriä, aiheuttaa silmien ärsytystä ja muunlaisia muutoksia silmissä… ja häiritsee glaucoman hoitoa. Eli omalla riskillä käyttäjät käyttää. Tämähän oli jo yli vuosi sitten tiedossa kyseistä aineista.

 3. Nämä haittavaikutukset kyseisestä aineesta ovat toki olleet tiedossa kokoajan, mutta käsittääkseni silmänpainetaudissa aineosa on prostaglandini ja näissä ripsiseerumeissa vain sen johdannainen, jolloin vaikutuksetkin ovat miedommat. Aineosa voi siis teoriassa juurikin muuttaa iiriksen väriä yms., mutta ilmeisesti ripsiseerumien kohdalla moisista muutoksista ei ole raportoitu. 🙂

  • Tai sitten johdannainen on vieläkin "pahempi" kuin perus-prostaglandiini… Vähän kuin hiusvärit ja niiden viherpesu.

   Mutta sun ripset on kyllä ihanan pitkät! 🙂 Mulle NeuLash vaan harvens ripsiä eikä ne pidentynyt yhtään… :/ Ei siis milliäkään tullut lisää… Käytin koko putilon. Sen sijaan sain kasan sivuvaikutuksia, sumeanäköisyyttä (luulin, että mulla oli vain rähmäisempi kausi silmissä, koska en yhtään osannut olla kriittinen tuotetta kohtaan, ollaanhan nyt kuitenkin Suomessa, EUssa, eikä missää Aasias), silmienympärysiho muutti väriään täysin, niistä tuli kans todella, todella herkät ja mun silmät oli koko ajan ihan punaiset. Näytin siis siltä, et mulla oli krapula 24/7. 😛

   Harmittaa kyl sun puolesta siinä mielessä, että joudut menettämään luottotuotteesi eikä se oo ikinä kivaa :/

 4. Pidän itse enemmän luonnollisen näköisistä ripsistä, joten uutinen ei hetkauta mitenkään.

  • Ja täällä! Ei millään pahalla, mutta nuo ripset saa silmät näyttämään toooosi pieniltä, melkein kirjaimellisesti jättää itse silmän varjoonsa…

 5. voi eiii… ajaisiko Revitalash saman asian?? muilla kokemuksia?

  byääääh…. 🙁

 6. Harkitsen juuri tuon seerumin ostamista! Todella kiva oli lukea tämä sinun postaus tästä tuotteesta.

  ps. blogi vaikuttu niin mielenkiintoiselt, joten liityin lukijaksi 🙂

 7. ei ei ei se saa nyt juuri lopettaa. Vieläköhän tuolta Neulash.se sivustolta saa sitä samaa tavaraa, sieltä itse ostanut putkiloni kun en tietääkseni sitä mistään verkkokaupasta muualta bongannut:S Haluaisin ehdottomasti kyllä vielä jatkaa senkin jälkeen kun tuo nykyinen loppuu!

 8. En tiedä mikä on totuus ja kuinka haitallista/vaaratonta toi prostaglandiinijohdannainen on noin pienissä määrissä ja noin paikallisesti käytettynä, mutta kyseessä on sitten kuitenkin lääkkeeseen verrattava aine, jota koskee eri vaatimukset kuin kosmetiikkaa. Eli tuotetta ei ainakaan samantien voida siirtää apteekin hyllylle, koska sen pitää todennäköisesti täyttää uudet ja tiukemmat vaatimukset ja käydä läpi tietyt toksisuustestit yms. Ei tarkoita etteikö tuote joskus siellä voisi olla, mutta varmaan menee hetki että firma saa tuotteensa testattua ja hyväksytyttyä. Tommoset tuppaa olemaan kalliita prosesseja ja jos tuotteen hinta nyt jo on suht korkea, niin voi olla että firma suosiolla tekee korvaavan tuotteen (mikä tuskin on yhtä vaikuttava, kuten epäilitkin), jota voidaan myydä kosmetiikkana.

