Trendikästä miesten tuoksuosastolla

Mikä on tällä hetkellä in miesten hajuvesiosastolla?

jacques-polge-new-eau-de-parfum-for-bleu-de-chanel-mens-fragrance-2-767x1024

Miesten parfyymit, eli evoluutio on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että partavesistä hiljalleen EdT-tuoksuihin siirtyneet miehet yritetään johdatella askeleen lähemmäs meille naisille jo tuttua ilmiötä ja saada heidätkin käyttämään EdP-tuoksuja.

Edp

Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joihin hajuvesiosastolla törmää on, että mitä eroa EdT:llä ja EdP:llä on. Monelle yhden kirjaimen ero tarkoittaa vaan sitä, kuinka kestävä tuoksu on ja he kysyvätkin, miksi uutuustuoksua saa vaan EdT:nä, muttei EdP:nä, koska ”minä käytän vain EdP-tuoksuja”.

fc3a921bb6dd

EdP ja EdT eivät ole vain saman tuoksun kaksi eri voimakkuusastetta. Niissä voi olla keskenään paljon samaa, mutta ne eivät ole sama hajuvesi, joista toinen vaan pysyisi iholla pidempään. EdT on usein kepeämpi, sillä se muodostuu eri aineista kuin usein pehmeämpi ja syvempi EdP. On totta, että EdP kestää iholla pidempään ja EdT -tuoksuissa on usein enemmän kevyempiä tuoksunuotteja, jotka haihtuvat iholta pois, mutta jos EdT:n ja EdP:n ero pitäisi tiivistää pariin sanaan sanoisin, että ne ovat kaksi eri hajuvettä, jotka ovat kyllä usein sukua toisilleen, mutta eivät silti tuoksu samalta. Jos olet pitänyt hajuveden EdP-versiosta ei kannata vain pomia sokkona EdT-versiota ”kevyemmäksi arkituoksuksi”, sillä se ei oikeasti ole ihollasi välttämättä yhtään sama. (Ei ole kerta eikä kaksi, kun olen tällaiseen ilmiöön törmännyt.)

Edp

Miesten puolella siirtyminen EdP-tuoksuihin on loogista. Vaikka meillä Suomessa monet naiset tykkäävätkin ostaa miehille raikkaan sporttisia tuoksuja, niin maailman markkinoita katsottaessa pehmeät ja syvemmät tuoksut dominoivat miesten myyntilistoja ja ne ovat juuri sellaisia, jollaisten kaltaisia pehmeistä EdP-tuoksuista on helppoa kehittää.

Edp

Tuoksusta saadaan siis helposti ja miesten asiaa edes huomaamatta (koska jostain syystä Eau de Parfum kuulostaa monista naiselliselta jutulta) EdP ottamalla vanha, tunnetun tuoksun nimi ja lisäämällä sen perään sanat Extreme, Intenso tai Ultime. Siinä missä pari vuotta sitten kaikkeen laitettiin perään raikkaasti sport (muistaako joku tämän vanhan postaukseni), tehdään kaikesta nyt astetta tummempaa ja intensiivisempää. Homma on tehnyt tuloaan jo parisen vuotta ja näyttää nyt olevan kiivaimmillaan.

Edp

Tämä pieni Eau de Parfum -askel voi olla huomaamaton miehille, mutta ilmiönä se on jo ihan merkittävä. Siinä missä vielä pari vuotta sitten laivalla töissä ollessani hajuvesiosastoltamme löytyi tasan yksi miesten EdP Diorin tuotua sen markkinoille, taitaa sielläkin olla niitä nyt jo mukava määrä.

(Ja älkää pelätkö, tämä ilmiö ei tosiaan tarkoita, että miehet alkaisivat automaattisesti käyttää voimakkaampia tuoksuja, sillä yleensä EdP-tuoksut ovat myös pehmeämpiä ja vähemmän pistäviä kuin EdT-tuoksut, jolloin ne voivat olla jopa miellyttävämpiä ja ottaa nenäänkin vähemmän.)

Edp

Oletteko te huomanneet tätä imiötä?

2 kommenttia artikkeliin ”Trendikästä miesten tuoksuosastolla”

  1. Eron huomaa kyllä tosiaan ulkomaiden ja Suomen välillä noissa jutuissa. Omalla miehelläni hajuvesiä kuluu sen verran vähän, että en ole itse kokenut järkeväksi hänelle hajuvesiä ostaa ja kaikki hänen hajuvetensä, jotka on Suomesta ostanut ovat juurikin niitä sporttisia ja raikkaita tuoksuja, mutta anopin Kreikasta ostama tuoksu on sitten syvempi ja mausteisempi. Mies käyttää itse mieluummin ainakin arjessa niitä sporttisempia tuoksuja, mutta mun nenään on kanssa kivempi se syvempi tuoksu 🙂

    Vastaa
  2. Kyllä vain, tuoksua valitessa kannattaakin muistaa, mistä nimenomaisesta ”vahvuudesta” on pitänyt. Mulla esim. Chanel no 5 menee vain EdT:na, siinä on ihan eri raikkaus (uskokaa tai älkää te, jotka pidätte tuoksua mummotuoksuna) kuin EdP:ssa, parfyymista puhumattakaan. Diorissimo taas täytyy ehdottomasti olla parfyymi, EdT ja EdP tuoksahtavat väljähtyneeltä jne. Olen jo miettinytkin että olenko ainoa, joka jaksaa jankata tätä! Kiva kun otit asian esille 🙂

    Vastaa

Jätä kommentti