Paras vinkkini ihonhoitoon

Hoidan ihoani lähes fanaattisesti. Kokeilen uusia hoitotuotteita ja meikkejä, joista useat tuovat avun juuri niihin ihoni ongelmiin, jotka ovat apua kaivanneetkin. On kuitenkin yksi ongelma, jonka kanssa olen taistellut ikuisuuden löytämättä siihen ratkaisua kosmetiikkatuotteista.

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset

Oma ikuisuusongelmani ovat olleet tummat ja väsyneiltä näyttävät silmänaluseni. Minusta on tuntunut, että vaikka olisin tehnyt mitä, ovat ne silti aina ja ikuisesti riesanani.

Tiedostan, että silmänympärysteni iho on hyvin ohut ja sen läpi kuultaa verisuonia, jotka aiheuttavat tummuutta ja joista ei ole mahdollista päästä kosmetiikalla eroon, mutta varsinkin viimeisen parin vuoden ajan silmänympärykseni ovat jatkuvasti näyttäneet niin väsyneiltä, että olen alkanut olla suorastaan epätoivoinen. Koko iho ylipäätään tuntui näyttävän väsyneemmältä kuin ennen, vaikka tein mitä ja hyviä blogikuviakin varten täytyi aina yrittää löytää se optimaalinen kulma ja valaistus, joka minimoisi ongelmaa. Kiva kun on tällainen geneettinen vika.

Ihoni ja silmänalusieni näyttivät lähes aina tältä:

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset

Joitakin päiviä sitten satuin kuitenkin vilkaisemaan aamulla peiliin meikittömillä kasvoilla ja hämmennyin. Silmänaluseni eivät olleet enää läheskään niin tummat kuin aiemmin, ihokin näytti heleämmältä ja tasaisemman sävyiseltä ja kasvoni olivat muutenkin huomattavasti virkeämmän näköiset kuin aiemmin.

Mitä oli tapahtunut ja mikä ihmetuote tämän oli saanut aikaan?

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset
Iho eilen ilman meikkipohjaa

Minun ei tarvinnut miettiä asiaa kauan, sillä tiesin kyllä selityksen välittömästi. Kyse ei ollut mistään ihmetuotteesta vaan ihan vain siitä, että olin vihdoin saanut nukuttua kunnolla pois jo muutamia vuosia jatkunutta univelkaani.

Unella on todellakin merkitystä iholle ja erityisesti silmänalusille. Tämä tuskin tulee kellekään yllätyksenä ja tiedostin sen itsekin hyvin etukäteen. En kuitenkaan ollut ehtinyt viime vuosina koskaan elää pidempään sellaista elämänvaihetta, jossa voisin jatkuvasti nukkua näin hyvin kuin mitä olen viimeisen vajaan kuukauden ajan saanut tehdä. Kokoajan kun vain oli niin kiire.

Olen ehdoton iltakukkuja ja aamunukkuja. Minun on ihan turha yrittää kääntää sisäistä kelloani niin, että menisin iltaisin aikaisin nukkumaan ja vastaavasti myös heräisin aamulla aikaisin, sillä en nauti aamuista. Illat ja yöt sen sijaan ovat minun juttuni. Herään kunnolla eloon illalla yhdeksän jälkeen ja olen silloin parhaimmillani. Olen iltaisin ja erityisesti öisin tehokkain tekemään töitä, saamaan asioita aikaan ja jopa siivoamaan. Luonnollinen nukkumaanmenoaikani on yöllä noin kello kahden paikkeilla mikä tarkoittaa, että avaan mielelläni silmäni vasta aamupäivällä yhdentoista jälkeen.

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset
Nyt jäljelle jäävän tummuuden voi jopa peittää ongelmitta meikikkä.

