Pääkosmetiikkavarastoni

Tänään on se loppuhuipentumapäivä, kun esittelen teille pääkosmetiikkavarastoni, eli ne kaikki hytissäni vielä jäljellä olevat kosmetiikkatuotteeni. (Eilisestä postauksesta voitte nähdä Lontoon jemmani ja toissapäiväisestä Suomen jemmani.)
Ensinnäkin sanon jo heti alkuun, että olin hieman pettynyt itseeni. Luulin oikeasti pystyneeni parempaan! Toisaalta en ihmettele lopputulosta kun ottaa huomioon, kuinka tuotteita tulee ehkä keskimäärin noin yksi päivässä töiden tai blogin kautta ja niille saa jatkuvasti olla keksimässä kokeilun jälkeen uusia koteja tai sitten niitä vaan täytyy pitää odottamassa sitä oikeaa kokeiluhetkeä. Mutta silti.
Toisaalta näytän henkistä keskisormea jokaiselle, joka sanoo olevansa pettynyt minuun. Olen kuitenkin neljän vuoden aikana muuttanut täysin ajatukseni kosmetiikan ostamisesta ja ostan sitä enää vain harvoin ja silloinkin tarpeeseen enkä ole enää ollenkaan samanlainen hamsteri kuin mitä ennen olin. Pidän nykyään itselläni vain tuotteita, jotka tiedän enemmin tai myöhemmin käyttäväni ja viskaan kaiken muun surutta eteenpäin. 
Kun ottaa myös huomioon, että lähtökohtana oli yksi kosmetiikkahuone ja yli 50 kiloa kosmetiikkaa, on lause ”Olen pettynyt sinuun,” sama kun sanoisi 40 kiloa laihtumaan yrittäneelle ystävälle tämän ollessaan ylpeä 25 laihdutetusta kilosta, että on pettynyt häneen. Minulle tämä on suuri muutos ja tiedän, että pääsen tämän vuoden aikana vielä pitkälle kun vaan pysyn uudessa elämäntavassani!
Mutta sitten niihin varastoihin. Pahoittelen heti huonolaatuisia kuvia, sillä jatkuvasti hieman tärisevän hytin todella huonossa ja keltaisessa valossa on todella hankalaa saada hyviä kuvia. Varsinkin keskellä yötä.
 
Hiustuotteet ovat ehkä se suurin ongelmani. Jokainen omistamani hiustuote on kyllä mainio, mutta menee hieman aikaa ennen kuin ehdin käyttää kaikki.
 
Shampoden ja hiusnaamioiden kanssa ei ole ongelmaa. Molempia on kaksi ja hiusnaamioistakin toinen loppumaisillaan. Hoitoaineita minulla ei ole hytissä yhtään.
.
Jätettäviä hoitoaineita ja vastaaviakin minulla on sopiva määrä
 
Suurempi ongelma ovat kuitenkin muotoilutuotteet. Nämä hiuksia tuuheuttavat, kiillottavat, pöyheyttävät ja karheuttavat tuotteet tulevat kyllä käytettyä, mutta niin hitaasti.
Nämäkin tuotteet kuluvat hieman hitaanlaisesti.
Hiuslakkojen kanssa olen ihan ok, sillä näistä kaksi on jo aivan lopuillaan ja jäljelle jäävät kaksi ovat keskenään täysin erilaisia.
Kuivashampoita on hieman liikaa, mutta ne onneksi kuluvat töissä aina.
Vartalotuotteiden osalta suurin ongelmakohtani ovat suihkugeelit ja deodoranttistickit.
 
Onneksi yksi sticki on jo aivan lopuillaan ja tarvitsen Lontooseen uuden deodorantin, joten eivätköhän nmäkin tästä kulu pian.
Suihkugeelit ovat myös pieni ongelma, mutta onneksi niitäkin kuluu tasaiseen tahtiin. Käyn kuitenkin yleensä iltapäivällä suihkussa (salin tai lenkin jälkeen) ja pikainen iltasuihku on myös pakollinen juttu ennen lakanoiden väliin kellahtamista, joten tuskin nämäkään loputtomiin minulla pyörivät. Lisäksi ajattelin viedä näistä pari Lontooseen.
Vartalokuorinnat ovat mielestäni hieman turhia tuotteita (samaan lopputulokseen pääsee suihkugeelillä ja kuorintahanskalla), joten kunhan nämä blogin kautta saadut ja ystävältä tulleet kuorinnat loppuvat niin en itse sellaisia koskaan hanki.
Vartalovoiteidenkaan kanssa ei ole ongelmaa, sillä täyteläinen Biothermin purkki on puolillaan ja kevyempi Angry Birds kuluu sekin yhden työpassin aikana loppuun.
Yksi jalkavoide ja kaksi käsivoidetta sekä yksi käsikuorinta, joista viimeisin on kyllä ihana tuote, mutta hieman turha…
Hytistä löytyy myös muutama erikoistuote jalkadödöstä Eught Hour Creamiin sekä aurinkovoiteeseen.
Lisäksi hytissäni on neljä käyttöhajuvettä, jotka ovat hajuvesiosastolla työskennellessä periaatteessa turhia, muta jotka olen sinne silti jättänyt.
Lähes kaikille hius- ja vartalotuotteille on siis syynsä ja tarkoituksensa, mutta piru vieköön että ne näyttävät yhä kamalalta kasalta yhdessä!
Meikit ovat kuitenkin sellainen tuotealue, jonka kanssa olen tsempannut aivan äärettömästi.
Huulimeikkejä on yhä liikaa, mutta niitä kertyy aina niin helposti blogin ja töiden kautta ja vaikka annankin niitä aina pois, on niitä silti yhä liikaa. Mutta kun ne vaan ovat niin ihania ja niitä on jokaiseen tarkoitukseen!
Ainakin ne sentään mahtuvat nykyään yhteen litran pussiin…
Huultenrajauskyniä minulla on aivan ihanteellinen määrä, eli sävyjä löytyy yksi joka tarkoitukseen. Ainostaan puhdas punainen rajaus taitaa tällä hetkellä puuttua.
Meikkipohjan pohjustajiakin on sopivasti -joskin olen vaan melko laiska käyttämään niitä, eli periaatteessa en näiden loputtua tarvitsisi oikeasti yhtäkään.
 
