Thaimaan Eveandboy – satojen kosmetiikkamerkkien paratiisi

Bangkok on kiistatta yksi parhaista paikoista shoppailla kosmetiikkaa. Paitsi että Bangkokista löytyy muutama Sephora, löytyy täältä myös niiden oma paikallinen haastaja eli Eveandboy-ketju.

eveandboy bangkok ostolakossa virve vee

Eveandboy-myymälät kokoavat Sephora-myymälöiden tapaan kattonsa alle runsaan määrän tunnettuja kosmetiikkamerkkejä. Myymälöistä löytyvät ne useat maailmanlaajuiset suosikit kuten esimerkiksi Urban Decay, Benefit, Makeup Forever, Origins, Biotherm, NYX, Bobbi Brown, Revlon, L’Oréal Paris, MaybellineReal Techniques ja Shu Uemura sekä valtava määrä muita merkkejä.

Myymälöitä on yhteensä Thaimaassa noin tusinan verran ja ainakin täällä Bangkokissa ne ovat kaikki varsin suuria. Myymälöistä löytyy niin edullista kosmetiikkaa SunSilkin shampoista Wet n Wildin meikkeihin kuin selektiivistenkin merkkien myyntitelineitä Estée Lauderista Cliniqueen ja muihin tunnettuihin merkkeihin.

eveandboy bangkok ostolakossa virve vee

Myymälöissä  on jopa omat MAC-pisteensä. Myös mm. korealainen Skin Food, Laneige, the SAEM ja Mamonde löytyvät myymälöistä pienellä valikoimalla.

Erityistä Eveandboy-myymälöissä on kuitenkin se, että vaikka itse sentään kuvittelen tuntevani edes nimeltä melkoisen laajan kirjon kosmetiikkamerkkejä, voisin helposti viidessä minuutissa nimetä myymälästä ainakin sata kosmetiikkamerkkiä, joista en ole ennen niiden siellä näkemistä edes kuullut.

Bangkok eveandboy

Eveandboy-myymälät ovatkin mitä parhaimpia kosmetiikkaseikkailijan tutkimusmatkakohteita, joissa riittää bongailtavaa, räplättävää ja tutkittavaa aivan loputtomasti. Olen käynyt myymälöissä vaikka kuinka moneen kertaan ja viettänyt niissä aikaa tunteja, mutta silti löydän niistä aina jonkin sellaisen tuotemerkin, jota en ole ennen nähnyt.

Bangkok eveandboy

Oma suosikkimyymäläni on Bangkokin keskustan shoppailuparatiisin Siamin Siam Square One -ostoskeskuksen alakerrassa olevan Eveandboy Underground, joka on pinta-alaltaan ketjun liikkeistä suurin. Eveandboy-myymälä löytyy myös esimerkiksi Asokin BTS-ilmajuna-aseman vieressä olevasta, lentokenttää muistuttamaan tehdystä Terminal 21 -ostoskeskuksesta sekä hieman sivummassa olevasta Mega Bangnan ostoskeskuksesta, jonka yhteydestä löytyy myös Bangkokin IKEA.

Bangkok eveandboy

Mielenkiintoisia tuotemerkkejä tuntuu olevan myymälöissä esillä lähes loputtomasti. Useat niistä ovat paikallisia tuotemerkkejä, mutta myös muualta tulevia merkkejä löytyy runsaasti.

Bangkok eveandboy

Mukavaa Eveandboy-myymälöissä shoppailusta tekee se, että vaikka niistä löytyy myös arvokkaampiakin tuotemerkkejä, voi niistä shoppailla kosmetiikkaa aivan pikkurahalla vaivatta. Siinä missä Sephoran tarjoamat tuotemerkit painottuvat keskihintaisiin merkkeihin, ovat Eveandboy-myymälät painottaneet valikoimassaan hieman edullisempia tuotemerkkejä. Tämän ansiosta myymälät ovat varmasti menestyneet Thaimaassa, jossa keskiverto työläinen ei voi käyttää kosmetiikkaan kovinkaan runsaasti rahaa ja hyvät tuotteet on saatava edullisesti.

Bangkok eveandboy

Eveandboy-myymälöistä löytyykin myös esimerkiksi iso Essencen ja Catricen teline, joiden lisäksi myös juuri Suomeen rantautunut Flormar-merkki on edustettuna niissä.

Bangkok eveandboy

Kaipasi sitten meikkejä, ihonhoitoa, hiustuotteita (markettikamaa tai kampaamotuotteita) tai hajuvesiä, löytyy Eveandboy-myymälöistä kaikkea. Myymälöissä on hyvä kangasnaamiovaliokoima sekä valtava tarjonta erilaisten meikkisiveltimien suhteen. Vaikka Eveandboy-myymälät ovatkin täynnä vaikka mitä kiinnostavaa, olen silti onnistunut melko hyvin pitämään ostohanani kiinni minulle uusien merkkien kanssa.

