Juuri nyt kiinnostaa: Drunk Elephant

*Sis. mainoslinkkejä

Kosmetiikkamaailma on täynnä kiinnostavia merkkejä, jotka vievät huomioni. Yksi tällä hetkellä minua erityisen paljon kiinnostava merkki on somessa jo pitkään silmilleni hyppinyt Drunk Elephant, jonka tuotteista koostetun seitsemän minikoon pakkauksen ostin jo joskus viime vuoden puolella.

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yhdysvaltalaisen Drunk Elephant -merkin takana on Tiffany Masterson, joka kärsi aikoinaan laajasta kirjosta erilaisia iho-ongelmia.

Hänen ihonsa tuntui tyypilliseltä T-alueelta rasvoittuvalta sekaiholta, jolle ilmestyi satunnaisia epäpuhtauksia, jolla oli laajentuneita ihohuokosia ja joka vaikutti muutenkin olevan epätasapainossa, herkkä ja kärsivän rosaceasta.

Ihon kanssa tuskailu sai hänet hyppimään tuotteista ja tuotemerkistä toiseen, sillä mikään ei tuntunut toimivan tai jos toimi, niin vain hetken aikaa.

Tiffany alkoi tutustua kosmetiikan raaka-aineisiin tarkemmin selvittäen itselleen, mitkä raaka-aineet olivat tuotteessa missäkin roolissa ja päätyi lopulta määrittelemään kuusi kosmetiikkatuotteissa usein käytettyä raaka-ainetta, joiden uskoi olevan hänen omien iho-ongelmiensa aiheuttajia.

Kun hän lakkasi käyttämästä näitä ainesosia sisältäviä tuotteita, hänen ihonsa tasapaino ja hyvinvointi palasivat ja ihosta tuli jälleen kirkas ja heleä.

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Tiffany alkoi käyttää näistä välttelemistään kuudesta ainesosasta nimitystä Suspicious 6 ja yritti parhaansa mukaan löytää tuotteita, jotka eivät sisältäisi näitä ”epäilyttäviä” ainesosia. Koska hänen oli kuitenkin vaikeaa löytää sellaisia tuotteita, päätyi hän valmistamaan niitä itse.

Tiffany uskoo, että nämä kuusi ainesosaa voivat helposti tehdä kenen tahansa ihosta herkistyneen. Moni nimittäin luulee, että oma iho on herkkä, vaikka tosiasiassa se on vain herkistynyt sitä rasittavien ainesosien jatkuvasta käytöstä, jolla voi olla kumulatiivisia ja jopa ihoa vaurioittavia vaikutuksia.

Drunk Elephant -tuotteet ovatkin yhdistelmä sekä synteettisiä että luonnonmukaisia ainesosia, jotka ovat tuotteissa nimenomaan edistämässä ihon hyvinvointia ja tukemassa ihon luonnollista tasapainoa.

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Drunk Elephant -tuotteissa on käytetty korkeaa pitoisuutta aktiiviaineita ja ne niiden pH on aina optimoitu niin, että ne imeytyvät iholle mahdollisimman hyvin, iho voi hyödyntää ainesosia parhaalla mahdollisella tavalla ja ne ovat muutenkin iholle hellävaraisia. Esimerkiksi merkin puhdistushyytelön pH on 5,9 eli täydellisen ihoystävällinen.

Lue myös: Tämän vuoksi ihonpuhdistustuotteen oikea pH on niin tärkeää

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kaikkien Drunk Elephant -tuotteiden sydämessä on marulaöljy, jota pidetään antioksidanttisena luksusöljynä.

Marulaöljystä puhutaan ihoa kosteuttavana ja heleyttävänä öljynä ja öljy onkin valittu Drunk Elephant -tuotteisiin juuri siksi, että Tiffany pitää sitä omien kokemuksiensa pohjalta ylivoimaisesti kaikkia muita kokeilemiaan öljyjä parempana sen antioksidanttisuuden ja rasvahappojen vuoksi.