Luomivärille minulta löytyy vain yksi aktiivikäytössä oleva pohjustaja.
Silmänrajauksiakin löytyy vain kaksi: vaalea IsaDoran kajal ja ruskea Diorin silmämeikkikynä.
Luomivärejä on yhä liikaa, mutta ainakin olen saanut karsittua ne lähinnä vain Diorin viisikoihin ja muutamiin muihin ylimääräisiin töiden tai blogin kautta saatuihin tuotteisiin.
Ripsivärejä on vielä ylimääräisiä, sillä pohjustajan ja kahden aktiivikäytössä olevan mascaran lisäksi (musta ja ruskea) kaksi muuta mascaraa odottavat kokeilua.
Kulmakarvoille minulta löytyy vain kulmakynä ja kulmageeli.
 
Peiteaineitakaan ei hytissä ole kuin yksi.
Samoin kuin ei puutereitakaan.
Meikkien toinen ongelmakohta ovat kuitenkin meikkipohjat.
Ensinnäkin nämä meikkipuuterit, joita joskus hamstrasin hulluna sävyjen jäätyä meiltä pois. Kuusi meikkipuuteria on todellakin tarpeen!
Homma ei vielä lopu siihen, sillä lisäksi minulla on työkaveriltani ostamani Dolce &Gabbanan meikkipuuteri sekä kaksi mineraalimeikkipohjaa, joita käytän enää vain harvakseltaan.
Ja paitsi että meikkipohjia löytyy puuterimaisina, löytyy niitä myös nestemäisinä. On luottotuotteita, uutena kokeiluun lähteneitä, kokeilua odottavaa ja muuten vaan jännää ulkomaantuliaista.
Highlightereitakin on yhä kolmea erilaista, mutta kun nämä ovat keskenään niin erilaisia…
 
Poskipunia löytyy onneksi vain muutama. Yksi kylmä ja lämmin shimmerinen ja yksi lämmin vähemmän shimmerinen. Näiden lisäksi minulla on onneksi vain yksi aurinkopuuteri ja yksi varjostusväri.
 
Huulipunia lukuunottamatta tässä ovat siis kaikki hyttimeikkini joiden määrä on kyllä ihanasti kutistunut ja jatkaa kutistumistaan, mutta silti tiettyjen tuotteiden kohdalla tunnen kuvaa katsoessani epätoivoa.
 Viimeinen jäljellä oleva ryhmä ovat kasvojen ihonhoitotuotteeni.
Pari seerumia: Kaksi luottotuotetta, yksi kiinnostava kokeiltava ja yksi blogin kautta saatu tutkinnan olla oleva tuote.
Puhdistustuotteita on melko sopivasti. Yksi iso puhdistusmaito sekä muutama kakkosvaiheen putsari, joista nuo syväpuhdistavalla laitteella tärisytettävät tyynyt ovat kyllä aivan ylimääräisiä…
Varsinaisia yövoiteita minulla on kaksi, joista toinen on enää puolillaan ja toinen vain näytekoko.
Kasvoille lähinnä päiväkäyttöön tarkoitettuja tuotteita on useampi. Niistä moni odottaa kokeiluani ja tuomiotaan siitä, voinko ylipäätänsä käyttää tuotetta vai laitanko sen vaan suosiolla eteenpäin.
Lisäksi kasvoille löytyvät nämä kaksi tehotuotetta, joilla ihoni vuoron perään öisin kuorruttamalla ehkäisen sen rikkirepeytymistä seuraavana päivänä.
Silmämeikinpoistoaineita minulla on hytissäni yksi. Kasvovesiä minulla on kaksi, joista toinen suihkutettava. Kaksi muuta ovat seerumin ja kasvoveden välimaastossa seikkailevia hoitonesteitä, joita käytän varsinkin aamuisin.
Lisäksi hytissä on muutama tehotuote.
 
