Dust It

Tähän vaiheeseen pääseminen vei minulta kauan, mutta nyt voin vihdoin sanoa sen:

Minä pidän hiuksiin siroteltavista hiuspuutereista.

Näin ei suinkaan ole aina ollut enkä aluksi päässyt millään sisään suuresti kehuttuun ja juhlittuun Osiksen Dust It -hiuspuuteriin.

Hiuspuuterithan ovat erityyppisiä tuotteita kuin kuivashampoot. Kuivashampoofanina pidän nimenomaan siitä, kuinka hiusten tyvi jää puhtaaksi ja ”kuivan” tuntuiseksi ja pysyy näin hyvin irti päänahasta ja kohollaan. Suihkutettava styling powder tekee myös usein tämän tyyppistä lopputulosta sillä erotuksella, että se ikäänkuin tuo myös hiuslakan tyyppistä pitoakin tyveen, jolloin tuka tuntuu pysyvän ryhdissä ja kohollaan pidempään.

Hiusten tyveen siroteltava hiuspuuteri jättää tyveen hieman erilaisen tunteen, ikäänkuin tyveen olisi laitettu kuivahkoa hiusvahaa. Lopputulos ei siis ole rasvainen, mutta tyvessä on tekstuuria ja tukkaa on helppo pöyhiä ryhtiin.

Käyttöideana on tosiaan, että puuteria sirotellaan hiusten tyveen jakaus jakaukselta, jonka jälkeen tekstuuria luodaan hieromalla hiuspohjaa sormen päillä.

Hiupuuteri toimii tukassani hyvin nyt, kun hiuksiani kevennettiin ja päälliosan hiukset ovat hieman lyhyempiä ja jaksavat pysyä paremmin kohollaan. Usein täydennän vaikutusta vielä kevyellä tupeerauksella ja muutamalla suihkauksella hiuslakkaa.

Hiuspuuterista onkin siis tullut kuivashampoon ohella viimeaikoina suosikkituotteeni hiustenlaitossa.

Oletteko te päässeet sisään hiuspuutereiden maailmaan?

15 kommenttia artikkeliin ”Dust It”

 1. sama tuote löytyy täältäki. muuten ihan paras, mutta jos käyttää säännöllisesti niin pitää käyttää myös syväpuhdistavaa shampoota viikon välein. Itsellä ainakaan ko tuote ei peseydy tavallisella shampoolla, vaan dust it kerääntyy päänahkaan ja alkaa kerrostuessaan hilseillä :/

 2. Rakastan tätä kyseistä hiuspuuteria, olen sitä muutaman vuoden käyttänyt. Lyhyt tukkani jossa pyörteitä ei tahdo muulla keinolla taittua niinku haluan eli mahdollisimman ylös ja pörröksi 😀 Loistavin tuote markkinoilla olevista!

 3. Ite oon kokeillu vaan yhtä hiuspuuteria ja jäi vähän huono maku :/ tai hiukset tuntu oudon tahmasilta ja oli muutenkin tosi hankala käyttää. Onko kyseinen puuteri vaikea pestä pois ja minkä hintanen silleen suunnilleen?

 4. Tää on oikein loistava tuote, ja tosiaan ehdottomasti enemmän muotoileva ja jämptimpi kuin tavikset kuivashampoot. Tupeeraukseen esim. ihan erinomainen, vaikka ois miten liukas tukka! Ties kuinka mones puteli jo itelläkin menossa… 😀 Mutjoo, syväputsari tän kanssa on aika must. 😉

 5. Mullakin on purkki tuota, petyin kyllä, valitettavasti. 🙁 En tiedä johtuuko hiusten rakenteesta vai mistä, itselläni on siis todella pitkät hiukset joissa ei ole mitään leikkausta. Tuntuu tuo ko. puuteri jättävän hiukset tosi tahmean tuntuisiksi, ihan kuin ei olisi pessyt hiuksiaan kuukauteen. 😀 Tosin saattaa minun tekniikassakin olla jotain vikaa, ehkä sirottelen puuteria liikaa tms!

 6. Schwartzkopfin hiuspuuteri (Powderful) toimii myös mainiosti, käytän sitä mm. keesin pohjana! Sitä tosin täytyy muistaa ehdottomasti hieroa ensin käsiin ja siitä tukkaan, suoraan päähän ripoteltuna aiheuttaa kuulemma vain ison tahmarastan 😀

  • INCI-listat ovat samat tämän kanssa sillä erotuksella, että kaksi säilöntäainetta ovat vaihtaneet paikkaa ja hinta on alle puolet. 😉 Kinastelin tästä juuri erään miespuolisen kaverini kanssa, hän itse käyttää osista ja minä powderfulia. Sitäpaitsi saman puljun tuotteita molemmat!

 7. Mä pidän tästä myös. Olen myös kokeillut markettitavaraa (got2be). En tosin sirottele suoraan hiuksiin/päähän kumpaakaan, muuten tavaraa tulee kerralla liikaa yhteen paikkaan eikä se mitenkään levity. Sirottelen jauhetta sormenpäihin, hieron sormet yhteen ja sitten siitä hiuksiin. Usein lisään kerran tai kaksi.

 8. Itselläni on kokemusta vain yhdestä hiuspuuterista ja sanoisinko, että aika mitään sanomaton tuote. Ei anna tarpeeksi kohottavaa vaikutusta omaan makuun ja pitokin on mitä on, vaikka ne päivän mittaan olikin aina uudelleen muotoiltavissa.

 9. Vinkki: Jos hiuspuuteri tuntuu tahmaavan tai muuta sellaista, niin peitä osa rei'istä teipillä tai jollain tarralla. Mulla on tuota samaa Osiksen hiuspuuteria, ja oon tukkinu teipillä kaikki paitsi kolme reikää. Oon tykännyt.

 10. ei liity aiheeseen mutta onko sinulla suositella meikkivoidetta millä peittää pisamat?

 11. Mulla on tuo sama hiuspuueri ollut yli vuoden hyllyssä kerran kokeiltuna ja hylättynä. En vaan tajua sen ideaa.

 12. Mulla on tuo sama hiuspuueri ollut yli vuoden hyllyssä kerran kokeiltuna ja hylättynä. En vaan tajua sen ideaa.

Kommentointi on suljettu.