Harmi vaan, ettei tuollainen unirytmi ole ollut mahdollinen. Työaamuina herätyskello on kiskonut minut ylös seitsemän jälkeen, mutta se ei silti ole tarkoittanut, että olisin mennyt nukkumaan aikaisin. Kukuin vähintään puolille öin ja mielellään pidempäänkin, sillä puuhaa kyllä riitti. Yöunet jäivät arkisin usein viiteen tuntiin ja yritin kuroa univajetta umpeen viikonloppuisin tuntien kuitenkin huonoa omaatuntoa siitä, etten herännyt aikaisin olemaan tehokas.

Täällä Bangkokissa luonnollinen unirytmini on päässyt toteutumaan täydellisesti. Valvon myöhään, mutta voin myös nukkua pitkään ja ennen kaikkea saan nukkua joka aamu juuri siihen asti, kun kehoni tuntuu tarvitsevan unta. Olen voinut luopua herätyskellosta ja nauttia siitä, että voin nukkua kunnes minua ei enää nukuta. Minun ei ole enää tarvinnut myöskään käyttää aikaani työmatkoihin, mikä sekin tuo jo viikkoon yhtäkkiä lisää lähes kymmenen tuntia.

Laskin, että olen saanu täällä nukuttua keskimäärin vähintään noin 15 tuntia enemmän viikossa kuin mitä Tukholmassa nukuin. Kun sen vielä yhdistää ahkeraan silmänympärysnaamioiden ja hyvän, ravitsevan silmänympärysvoiteen käyttöön ei ole ihme, että silmänympärykset ovat kuin uudesti syntyneet ja jopa suorastaan nuortuneet muutamalla vuodella.

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset
Kasvoilla meikkivoidetta, peitainetta ja puuteria, jotka eivät kuitenkaan näytä raskaista silmänalusillakaan.

Ennen silmänympäryksiäni tuntui lähes mahdottomalta edes meikata virkeämmän näköisiksi, mutta nykyään tämäkin onnistuu ongelmitta. Silmänalusilleni lankeaa edelleen helposti varjot eivätkä ne ole läheskään ongelmattomat, mutta ensimmäistä kertaa vuosiin tuntuu, ettei elämä niiden kanssa ole enää mahdotonta.

Se kliseisin ja perinteisin vinkkini kasvojen virkistykseen onkin varmistaa, että saa varmasti tarpeeksi unta. En ollut itse edes aiemmin ajatellut, että olin jo vuosia nukkunut säännöllisesti liian vähän ja että se vaikuttaisi ihooni todella konkreettisesti, mutta nämä viimeiset viikot ovat näyttäneet, millaisia ihmeitä hyvistä yöunista kiinni pitäminen kykenee iholle tekemään. Koska kroppani ei ollut missään vaiheessa pistänyt minulle pahemmin vastaan uskoin aina, että nukun aiemmin ihan tarpeeksi.

Tiedän, että pienten lasten äidit miettivät mielessään, että voi kun se olisikin noin helppoa, että vain päättäisi nukkua enemmän. Eihän se tietenkään kaikissa elämäntilanteissa ole ja kaikilla se ei ole vain omasta valinnasta kiinni. Usein silloin on kuitenkin sellaisessa elämäntilanteessa, että elämää on siunattu jollakin sellaisella, minkä kokee huomattavasti oman ihon hyvinvointia tärkeämmäksi asiaksi, joten tästä asiasta on varmasti turhaa edes keskustella enempää.

Oma elämäni pyörii toistaiseksi kuitenkin vielä hyvin pitkälti oman napani ympärillä, joten koska minulle on tällä hetkellä tärkeintä huolehtia itsestäni ja voin säädellä päivärytmini haluamallani tavalla, aion pitää jatkossakin huolen, että muistan nukkua tarpeeksi ja priorisoida yöuneni. Tämä hyvien yöunien tuoma facelift oli nimittäin minulle loistava konkreettinen esimerkki hyvien yöunien tarpeellisuudesta eikä tarvitse varmastikaan edes kertoa, että myös kehoni voi tietysti paremmin.