 9. pitäskö neulashia käyttää ihan jatkuvasti että tulos pysyis päällä, vai riittääkö että ostaa yhden purtilon ja lopettaa käytön siihen? Vai "haihtuuko" vaikutus sitten käytön lopettamisen jälkeen.. :/

  • Neulash pidentää ripsiä pidentämällä niiden kasvukautta (eli ripset eivät siirry yhtä nopeasti lepotilaan, jossa eivät enää kasva) ja jos NeuLash ei ole enää käytössä, ei se enää vaikuta ripsiin. Käytön lopettamisen jälkeen uudet ripset eivät siis vaan enää kasva yhtä pitkiksi kuin NeuLashilla ravitut ja pitkiksi kasvaneet ripset putoavat pois samaa tahtia kuin ne luonnollisestikin putoaisivat. 🙂

 10. Tarviiko näiden yritysten edes kertoa totuudenmukaisesti, jos yhtiön tietoon ois tullutkin noita sivuvaikutuksia? Näistä on kyllä tullu luettua ties mimmosta artikkelia, tutkimuksia ja käyttäjäkokemuksia, niitä negatiivisia etenkin tullut eteen, niin ois aika outoa, jos yhtiölle ei ois tullu mitään palautetta.
  -tiip

 11. Todennäköisesti tässä käy niin, että aine korvataan toisella vastaavalla. RevitaLash teki näin, ja osti itselleen lisäaikaa vuoden, pari. Nyt tämä korvaavan ainekin on saanut lähdöt, kun se on samaa kamaa, mutta vaan taitavasti kierrettynä. NeuLash yrittänee keksiä jotain vastaavaa. Kuulemma Euroopassa liikkuu uusi ripsiseerumi, jossa on erittäin toimivaa prostaglandiijohdannaista, joka puolestaan ei olisi lääke, kuten muut tähänastiset ovat. Se on hirveän hintaista, mutta varmasti valtaa markkinat jos lääkeseerumit joutuvat kieltolistalle. Jännityksellä odotetaan mitä käy!

 12. Ei ei ei ja vielä kerran ei!! Mistä sitä saa vielä tilattua, apua. Pitääkö tämän jälkeen ruveta käyttämään pidennyksiä..:( Nöyyy.

 13. Ei ei ei ja vielä kerran ei!! Mistä sitä saa vielä tilattua, apua. Pitääkö tämän jälkeen ruveta käyttämään pidennyksiä..:( Nöyyy.

 14. Ihan hyvä, että ollaan varovaisia, mutta uskon kyllä että ottaa päähän :S Muakin on pitkään houkuttanut kyseisen ihmeaineen käyttö..

 15. En nyt puhuisi ihan pitkäaikaisesta käytöstä jos on vuoden käyttänyt.. toki yllättävän kauan olet selvinnyt ongelmitta ja onhan se harmi, jos jokin luottotuote katoaa markkinoilta. Toisessa ripsiseerumipostauksessasi kommenteissa kyllä oli aika ikävän kuuloisia haittavaikutuksia, että käyttö on pitänyt lopettaa välittömästi, ja "satanen taivaan tuuliin"-kommentit voisivat selventää hieman sitäkin, miksei tuotteen valmistajat ole kuulleet haittavaikutuksista. Ihmiset on laiskoja valittamaan. Jos ja kun joudut lopettaa käytön niin toivotaan, ettei sitten ripset ole niin mitättömät kuin korvien välissä tuntuu 😀

  • Haittavaikutuksia joillakin on tosiaan ollut, mutta kuten totesin, en ole kuullut kenelläkään pysyvistä haittavaikutuksista eli niistä, jotka eivät olisi kaikonneet tuotteen käytön myötä. 🙂