Silmänympärysvoiteita on hieman liikaa, mutta yksi noista tekee loppuaan ja yhden ehdin jo antaa kuvan ottamisen jälkeen eteenpäin.
 
Huulirasvoja on kaksi, joista toisesta on enää alle puolet jäljellä.
Huulikuorinta oli joskus tarpeellinen tuote, mutta nykyään hieman turha jo.
Hytistä löytyy myös yksi korkkaamaton NeuLash.
 Olen huono itseruskettajien käyttäjä, mutta niitä on silti pakko olla siltä varalta, että innostun. Yhden näistä olen jo todennut hyväksi ja kaksi muuta odottaa vain kokeiluani.
Aurinkotuotteet odottavat hytissäni kesää ja aurinkoisia iltapäiviä.
Pahin ongelmakohtani ovat kuorinnat ja naamiot, jotka kyllä kuluvat pois, mutta joita on kerralla hytissäni aivan liikaa…
Lisäksi hytissäni on vielä muutama purkki, jotka ovat siellä lähinnä tutkinnan kohteina odottaen, että saan ne joskus kunnolla ajatuksen kanssa testattua ja teille esiteltyä:
Ja koska kaikki aina toivovat videoita, niin tässä teille vielä aiheesta yksi:

Videolla näkyy muuten se kynsilakkalaatikkokin, jota en jostain syystä ole muistanut erikseen kuvata. Ja niin, pahoittelen (jälleen) niiskutustani, mutta talvisin minulla on näköjään kestoniiskutus…

Lopputulos on siis, että minulla on vielä hirveästi kosmetiikkaa, mutta paljon vähemmän kuin aluksi, ja että suunta on loistava. Palataan asiaan jälleen kesällä ja katsotaan, onko muutosta tapahtunut!

Tämän postauksen kirjoittaminen oli melko haastavaa sillä tiedän, että
kommentoijien joukkoon eksyy aina niitä ilkeitä ihmisiä tällaisissa
yhteyksissä.  Oli kuitenkin mukavaa esitellä nykyisten jemmojen määrä kokonaisuudessaan niille mukaville ja minua tsemppaaville lukijoille, joita tiedän enemmistön teistä olevan. Kiitos siis kaikille tsemppaajille!

47 kommenttia artikkeliin ”Pääkosmetiikkavarastoni”

 1. Täytyy kyllä sanoa että sulla on ihan älyttömästi kosmetiikkaa! Oon kuitenkin jo pitkään seurannu sun blogia, niin voisin jopa väittää et jos vaan jättäisit ostamatta tai vastaanottamatta niitä turhia puteleita (eli kaikkia) niin oisit ehkäpä vuoden päästä jo lähellä sun tavoitteitas… tai mitä luulen että semmonen normaali kosmetiikkamäärä vois olla ihan saavutettavissa!

  Kuitenkin ihan mahtavaa, että oot päässy näinki pitkälle, etkä todellakaa jatkanu vaan samaa rataa mitä neljä vuotta sitten 🙂 Nää sun "yhteenvedot" sun muut on kyl ollu aina tosi mielenkiintosia luettavia!

  • Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu… Yhteenvedoista näkee, etten ole ostanut aikoihin yhtään turhaa tai ylimääräistä tuotetta, eli sen suhteen kaikki kunnossa. Ja ilman niitä "turhia" vastaanotettuja puteleita jäisi tästä blogista puuttumaan paljon tämän ollessa kuitenkin kosmetiikkablogi. :/

  • Täältäkin tsempit tavoitteelle ja onnittelut hyvästä edistymisestä!

   Sun kosmetiikkavarastot alkaa kohtapuoliin lähestyä sitä rajaa, jonka alapuolelle on todella vaikea päästä. Ns. normaalin kuluttajan varastoihin sun on varmasti mahdotonta päästä, juurikin siitä syystä, että oot kosmetiikkabloggaaja ja kosmetiikkamyyjä. Saat kuitenkin paljon blogin ja töiden kautta tuotteita, ja ne sun varastoja kartuttaa. Itsekin oot sen monesti sanonut, moni muukin on sulle sanonut ja minäkin haluan muistuttaa sua siitä, että ilman niitä sun ois vaikea sekä kirjoittaa blogiasi että etenkin tehdä työtäsi. Eli vaikka tavaran määrä ei jossain vaiheessa enää vähene, niin oot kuitenkin tehnyt hyvää työtä! 🙂

   Vaikka määrä näyttää sun silmissä vielä suurelta, paljon on tapahtunut ja muutoksesta tulee olla ylpeä. 🙂

  • Vaikka voisin päivitellä, kuinka paljon kosmetiikkaa sinulla on, niin en sitä tee. Itse en saisi noita vuosikausiin käytettyä. Mutta… olen seurannut blogiasi jo pitkään ja olen todella ylpeä nimenomaan siitä ajattelutavan muutoksesta, joka sinulla on tapahtunut. Ja kuten itsekin sanoit, jos et saisi kaikkia noita tuotteita, niin emmehän me saisi tuotearvosteluja. Kiitos! 🙂