Ostolakossa Virve Vee tummat silmänaluset
Tässä kuvassa kasvoilla on jo meikkipohjatuotteita.

Nukutteko te tarpeeksi?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

40 kommenttia artikkeliin ”Paras vinkkini ihonhoitoon”

 1. Hei vautsi, ihan huikea ero, näytät niin levänneeltä 🙂 unen merkitys koko päivään on kyllä aivan valtaisa! Kokopäivätyössä painii itsekin sen kanssa kun haluaisi ehtiä tehdä töiden lisäksi niinpenkkiin paljon kaikkea että unestahan se sitten verottaa. Välillä kuitenkin jaksoja, joissa unta saa tarpeeksi ja koko kroppa ja mieli voi niin paljon paremmin!! Ihanaa Bangkok -aikaa, huippua että pääset toimimaan luonnollisella rytmilläsi!:)

  • Siis ei penkkiin paljon, ihan vaan että haluaisi tehdä niin paljon…damn you autocorrect 😀

   • Hahha, ihana autocorrect! <3 🙂

    Joo, levon merkitystä ei tule ajatelleeksi niin paljon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta ennen kuin pääsee kokemaan, miten hyvältä elämä tuntuukaan kaikin puolin, kun saa levätä kunnolla. Jännittävää nähdä, että näkyykö muutoksia vielä lisää. Nyt takana on kuitenkin vasta joitakin viikkoja hyvää unta, mutta koska ihon uudistumiseenkin menee jo ne nelisen viikkoa voi olla, että asia konkretisoituu entisestään vielä. 🙂

 2. Mä kyllä nukun tuntimäärällisesti riittävästi, n. 8h/yö arkena. Mun on pakko, koska oon järkyttävän kiukkunen väsyneenä. Se mihin kuitenkin pitäis panostaa enemmän on unen laatu, välillä herään useemman kerran yössä tai nukun levottomasti.

 3. Minulla uni ja kostean lämmin ilmanala yhdistelmä ovat vieneet tehokkaimmin rypyt, eli niin kauan kuin sitä aikaa on riittänyt. Karu totuus on palannut sitten heti takaisin pohjolassa, kun ei ole nukkunut tarpeeksi joka yö sekä ulkona on pakkasta ja sisällä patterit helottaa.

  • Joo,kostea ilmanlaatu varmasti auttaa hyvin, sen huomasi Singaporessa viime kesänä. Täällä taas vietän aikaa sisällä ilmastoinnin äärellä niin paljon, että ihoon vielä kuivempi kuin kotona. :/

 4. Wau, hyvältä näyttää! Itselläkin on tummat silmänaluset ja minulla ongelma ei korjaannu unella; arkena nukun 8 h ja viikonloppuisin 10 h, joten millään unimäärällä ei ole vaikutusta. No mutta haluankin nyt kuulla sinun tämän hetken suosikit silmänympärysnaamiosta (en ole koskaan käyttänyt) ja silmänynpärysvoiteesta! Itselläni tällä hetkellä käytössä Madaran, edelliset olleet Mia Höydön Valo ja Bobbi Brownin Hydrating Eye Cream.

 5. Välttelen tietoisesti blogisi kommentointia, sillä tuntemattoman ihmisen suitsutus ja hehkutus tuntuu niin höpsöltä. 😀 Mutta! Sinun inspiroimanasi olen tehnyt tuttavuutta korealaisen kosmetiikan kanssa ja täytyy sanoa että olen aivan myyty <3 Ihoni ja mieltymykseni ovat melkein päinvastaisia kuin sinun, ihoni on todella rasvainen ja vihaan "klähmäisyyttä" iholla, mutta olet onnistunut esittelemään ja suosittelemaan tuotteita siten että olen löytänyt myös omalle iholleni täydellisiä tuotteita. Mullistavimmat tuotteet ovat tainneet olla Skinmison pore beauty nose pack, Bioren mustapäälaput, Nature Republicin aloe vera – suihke, Etude Housen baking powder – puhdistusaine ja The Face Shopin rice water -puhdistusöljyn light-versio.