Brändin nimi Drunk Elephant tuleekin nimenomaan myyttisestä tarinasta, jonka mukaan elefantit rakastaisivat syödä marula-puista pudonneita hedelmiä, jotka elefantin valtavassa vatsassa ollessa saisivat aikaan käymisreaktion, jonka vaikutuksesta elefantit humaltuisivat.

*Puhdasta, kylmäpuristettua marulaöljyä voi ostaa Elevenin verkkokaupasta  The Ordinary brändiltä täältä.

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Drunk Elephant puhuu omista tuotteistaan puhtaina, mutta ei tarkoita sillä kuitenkaan puhdasta luonnonkosmetiikkaa, sillä kaikki suoraan luonnostakaan tuleva ei automaattisesti ole hyväksi iholle ja myös synteettiset ainesosat voivat tehdä iholle hyvää.

Tuotteissa ei siis käytetä turhia täyteaineita, vaan vain ainesosia, joita iho ihan oikeasti voi hyödyntää ja jotka merkki kokee turvallisiksi käyttää.

Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei Drunk Elephant formuloi tuotteisiinsa hajusteita, eteerisiä öljyjä, kuivattavia alkoholeja, silikoneja, kemiallisia aurinkosuoja-aineita tai Sodium Lauryl Sulfate (SLS) -ainesosaa, jota pidetään usein ihoa liikaa pesevänä ja ärsytävänä.

Näitä välttämällä merkin tuotteet hoitavat ihoa hellästi vaurioittamatta ihon omaa luonnollista happovaippaa, minkä ansiosta iho ei herkisty.

Lue myös: Mitä Clean Beauty tarkoittaa?

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Koska tuotteissa ei ole käytetty hajusteita tai tuotteiden tuoksua peittäviä eteerisiä öljyjä, jotka kuitenkin ovat usein todella huono yhdistelmä herkän ihon kanssa ja saavat ihon reagoimaan helposti, tuoksuvat tuotteissa vain niiden luonnolliset raaka-aineet.

Käytännössä tämä tarkoittaa usein tuotteen glyseriinipohjan, marulaöljyn, hedelmien entsyymien, antioksidanttien ja vitamiinien omaa tuoksua.

Tuotteet siis tuoksuvat ja näyttävät sellaisilta kuin ne ovat eikä näiden ominaisuuksien kanssa ole yritetty kikkailla apuaineita käyttäen.

Lue myös: Mitä eroa on hajusteallergialla ja hajusteherkkyydellä?

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yksinkertaisiin, pirteän värisillä korkeilla koristettuihin pakkauksiin pakattuja Drunk Elephant -tuotteita on näkynyt tosiaan somessa paljon ja moni yhdistelee niitä omaan ihonhoitorutiiniinsa.

Tosiasiassa merkin perustaja Tiffany uskoo, että ihonhoitorutiini on juuri niin hyvä kuin sen huonoin tuote ja tuote on juuri niin hyvä kuin sen huonoin ainesosa, eli tarvitaan vain yksi heikko lenkki pilaamaan koko homma.

Tämän vuoksi merkin tuotteita suositellaan käytettäväksi yhdessä ilman muiden merkkien tuotteita optimaalisen hyödyn saavuttamiseksi.

Merkin sydämessä asuu myös ajatus yksinkertaisuudesta ja siitä, ettei hyvän ihonhoidon tarvitse olla monimutkaista. Yksinkertainen rutiini voi saada ihon tasapainoon ja sen myötä hehkumaan.

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Drunk Elephant kiinnostaa minua merkkinä, sillä uskon täysin sen sanomaan. Kuulen töiden ja bloggaamisen kautta jatkuvasti, kuinka  ihmiset innostuvat ihonhoidosta ja sen seurauksena haluavat kasata iholleen kaikki mahdolliset tuotteet ymmärtämättä edes, mihin niitä käytetään tai tietämättä, miksi he ovat niitä ylipäätään hankkineet.

Varsinkin aktiiviaineilla täytetyn The Ordinary -merkin suosio on saanut aikaan tällaistan ostohysteriaa ja näen lähes päivittäin kysymyksiä, joissa ihmiset ovat hankkineet erilaisia happotuotteita, C-vitamiineja, retinoleja, kuorintoja ja ties mitä muita tuotteita ja haluavat tietää, kuinka yhdistävät ne kaikki toisiinsa.