 2. Sähän oot edennyt hienosti! Ja tärkeintä on musta juurikin se ajattelutavan muutos. 🙂

  Saanko muuten kysyä, miksi olet siirtynyt pois mineraalipohjista? 🙂 Aikoinaan siirryin itse niihin sinun vaikutuksestasi. Nyt olen "rottakuurilla", enkä kuivuuden takia voi käyttää ihomeikkiä lainkaan ja mietin, mikä olisi jatkossa nopea ja helppo tapa vähän tasoitella ihon sävyä, jos näppyjä ei tarvitse enää peitellä entiseen tapaan.

  t. Stina

 3. Kiitos. 🙂

  Syynä oli yksinkertaisesti laiskuus. Meikkipuuterilla tai sävyttävän päivävoiteen ja puuterin levityksellä pääsi niin paljon nopeammin haluttuun lopputulokseen, että mineraalipohjat ovat siksi täysin jääneet. Ehkä pitäisi taas kokeilla kuitenkin… 🙂

  • Minunkin piti kysyä, miksi vain harvakseltaan käytät mineraalipohjia. Mutta mielestäni ne jos mitkä ovat nopeita, helppoja ja käteviä käyttää :). -Pilvi

  • Minä en myöskään enää jaksa pyöritellä mineraaleja naamaan, vaikka niillä saa kauniin pohjan. Ainakin jos naama ei ole kovin kuiva… Cliniquen almost makeup powder-meikkipohja (anteeksi, jos kirjoitin väärin nimen…) on vähän armeliaampi talven runtelemalle iholleni ja sillä saa nopeaa kauniin pohjan! 🙂 Hassua, pitäiski kuvata omat kosmetiikkavarastot, musta tuntuu että hamstraan kaikkean vain lisää, mutta meikkaan enää n. 2 kertaa kuussa :O Ne on vain niin ihania, nuo kosmetiikkatuotteet 🙂

   ISO KIITOS ihanasta blogista!

 4. Kiva nähdä sun jemmat ja hyvältä näyttää! Ei todellakaan näytä miltään överimäärältä ja ymmärrän täysin että pitäähän kosmetiikkabloggaajalla olla jotain mistä postata 🙂 Ja olen myös tuosta samaa mieltä että joitakin ns. samoja tuotteita voi olla monta koska niissä on eroja ja ainakin minulla ihon ja hiusten kunto vaihtelee ja tarvitsen erilaisia tuotteita eri tarpeisiin enkä jaksaisi kauaa samoja käyttääkään 🙂 Jatka samaan malliin ja raportoi välillä meillekin! 🙂

 5. Vähän hankala saada kokokuvaa kaikesta, kun sinulla on noita kolmessa eri paikkaa. Mutta kyllä ne ovat silti vähentyneet huomattavasti! Tsemppiä jatkossakin, kyllä sinä viimeistään toisen 4 vuoden päästä saatat olla tavoitteessasi! Anna vaan tuotteita eteenpäin sen jälkeen, kun olet kokeillut. Et sinä kuitenkaan joka ikisestä ehdi postausta tekemään! 🙂

 6. Kynsilakkoihin lakkaile kaikkien kavereiden kynsiä ym. hyvää seuraa ja loppuu aikas nopeesti

 7. Ooon lukenu sun blogia keväästä 2011, ja sulla on oikeasti vähentyny tosi paljon toi sun kosmetiikka! Paljon tsemppii vielä, kyllä se vielä tyhjenee siitä. Mulla ei tälläistä ongelmaa ole, paitsi vartalovoiteiden kohdalla; sain joululahjaksi yhteensä 4 eri vartalovoita/voidetta, ja lisäksi oli AIVAN PAKKO ostaa bodyshopin alesta äitin kanssa kun alennusmyynneissä oltiin hesassa heti joulun jälkeen, uusi ja iso purnukka body shopin vartalovoita. Kotona vielä puolillaan oleva samanlainen mutta eri tuoksuinen purkki, sekä yksi YR:n onneksi tosi lopussa oleva voide.. No mutta onneks neki kuluu tehokäytössä, kun nii kuiva iho on. Toivottavasti tää anto nyt lisää tsemppii tai jotai hömelöltä 16 vuotiaalta.. :—D Mutta lisää tsemppiä ja tykkään hirmusesti sun blogista!

 8. Mitäh!? Sullahan on jo tosi vähän kaikkea (poislukien noi ihanat kynsilakat!). En edes ymmärrä miten pärjäät noi vähillä shampoilla ja hoitoaineilla/naamioilla. Tää sai pohtimaan mun omia varastoja, varmaan yli 20 kpl shampoita ja kaikki avattuina kylppärissä pilaantumassa..

  Toivoisin kovasti laajaa postausta kaikista sun kynsilakoista ja noista erikoisista, viimeisen kuvan BB ja Miracle puutereista.