  Voisin kyllä väittää että 90% kaikista ihonhoitotuotteistani on blogisi perusteella hankittuja ja olen todella kiitollinen kaikesta vaivasta ja työstä jota teet sen eteen että me lukijat päästään vain valitsemaan itsellemme sopivat suositukset, ostamaan tuotteen ja nauttimaan täydellisestä, juuri itsellemme sopivasta kosmetiikasta<3 Asia mikä vaikuttaa blogisi laatuun ainakin minun silmissäni valtavasti on se, että arvosteluihisi voi aina luottaa, kirjoitat monipuolisesti tuotteista ja kirjoittamasi teksti on laadukasta.
  Tykkään myös kovasti instastoryistasi!

  Tämä hehkutus lähti nyt sitten siitä, että on ihanaa että kaiken työsi ja vaivasi tasapainoksi saat nauttia itsellesi sopivasta päivärytmistä! Ero hyvien unien jälkeen on kasvoillasi kyllä huomattava! Olet hyvät unesi kyllä ansainnut!

  Postaustoiveena voisin esittää korealaisten meikkien (erityisesti cushion-muotoisten meikki- ja bb-voiteiden) jonkinlaista katsausta. Korealaisten meikkien puolelta kun näyttäisi löytyvän myös kalpealle iholle vaihtoehtoja!

  Kiitos kaikesta työstäsi ja kiitos että olet!

  T. Haltioitunut lukijasi

  Jos sinulla

  • Tämän Tanjan kirjoituksen allekirjoitan täysin! Sinä teet kaiken raskaan pohjatyön, jotta me lukijat päästään valitsemaan itsellemme kaikkein sopivimmat tuotteet – tai olemaan valitsematta juuri sen perusteella, että kun omat mieltymykset tuntee, voi myös välttää sellaisia tuotteita, joista arvelee, ettei välttämättä pidä. Säästyy hukkaostoksilta, jotta saa käytettyä rahat mieluisiin tuotteisiin. Homma siis toimii kahdella tavalla. Nerokkaasti oivallettu Tanjalta ja hyvää työtä sinulta, Virve! <3

   Omalle iholleni teki jo ihan ihmeitä alkaa sinun suosituksestasi käyttää nestemäisiä tuotteita ennen muita ihonhoidollisia tuotteita. Sekaisinhan ne siinä menee kun ihoon hieroo vaikka mitä, mutta homma toimii silti loistavasti. Eli hitaasti mutta varmasti tähänkin jukuripäähän nuo asiat uppoaa 😀

   • Ja kiitos myös pallonenä! 🙂 Tuo nestemäisten ihonhoitotuotteiden lisääminen ja ennen kaikkea kerrostaminen on ollut minun omassakin ihonhoidossani se mullistavin juttu. Ennen aina vain ihon kuivuessa siirryin paksumpiin rasvoihin, mutta nyt nuo ohuemmat tuotteet tuovat jo todella suuren avun. 🙂

  • Apua Tanja, olen aivan otettu ja varsinkin, kun noin ihana kommentti tosiaan tuli vieläpä aivan tuntemattomalta. Kiitos kauniista sanoistasi! <3

   On aivan mielettömän mahtavaa kuulla, että blogi on auttanut tekemään hyviä tuotelöytöjä ja vieläpä tosiaan siitäkin huolimatta, että ihosi tarpeet ovat erilaiset kuin omani. 🙂

   Lupaan, että laajennan noihin korealaisiin meikkipuolen tuotteisiin lähitulevaisuudessa ja varsinkin meikkipohjatuotteisiin! 🙂