 16. Hej Virve
  Olen sun ihanaa blogia jo vuosia lukenut mutta olen vaan niin sika laiska kommentoimaan …:-(
  Asun Tukholmassa ja olen Kicksissä töissä ja meidän porukka kyllä aikoo hamstrata Revitalashia ( meillä sitä myydään.) Olen käyttänyt sekä sitä ja Neulashia jo 3 vuotta ja molemmilla saannut tosi pitkät ja taipuisat ripset. Aloitin Neulashilla mutta siirryin Revitalashiin koska saan sitä henkilökunta alennuksella ja molemmat on toiminut enkä enää kyllä halua ilman olla!
  Yhtään asiakasta meillä ei ole ollut jolla ei ole toiminut, ja se on yks meidän eniten myyvistä tuotteista.
  Neulashin ne on jo täällä laittanut myyntikieltoon ja Revitalash on "under utredning". Sorry ,en löytänyt sanoja suomeksi, olen täällä jo 30 vuotta ollut…
  Saatiin tietoa että Revitalashista on jo tehty uudenlainen varastoon jos tää kielletään mutta eihän se sit tietenkään toimi:-(
  Pitänee kai ostaa ne kaikki mitkä meillä varastossa on (kotona odotaa jo 4 kun keväällå oli tosi hyvå tarjous ja meikäläisellähän pitää varastossa olla niitä suosikkeja…)
  Kaikkee hyvää sulle ja älä vaan ikinä lopeta kirjoittamasta kun sulla on niin ihana huumorikin. Ihan vatsa tulee kipeeks välillä kun täällä naureskelen ja kiemurtelen iltaisin tietokoneen ääressä:-)

 17. Pysyviä haittavaikutuksia punnitessa täytyy huomioida myös vuosien ja vuosikymmenien jälkeen tulevat vaikutukset. Ihmisen keho "muistaa" kertyneet vauriot ja ne kumuloituvat ikääntyessä. Tästähän syöpäsairaudet ovat hyvä esimerkki. Ne ovat yleisiä vanhemmilla ihmisillä, koska siihen mennessä keho on jo saanut "riittävästi" uv-valoa, kemikaaleja ja mitä ikinä syövän kehittymiseen tarvitaankaan. Näillä kertyneillä "kokemuksilla" voi olla merkitystä myös perimän muutoksissa, ja äidin kehosta ravintonsa saavan sikiön kehityksessä (tai imetysaikana äidinmaidon kautta). Tiedän, että lukijoissa on paljon nuoria naisia, ja haluaisinkin muistuttaa terveestä varovaisuudesta kaikenlaisia vähäntutkittuja kosmetiikkatuotteita tms. kohtaan, jos tarkoituksena on hankkia lapsia tulevaisuudessa.

  Itse tykkään enemmän tuuheasta ja napakasta ripsilinjasta, joka kehystää silmää, joten NeuLashin vaikutukset eivät suuremmin ole tehneet vaikutusta. Olen ehkä poikkeuksellinen sikälikin, että en ole syttynyt samasta syystä ripsipidennyksillekään. Myös niissäkin suhtaudun varauksella kiinnitysliimoihin, jotka ovat aiheuttaneet lähipiirissä paljon kutinaa ja punoitusta. Silmä on niin herkkä paikka, etten yksinkertaisesti uskaltaisi riskeerata. Pelkkä vuosien uv-altistus aiheuttaa monille vanhemmille ihmisille kaihia.

 18. Mulla toimi neuLash aluksi, noin puolisen vuotta. Sen jälkeen sen teho on mulla vaan jotenkin lakannut. 🙁 Nyt menossa toinen putkilo, mutta eipä siitä mitään hyötyä enää ole. En tiedä, voisiko vika olla siinä putkilossa, onko aine jotenkin huonoa? Outoa.

  Mulla on tosi herkät silmät noin muuten, mutta en ole mitään haittavaikutuksia käytössä huomannut ja kohta vuoden käyttänyt…kirvelee jos menee silmään mutta eihän sitä sinne ole tarkoitus laittaakaan.

  • Mulla oli sama juttu, että eka putkilo toimi just halutulla tavalla ja sitten kun hankin toisen putkilon ei aine enää toiminutkaan. Pitkät ripset tippuivat ajan myötä pois ja uudet ripset jotka kasvoivat tilalle pysyivät ns. normaalipituisina. Kolmannen putkilon hankkimista harkitsin välillä, mutta tämän uutisen johdosta taidan unohtaa neuLashin vähäksi aikaa. Mielenkiintoista kyllä kuulla miten aikovat muuttaa koostumusta ja tuleeko se toimimaan. 🙂