 9. Ihan mahtava suoritus, määrä on todellakin kohtuullinen. Vähän kateellisena katsoin pienentyneitä varastojasi, oma tilanteeni ei ole läheskään noin hyvä ja turhia hankintoja tulee tehtyä vähän väliä. Mä niin hyvin ymmärrän tuskastumisesi huulimeikkien suureen määrään, mulla on sama ongelma. Ne ei vaan kulu millään loppuun, tai ainakin ihan liian hitaasti!

 10. Minun silmiin kosmettiika määräsi näyttää paljolta (minä kun ostan itselleni vain välttämättömät. Säästän rahaa muuhun tarpeelliseen.) Onko teillä sitten hytissä enemmän säilytystilaa kuin matkustajilla? Vai miten kahden henkilön tavarat mahtuvat samaan hyttiin?

 11. Jos sinä näytät henkistä keskisormea kaikille ilkeille kommentoijille, niin täällä sitten annetaan henkisesti pataan niille kaikille aivokuolleille kommentoijille! :>
  Eli tsemppiä hurjasti, hienostihan tuo projekti on edennyt!

 12. Sullahan menee ihan hyvin, ottaen huomioon mitä teet työksesi. 🙂 Tavallaan "pakkohan" sun on uusia tuotteita kokeilla ja hankkia joko työn tai blogin kautta.

 13. oon kans jäänyt koukkuun tuohon loppuun kuluttmiseen.
  Tehtiin kaverin kanssa uuden vuoden lupaus jottei osteta uusia mitään jos vain jotain siihen kelpaavaa löytyy kaapista.
  Sulla on kyllä mukavasti kulunut noita 🙂 Ihana aina katsella niitä yhteenvetoj.. (:

 14. Hyvältä näyttää! 🙂 Olipas kiva saada nähdä sun jemmat. Ja vartalovoiteita tuossa oli vain kaksi! Ihan mahtavaa, sulla on kadehdittavan hyvä itsekuri noiden suhteen. Mulla on kropparasvojen määrä päässyt nousemaan päälle pariinkymmeneen, ja nyt yritän käyttää niitä pois että voi sitten paremmalla omallatunnolla ostaa uusia kun vanhat on käytetty. Onneksi on talvi ja kroppa kuivuu ihan urakalla. 🙂

  Jatka samaan malliin! Ihana blogi <3

  -Marika-

 15. Hienosti on varastot vähentyneet! Onneksi olkoon! Älä vaan lopeta blogiasi, seuraan sitä uskollisesti.
  Anu

 16. En ole edes seurannut blogiasi hirveän säännöllisesti, mutta minäkin olen jo nähnyt, että ethän sinä itse osta turhuuksia juuri koskaan! Minusta on aika tylyä sanoa, että kyllä nuo pinot tuosta hupenisivat, jos vain lopettaisit ostelun… Ainoat kerrat, kun olen nähnyt sinun blogissasi kertovan oikeasti OSTANEESI jotain, olet suunnilleen viikon päästä maininnut jo sen käyttäneesi! 😀 Eikä se sinun vikasi ole, jos sinulle lähetetään paljon kosmetiikkaa testattavaksesi – senkun annat eteenpäin ne, mitä ei kiinnosta kokeilla, ja muun sitten testaat jos ehdit. Ei kai nyt yksi ihminen voi olla koekaniinina koko maailman kosmetiikkavalikoimalle!

  Tosiasia on, että nykyään kulutetaan paljon. Minusta sinä annat suuresta tavaramäärästä huolimatta hyvän esimerkin siitä, ettei tavaraa kohdella roskana ja heitetä menemään. Minusta sinulla on itse asiassa todella hyväntahtoinen ja ihailtava asenne. Itsellänikin on suuret kosmetikkajemmat ja tiedän, että tuollainen asenne vaatii hillitöntä itsekuria. Keep it up! Ja toivon todella, että voisit olla tyytyväinen itseesi, etkä joutuisi pelkäämään ilkeitä kommentteja täysin turhilta ihmisiltä.

  Olisi minulla kysymyskin: Osaisitko kertoa edes lyhyesti kokemuksiasi siitä Laveran kasvovedestä, jonka yhdessä jemmapostauksistasi juuri mainitsit? Onkohan liian tujua herkälle ja pintakuivalle (mutta epäpuhtaalle) iholle?

  Kiitos hyvästä asenteesta! -Veera

 17. Aivan mieletöntä! Sinähän olet edistynyt hurjasti 🙂

  Se mitä olet sanonut edellisissä postauksissa sai ajattelemaan, että varastot olisivat paljon suuremmat.Äärimmäisen harvoin kommentoin, mutta nyt oli pakko, niin hartaasti olen tätä postausta odotellut 🙂 Itse en ole mikään kosmetiikan suurkuluttaja, mutta kummasti niitä purnukoita ja puteleita on kaappeihin kertynyt. Täytyy lausua suuri kiitos, että olet innoittanut myös minut rajoittamaan uusien tuotteiden ostamista ja nauttimaan loppuun kulutetuista tuotteista 🙂