 6. Voi kun saisi itsekin tietää, miten virkeä olisin ja mihin pystyisin kunnon yöunilla! Voisin sanoa että yläasteesta lähtien olen nukkunut liian vähän, vapaampia jaksoja opiskelussa huomioimatta, eli univelkaa on yli vuosikymmenen.. 😀 Mulla kyllä kroppa ja pää pistää vastaan, ei todellkaan riitä 6h ja oon ison osan ajasta ihan kuutamolla. Jos yhtään lohduttaa niin musta noissa ekoissa kuvissa ei liiemmin silmäpusseja tai tummia silmänalusia näy! Ehkä ongelma ei välity kameran kautta tai on suurempi omassa mielessä. Näytät kyllä jotenkin virkeämmältä loppupostauksen kuvissa mut ei tuolla alussakaan mitään superväsynyttä näy. Mutta hienoa että olet päässyt tekemään töitä luonnolliseen rytmiisi sopivasti!

  • Joo, en ollut tosiaan edes tajunnut, että olisin nukkunut liian vähän jatkuvasti, mutta nyt kun on saanut kokoajan mennä 8-10 tunnin yöunilla niin tuntuu hyvin erilaiselta. Kyllä sen jossain määrin huomasi aina viikonloppuna, etteivät ne viikon lyhyet yöunet ihan riittäneet. Täytyy yrittää täältä palaamisenkin jälkeen muistaa mennä nukkumaan ajoissa. 🙂

 7. Siis ihan hirveän iso muutos! 😮 Ei todellakaan heti uskoisi, että johtuu ”vain” riittävästä unen saannista. Tää postaus on kyllä hyvä muistutus unen tärkeydestä!

  • Joo, en kauheasti keksi muita selityksiä, sillä muut asiat eivät kauheasti ole muuttuneet. Kropassakin kyllä tuntuu hyvin erilaiselta nyt kun on saanut nukkua enemmän. Todella hyvä muistutus itsellenikin tosiaan! 🙂

   • Tuli mieleen et voisko olla myös ilmastostakin kyse kun luultavasti siellä on kosteampi ilma? 🙂 kävin vuosi sitten roomassa ja heti ekana päivänä tuntui huikea muutos ihossa ja hiuksissa, siis niin ihana kosteus! Asuin silloin belgiassa ja siihenkin verrattuna rooman ilmasto oli ihan erilainen.
    Silti en yöunien apua väheksy ollenkaan koska kyllä mullakin huomaa eron jos välillä menee muutama yö huonosti 🙂 samantien samea ja väsynyt iho ja ne silmänaluset! Jotenkin silloin iho tuntuu vieläpä herkemmältä ja ärtyy helpommin 😮 mutta kun saa nukuttua, on iho kirkas ja jotenkin vahvemman tuntoinen.

    Täytyy vielä myös kompata tuolla ylempänä kehuvia! Sun blogi on ollut mulle vuosikausia apua tuova, löysin tänne varmaan 2010 tai -11. Mulla tuntuu olevan tosi samantyyppinen iho kuin sulla ja samansävyinenkin jonka johdosta sun löytämät tarpeeksi vaaleat meikkivoiteet on mätsänneet mullekin lähes aina. Aina ei koska olen punapohjainen ja ehdottomasti viileämmän sävyinen mutta esim. Muutama vuosi sitten kehumasi revlonin meikkivoide oli ensimmäinen joka oli oikeasti sopivan värinen minulle ja voi että olin onnellinen ja kiitollinen! 😀 siihen asti menin aina naama hitusen liian tummana koska ei vaan ollut vaihtoehtoja. Monia muitakin ihania tuotteita olen avullasi löytänyt ja nykyään olen kangasnaamioiden suurkuluttaja! Kiitos tästä blogista siis suuresti! 🙂

    • Ulkona on toki kosteampi ilma, mutta oma ihoni kuivuu täällä enemmän, sillä vietän niin paljon aikaa sisätiloissa, joissa on kuivattava ilmastointi. Välillä oikein tuntuu, kun kiristelee. :/

     Ihana kuulla, että blogista on ollut hyötyä ja olet jo noin kauan pysynyt mukana. Kiitos! <3

 8. ”Usein silloin on kuitenkin sellaisessa elämäntilanteessa, että elämää on siunattu jollakin sellaisella, minkä kokee huomattavasti oman ihon hyvinvointia tärkeämmäksi asiaksi, joten tästä asiasta on varmasti turhaa edes keskustella enempää.”