 19. Hei hallitseva anonyymi, anna jo olla!
  Mun mielestä Virven ripset on ihanat. 🙂 Oon iteki alkanu harkita tuota NeuLashia, mutta on se vähän tyyristä. Tosin paljon halvempaa kuin pidennykset taas… 😀

 20. Amazon UK myy Rapidlashia hintaan £25,00! En ole kokeillut Neulashia joten en tiedä kuinka paljon parempi se on mutta Rapidlashilla olen saanut todella paljon pituutta ja tuuheutta ripsiin. X

 21. Mielenkiintoinen aihe! Käytän itse pidennyksiä ja kertaalleen niistä jo luovuin kun sain tarpeeksi kauhukuvia silmien tuhoutumisesta kerättyä mieleeni. 🙂 Nyt taas ripset paikoillaan, mutta silti mietityttää. Neulashia en ole uskaltautunut kokeilemaan samoista syistä, joita yllä on jo mainittu. Päivittäinen käyttö tuntuu todella tiheältä altistukselta aineelle, joka kuitenkin onnistuu manipuloimaan kehon normaalia toimintaa. En ole niinkään huolissani ripsiliiman tai neulashin tämänhetkisistä haitoista, jotka on helppo huomata, vaan niistä myöhemmin mahdollisesti ilmenevistä. Samasta syystä en vielä ole uskaltautunut näköä korjaavaan laserleikkaukseenkaan, koska leikkauksen kanssa monta vuosikymmentä eläneitä ei vielä ole. Osittain tämä on tietysti vainoharhailua, mutta silmiä on vain ne yhdet ja niiden menettäminen oman kaunistautumisen takia on tilanne, johon en halua joutua. Silti huomennakin menen hakemaan lisää liimaa ripsiin 🙂 Hankalaa! Jos tätä kehää lähtee miettimään, niin kyllähän meikillä ja kosteusvoiteillakin imeyttää itseensä päivittäin kaikenlaista teollista. Ja ilmansaasteet menee keuhkoihin. Ja ja ja.. Maailmantuska 😀

 22. Terveydenhoitoalan ammattilaisena kauhistuttaa, että ihmiset käyttävät tuota ainetta edelleen.. Pitkäaikaisseuraukset tulevat näkyviin pitkällä ajalla, joten vuoden hyvät käyttökokemuksetkin saattavat vielä muuttua ajan saatossa.
  On mielestäni eri asia altistaa itseään kaiken ympäristön kuormittavuuden lisäksi tietoisesti valitsemalla jokin sangen epämääräinen markkinointikikoilla myytävä lääkeaine käytettäväksi! Ja silmät ovat erittäin imukykyiset karsinogeenisten aineiden suhteen.. Turhamaisuus tässä hetkessä vs. turvallisuus pitkässä juoksussa. Jokainen joutuu valitsemaan itse.

  • Hyvä pointti! Silmään voidaan lääkkeitäkin annostella pieniä määriä, tosin max ~30µl silmästä pääsee läpi muistaakseni (vastaa pientä tippaa). Mutta systeemiverenkiertoon siitä imeytyvästä määrästä päätyy n. 100%, joten ihan olkia kohauttamalla ei siis kannata silmään laitettavia juttuja ohittaa. Tietenkään tota ei läiskitä suoraan _silmään_ mutta kyllä sitä sinne kuitenkin kyynelnesteen huuhtomana voi hyvinkin joutua ja se voi hyvinkin päätyä systeemiseen kiertoon.

 23. Toki pitkät ja tuuheat ripset houkuttelisi, mutta pidän kyllä omaa terveyttäni ja näkökykyäni tärkeämmässä arvossa kun näyttäviä ripsiä (varsinkin kun tuotteiden turvallisuudesta ei ole 100% takuuta vaikka lyhyellä aikavälillä ei mitään haittavaikutuksia olisi huomannutkaan)… Kun markkinoilla on varmasti turvallinen ja toimiva tuote aion kyllä ehdottomasti kokeilla, mutta NeuLashit ja Revitalashit jätän tällä näkymin ainakin rauhaan 🙂

 24. Ostin Neulashin kauneusmessuilta ja käyttänyt siitä asti. Aamulla on ripsiraja rähmässä mutta muita oireita ei ole ollut. Odotin parempaa kasvua, ero on lähinnä oman positiivisen ajattelun ansiota, tuntuu. No onhan tota vielä jäljellä, jospa alkais ripset pidentymään.