  Mielestäni sinulla ei ole paljoa kosmetiikkaa, mutta vähäinenkin määrä näyttää suurelta kun ne kokoaa yhteen. Uskaltaisin jopa väittää, että jos jokainen "ilkeä" kommentoija keräisi omat kosmetiikkansa yhteen pinoon, olisivat he ällistyneitä miten paljolta määrä näyttääkin, kun kaikki ovat esillä. Saman voisi toteuttaa vaatekaapille. Kenelläkäänhän ei koskaan ole mitään päälle pantavaa, mutta kyllä vaatevuori näyttäisi suurelta jos sen kasaisi sängyn päälle.
  Olen miettinyt jo hetken aikaa sitä, etteivätkö ystäväsi ala hukkua kosmetiikkaan, joita heille lahjoitat? Osaatko sanoa, miten monelle ihmiselle kosmetiikkaa lähtee? Uskoisin kuitenkin, että joudut lahjoittamaan melkoisia määriä 🙂

  Tsemppiä vähennykseen, vaikka toisaalta kauhulla ajattelin jo sitä tilannetta, että mitäs sitten kun yhteenveto postauksia ei enää tulekaan?? Niin monta vuotta minäkin olen näitä innolla seurannut.

  Super kiitokset aivan loistavasta blogista, joka saa ajattelemaan myös omaa kuluttamista uudelta näkökannalta :)huh miten pitkä kommentti 🙂

 18. Älä huoli Virve, minulla ja monella monella muulla on myös paljon kosmetiikkaa, ellei jopa enemmän kuin sinulla nyt, enkä bloggaa tai myy niitä työkseni… 🙂

 19. Siis kokonaisuutena näähän näyttää jo ihan normaalilta määrältä kosmetiikkaa (eli lähellä sitä mitä itseltänikin löytyy :D)! Hyvin oot saanut vähennettyä. Ammatin ja blogin takia tuskin edes vähempään voi päästä. 🙂

 20. Hyvinhän sinulla menee! Yksi juttu kuitenkin pisti silmään, nimittäin se, että tuossahan on noista deodoranteista nuo Cliniquen ovat miesten dödöjä, vai meinaatko käyttää nekin? 🙂

  Ihana blogi sulla joka tapauksessa! Tsemppiä tavoitteeseen!

 21. Olen aivan ällikällä lyöty siitä, miten hyvässä vaiheessa projektisi kanssa olet! Ja kuten useat ovat jo sanoneet, eipä tuossa enää kamalammin ole, mistä karsia. 🙂 Monta selkääntaputusta sinne.

  Ostolakossa on ainoa kosmetiikkablogi, jota seuraan – ja olen seurannut jo alusta asti. Ideologiasi loppuunkäytettävistä tuotteista on ehdottoman kannatettava. Meitä, jotka leikkaamme tuubit auki saadaksemme niistä loputkin käyttöön, on vähän.

 22. Mun mielestä sun kosmetiikka-määrä ei ole huolestuttava, myyt niitä työksesi ja bloggaat aiheesta, joten täysin ymmärrettävää, ja mistä bloggaisit/miten myisit jos et testaisi tuotteita? Itselläni oli vuosi sitten myös aivan järkyttävä kosmetiikkavarasto, vaikken alalla olekaan, nyt olen saanut vähennettyä:) Kiitos tosi mielenkiintoisesta blogista!!
  /jenny

 23. Hyvin olet saanut tavaroita vähennettyä. Vielähän tuossa varmasti ylimääräistäkin on, mutta kunnon bloggarilla ja kosmetiikkamyyjällä varmaan niin on. Kyllä se varasto siitä vähenee kun vaan itse pidät huolen ettet turhuuksia ostele. Mulla itselläni on vähennysprojektit menossa sekä kosmetiikan että kaiken muun tavaran suhteen. Tulevaisuudessa häämöttää muutto, ja haluan sen sujuvan mahdollisimman helposti.
  Osaatko yhtään sanoa, millainen kilomäärä sitä on? Tsemppiä edelleen!

 24. Komppaan muita kommentoijia – hyvin olet vähentänyt! Ja kun kuitenkin työksesi myyt kosmetiikkaa ja bloggaatkin kosmetiikasta, niin nuo varastot ovat ihan kohtuulliset eikä sulla ole mitään syytä olla pettynyt itseesi 🙂

 25. Wow! Aika mieletön edistys sun aiemmista kosmetiikkavuorista! Jos joku on sun kokoelmiin pettynyt, ni eivät vaan tiedä, et mistä lähtötilanteesta tulet ja mitä teet työksesi/harrastukseksesi. Ei ole musta järkevää odottaakaan, että koskaan päätyisit tilanteeseen, jossa sulla ois kasvoputsari, kosteusvoide ja ripsari. Voi muuten jokainen ihmettelijä mennä omalleki varastolleen katsomaan, yllättävästi niitä purkkeja vaan on, ku ottaa kaikki hiustenhoitotuotteet jne. mukaan. 🙂

  Näitä sun vähennysjuttuja on silti hauska seurata, ku olen itsekin samoihin aikoihin vähentänyt muuttojen takia paljonkin konkreettista omaisuuttani. Ihailen myös sun vaateminimalismia kovasti. Ite en ole mielestäni mikään vaatefriikki, mutta en silti kykene samaan. Tosin taas kuukauden päästä odottaa muutto uuteen maahan, joten kannettavaa roinaa on vähennettävä.