  Aloin itkeä pillittää. Olen kolmatta päivää 39 asteen kuumeessa ja harmitellut kun kahden pienen lapsen kotiäitinä ei voi sairastaa rauhassa. Kirjoittamasi pätkä auttoi laittamaan asioita perspektiiviin, vaikka puhutkin vähän eri asiasta.

  Ja on muuten oikeasti iso ero noissa kuvissasi! Vaikuttaakohan ilmasto myös?

  • Ihan varmasti on äitinäkin kuitenkin niitä hetkiä, kun tekisi mieli vaan saada olla ja varsinkin sairastaa rauhassa, vaikka ne kullanmurut kuinka rakkaita ovatkin. Toivottavasti olo helpottaa ja kuume laskee pian! <3

   Ilmasto voisi periaatteessa vaikuttaa, jos olisin ulkona enemmän, sillä täällä on tietysti kosteampaa. Olen sisällä kuitenkin niin paljon, että ilmastointi kuivattaa ihoa kovasti ja varsinkin kropan iho tuntuu olevan nyt jotenkin todella kovilla. Kasvoillekin saa kokoajan suihkia kosteuttavaa suihketta ja kangasnaamiot ovat must. 🙂

 9. Itsekin olen huomannut miten yöunet vaikuttaa ihoon. Ja monen lapsen äitinä tiedän täysin että yksi lapsi vanhentaa sen 5-10v monen vuoden valvomisella.
  Täältäkin postaustoive korealaisista meikeistä. Ainut minkä omistan on Etude Housen kulmakynä, ihan paras ja maksaa 4e 🙂

  • Epäilemättä lasten varsin vaihtelevalla rytmillä eläminen ja en myötä vähäiseksi jäävät yöunet vaativat varmasti veronsa. Ihailen kyllä, miten äideillä kestää siinä pää! <3

   Joo, yritän laajentaa tuohon korealaisten meikkien puolelle hieman edes, muutama postaus odotteleekin jo viimeistelyä. 🙂

 10. Onpa kyllä näyttävä muutos! Minulla ei valitettavasti yöunet saa tummia silmänalusia häivyttymään lainkaan, minulla ainoa toimiva keino on huolellinen kosteutus jolloin silmänympärysiholle voi laittaa tuhdimpaakin peiteainetta ilman että se näyttää pahalta.

  • Joo, täälläkin kyllä kuluu runsaasti ravitsevia silmänympärysvoiteita! 🙂

 11. Nyt ei kyllä liity millään lailla postaukseen mutta tuleeko juttua vielä niistä Baborin tuotteista? Mua kiinnostais ihan hirveesti hyvät tuotesuositukset kun mietin tilaamista

  • Hyvä kun muistutit! Minulla on muutamista tuotteista koneella kuvamateriaalia, eli varmaan saan jotain täältä etänäkin kirjoteltua. Täällä on postaus Baborin Cleansing CP Enzyme Cleanser -entsyymiputsarista ja täällä muusta puhdistusrutiinista.

   Onko joku tietty Babor-tuote, joka kiinnostaa? 🙂

   • Erityisesti seerumit ja voiteet sekä ampullit on ollut kiikarissa ja netissä on varsin vähän tarkempaa arvostelua tästä merkistä :/

    • Olen aina yrittänyt alkaa tehdä postausta noista erilaisista ampulleista kun olen päässyt kokeilemaan eri vaihtoehtoja, mutta kaikki ovat tuntuneet omalla tavallaan niin hyviltä, että on ollut vaikeaa saada niistä hyvää postausta. Minulla on materiaalia niiden lisäksi sarjan putsareista ja naamioista, mutta seerumeista ja voiteista en taida päästä tekemään postauksia ennen kuin palaan kotiin. :/