Bangkok eveandboy

Pääosin se varmasti tosin johtuu tästä kosmetiikkabloggaajan mentaliteetista, ettei kosmetiikkatuotteita voi oikein hankkia vain omaksi ilokseen, sillä olisi tylsää postailla blogiin tuotteista, joita ei saa vaivatta tilattua edes netistä. On jopa suorastaan huvittavaa huomata, että joskus innostun kaupassa jostakin uudesta tuotteesta, kurkistan kännykällä äkkiä saako sitä helposti eBaysta, mutta lasken sitten tuotteen takaisin hyllyyn ihan vain siksi, ettei sitä voikaan tilata Suomeen. Kosmetiikan kohdalla jaettu ilo on todellakin moninkertainen ilo ja jos tuotetta ei ole hyödyllistä fiilistellä blogissa, jätän sen mielummin hyllyyn.

Bangkok eveandboy

Se ei silti tarkoita, etteikö Eveandboy-myymälöihin olisi silti mukavaa tehdä säännöllisiä vaellusreissuja ja kartoittaa, millaisia kosmetiikkainnovaatioita tuotemerkit ovat keksineet.

Bangkok eveandboy

Ainoa negatiivinen juttu myymälöissä on näissäkin kuvissa hyvin havaittava valaistuksen puute, joka on varsin ärsyttävää meikkisävyjä valitessa. Myymälät ovat paikoittain jopa hieman hämäriä ja valaistuksesta vastaavat varsin rajallisen määrän valoa tuovat spotit, joten esimerkiksi oikean meikkivoidesävyn valinta myymäläolosuhteissa on haastavaa.

Bangkok eveandboy

Jos tiedossa on reissu Bangkokiin, kannattaa ehdottomasti varmistaa, että matkaohjelmaan kuuluu visiitti Eveandboy-myymälään ja että siihen on varattu tarpeeksi aikaa sekä rahaa. Molempia nimittäin tarvitaan!

(Myymälöiden sijainteja tuntui olevan hieman hankalaa löytää Googlesta, joten en ole ihan varma, missä kaikkialla muualla niitä on.)

eveandboy bangkok ostolakossa virve vee

Onko joku päässyt käymään Eveandboy-myymälässä?


Lue myös:

Tällainen on Bangkokin kosmetiikkatarjonta

Bangkokin paras alue shoppailla kosmetiikkaa: Siam

10 tuotemerkkiä, jotka Sephorassa kannattaa katsastaa

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

6 kommenttia artikkeliin ”Thaimaan Eveandboy – satojen kosmetiikkamerkkien paratiisi”

  1. Käytän ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa. Meikeissä olen toisinaan sekakäyttäjä, kun mielenkiintoinen tuote löytyy. Reissatessa on todella hankala löytää luonnonkosmetiikkaa esim Canarian saarilta, Kreikasta jne. Paikoista olisikin kiva saada vinkkejä. Toki nämä ns normi kosmetiikka paikatkin on kiva tietää.

    • Minua harmittaa, etten ole blogivuosien aikana tehnyt kunnollisia raportteja kaikkien matkakohteideni kosmetiikkatarjonnasta. Niistä olisi varmasti ollut hyötyä näin jälkikäteen myös itsellenikin, sillä en muista yhtään, mitä monissa kohteissa on ollut tarjolla. 🙂

  2. Flormalia on kyllä saanut Suomesta jo ainakin 10 vuotta. Ainakin Tokmannilta. Jos ei muuta, niin kynsilakkoja Flormar by Kone Helsinki. Voisin kyllä vaikka vannoa nähneeni meikkejäkin. En ole kyllä kokeillut, joten en osaa niistä sanoa. Kynsilakkoja olen aikanaan ostellut ja vaikuttivat hyviltä, tosin sisällöstä en osaa luotettavasti sanoa mitään, kun hintaa on ollut juurikin se pari euroa…

    • Aah, kiva kuulla! Olen käynyt Suomessa viime vuosina niin vähän, että jotain on voinut mennä ohi. Piti vähän Googletella:

      ”Edullisen meikkisarjan takana on turkkilainen ammattikosmetiikkaan keskittyvä brändi Flormar, jolla on yli 70 vuoden kokemus kosmetiikasta. Edullisempi Pretty by Flormar lanseerattiin kansainvälisesti vuonna 2016, ja nyt merkin värikosmetiikkaa saa myös Suomesta halpakauppapetju Tokmannin 95 myymälästä.” (Täällä IS:n artikkeli), eli myyntiin on tullut vähän aikaa sitten tuo Pretty by Flormar -tuotelinja nimenomaan. 🙂

  3. Oletko käynyt Bangkokissa japanilaisen kosmetiikan aarreaitta Tsuruha Drugstoressa? Sellainen on ihan lähellä Siamin Eveandboy-myymälää.

Kommentointi on suljettu.