 26. Olen seurannut blogiasi melkein alusta lähtien, ja tosi hienosti olet edistynyt! Kuten itsekin sanoit, on joitain tuotteita liikaa, mutta onhan se niinkin että työsi ja blogisi tekevät kaikesta liiasta eroonpääsemisen tavallista hankalammaksi.

  Ja se mikä on kenellekin liikaa tai sopivasti tavaraa riippuu niin ihmisestä. Itse olen laiska kosmetiikankäyttäjä joten pärjään varsin vähillä tuotteilla (esim. 3 luomiväriä ja 3 huulipunaa), mutta vaatteita taas on reilusti enemmän kuin mitä sinulla blogisi perusteella. Kaverillani joka ei perusta kosmetiikasta tai vaatteista taas on haalinut melkoisen kokoelman sisutustuotteita. Harva meistä taitaa olla sellainen jolla KAIKKEA olisi minimimäärä.

  -cerisier

 27. Samaa mieltä kuin moni muu kommentoinut, että eihän tossa mitään överimäärää ole!! Aika moni nainen kun kantaisi sängylle kaikki mitä sieltä vessan/kylppärinkaapista ja meikkijemmoista löytyy niin ois se useimmilla melkoinen röykkiö, mullakin. Mutta noista kynsilakoista ois kiva saada erillinen postaus, et mitä kaikkia värejä sieltä löytyy 🙂

  Ite tein joskus aika paljon heräteostoksia halpiskosmetiikan puolella koska "nää on niin halpoja", mutta nyt panostan harvoihin merkkeihin ja laatuun, niin kuin säkin näytät tekevän. Ja ihmettää ilkeilijät – miksi lukea sellaista blogia joka ärsyttää? Perustaisivat vaikka oman blogin ja jättäisivät ilkeilyt sikseen.

  ps.mun oma kokemus tosta Laveran kasvovoiteesta oli pettymys, meni iho aivan tukkoon ja annoin sen sitte kaverille eteenpäin. Harmi, ku haluaisin satsata luonnonkosmetiikkaan nykyistä enemmän 🙁

 28. Komppaan aikaisempia kommentoijia siinä, että olet todella kiitettävästi saanut varastoja vähennettyä, kun otetaan huomioon ammattisi. Mikäs vaiva olisi varastoja vähentää, jos olisit tavallinen konttoristi.
  Minusta loppujen lopuksi sen tiedostaminen ettei kaikkea kivaa tarvitse/kannata heti ostaa vaan käyttää ensin vanhat pois, on aikuismaista käytöstä. Itse olen alkanut tätä myös noudattaa ja miettiä josko voisin säästyvillä rahoilla alkaa pienimuotoisesti sijoittamaan.
  Anu

 29. Hei, tuossahan on todella vain murto-osa alkutilanteesta! Lisäksi monet purkit olivat näytekokoja, jotka kuluvat nopeasti loppuun. Mitä blogiasi olen lukenut, niin ostat uutta enää harvoin ja senkin yleensä tarpeeseen. Vuoden sisällä sitten tämäkin kasa pienenee huomattavasti 🙂

 30. Vesimarmoroinnilla on muuten helppo saada kynsilakat kulumaan nopeammin. 🙂

 31. Mua jäi mietityttämään, millainen olisi sun ideaalinen kosmetiikkavarasto? Eli millaisia ihonhoitotuotteita ja meikkejä siihen kuuluisi? Ja mitä kynsilakkoja? Itse yritin miettiä tälläistä omalla kohdallani ja totesin, että aika pieni olisi mun ideaalivarasto. Vähemmän luomivärejä, huulimeikkejä, ihonhoitoa. Haluaisin pyrkiä mahdollisimman yksinkertaiseen ihonhoitoon, eli vähän tuotteita.

 32. Heh, ei noita ole edes paljon. Aika outoa, jos joku jaksaa tulla noista tänne ilkeyksiä laukomaan. Heidän pitäisi mennä katsoaan MUA:an jenkkien meikkikokoelmia. :p

 33. Wau!
  Ei minusta ainakaan mikään kauhea määrä verrattuna alkumäärään 😀
  Voisitko vielä esitellä kynsilakat tarkemmin?

 34. Todellakin varastot on pienenentyneet. Ottaen huomioon että tämä vähäinen määräkin jaettu kolmeen paikkaan! Hienoa.

  Tai ei niinkään vähäinen, vaan ottaen huomioon lähtötilanteen.
  Ja myös saat tuotteita paljon työn ja blogin kautta ym.

  Tässä ei näkynyt Lush:n saippuapaloja, missä ne ovat?