 25. Tämä on itse asiassa aika takkuinen asia. Yritän selventää (17 vuotta lääketutkimuksia tehneenä): Tuo vaikuttava aine on siis prostaglandiinin (hormoni) analogi, eli siis synteettinen prostaglandiini, joka kuuluu samaan kategoriaan kuin bimatoprosti, latanoprosti ja travoprosti, joita käytetään yhtenä glaukooman eli silmänpainetaudin hoitomuotona. Nämä lääkkeet siis alentavat silmänpainetta lisäämällä kammionesteen virtausta suonikalvoston ja sarveiskalvon kudosten läpi.

  On olemassa niinsanotusti hyviä ja huonoja prostaglandiineja. Osa suojaa mahalaukkua, osa vaikuttaa esim. verisolujen "liiimautumisessa" yhteen, eli vaikuttaa siis suoraan veren hyytymiseen. Kiinnostuneet voivat kuukkeloida lisää tästä aiheesta…

  Siis tämä alunperin puheenaiheena ollut aine on ominaisuuksiltaan samantapainen kuin tuo glaukoomalääke, joten kategorisesti sille kuuluu siis sama kohtelu. Ymmärtääkseni tämä po. aine ei ole kuitenkaan läpikäynyt samoja tutkimuksia kuin nuo viralliset glaukoomalääkkeet, joten tässä lienee ongelman ydin. Sitä ei myöskään käytetä lääkärin valvonnassa kuten muita reseptilääkkeitä.

  Me emme siis voi tietää, miten se pitkällä aikavälillä vaikuttaa, kuten Anonyymi jo kommentoi.

  FDA:n kirjeessä, joka on "Jumalan sanaa" maailman maiden lääkeviranomaisille, on myös tartuttu siihen, että tehosta ei ole kunnon tutkimusnäyttöä (siis puhutaan kaikkien sääntöjen mukaisista kliinisistä tutkimuksista), mikä tietty on todella "amerikkalainen" kanta, mutta nämä FDA:n letterit otetaan todella tarkkaan huomioon viranomaispuolella.

  Jos minun mielipidettäni kysytään, niin mielestäni kaikki synteettinen on vierasta elimistölle ja sellaisten aineitten käyttö pitää minimoida. Nuorempana minulla tosin oli tähän aikalailla hälläväliä-asenne, mutta reilusti alta nelikymppisenä jo ensimmäisen hormoniriippuvaisen syövän kokeneena, ja toisen samanlaisen vuosi sitten selättäneenä voin vain sanoa, että tällä kokemuksella en voi sanoa, että mikään synteettinen aine olisi varauksetta OK.

  Jokainen tietty päättää omasta elämästään, mutta mitä itse olisin halunnut eletystä elämästäni poistaa, niin se asia on tiivistettynä kaikki ns. hormonihäiritsijät (näitä on tietty muuallakin kuin lääkkeiksi luetuissa aineissa).

  Omassa blogissani on muiden höpinöiden lisäksi myös tällaisista asioista.

  • Eihän niitä kieltoja ihmisten/asiakkaiden kiusaksi tehdä.

   Hormoniperäiset syövät olevat todella tulemassa tavallisemmiksi ja tavallisemmiksie. hyvää hoitoa saa. mutta aikamoinen ruma on käydä sekin läpi.

  • Dzinni, sait ainakin minun silmäni aukeamaan enemmän tämän tekstisi ansiosta. Itselläni on kohta loppumassa ensimmäinen putilo kyseistä ainetta ja olin jo tilaamassa uutta, vielä kun saa.