 12. Niin samaa mieltä… Varsinkin nelikymppisenä huomaa tuon jutun… Silmät ovat vähäisen unen jälkeen niin väsyneen turvonneen ja tummine silmänalusineen kamalat… Uni on tärkeää koko kropalle! Mukavaa viikonloppua

  • Joo, iän myötä tosiaan korostuu tuo unen vaikutus ihoon, itsekin sen nyt huomaa. 🙂

 13. Aikalailla samoista ongelmista kärsineenä voin kyllä todeta myös että hyvä yöuni ja oikeanlainen ihonhoito saa ihon hehkumaan ja silmänalusten tummuus katoaa! Heti kun on huonompi yö tai käyttää alkoholia, vaikutus näkyy varmasti aamulla. Etenkin monta huonoa yötä putkeen niin naama näyttää samealta ja väsyneeltä ja silmänaluset hirveältä. 😀

  • Yllättävää, miten paljon vaikutusta hyvillä yöunilla onkaan. Ja voi toki olla, että nyt kun itsellänikin on ikää jo yli 30 vuotta niin väsymys näkyy iholla selvemmin kuin ennen… 🙂

 14. Näytät kyllä freesiltä! 🙂 Uni on kyllä tärkeää, minulla liian lyhyet unet kostautuvat päänsärkynä. Minulle kävi toisin päin – lapsen myötä unet parantuneet 😀 Olen myös yökukkuja luontaiselta rytmiltäni, mutta lapsen myötä on ollut pakko tottua menemään aiemmin nukkumaan. Ja onneksi vielä muksukin ollut hyväuninen. Nyt noin 2-vuotiaan äitinä nukun varmaan paremmin kuin moneen vuoteen! 😀

  • Minäkin voisin tarvita jonkun ehkä kouluttamaan päivärytmini uusiksi! 😀

 15. Näytätpä virkeältä! Mulla on ollut tummat silmänaluset niin kauan kuin muistan ja niin on esim. isoveljellä ja äitillänikin. Kaiken kruunaa se, etten osaa peittää niitä meikillä; tuntuu, että suurin osa peitevoiteista on liian kuivia tai lopputulos muuttuu todella rumaksi, kun kävelee talvella ulkona ja silmät vuotavat. Argh.

 16. Sattumalta eksyin sivuillesi ja lueskelin juttujasi.Kun on tällainen mummoikäinen niin muistuu oma nuoruus mieleen ja kuinka meikkaus oli tärkeää.
  Ajat muuttuu ja tärkeysjärjestys elämän suhteen myös sen mukana.Toki minäkin vielä sipaisen jotain naamaani,iän tuomiin uurteisiin ei auta kuin veitsi.
  Kun keskustelua kävitte unettomuudesta,voin sanoa että saatte olla onnellisia niillä tunneilla.Nukkumista kun ei voi nappia painamalla ohjata ja se on vaikea laji.Saan tyytyä 3-4 t yöuniin,joskus en nuku ollenkaan,tätä on kestänyt 20v ainakin.
  Siihen on vaikuttanut niin monet elämän haasteet vuosien saatossa.
  Mutta on kyllä ihanaa että nykynuorilla on vapaammat kasvuolosuhteet kaikin tavoin ja pääsette maailmassa minne vaan toteuttamaan unelmianne
  Eläkää,nauttikaa,niin kauan kuin pystytte ja elämä itsessään kantaa!
  Terveisin/ toisen maailman laidalta

 17. olen 60v ja ihoni on kuiva ja kutiseva. käytän öisin sinistä Bellavitaa joka on tehokas yövoide ja luulenpa että nuorekkuuteni salaisuus.minua luullaan 40v.äitini käytti sinistä bellavitaa ja oli erittäin nuorekas.päivärasvana apteekin geralan plus talvella ja kesällä geralan.parhaat kasvorasvat apteekista.

Kommentointi on suljettu.