 35. Hyvä Virve! Mun mielestä oot edistynyt aaaivan valtavasti, ja todellakin matkalla kohti ideaalista kosmetiikkavarastoa. 🙂 Ja mun mielestä sun ei kannata liikaa stressata ''ylimääräsistä'' tuotteista, ja siitä, että kaikkea on luultavasti enemmän, kuin tarpeellista. Olet kuitenkin kosmetiikkamyyjä ja -bloggaaja, eli kuuluu työnkuvaan. 😉 Ja mistäs me lukijat sitten lukisimme, jos uusia tuotteita et koskaan kokelisi ja meille niistä kirjoittelisi. Mutta hyvällä mallilla ollaan, ja sinuna olisin tyytyväinen, jos pystyt vaan omat ostotottumuksesi pitämään nykyisellä mallilla!

  -Chatte

 36. Sulla on luomivärejä jopa niin vähän, että mä kyllästyisin. 🙂 Mutta taisitkin joskus sanoa, ettet ole kovin innokas luomiväreillä leikkijä.

  Minustakin tuo määrä on hyvin maltillinen. Kosmebloggaajaksi ja kosmetiikan parissa työskenteleväksi määrä on jopa minimaalinen. Kaikki on suhteellista. Moni pitäisi mun varastoja järjettöminä, mutta toisaalta en ole ostanut esimerkiksi koko talvena muuta vaatetta kuin talvikengät, koska edelliset hajosivat ja oli pakko.

 37. Tuli mileeen, että huh huh… Mutta tarkemmin ajatellen itsellänikin on kosmetiikkaa vähintäänkin yhtä paljon kotona enkä ole bloggaaja tms…Pitää vaan ostaa "kaikki" mikä vaikuttaa hyvältä naistenlehdissä ja blogeissa, vaikkei olisi varaakaan :(. Eli tunnustan olevani täysi kosmetiikkanarkkari, melkein tekee mieli järjestää bileet kun saan käytettyä edes jonkun tuotteen loppuun :D. Ja mitäänhän ei heitetä pois…jos joskus sitten tarvitsee… ;). Lohduttaa tietää, että muitakin samanlaisia on :).

 38. Minunkin mielestäni on ilkeää tulla sanomaan sinulle, että sinulla olisi liikaa tuotteita! Käsitykseni mukaan ostat itse nykyään todella vähän mitään ja silloinkin lähinnä tarpeeseen. Ja luonnollisestikin sinun on testattava uutuudet työsi takia ja saat blogin kautta paljon. Olet tsempannut tosi paljon ja sen kyllä huomaa.

  Itse jossain vaiheessa aloin hamstrata myös tuotteita alennuksista ja jouluisin paketeissa, mutta nyt on mennyt jo vuosi niin että pitää käyttää entiset pois. Vartalovoiteen olen jopa vihdoin saanut ostaa, mutta saippuoita riittää maailman tappiin saakka – niitä kun tulee aina lahjaksikin.

  Mistä tulikin mieleen, että oletko kokeillut ylimääräisiä tuotteitasi sellaisiin tarkoituksiin, mihin ne eivät välttämättä ole tarkoitettuja, mutta jos et tuotteesta pidä ja haluat sen silti pois käyttää? Tämä tuli mieleen käsisaippuadilemmastasi. Minulla siis on paljon saippuoita ja käsisaippua loppui: laitoin sumeilematta käsisaippuaksi sellaista oliivisaippuaa josta en erityisemmin olisi suihkukäytössä pitänyt, mutta joka toimii hyvin käsien pesussa eikä kuivata. Lisäksi sain laittaa sen kivaan vanhaan pulloon ja täten on yksi saippua vähemmän. Myös yhden ärsyttävän käsirasvan päätin käyttää kroppavoiteena, vaikka minulla onkin kuiva iho. Ei imeytynyt kunnolla käsiin ja jäi yli juurikin tuollaisesta saippua-rasvaduosta, jollaisesta sinäkin kerroit jääneen rasvan yli. Iso pönikkä, mutta ainakin kuluu nyt ja toimii tässä tarkoituksessa hyvin!

 39. Huhuhuhhhh!! Mä ehkä oon sitten se ilkee, mut camoon! Toi on ihan sairasta!!
  Tosi hyvä blogi, mutta noi kynsilakkapostaukset on ihan kaameita…ne on kynsilakkoja, ne pysyy 2-6 päivää, ne on eri värisiä, mutta samaa sontaa anyway. Niitä kun tulis vähemmän niin oisin vakkarilukija..
  Vai kiinnostaako ketään mitä erivärisiä lakkoja on olemassa ja miltä ne kynnellä näyttää..? Tähän varmaan tulee kiukkusia kommentteja, mutta ne on turhimpia mitä olemassa on, ja niistä saatava hyöty- zero!

 40. Olen melkein hengästynyt tämän postauksen luettua:) Siis WOW mikä varasto sulla on! Usken että olet tahnyt parhaasi mutta huhhuh onpa niitä tuotteita vielä:)
  Minä olen pienten muksujen kotiäiti enkä juuri meikkaa tai käytä kynsilakkoja MUTTA rakastan blogiasi:) Se on mielenkiintoinen, erilainen, hyvin kirjoitettu pilke silmäkulmassa, informoiva ja vaikutat mukavalta ihmiseltä!
  Terveisiä Hangosta:)

Kommentointi on suljettu.