   Haluaisin samalla kyseenalaistaa bloggaajien vasuuta teksteistään, sillä yhden tai kahden vuoden käyttökokemus tällaisista aineista ei todellakaan osoita, että tuotetta olisi turvallista käyttää. Tekstissä kannattaisi painottaa että tällaisia tuotteita käytetään omalla vastuullaan ja myös korostaa sitä että tuotteen poisveto ei ole koskaan pieni juttu. Virven blogiakin varmasti lukee paljon nuoria ihmisiä ja helposti kosmetiikan kanssa ammatikseen pelaavan ihmisen sanaan luotetaan, ettei tuote ole harmiton kun bloggari itsekin sitä käyttää ja suitsuttaa.
   Itse jään vielä miettimään mitä tämän jutun kanssa teen. Ehkä maailmalta löytyy myös tuotteita jotka ylläpitäisivät tätä nyt hyvin kasvanutta ripsistöä..?

  • Tämä asia vaan pääsee harmittavan usein unohtumaan kun tekee ostoksia. Koski se sitten elintarvikkeita tai kosmetiikkaa. Laitan blogiini asiasta lisää.

 26. Itse en ymmärrä näköjään monenkin kommentoijan huoletonta suhtautumista asiaan. Ja Virvekin kommentoi, että pitkäaikaisia haittavaikutuksia ei ole ollut. Tulee mieleen, että kaunkos tuote on ollut markkinoilla? Miten pitkäaikaista käyttö on voinut olla ja miten käyttöä/vaikutuksia on tutkittu? Jos vuoden jälkeen ei ole ilmennyt mitään, niin miten vaikuttaa 10 vuoden päästä? Niin kuin joku sanoikin, ihmiskeho muistaa ja aineet voivat kerääntyä elimistöön. Mielestäni hälytyskellojen pitäisi soida, kun tuote nimenomaan kielletään! Ja täällä vaan mietitään, miten sitä saisi hamstrattua lisää?!
  Tuli mieleen, miten Virve suhtaudut aurinkoon ja siltä suojautumiseen, koska uv-säteily on vaarallista. Silti päivittäin laitat silmiisi jotain, jonka turvallisuudesta ei ole varmuutta..?

  Loppukevennykseksi pakko todeta, että kaikki tietysti tekevät, niinkuin itsestä hyvälle tuntuu. Ja onneksi valinnan saa tehdä ihan itse :o)!

 27. mitä eroa on revitalash'illa ja revitalash advancella? vai onko ne ihan sama asia.. täytynee vaihtaa merkkiä 🙁

 28. virve sähän olet käyttänyt revitalashia, mitä tykkäsit? toimiko? sitä en blogisi arkistosta koskaan löytänyt…

 29. Jos noi kosmetiikkatasoiset ripsenkasvattajat kielletään Euroopassa, niin toivottavasti Allegran toisi pian Latissen tännekin. Se sisältää myös prostaglandiinia (tai sen johdannaista), mutta on paljon tarkemmin tutkittu ja ihan lääkkeeksi rekisteröity.

 30. Tilasin neulashin sivulta 2.10 ja seuraavana päivänä tuli ilmoitus että tilaus on peruttu. Laitoin äsketäin viestiä ja käskivät tehdä uuden tilauksen (sähköpostiin vastaaja ei osannut sanoa syytä) EIkö heille ole kerrottu?? Mitä ihmettä?? En sitten tilannut uudelleen, koska veikkaan että peruutus tuli juuri sen takia että neulashit on vedetty pois markkinoilta..

  -Siirappilintu

 31. Mielenkiintoinen juttu tämä, mielestäni. Maailmalla veuhkotetaan esimerkiksi naisten postmenopausaalisen hormonihoidon olevan syypää naisten hormoniperäisiin syöpiin, mutta sitten ei kuitenkaan muisteta/hoksata sitä, paljonko näitä synteettisiä hormoneja kroppa saa ihan muualtakin. Listan voi aloittaa ihan vaikka e-pillereistä ja lopettaa juurikin noihin ripsienkasvatusaineisiin. Siihen välille voi listata tietynlaiset elintarvikkeiden muovipakkaukset. Yhden ihmisen elinikäinen altistus on aika huikea.

  Kiitokset Virvelle hyvästä blogista, ehkä Lontoossa törmäämme.