Minun tekee niin usein mieli vain huutaa, että älä hullu nyt ala niitä yhdistämään, olisit voinut säästää rahasi ja ostaa noiden kymmenen tuotteen sijaan vain kaksi.

Kirjoitin myös oman ihonhoito-oppaani juuri siksi, että kuka tahansa voisi sen avulla ymmärtää, miksi mitäkin tuotetta tai aktiiviainetta käytetään, voisiko se sopia omiin tarpeisiin ja kuinka eri tuotteita yhdistetään. Kaikkea ei tule käyttää yhtäaikaa, vaikka ihonhoito onkin mukavaa ja palkitsevaa.

Lue myös: Tällainen ihonhoito-oppaani sisältö on

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Uskonkin, että merkin hellävaraisiksi suunnitellut tuotteet sopivat erityisen hyvin niille, jotka ovat hieman innostuneet hoitamaan ihoaan ja ovat sen kanssa nyt siksi ihan solmussa ja tuskissaan, sillä iho tuntuu olevan aivan epätasapainossa.

Tavallisesti syynä on juuri se, että ihoa on pesty tuotteilla, joissa on liian korkea pH ja kuorittu hapoilla aivan liikaa. Mahdollisesti sille on vielä kaiken kukkuraksi käytetty ihan liian montaa tuotetta (joissa ei kaikissa välttämättä edes ole kummoinen sisällysluettelo, vaikka tuotteen ulkopakkaus olisikin söpö ja vihjaisi siihen trendikkääseen korealaiseen ihonhoitoon).

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Omia kokemuksia Drunk Elephant -tuotteista

En ole ehtinyt itse vielä kokeilla kaikkia ostamani pakkauksen sisältämiä minikokoisia Drunk Elephant -tuotteita, mutta tässä kokemuksia muutamista:

Drunk Elephant Beste No. 9 Jelly Cleanser -puhdistushyytelö on jo ehtinyt viedä sydämeni täysin. Se ollut minusta loistava, sillä se sekä tuntuu iholla hyvältä että jättää iholle miellyttävän tunteen. Sen kevyesti vaahtoava koostumus puhdistaa iholta kevyen meikin ja olen itse tykännyt käyttää sitä ihonpuhdistuksessa FOREO LUNA -kasvoharjani kanssa Voit lukea siitä lisää postauksestani täältä.

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream -kosteusvoide on tuntunut varsin hyvältä kosteusvoiteelta. Siinä on varsin hyvän kuuloinen sisältö, eli se sisältää paljon ihoa kosteuttavia ja ihon suojamuuria vahvistavia, eli kosteuden haihtumista iholta ehkäiseviä ainesosia.

Voiteessa on sen nimen mukaisesti kuohkea koostumus, mutta silti se on melko perusvoiteen oloinen jostain syystä. Käytin pikkupurkin yövoiteena ja se oli hyvä, mutta en nyt tiedä, oliko se ihan niin hyvä kuitenkaan, että maksaisin siitä kuuttakymmentä euroa kuitenkaan.

Drunk Elephant Shaba Complex Eye Serum on tehty kosteuttamaan silmänympärysihoa ja häivyttämään siltä ikääntymisen merkkejä kuten hentoja juonteita ja ryppyjä. Nimestään huolimatta tätä voi käyttää yksinään silmänympärysvoiteena.

Tässäkin tuotteessa on varsin vakuuttavan kuuloinen koostumus, mutta vaikka silmänympärykset ovatkin ongelmani, sillä ne kuivuvat helposti ja niille on alkanut ilmestyä hentoja juonteita, ei tämäkään silti jotenkin vakuuttanut minua täysin. Käytin Pienen tuubini eikä siinä ollut mitään vikaa (eli se oli oikein hyvä), mutta tämänkin kohdalla mietin, onko se kuitenkaan kuudenkymmenen euron arvoinen. Omalla kohdallani en koe sen olevan.