  • Virve, älä hermostu pls, mutta tästä vielä:

   Miksi pelotellaan syöpävaarasta juurikin koskien vanhempia naisia ja kosmetiikan parabeenejä, hormonikorvaushoitoa sun muuta. Vanhempana niille altistuu vähemmän aikaa kuin nuoret naiset esim. kosmetiikan kautta.

   Vielä haluaisin korostaa, että kosmetiikka ei mitenkään ole SE paha, ja että luonnollisiakin vaihtoehtoja löytyy.

   Nyt sitten vielä kyssäri: Onko kukaan kokeillut Diorin Airbrushia?

   http://www.youtube.com/watch?v=vx5yjdifb0E

 32. Neulashia en käyttäisi kyllä enää minäkään enkä ole onneksi kokeillutkaan, koska löysin loistavan ripsenkasvattajan joka ei sisällä kyseisiä lääkeaineita. IdolLashia olen käyttänyt kohta yhden putkilon ja olen huomannut ripsien kasvua. IdolLash kasvattaa ripseä hillitysti toisin kuin Neulash, joka kertoo nimenomaan siitä, että siinä käytetään lääkeaineita, koska ripsen kasvu on niin nopeaa.

 33. Hei Virve!
  Miksi sekä tässä että aiemmassa Neulash-postauksessasi lopetit kommentoimisen ja vastaamisen kun keskustelu eteni ja lukijoiden kommentit muuttuivat mielenkiintoisemmiksi ja kriittisemmäksi?
  Olisi mielenkiintoista tietää mitä sinä ajattelet meidän keskusteluista ja näkökulmista asiaan:) Otatko vinkeistä vaarin, tietoa hyötykäyttöön vai suljetko silmäsi?
  T. Anonyymi terkkari

  • Lukijoilta tuli niin hyviä ja fiksuja kommentteja, että päätin tyytyä seuraamaan niitä. Kommenteissa on ollut todella fiksuja pointteja, jotka laittavat miettimään. Kiitos siis kaikille kommentoineille! 🙂

 34. Hyvä postaus. Ja ehdottomasti blogisi on yksi lemppareistani. Mielenkiintoisia aiheita, ja kun itse olen kosmetologi, aiheesi kiinnostavat. Ja mitä Neulashiin tulee, harmittaa.
  Aina kun löytää jonkun tuotteen,mikä toimii, se vedetään markkinoilta.
  Nyt testauksessa onkin Maxeylash. Katsotaan toimiiko yhtä hyvin, vähän epäilen.

 35. Siis tiedätkö Virve saako tuota Neulashia edelleen jostain ostettua? T. jälkijunassa ilmiöön herännyt 😀

 36. Siis onko toi nykyään muuttunu sisältö? Onko toimiva tai oletko kokeilut sitä? Onko se yhtä tehokas?

  HeippaM

 37. Käytin Neulashia vajaan vuoden. Aluksi toimi ihan niin kuin oli luvattukin; ripset kasvoivat silminnähden. Mutta n. puolen vuoden käytön jälkeen ei tapahtunut mitään muutosta. Ennestäänkin kaarevat ripseni menivät ulkokulmista kaksinkerroin kiharalle, ja nyt niitä on tosi hankala meikata :/. Jokunen aika sitten (käyttänyt ainetta vajaan vuoden) oli sellaine olo, että oli koko ajan joku karva silmässä, mutta en vain saanut sitä pois. Suurentavalla peilillä huomasin sitten, että alaluomelle oli kasvanut silmäripsi, joka kasvoi silmään päin! Nyppäsin sen pois, mutta saa nähdä, kasvaako se siihen uudestaan. Ikinä ennen näin ei ole käynyt aikaisemmin. Että tällaisia kokemuksia…

 38. Täälläkin haluttais tietää oletko kokeillut uutta neulash improved formulaa? Ja onko se toiminut 🙂 Pikaista vastausta odotellen

 39. Revitalashin kanssa sama ongelma: puolen vuoden käytön jälkeen reunimmaiset ripset ihan kiharalla ja toiseen yläluomeen on tullut pieni vesirakkula tms. Ja ei enää kasva/pysy pitkinä. Tottuikohan elimistö aineeseen ja se ei enää toimi?

Kommentointi on suljettu.