Tässä vaiheessa tuntuu siis, että Drunk Elephant -tuotteissa on todella hyvän kuuloiset ainesosat ja ne ovat kyllä hyviä, eli ehkä olen vain itse hieman pihi, kun koen, etten välttämättä laittaisi niihin ihan niin paljon rahaa. Testaan vielä kuitenkin loputkin minulta löytyvät tuotteet.

Olisi mukavaa kuulla myös muiden kokemuksia Drunk Elephant -tuotteista!

*Osta Drunk Elephant -tuotteet brittiläisestä Cult Beauty -verkkokaupasta täältä.

Drunk Elephant tuotteet kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko teillä kokemuksia Drunk Elephant -tuotteista?

10 kommenttia artikkeliin ”Juuri nyt kiinnostaa: Drunk Elephant”

 1. Moi! Olen lukenut brändin tuotteista 50/50 ylistäviä/murskaavia arvosteluja, joten mielenkiinnolla jään odottelemaan tätä analyysia! Pahimmillaan brändin tuotteet ovat laittaneet ihon niin sekaisin/tukkoon, että ihoa on jouduttu parantelemaan viikkoja jälkikäteen ”ihokatastrofin” jälkeen. Eli jotain kuitenkin näissä tuotteissa on, joka ei todellakaan sovi kaikille. Kiinnostaa varsinkin B-hydra seerumi sekä voide – ovatko ne tarpeeksi kosteuttavia.

  • Päädyn itse varmasti käyttämään näitä yhdessä muiden tuotteiden kanssa, eli vähän merkin toiveiden vastaisesti, mutta katsotaan, mitä iho tykkää. 🙂

 2. Olen kokeillut sarjan puhdasta marulaöljyä. Marulaöljyn kehutaan olevan kosteuttava ja heleyttävä ihmeöljy ja Drunk Elephantin öljyn laadullisesti puhtaampi ja parempi kuin esim. Ordinaryn. Tosiasia on se, että marulaöljyn komedogeeninen arvo on 3-4. Kookosöljyn vertailun vuoksi 4. Eli myös marulaöljy on erittäin tukkiva. Itselläni on herkkyyteen taipuva kuiva sekaiho ja luin vakuutteluja siitä, ettei juuri Drunk Elephantin öljy tuki. Kyllä se tukkii. Iho ei valitettavasti tunne tuotemerkkejä. Ihanan tuntuinen öljy, mutta hemmetin kallis öljy hiuksille ja huulille. Koko sarjahan perustuu tuohon marulaöljyyn. En osta enää ikinä. Olen erittäin pettynyt.

  • Toivotaan, että joku maahantuoja meilläpäin ottaa valikoimaansa tarjolle. 🙂

 3. Höööh, mä niin toivoin että tässä ois ollut sun kokemuksia tosta B Hydra- seerumista 😀 Miettinyt sen ostamista ikuisuuden, mutta niin kaksijakoisia arvosteluja saanut netissä, etten ole vielä uskaltautunut. Mulla ei vielä ole ko. merkiltä muuta kuin TLC Sukari- happokuorinta, se on ainakin hyvä! (En tosin ole kokeillut vielä The Ordinaryn vastaavaa, niin en osaa sanoa että onko ihan hintansa arvoinen. Pitää kyllä kokeilla sitäkin kunhan tuo puteli joskus loppuu!)

 4. Olen kokeillut yöseerumia ja kasvoöljyä. Kummastakaan ei ole moitittavaa paitsi hinta. Sen miinuksen sanon yöseerumista että laittaessa se tuntuu tahmealta mut imeytyy hyvin eikä sitä enää tunne esim. 10 min päästä. Käytän kyl molempia melko harvoin. Seerumia 2x viikossa ja öljy on tauolla kesän ajan.

 5. En ole kuullutkaan merkistä, mutta alkoi kyllä tosissaan kiinnostaa tän alustuksen jälkeen.
  Nuo Tiffanyn välttelemät ainesosat on myös niitä, joista oma ihoni ärtyy, joten varmasti tulen kokeilemaan näitä!

Kommentointi on suljettu.